Monika z Katowic Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Kochana! Zaraz będziesz niezmiernie mile widzianym administratorem: [URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=192387440811885[/URL] Cieszę się, że poznałaś FRANECZKA, bo jesteś niezmiernie kreatywna i utalentowana literacko!:loveu::loveu: Quote
majqa Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Jejku, jeszcze nikt mnie kimś takim nie czynił, mam nadzieję, że odblokują mi się zwoje i załapię. ;-) Dziękuję Moniko. :-) Quote
EVA2406 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [quote name='Monika z Katowic']Franeczek ma już wydarzenie na FB: [B][URL="http://www.facebook.com/event.php?eid=192387440811885"]Nie pomstuje wygrażając łapką Niebu! [/URL][/B][/QUOTE] Jestem z FB. Udostępniłam i mocno trzymam kciuki za to żeby udało się pomóc Franusiowi. Quote
Monika z Katowic Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Dziękujemy Ewuniu za pomoc na FB! :):) Majqo! Już jesteś drugim administratorem. :) [COLOR=blue] [COLOR=red]Proszę - udostępniajcie wydarzenie FRANECZKA:[/COLOR][/COLOR] [URL]http://www.facebook.com/event.php?eid=192387440811885[/URL] Quote
malibo57 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Nie mam konta na FB. Ale wrzucam Waderci teksty i zdjęcia do allegro i ogłoszeń. Już, tylko fotki wybiorę. Jakie sugerujecie? Quote
kazik132 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Ale tu się dzieje! Ekipa się zebrała taka, że nie nadążam z czytaniem;) Dołączam się więc do podzękowań wszystkim, za wszystko, w imieniu Frania i swoim! Quote
EVA2406 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Nie przeczytałam calego wątku, tylko skrót na początku wątku. jak jest z ogloszeniami Frania? Czy są jeszcze potrzebne? Choć teraz chyba priorytetem jest leczenie Frania................. Jeśli jest jednak potrzebny pakiet ogłoszeń, mogę wykupić u CatAngel 130 szt. Quote
majqa Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Evo, od przybytku... byłoby super. :-) Jeśli tylko zdołam, pojadę do Łodzi jak Franio przyjedzie na badania i... zrobię mu parę zdjęć. Quote
EVA2406 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Ok to jak będą foty i dacie tekst ( chyba jest na 1 str?) to napiszę do Cioteczki CatAngel i zamówię pakiecik. Quote
malibo57 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Z bazarku Wadrci za jakieś 2 dni Franio będzie miał 50 ogłoszeń i allegro z wyróżnieniem. Właśnie go tam "wrzuciłam" [url]http://www.dogomania.pl/threads/208438-ALLEGRO-50-og%C5%82oszen-10-z%C5%82-za-pakiet!-Na-sterylkow%C4%85-skarbonk%C4%99!-do-25.06!?p=17001871#post17001871[/url] Quote
majqa Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 [quote name='EVA2406']Ok to jak będą foty i dacie tekst ( chyba jest na 1 str?) to napiszę do Cioteczki CatAngel i zamówię pakiecik.[/QUOTE] Oczywiście. Dziękujemy. :-) Quote
Anna222 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Ciesze sie bardzo, ze piesek jest pod taka dobra opieka i mam nadzieje, ze znajdzie spokojna przystan. Na te dolegliwosci, ktore ma (przekrzywiona glowa) potrzeba czasu i odpowiednich lekarstw. Moja suczka Fiona wzieta ze schroniska w Sopocie miala wylew i tez taka przekrzywiona glowe - to typowe objawy po wylewie. Lekarz polecil wtedy Karsivan - pol tabletki rano i pol tabletki wieczorem. Poza tym Neuro-ratiopharm N (tak nazywa sie to lekarstwo w Niemczech) z witamina B1 i B6 - 1 tabletka rano. Podawanie tych lekarstw dalo bardzo dobre wyniki. Karsivan poprawia stan ogolny starszych psow. oja Fiona miala juz w sumie trzy wylewy ale z wszystkich udalo jej sie wyjsc - miedzy innymi dzieki podawanym tabletkom. Neuro-ratiopharm N mozna dostac w aptece bez recepty ale Karsivan sprowadza sie w Polsce podobno z zagranicy - tak powiedzial mi jeden z polskich weterynarzy, ktory zreszta nie wierzyl, ze ten lek pomoze. Ja stwierzam, ze mojemu psu pomogl. Pozdrawiam serdecznie! Ania Quote
malibo57 Posted June 3, 2011 Posted June 3, 2011 Karsivan jest dostępny, Neuro - ratiopharm też - jak tylko dostaniemy wyniki badania krwi, zaordynujemy Franiowi wspomagacze:) Franio dostał w klinice zalecenie podawania Karsivanu, ale nie wiem, jak długo go dostawał. Czy ktoś wie? Quote
