adkaaaaa5 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Podniose Bosmanka a przy okazji : Zobaczcie http://www.dogomania.pl/threads/184330-Posokowiec-bawarski-Ringo-szuka-domu Quote
Basia1244 Posted April 26, 2010 Posted April 26, 2010 Czy ktoś dzwonił z ogłoszeń?? Pyta ktokolwiek o Bosmana? Quote
xmartix Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 nie, tylko kiedys raz, teraz juz nie... Quote
Basia1244 Posted April 27, 2010 Posted April 27, 2010 Szkoda, naprawdę szkoda Bosmanka, że nikt się nim nie interesuje :( A on jeszcze popilnowałby czyjegoś podwórka. Quote
xmartix Posted April 27, 2010 Author Posted April 27, 2010 no szkoda, Bosmanek z chęcią by popilnował... doszła wpłata od Agata Balu - bardzo dziękujemy! :loveu: i swoją też dopisuję deklarację za maj przypominam cioteczki o wpłatach :) w czwartek przelewam za hotelik 360 zł i dowiemy się ile zostało mu tableteczek, pewnie znowu trzeba dosłać kaskę :roll: Quote
xmartix Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 jutro zapytam Pana Kazia co u Bosmanka:) za hotelowanie przelane pieniążki doszła wpłata od Ona na maj i czerwiec - dziękujemy :) Quote
xmartix Posted April 29, 2010 Author Posted April 29, 2010 Deklaracje: - stałe: Emigrantka 25 zł (II, III, IV) Bros 20 zł (II, III, IV) Justika 20 zł (II, III, IV) Ankita 24 zł (II, III, IV, V) Malibo 31 zł (II, III, IV) a.piurek 20 zł (II, III) Plicha 10 zł (II, III, IV) Ellig 10 zł (II 2010 - I 2011) Yuki 10 zł (od marca) Teresa B. 20 zł (II, III, IV) Ona03 24 zł (II, III, IV, V, VI) xmartix 10 zł (II, III, IV, V) Agnieszka 10 zł (II, III, IV) Alfa 10 zł (IV) aha44 10 zł (od czerwca) Agata Balu 20 zł (V) [SIZE=3]Razem: 274 zł [SIZE=3] STAN KONTA: 486 zł Czekam na wpłaty deklaracji za maj. Wcześniej powysyłałam mnóstwo pw z prośbą o stałe deklaracje, odpowiedziały mi 3 osoby, bardzo dziękuję :) muszę dalej rozsyłać żeby było na hotel i na leki. Muszę się dowiedzieć skąd wziąć leki dla Bosmana taniej, muszę się rozejrzeć. Brakuje ogółem 206 stałych deklaracji (86 zł do hotelowania jeżeli miesiąc ma 30 dni, bo jeżeli 31 dni, to brakuje nam 98 zl + 120 zł miesięcznie na leki). Quote
Basia1244 Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 To rzeczywiście sporo brakuje. A bazarek będzie, tylko koleżanka się ciut grzebie :), ale dopinguję ją! Quote
xmartix Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 super Basia, dziękuję :) no brakuje sporo, zobaczymy jak powysyłam jeszcze pw Quote
Plicha Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Wczoraj przelalam moja skromna deklaracje za maj. Trzymaj się Bosmanku :) Quote
xmartix Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 dziękujemy :) dzwoniłam do Bosmanka i Pan Kaziu mówi że o wiele lepiej się Bosman czuje jak ten Kaprodyl dostaje, ożywił się, jak to Pan Kaziu mówi: "zaczął okazywać emocje", czyli cieszy się do Pana Kazia :):) od razu podchodzi jak Pan Kaziu się zjawi, przytula się, łasi Skrzat go zaczepia czasami to wtedy Bosman staje nad nim i Skrzat odpuszcza wtedy :) kochany nasz Bosman! :) szkoda że nikt już po niego nie dzwoni z ogłoszeń, trzeba koniecznie wpisać że może mieszkać z innymi psami:) jestem na etapie kombinowania tańszego Kaprodylu, bo okazało się że wet tam we Lwówku strasznie zdziera... za 1 tabl Kaprodylu płaci się aż 4 zł !!!! Masakra jakaś. Czy ktoś może ma załatwić Kaprodyl z hurtowni, taniej? Quote
