Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Szkoda ze Bosmanek nie trafil do Teresy na DT, ona by go odkarmiła jak Promyczka :) A Pan gotuje psiakom? Ugotowanie kurzych łapek to niewiele zachodu, zwłaszcza że są tanie :) Oliwa trochę droższa ale na długo starcza :)

• Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Pan daje psom jedzenie dwa razy dziennie - raz daje karmę i drugi raz gotowane - podroby + ryż + warzywa - psy (Rusałka i Skrzacik) wygladały na prawidłowo odkarmione - nie za chude nie za grube, a w dobrej kondycji.

Posted

W sprawie chrząstek i łapek to już pisalam na jednym atku, nie wiem gdzie to dobry lek lepszy niż kupne preparaty wapniowe. Zawira taki preparat wszystko co potrzebne. Ale aby lepiej w gotowaniu przejac wszelkie skladniki dodaje sie przy końcu gotowania prawdziwy ocet jabłkowy ktory ma własciwosći wypłukiwania wapnia. Może pania anie poprosimy jak wróci szybko albo jakas bliska hotelikowi cioteczke. Wszystkim by sie przydało a najbardziej skrzacikowi i bosmanowi.

Bardzo sie ciesze z opinii basi, bo to juz jest kolejna . Ja wierze w pana kazia bardzo. Psy go kochają
dzis jade do dobrego wta zapytam o ten angielski lek..a może i inne.

Posted

no ja nie wątpię że Pan dba o pieski, ja pytałam tak z ciekawości, no to moze jest szansa na dawanie tej oliwy jak Basia napisała, ale że ja sie nie znam to nie podejmę decyzji..

Posted

zaktualizowałam pierwszy post (na dole umieściłam świeże informacje), a jeszcze te banerki wkleję

doszły wpłaty
od Małgosi G. 50 zł (to ktoś z Dogo?) proszę piszcie w tytule nick
malibo 200 zł (!) na leczenie Bosmana

BOSMAN WAM BARDZO DZIĘKUJE!!!

Posted

przepraszam za opoznienie, wszystko uzupełniam bo w zwiazku z operacja mojej ukochanej tymczaski, miałam mniej czasu i siły, wracam i wszystko uzupełnię, takze leki proponowane.

dzis z ciekawościa wypytałam o Bosmana w hoteliku. jest cudnie, Bosman uwielbia ludzi i jest spokojny w zabawie z psami na wolności, ale w momencie pojawienia sie opiekuna jest zazdrosny i przytrzymuje np Skrzacika, nie robiąc mu krzywdy przed dostepem do pana KAZIMIERZA. nie jest agresywny . Mam nadzieje że pomału powróci do formy bo warunki tak temu sprzyjają że głodzony i zamarzniety w lesie Skrzat już nawet po kilku dniach wraca do normy, zaczyna normalniej chodzić i normalnie się załatwia, choć z przemarznięcia były z tym kłopoty. idzie wiosna. wszystko będzie lepiej.

Posted

Pan Kaziu mówił też że Bosman będzie miał tę morfologię za 2 tyg dopiero, że tak wetka mówiła.
Poprosiłam e-mailowo o zdjęcia jakieś nowe, i info czy wetka mówiła o leku na serce. Na razie nie mam odpowiedzi.

Posted

dziękujemy Temida!!!! :multi::multi::multi:

prosiłam o zdjęcia Bosmana nowe, ale nie dostałam odp, myślę że muszę zadzwonić i poprosić, jak będziemy mieli/miały to możemy go ogłaszać, jak myślicie? jaki domek byłby dla niego najodpowiedniejszy? hmm... pewnie dom z ogrodem, buda ocieplana, albo na noc do jakiegoś pomieszczenia, bo do mieszkania chyba się nie nadaje..

Posted

No i koniecznie dom z ludziem dla Bosmana - on potrzebuje najlepiej mężczyzny- gospodarza, z którym pokręci się po ogródku, posiedzi na werandzie, połazi wokół domu, doglądnie dobytku i będzie miał ludzkie towarzystwo, a nie tylko ogródek i michę - tak myślę. Ja wiem, że o takie domy trudno, ale czasem komuś na za długie dni lub wieczory potrzebny jest przyjaciel, który po prostu będzie. Bosman nie potrzebuje spacerów po lesie, nie potrzebuje biegania, sportu, ekstremalnych wrażeń- potrzebuje tylko mieć kogoś obok.