evita. Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 [quote name='mosii']Evita ja nie mam zaufania do tego typu karm:angryy: Moje psy jedzą eukanube i wbrew pozorą taniej wychodzi niz inne. Nawiasem mówiąc na tydzień cztery psy( w tym Essa w ciązy i Laku, który przybiera na wadze) zjadaja 15kg Evitko czy ty masz Rotka? Tak, mam 5 letniego rottka Maxa :loveu: On jest raczej mixem rottka- jest większy niż "standardowy" rottweiler i ma biały krawat. Jego mamcia to 100 % rottek, a tatuś :razz: - któż to wie ? Jest moim pierwszym psem. Dostałam go właściwie w prezencie :evil_lol:. Co do karmy- tu wcale nie chodzi o cenę. Na początku Max jadł Nutrę bodajże- poleconą przez weta. Potem będąc "w gościach" podjadł trochę Pedigree i pokochał od pierwszego wejrzenia (raczej mlaśnięcia lub polizania :evil_lol: ). Próbowałam róznych karm- Eukanubę, Royala i wiele innych, ale on tylko kręcił nochalem i czekał na upragnione Pedigree :angryy: . A Evitka (głupia jak but od lewej nogi :diabloti: ) pasła go Pedigree bo przecież tak ją uwielbiał. 2 miesiące temu zaparłam się jednak kupiłam cały wór Royal Canin Maxi Adult. Przez kilka dni nie chciał jej nawet powąchać, ale potem sie jakos przekonał. Cóż z tego, jeżeli tydzien temu w piątek zaczął wymiotować żółcią itp. Jest obecnie leczony. Czuje się trochę lepiej. Nie wiadomo do końca co mu jest- jakieś nagromadzone gazy w żołądku, podwyższony Aspat, problemy z wątrobą lub trzustką :roll: Nasza wetka mówi, żeby odstawic mu sucha karmę, bo to może być przyczyną jego dolegliwości. Jestem juz głupia i nie wiem co robić. :niewiem: Ale sie rozpisałam. Mam nadzieję, że Essunia się nie obrazi, że zaśmiecam jej wątek :evil_lol: Quote
pajunia Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Mossi, wychodzi cos? To ja juz chyba jajka zniose, nim Essunia sie zdecyduje na rodzenie:lol: Quote
saskia Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 A teraz? Wychodzi już coś? (ikonka pełna nadziei) :cool1: Quote
mosii Posted February 4, 2006 Author Posted February 4, 2006 :puppydog: :watpliwy: chyba na dzisiaj kończymy:nonono2: Quote
malagos Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Mosii, spokojnie. Natura wie, kiedy..... Jakby co, daj znać.......... Quote
Monia70 Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Ale czekanie.....:shake: A jaka cierpliwość się z tego rodzi;) Quote
ziele77 Posted February 4, 2006 Posted February 4, 2006 Essuniu kochana,no dawaj raz dwa te szczeniurki,bo ja normalnie mam już nerwicę natręct przez to czekanie.Cały czas krąże wokół kompa,robie podchody,skradam się i co chwila zaglądam tutaj w nadziei,że już coś się wykluło :razz: Quote
HebaNova Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 słuchaj Mosii, dziś o 19:45 na TV4 leci komedia "Bóle porodowe", może jak Esseczka poogląda to ją to zainspiruje... a tak w ogóle to mi się wydaje że ona po prostu zapomniała że trzeba rodzić, Mosii tak ją spacerami i patyczkami rozpraszała że bidula zapomniała o tej ważnej sprawie ;) ;) ;) Quote
mosii Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 :shake: nic... Ale zaluzje zerwane były, a jakże!!!!!!! Quote
Teba Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Hihi wesoło macie :) a ja ciągle czekam... już nawet im domków szukam jakby któryś jeszcze nie miał rezerwacji (fakt że jeszcze nic nie znalazłam ale szukam :p ) Quote
Mysia_ Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Oj ta Essunia... Co ona sobie myśli??? hmmm :cool3: Quote
joaaa Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 no i co , wychodzi coś?? a żaluzje to mówiłam, że to gimnastyka przedporodowa :diabloti: Quote
irma Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 no co WQy jak przyjdzie odpowiedni czas to będą Quote
Kara. Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 A może to przez te żaluzje??Essa wie że jak będą szczeniaczki to juz nie będzie miała czasu sie nimi pobawić:evil_lol: Quote
Mysia_ Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Może Essa spodziewa się rzeczywiście tych 40 rozbójników... :evil_lol: Quote
mosii Posted February 5, 2006 Author Posted February 5, 2006 widzę że nie tylko Essa ma zabawę z żaluzjami;) Malawaszko czy może dowiedziałaś się cos o przeszłości Esski? Jezeli w schronisku przebywała min 2 miesiace, to w ciąze na pewno tam zaszła:angryy: Quote
Mysia_ Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Właśnie też jestem ciekawa przeszłości Essy... Quote
Marta2683 Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Przeczytałam 42 strony chyba oszalałam. Dołaczam do grona oczekujących :kciuki: Quote
malagos Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Obawiam się, że do czsu rozwiazanie stron będzie 84 :evil_lol: Quote
irma Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Marta2683 napisał(a):Przeczytałam 42 strony chyba oszalałam. Dołaczam do grona oczekujących :kciuki: ja też :nerwy: Quote
Payton Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Kochana biedna Essa :loveu: . Przeczytalam watek dopiero w sobote i goraczkuje razem z wami. Trzymam:kciuki: . Prawie nie odchodze od monitora. Mosii jestes wspaniala. Jak z ta lodowwka. Bywam dosc czesto w czestochowie moge cos podrzucic:evil_lol: Quote
malawaszka Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 mosii napisał(a): Malawaszko czy może dowiedziałaś się cos o przeszłości Esski? Jezeli w schronisku przebywała min 2 miesiace, to w ciąze na pewno tam zaszła:angryy: niestety nie miałam kiedy jechać tam - najpierw szczeniaczki olkuskie, a teraz mój pies mi się rozchorował :shake: Quote
malawaszka Posted February 5, 2006 Posted February 5, 2006 Payton napisał(a):Kochana biedna Essa :loveu: . Przeczytalam watek dopiero w sobote i goraczkuje razem z wami. Trzymam:kciuki: . Prawie nie odchodze od monitora. Mosii jestes wspaniala. Jak z ta lodowwka. Bywam dosc czesto w czestochowie moge cos podrzucic:evil_lol: :crazyeye: :evil_lol: Payton umarłam ze smiechu że w tym samym momencie nas tu przywiało do Essy :lol: Quote
Recommended Posts