TERESA BORCZ Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Poszedł przelew 3 x 20 na trzy miesiące stałej deklaracji. Quote
Basia1244 Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Jak się cieszę, że takie dobre wiadomości o zdrowiu Bosmana są. On na prawdę jest fajny pies, - teki pies reprezentacyjny do ogrodu! ozdoba posesji - tak go trzeba reklamować - pies, który nada styl twojemu ogródkowi, pies pełen dostojności, ale też przytulak i pieszczoch, popilnuje i ozdobi twój ogród. :) (no a lek rzeczywiście strasznie drogo - trzeba szukać taniej, bo jak to lek na dożywotnie branie ..... jak się znajdzie ds, to też musi wiedzieć, że lek nie jest aż tak drogi, bo się ludzie zniechęcą) Quote
xmartix Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 Basiu a może napiszesz dla niego text to zmienię w ogłoszeniach :) Quote
Agata Balu Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 xmatrix co to za dziwny lek ten kaprodyl. Szukałam w Internecie we wszystkich łacińskich językach i nie znalazłam. Czy możesz przeczytać co jest na opakowaniu leku? Quote
Temida Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Ja znam taki lek o podobnej nazwie. Caprodyl f jest to lek przeciwbólowy i przeciwzapalny stosowany głównie przy bólach mięśni i stawów, nie wiem, czy to ten sam. Quote
xmartix Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 tak, to ten sam, chodzi o przeciwbólowy, to pewnie pomyliłam się i zamiast C napisałam K Pan Kaziu przysłał mi rachunek oczywiście i dopisał tam że Bosman ma tego leku do 10 maja włącznie, więc jakby udało nam się coś taniej zorganizować i jeszcze wysłać do 10 maja to by było super. Ja kombinuje coś żeby za darmo załatwić ale to potrwa troszkę Quote
xmartix Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 doszły wpłaty: Agnieszka103 10 zł Plicha 10 zł dziękujemy :) już zapisuję w 1 post Quote
xmartix Posted April 30, 2010 Author Posted April 30, 2010 ja durna w ogóle wysyłając pw z prośbą o deklaracje pisałam o Karsivanie, a nie Caprodylu... :D teraz już będę z dobrą nazwą leku wysyłać te pw :D Quote
Temida Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Karsivan też znam :), to taki lek zapobiegający procesom starzenia. Na stawy jest Caprodyl f albo Arthoflex. Przetestowałam wszystko i polecam Metacam. Stosują go naprawdę dobrzy weci. To nowoczesny lek na stawy. Quote
Agata Balu Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 xmatrix, to nie caprodyl lecz "Carprodyl f". Znalazłam dystrybutora tego leku w Polsce: Ceva Animal Health Polska Sp. z o.o. Dane adresowe: Okrzei / 1A 03-715, Warszawa woj: mazowieckie Polska NIP: 521-32-88-588 Może warto do nich pójść i poprosić aby dali jakiś upust, jak dla hurtowników?? Posłać im link Bosmanka na dogomanii? Jest tu chyba ktoś z Warszawy, kto mógłby tam zajrzeć? Quote
Agata Balu Posted April 30, 2010 Posted April 30, 2010 Napisałam do hurtowni HOVET z zapytaniem czy nie udzielili by nam upustu na zakup leku. Podałam im link do dogomanii. Jezeli odpowiedzą to dopiero po długim łykendzie. Gdyby sie zgodzili to chyba Ty matrix będziesz dalej z nimi pertraktować. Odpowiedź przyjdzie (jeśli przyjdzie) na mój adres. Opublikuję ją tutaj. Quote
Recommended Posts