Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

suka jest w Celestynowie
(z Otwocka psy tez idą do celest.)

W schronisku na pewno lepiej miała nie będzie...

Musze pogadac z tą staruszką, ona nie przygarnia psów (bo ma juz 1 znajdę), ale moją Luskę (za czasów jej bezpańskości) wpuszczała czasem do siebie do mieszkania...
wiec może i tą po sterycle by wzięła... może już ją na noc wzięła...

tak swoją drogą ta staruszka świetnie się zna z p. Izą -dyrektorka schroniska...

tylko teraz jak taki mróz to nie wiem kiedy ją spotkam...

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Najgorsze jest to, ze ludzie nie widzą problemu jakim jest zima a co za nią idzie duży mróz.
Wydaje mi się że spokojna i rzeczowa rozmowa z tą Panią, to na chwilę obecną jedyne rozwiązanie sprawy.
Pozostanie pytanie na jak długo...
Gdyby ta Pani dała lokum tej suczce, można byłoby zaproponować Jej bezpłatną karmę (z której Jej drugi poodopieczny też byłby karmiony), więc Pani nie ponosiłaby kosztów związanych z karmieniem. W tym czasie należałoby na cito załatwiać sterylkę w Celestynowie i szukać docelowego domu. Pieniądze na karmę i sterylkę zebralibyśmy tu na wątku plus kasa na odrobaczenie, odpchlenie itd. Na chwilę obecną to jedyne co przychodzi mi do głowy.

Biedne te wszystkie psy, które się muszą borykać z tym mrozem ...

Posted

nie zastaliśmy jej :/

ta pani mieszka w domu wielorodzinnym -w ala kamienicy. Zadzwoniła do wszystkich domofonów bo nie wiedziałam, który jest do jej mieszkania.
Wyszła jej sąsiadka do nas i powiedziała, ze jej nie ma teraz.
Zostawiliśmy troche suchej karmy (która dostałam od figbast) i jeszcze makaron dla psa. Jej sąsiadka powiedziała, ze żarcie bardzo się przyda, bo staruszka jej mówiła, ze już nie ma czym psy karmić...

Czekaliśmy w pobliżu jej domu jeszcze 30 minut, ale nie spotkaliśmy jej.
Jutro znowu spróbuję.

Posted

Kurcze Sylwia - gdyby się udało tą Panią przekonać - byloby super.
Może to podejście z suchą karmę jednak problem rozwiąże.
Ja ze swojej strony mogę też coś podrzucić np. suchą karme lub / i koc dla suni - byleby Ją przygarneła na te mrozy.

Posted

Boże urocza sunieczka i jeszcze cieczka dopiero co była :shake: jak zostanie sama na ulicy to zaraz pojawią się szczeniory to jakaś masakra .

Więc czekamy na razie na decyzję Pani starszej ale trzeba by mieć plan B , może hotelik u Megi ?? Jeziórko ?? To jedyne miejsca w dość przyzwoitej cenie może nie jest to cieplutki domek ale zawsze na głowę nie pada i codziennie miska z jedzeniem .

Sylwia może napisz w tytule prośbę o deklaracje choć pewnie będzie cięzko .

Posted

1,pani iza /kier.schroniska wie ktora suke chodzi
2.srarsza pani suki nie wezmie bo ma syna ktory z domu wyrzuca zwierzeta
3.suka nie daje sie zlapac ,pomoc w lapaniu mile widziana
4.w schronisku sa budy wylozone sloma -jesli pani sylwia twerdzi ze w schronisku bedzie miala gorzej to pani iza prosi aby sylwia ktora ma duza dzialke i budynki gospodarcze i lagodna mala suke wziela ta duza do siebie chociaz na czas mrozow
5.tyle info o suce,gdyby ktos chcial wiecej informacji pani kierowniczka jest pod telefonem codzienie przez 7 dni g.13-14

Posted

[quote name='mtf zalesie']1,pani iza /kier.schroniska wie ktora suke chodzi
2.srarsza pani suki nie wezmie bo ma syna ktory z domu wyrzuca zwierzeta
3.suka nie daje sie zlapac ,pomoc w lapaniu mile widziana
4.w schronisku sa budy wylozone sloma -jesli pani sylwia twerdzi ze w schronisku bedzie miala gorzej to pani iza prosi aby sylwia ktora ma duza dzialke i budynki gospodarcze i lagodna mala suke wziela ta duza do siebie chociaz na czas mrozow
5.tyle info o suce,gdyby ktos chcial wiecej informacji pani kierowniczka jest pod telefonem codzienie przez 7 dni g.13-14

suka siedzi w centrum miejscowości, w której p. Iza mieszka... wiec dziwne, aby jej nie zauważyła robiąc zakupy w piekarni...

mtfzalesie masz trochę błędne dane odnośnie mej 'posiadłości', majątku i budynków...
nie byłaś nigdy u mnie, widziałyśmy się tylko raz w schronisku, nic o mnie nie wiesz, więc nie mów, ze mam warunki dla tej suki.
Takie zagrywki są na poziomie przedszkolaków...

nie byłam dziś u staruszki, ale pogadam z nią jutro...

a temat jest o suce a nie o schronisku

Posted

rozmawiałam właśnie z p.Izą i powiedziała mi, ze suka nie daje się złapać, że nie chce wejść nawet na ogród przy mieszkaniu tej staruszki...

jutro ją poobserwuje troszkę i spróbuję się z nią zaprzyjaźnić, zobaczymy...

Posted

byłam już prawie pod samym domem p. Zosi i moje dziecko rozpłakało się i musiałam wracać...

mtf zalesie apeluje aby kontaktować się z dyrektorka w sprawie suki, więc ok.
tel. kom. 602 378 437

mtf czy poprowadzisz jej wątek?
bo ja za często nie kontaktuje się z dyrektorka i nie będę mogła aktualizować tematu...