agat21 Posted December 21, 2009 Posted December 21, 2009 a co da kontaktowanie się z panią Izą? rozumiem, że chodzi, aby sunię złapać i wysterylizować jak najszybciej, zanim do całego bigosu dojdą jeszcze szczeniaki. Jeśli sunia daje się głaskać tej pani, która ją dokarmia, a innych osób się boi, to chyba jedyna szansa, że tylko ona może ją złapać? Quote
gagata Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Sylwia, Ty sie nie obrażaj, tylko zdecyduj - chcesz pomóc temu zwierzakowi czy nie....Mtf jak sam jej nick wskazuje ,mieszka w Zalesiu więc kawał drogi od Was. Innym ludziom raczej trudno podjechać do Was, zwłaszcza teraz, kiedy i swieta i warunki drogowe... No i jeszcze jedno: suka ma iść do schronu do Celestynowa czy masz dla niej jakąs inna alternatywe? Nie wiem, przygotowana gdzies budę, miwejsce na czas posterylkowy? Quote
Sylwia K Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 nie mam żadnej alternatywy dla niej... ale opracowałam plan złapania suki... nie wiem tylko czy będzie skuteczny... suczka jest lękliwa i trzeba popracować nad jej socjalizacją, musi znaleźć takie miejsce, gdzie będzie to zapewnione ale gdzie jest takie miejsce??? jutro postaram się kupić coś do jedzenia dla niej i wybiorę się potem z tym do Pani Zosi. Może ona ma jakąś koleżankę, która by ja przygarnęła... Quote
obraczus87 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Oby Twoj plan zlapania wypalil - trzymam kciuki!!!!! Quote
Sylwia K Posted December 22, 2009 Author Posted December 22, 2009 ten plan przetestujemy dopiero jak będziemy mieli coś dla niej... na razie niema sensu.. schronisko to ostateczność, ale coś czuje że nic innego jej nie znajdę...:placz: Quote
obraczus87 Posted December 22, 2009 Posted December 22, 2009 Cholercia no...... kurcze.. sylwia nie mam zadnego pomysly, nic a nic mi nie przychodzi do glowy. Kompletna pustka.. Quote
Sylwia K Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 mieszka na ulicy, dokarmia ją p. Zosia.... nie znalazłam nic dla niej, nikt jej nie chce... Quote
Awit Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Ale suka nie może w ciąży zostać tak normalnie na ulicy, za chwilę będą szczeniaki i będzie większy dramat Quote
Sylwia K Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 obserwuje ją... jak się jej cycki powiększą to chyba trzeba będzie ją złapać i do schroniska odwieźć... mtf jest jak sama podkreśla często w celestynowie, mam nadzieje że się ze mną skontaktuje i pomoże ją złapać a potem socjalizować w schronie? Quote
Madzialen Posted January 3, 2010 Posted January 3, 2010 Sylwia moze przedzwon jeszcze raz do Patrolu Interwencyjnego z Psiego Aniola... Kto wie, moze sie uda... Quote
agat21 Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Awit napisał(a):Może sie uda... Gdzie ona śpi?? :-( W nocy znowu strasznie zimno Quote
Awit Posted January 5, 2010 Posted January 5, 2010 Tzn, że żyje na ulicy, śpi na ulicy i tam Pani Zosia ją karmi? Quote
Sylwia K Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 Awit a co ma zrobić innego? Suka nie daje się złapać. Pozwala się czasem pogłaskać, ale tylko P. Zosi... Nie chce wejść nawet na podwórze... brzuch już jej rośnie... nawet nie wiem ile trwa ciąża u psów, bo nigdy mnie to nie interesowało... czytam, że coś ok 2 miesięcy, więc w lutym suka urodzi... Quote
agat21 Posted January 6, 2010 Posted January 6, 2010 A podanie jej w pożywieniu środka uspokajającego (ja znam tylko Sedalin, ale podobno jest straszną traumą dla psa) i wtedy złapanie nie wchodzi w grę? Już sporo psów na dogo było tak łapanych.. Jak urodzi i schowa gdzieś swoje szczeniorki, to nigdy ich się nie znajdzie. Dojdzie kolejna gromada dzikich bezdomnych psów, o ile jakiś debil myśliwy ich nie ustrzeli. A tak to chyba jeszcze można zrobić sterylkę aborcyjną. Quote
Sylwia K Posted January 6, 2010 Author Posted January 6, 2010 sedalin to chyba ostateczność... same złe rzeczy słyszałam o nim... czekam aż mtf zalesie się znowu pojawi na wątku i coś zaproponuje Quote
Awit Posted January 7, 2010 Posted January 7, 2010 Ja nie wiem co można zrobić. Złapać, tylko jak? Wysterylizować i co, na ulicę spowrotem? Lepiej juz by wróciła po zabiegu na ulicę, niż by miała na tej ulicy urodzić i kolejnych ileś bezdomnych psiaków by przybylo. Wysłałam kilka maili do cioteczek. Tragedia:-( Po prostu tragedia z tymi psami:-( Może będą miały jakieś pomysły Quote
obraczus87 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Kurcze sunia zaraz urodzi........... nie wiem nie mam pomuysłu. Czy Schronisko w Celestynowie nie może pomóc?? Quote
lamia2 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Ale ładna sunia :) podobna do mojej Zuzi Ja też uważam, że najlepiej sunię złapać, zawieźć do Celestynowa, wysterylizować i szukać jej domu. Quote
malagos Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Ktoś mówił tu na dogo, że w Celestynowie w schronisku sa najtańsze sterylki........ Quote
Recommended Posts