Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 723
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Poczytałam posty, pani Basia jak by jeszcze odwiedzała przytulaka, może kupi mu tem zurawinowy sok naturalny, nie kosztuje dużo w aptece zielarskiej a to wielkie lekarstwo w problemach pęcherza. co do pana KAZIĄ TO JESTEM PEWNA W 100% ŻE JEGO OPIEKA JEST SUPER I NAPEWNO NIC NIE ZANIEDBA. ogromnie się cieszę że odkryłam ten hotelik dla dogo. pieski są wewnątrz budynku, a jak po zabiegu albo słabsze to w domku. bardzo ufam temu hotelikowi. czesto dzwonię i zawsze mam odpowiedż konkretną dotyczącą każdego psiaka.

Boro byl u Kikou ale jedzie do NIEMIEC w czwartek.

Posted

Doszły pieniążki dla Bosmana od:

p. Teresa 60 zł (za 3 miesiące)
Justika 40 zł
Plicha 30 zł
Malibo 131 zł
Agnieszka103 20 zł
Bros 20 zł

Razem: 301 zł

wszystkim dziękujemy!! :)

Bosman na obecną chwilę ma 550 zł :)

z hoteliku jak pisałam rozliczamy się w ostatni dzień miesiąca

Posted

Teresa - Kulfon tez "moj" - pojedzie do Bosmana, Skrzata i Rusalki moze? Mialabym 4 pod jednym dachem ;)

Bo mnie Dogo nerwowo wykonczy.....tak sie wiecznie zawiesza....

Bosman, bogaty chlopak juz jestes widze, super..... :)

To zdrowiej nam i piekniej przystojniaku... :D

Posted

Znamy wyniki:
Bosman ma stan zapalny wysoki, dlatego będzie dostawał 2 antybiotyki (2 razy dziennie po 2), nerki są w porządku, zostały mu wyczyszczone uszy, został odrobaczony, pan kupił szampon dla niego i jak będzie cieplej to go wykąpie. Wszystko razem kosztowało dokładnie 200 zł. Pan poprosi córkę żeby nam przeskanowała wszystko (wyniki +rachunki), także mam nadzieję że dziś lub jutro to będę miała to wkleję.
Po podaniu antybiotyków zrobi mu się na nowo badania, ale już tylko morfologię (tak mówił wet) żeby zobaczyć o co chodzi z tym stanem zapalnym, czy to przez uszy było czy przez co. Pan trochę zamotany, trzeba pytać szczegółowo, ale bardzo chętnie opowiada o wszystkim.

Bosman jest troszeczkę przygłuchy. Dopiero jak kogoś widzi to podbiega.
Jest zazdrosny o Skrzata, ale Skrzat jest bardzo uległy, od razu na plecy się kładzie, więc Bosman tylko mruknie raz i sprawa załatwiona :)

Posted

tam w diagnozie jest napisane że
- ma przerost mięśnia sercowego,
- zapalenie uszu,
- trudności w poruszaniu się

ale nie ma zapisanego leku na serce.. znacie się coś na tym?

Posted

Cholera - na wynikach sie znam :(

Ale na serducho to... kolezanke mu jakas mila tam sprowadzic chyba....

Bo Skrzat ma Rusalkea Bosman?

;)

Ktos ty wyniki badan na ludzki jezyk przetlumaczy moze ?

Trzymaj sie Bosman....

Posted

[quote name='xmartix']może tak lepiej jak będę wklejać:

DIAGNOZA:

http://img96.imageshack.us/img96/7623/skanuj0001gx.jpg

http://img709.imageshack.us/img709/8137/skanuj00012.jpg

http://www.nowofundland.pl/domino/library.nsf/1d9bb9bc07074a63c1256b4500375114/6637b5e06fb5a602c1256e4d0070dbc9?OpenDocument#editor

wet. napisal :"osluchowo niewydolnosc miesnia sercowego, pies przymuje Furagin???,Podwyzszone WBC, reszta morfologii w normie."
....wysokie WBC swiadczy o infekcji, stanie zapalnym w organizmie, zalecil Synergal czyli amoksycykline-antybiotyk na zakazenia ogolne o duzym spektrum dzialania.
i jeszcze kontrola zebow cytuje"Zeby starte w duzym stopniu, duze ubytki zebowe,brak zebow siecznych,kly starte do 1/3 wysokosci,brak zebow przedtrzonowych".

Posted

j w piatek moja ukochana tymczaska ma zabieg. skonsultuję te wyniki z dobrym wetem w Gliwicach i przekażę wynik a może i jakis pomysł na lek, tak jak ja to widze to wszystko normalne po takim zyciu, ale i do opanowania, grunt morfologia dobra. postaramy sie o niego!!! porozmawiam też z panem KAZIEM.TRZYMAJ SIĘ BOSMANIE !!!