wojtuś Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Rozmawiałem z Tola^^ Podejdzie dzisiaj do Anety-ana666 po dokumentację Frania i wyśle do Ajlii:) Zaraz poproszę Ajlii aby wysłała jej swój adres na PW:) lub Kochani jeśli Ajlii jest bardzo zajęta przy Psiakach- proszę o wysłanie jej adresu do Toli^^ z Obornik Wlkp Prosiłem Tolę aby na wątku nam potwierdziła wysłanie dokumentacji Frania Edit: Napisałem PW do Ajlii Quote
malibo57 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Wojtuś, dziękuję Ci serdecznie za akcję. dzwoniłam do Ana666 - niedostępna. Dzwoniłam do DT - nie odbiera, zostawiłam wiadomość. PW z adresem Ajlii już wysyłam do Toli. Franio dziś znowu zaczął rzęzić:( Za chwile jadą z nim do lekarza. Poprawa była, ale krótkotrwała. Quote
majqa Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 O szlag... Z tego, co pamiętam steryd miał pomóc na 3-5 dni, doktor nie szedł tropem rozpoczęcia leczenia z rozmachem, rozumiem, że np. sterydowego innymi sterydami, wiedząc na etapie wizyty, że psiak jedzie do hoteliku i tam opiekę przejmie inny wet, który ustawi całość leczenia. No to faktycznie na długo nie pomogło. :-( Quote
malibo57 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Słyszałam ten suchy świst przez telefon - do tego słychać, że pracuje oddechowo bardzo mocno, rekompensuje niedotlenienie. Quote
majqa Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 [quote name='malibo57']Słyszałam ten suchy świst przez telefon - do tego słychać, że pracuje oddechowo bardzo mocno, rekompensuje niedotlenienie.[/QUOTE] Na żywo to widzieć i słyszeć też nie do pozazdroszczenia. :-( Jeśli podejmiesz decyzję, że mam szukać w Łodzi dodatkowych konsultacji, pomogę. Quote
wojtuś Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 [quote name='malibo57']Słyszałam ten suchy świst przez telefon - do tego słychać, że pracuje oddechowo bardzo mocno, rekompensuje niedotlenienie.[/QUOTE] Nie wiem czy nie trzeba wspomóc Frania dalej sterydowo, by oddech sie wyrównał. Quote
Tola^^ Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 [quote name='wojtuś']Rozmawiałem z Tola^^ Podejdzie dzisiaj do Anety-ana666 po dokumentację Frania i wyśle do Ajlii:) Zaraz poproszę Ajlii aby wysłała jej swój adres na PW:) lub Kochani jeśli Ajlii jest bardzo zajęta przy Psiakach- proszę o wysłanie jej adresu do Toli^^ z Obornik Wlkp Prosiłem Tolę aby na wątku nam potwierdziła wysłanie dokumentacji Frania Edit: Napisałem PW do Ajlii[/QUOTE] Byłam dziś u any666, papiery ona wyślę w poniedziałek, bo są tam gdzie Franek przebywał na DT. Więc wysyłam do ana666 PW z adresem który dostałam. Quote
hebanowa Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Można podać mu EURESPAL (tabletki lub syrop),psy mogą brać ten lek. Nie jest to do stałego brania ,raczej doraźnie kilka dni ,w stanach skurczowych oskrzeli. Mój pies schroniskowy to doraźnie brał i lek świetnie na niego działa ,a pies naprawdę w wyniku stresu potrafi się dosłownie pokładać w kaszlu na ziemi,ledwo powietrze łapie czasem. Warto spróbować zanim się sięgnie po sterydy.Najlepiej jak wet zapisze bo są jakieś objawy uboczne drobne w pewnych przypadkach. Quote
malibo57 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Rozmawiałam z lekarzem i z Ajlii - doktor stwierdził u Frania dużą poprawę w stosunku do pierwszej wizyty. Zalecił podawać mu Theovent. Quote
majqa Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 [quote name='malibo57']Rozmawiałam z lekarzem i z Ajlii - doktor stwierdził u Frania dużą poprawę w stosunku do pierwszej wizyty. Zalecił podawać mu Theovent.[/QUOTE] Mhm..., czyli to, o czym Ci wcześniej mówiłam, a co doktor wspominał perspektywicznie. Quote
malibo57 Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Franio podszedł do telefonu:) Oddech po Theovencie - w normie. Jedyne, co usłyszałam, to oburzone "Franciszku!", gdyż Franiutek próbował obsikać łopatkę do sprzątania psich prezencików z trawnika. Quote
majqa Posted June 4, 2011 Posted June 4, 2011 Ajlii mnie zabije za ten wpis ale... trudno... - [I]Lej Franuś, lej na potęgę! Tobie tsha wszystko wybaczyć! :-)[/I] Ja mam takie lujki - podlewajki u siebie, zgrzytam zębami i sprzątam, hihihihi... Quote
Recommended Posts