Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

w Celestynowie od jakiegoś czasu błąka się średniej wielkości jasna suka.
Jakiś tydzień temu najprawdopodobniej skończyła jej się cieczka...

Aktualnie dokarmia ją jedna dobra starsza pani, suka często przebywa w pobliży jej posesji.

czy ktoś może jej pomóc?

ona najprawdopodobniej jest w ciąży:placz::placz::placz::placz::placz:

suka nie zachowuje się agresywnie ani względem psów ani względem ludzi.

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

suka jest troszkę nieufna, porobiłam jej troszkę zdjęć, później zamieszczę na wątku.

wysypaliśmy jej dziś troszkę karmy, ale nie była ją zainteresowana (pewnie nigdy nie jadła suchego)

Posted

nie wiem... najlepiej dt...

kontaktowałam się z Psim Aniołem, ale nie mają aktualnie żadnego wolnego miejsca:placz::placz::placz:

wczoraj napisałam tez do Emira, ale jeszcze nie mam odpowiedzi...

w ostateczności pewnie trafi do celestynowskiego schroniska... a tam już jej pewnie nikt nie zauważy...

co do sterylki aborcyjnej, to można ją by było zrobić w Celestynowie (może nawet za darmo) ale co dalej? przecież nie może trafić zaraz po zabiegu na ulice znowu....

Posted

[quote name='obraczus87']Fakt, a czy ta Pani na kilka dni po sterylce nie moze Jej przetrzymac..??

raczej nie... ale jak ją spotkam to zapytam

Suka chodzi luzem po całej miejscowości, najczęściej znajduje sie jednak w samym centrum, więc każdy z celestynowiaków ja na pewno chociaż raz widział... nie ma co wieszać wiec ogłoszeń...

ona się włóczy już coś ok miesiąca...

Posted

Normalnie ręce opadają ...
Kolejna bida na horyzoncie - masakra.
Pomysł ze sterylką w Celestynowie ok - tylko suczce trzeba zapewnić ciepły kont na kilka dni po zabiegu a później szukać DT lub czegoś docelowego.
Ona jest mocno strachliwa???

Posted

nie podchodzi do nieznajomych, ale można ją żarciem przekupić.
Chodzi bezpańsko po wsi a tutaj wszyscy ją odpędzają i straszą, dlatego teraz się trochę boi, ale jakoś bardzo wylękniona nie jest.
staruszka która ją dokarmia głaszcze ją

Posted

skoro wszyscy ja przeganiaja to trzeba poszukac dla Niej jakiegos schronienia... nie masz SYlwia znajomych w Celestynowie którzy maja ogrodzone podwórko?? może chociaż by tam ją zamknąć, aby nikt Jej krzywdy nie zrobił

Posted

nie wierze, że nikt sie nie znajdzie..... kurcze przecież Ona potrzebuje kawałek swojego miejsca.. do znalezienia czegos innego... i każdy ma swoje psy na podwórku? chyba sa ludzie, któzy maja psiaka w domu, a oprócz tego podwórko...

nie wiem juz co robic..

Posted

Czy Otwock podlega pod schron w Celestynowie?
Kurczę, dzisiejsza noc też ma być masakrycznie zimna! Może lepszy jednak schron?
A ta pani, która ją dokarmia nie mogłaby jej choć przez te najgorsze parę dni przetrzymać?