Jump to content
Dogomania

>ESSA< juz w swoim WSPANIAŁYM DOMU!!!! odeszła za TM..............

Recommended Posts

• Replies 1.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A mój TZ przed chwilą się mnie pytał czy ja jestem Kaszpirowski:crazyeye:Bo chyba sądzę że od mojego wpatrywania się w monitor te szczeniaczki szybciej się urodzą.Aha i jeszcze kazał mi liczyć.Adin dwa tri...:angryy:

Posted

Proponuję:
Ułożyć Essunię w pokoju,
znależć Rysię za wersalką i Sisi w zakamarkach kuchni,
zapiąć obie na smyczy w pokoju z Essunią,
uprzątnąć drobne i ruchome elementy z pokoju,
wpuścić kolejno: Lakusia, Sonię i Oksunię,
dla bezpieczeństwa na chwilę opuścic pomieszczenie.
Poród Essuni szybki, sprawny i bezpieczny.
Potem posprzatać i zajrzec do lodówki.
No i na komp!
Całuje.
Porada bezpłatna.

Posted

Nie przerażaj sie, dasz rade Mossi.
Z siusianiem i kupkami to calkiem może byc jak u kobitek, kiedy brzucho duże to naciska już gdzie się da i trza latać na tronik, a cóż Essa nie zna naszych konwenansów. i to tez jest oznaka że tuż tuż.
Masz tam taki jakby kojec dla niej zrobiony? Żeby poczuła się bezpiecznie, nawet jak ktoś wchodzi, zazwyczaj suka tam się chowa, no a potem małe się nie rozchodzą.
Jak dasz rade to zrób coś takiego prywatnie dla niej, rozłoż prześcieradło czy cóś. Gazetki też są dobre- szczególnie że będzie teraz częściej brudzić, a poza tym taka niby kupeczka to normalka u przyszłej mamusi.
Jej tez nie jest lekko, na pewno się stresuje całą tą sytuacją. Tobie się udziela, potem jej, potem innym psiakom, potem jej i tak w kółko.
Relax, relax, relax
albo jak mówią inni: adin, dwa, tri.... ;)

Posted

Ja pierniczę, my pierniczymy, Essa pierniczy...
Jesooo, kiedy będzie finał?
Nie, jak się brazylijski odcinek przegapi, z następnego bez problemu dowiesz się, o co chodzi. A tu, trzeba wszystko uczciwie śledzić... Mosii, trzymaj się

Posted

Mecka ma rację. Jako mama trójki ludzkich szczeniąt, własnoręcznie urodzonych mogę nieśmiało zapewnić, że to siusianie i kupkanie przed porodem to normalka (w tym względzie chyba niewiele się różnimy od suczek). Trzymamy kciuki za Essunię i za poród "siłami natury" (no i za dzielną akuszerkę Mosii).

Posted

Kara. napisał(a):
cietyrie piat szest siem wosiem...Musi pomóc bo dalej po rusku nie umiem:placz:

dziewiać, dziesiać, adinaccać... itp. :)

Mosii - jestem pełna podziwu. Wystarczy mi czytanie tych postów, aby nie móc się już doczekać maluszków.

Essunia - dawaj czadu!!! ... i wyrzucaj z siebie szczeniulki! Najwyższa pora!

Posted

Kobitki kochane!!!Czy nie jest wystarczającym to że mosii ma już dość tego czekania i tej biednej psinki,ma jeszcze nami się zjmować?
Sama tu zaglądam co jakiś czas,ale wierzcie mi nie poganiajmy natury,niech sama sobie da redę i nie stresujmy mosii bo i tak wiele robi dla tych biednych psiaków,Na pewno da znać jak tylko coś się stanie.Naprawdę Mosii podziwiam Ciebie

Posted

Ja już prawie urodziłam ( dopiero się załapałam na akcję), dziewuszko kochana Ty też sobie poradzisz, byle szybko, nie męcz tak strasznie swojej Opiekunki - bardzo kochana jest Ona!

Posted

Tak kochana to byłam
jak przez pół dnia musiałam dziś, po kupkach Essuni i ogromie ręczników papierowych, jakąś olbrzymią sprężyną kanalizację przepychać:angryy:
Błeeeeeeeeee:angryy:

Posted

Kochana Mosi goraco Cię pozdrawiam i bardzo dziękuję, że przyjęłas do siebie i zajęłaś się tą bardzo potrzebująca suczką ze schroniska Olkuskiego. Trzymam kciuki za: Twoją Cierpliwość, wytrwalość Essuni i zdrowie maluchów.;)

Posted

Tak naprawdę chyba całe forum trzyma kciuki i podziwia mosii(zobaczcie tylko ile wejść jest na ten wątek hehehe):evil_lol: :evil_lol: :evil_lol: