Jump to content
Dogomania

>ESSA< juz w swoim WSPANIAŁYM DOMU!!!! odeszła za TM..............

Recommended Posts

Posted

[quote name='mosii']Evita ja nie mam zaufania do tego typu karm:angryy:
Moje psy jedzą eukanube i wbrew pozorą taniej wychodzi niz inne.
Nawiasem mówiąc na tydzień cztery psy( w tym Essa w ciązy i Laku, który przybiera na wadze) zjadaja 15kg

Evitko czy ty masz Rotka?

Tak, mam 5 letniego rottka Maxa :loveu: On jest raczej mixem rottka- jest większy niż "standardowy" rottweiler i ma biały krawat. Jego mamcia to 100 % rottek, a tatuś :razz: - któż to wie ? Jest moim pierwszym psem. Dostałam go właściwie w prezencie :evil_lol:.
Co do karmy- tu wcale nie chodzi o cenę. Na początku Max jadł Nutrę bodajże- poleconą przez weta. Potem będąc "w gościach" podjadł trochę Pedigree i pokochał od pierwszego wejrzenia (raczej mlaśnięcia lub polizania :evil_lol: ). Próbowałam róznych karm- Eukanubę, Royala i wiele innych, ale on tylko kręcił nochalem i czekał na upragnione Pedigree :angryy: . A Evitka (głupia jak but od lewej nogi :diabloti: ) pasła go Pedigree bo przecież tak ją uwielbiał. 2 miesiące temu zaparłam się jednak kupiłam cały wór Royal Canin Maxi Adult. Przez kilka dni nie chciał jej nawet powąchać, ale potem sie jakos przekonał. Cóż z tego, jeżeli tydzien temu w piątek zaczął wymiotować żółcią itp. Jest obecnie leczony. Czuje się trochę lepiej. Nie wiadomo do końca co mu jest- jakieś nagromadzone gazy w żołądku, podwyższony Aspat, problemy z wątrobą lub trzustką :roll: Nasza wetka mówi, żeby odstawic mu sucha karmę, bo to może być przyczyną jego dolegliwości. Jestem juz głupia i nie wiem co robić. :niewiem: Ale sie rozpisałam. Mam nadzieję, że Essunia się nie obrazi, że zaśmiecam jej wątek :evil_lol:

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Essuniu kochana,no dawaj raz dwa te szczeniurki,bo ja normalnie mam już nerwicę natręct przez to czekanie.Cały czas krąże wokół kompa,robie podchody,skradam się i co chwila zaglądam tutaj w nadziei,że już coś się wykluło :razz:

Posted

słuchaj Mosii, dziś o 19:45 na TV4 leci komedia "Bóle porodowe", może jak Esseczka poogląda to ją to zainspiruje...

a tak w ogóle to mi się wydaje że ona po prostu zapomniała że trzeba rodzić, Mosii tak ją spacerami i patyczkami rozpraszała że bidula zapomniała o tej ważnej sprawie ;) ;) ;)

Posted

Hihi wesoło macie :) a ja ciągle czekam... już nawet im domków szukam jakby któryś jeszcze nie miał rezerwacji (fakt że jeszcze nic nie znalazłam ale szukam :p )

Posted

widzę że nie tylko Essa ma zabawę z żaluzjami;)

Malawaszko czy może dowiedziałaś się cos o przeszłości Esski?
Jezeli w schronisku przebywała min 2 miesiace, to w ciąze na pewno tam zaszła:angryy:

Posted

Kochana biedna Essa :loveu: . Przeczytalam watek dopiero w sobote i goraczkuje razem z wami. Trzymam:kciuki: . Prawie nie odchodze od monitora.
Mosii jestes wspaniala. Jak z ta lodowwka. Bywam dosc czesto w czestochowie moge cos podrzucic:evil_lol:

Posted

mosii napisał(a):

Malawaszko czy może dowiedziałaś się cos o przeszłości Esski?
Jezeli w schronisku przebywała min 2 miesiace, to w ciąze na pewno tam zaszła:angryy:

niestety nie miałam kiedy jechać tam - najpierw szczeniaczki olkuskie, a teraz mój pies mi się rozchorował :shake:

Posted

Payton napisał(a):
Kochana biedna Essa :loveu: . Przeczytalam watek dopiero w sobote i goraczkuje razem z wami. Trzymam:kciuki: . Prawie nie odchodze od monitora.
Mosii jestes wspaniala. Jak z ta lodowwka. Bywam dosc czesto w czestochowie moge cos podrzucic:evil_lol:

:crazyeye: :evil_lol: Payton umarłam ze smiechu że w tym samym momencie nas tu przywiało do Essy :lol: