Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

a co da kontaktowanie się z panią Izą?
rozumiem, że chodzi, aby sunię złapać i wysterylizować jak najszybciej, zanim do całego bigosu dojdą jeszcze szczeniaki.
Jeśli sunia daje się głaskać tej pani, która ją dokarmia, a innych osób się boi, to chyba jedyna szansa, że tylko ona może ją złapać?

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sylwia, Ty sie nie obrażaj, tylko zdecyduj - chcesz pomóc temu zwierzakowi czy nie....Mtf jak sam jej nick wskazuje ,mieszka w Zalesiu więc kawał drogi od Was. Innym ludziom raczej trudno podjechać do Was, zwłaszcza teraz, kiedy i swieta i warunki drogowe... No i jeszcze jedno: suka ma iść do schronu do Celestynowa czy masz dla niej jakąs inna alternatywe? Nie wiem, przygotowana gdzies budę, miwejsce na czas posterylkowy?

Posted

nie mam żadnej alternatywy dla niej...
ale opracowałam plan złapania suki... nie wiem tylko czy będzie skuteczny...
suczka jest lękliwa i trzeba popracować nad jej socjalizacją, musi znaleźć takie miejsce, gdzie będzie to zapewnione
ale gdzie jest takie miejsce???

jutro postaram się kupić coś do jedzenia dla niej i wybiorę się potem z tym do Pani Zosi. Może ona ma jakąś koleżankę, która by ja przygarnęła...

Posted

ten plan przetestujemy dopiero jak będziemy mieli coś dla niej...
na razie niema sensu..
schronisko to ostateczność, ale coś czuje że nic innego jej nie znajdę...:placz:

Posted

obserwuje ją... jak się jej cycki powiększą to chyba trzeba będzie ją złapać i do schroniska odwieźć...

mtf jest jak sama podkreśla często w celestynowie, mam nadzieje że się ze mną skontaktuje i pomoże ją złapać

a potem socjalizować w schronie?

Posted

Awit a co ma zrobić innego?

Suka nie daje się złapać. Pozwala się czasem pogłaskać, ale tylko P. Zosi...
Nie chce wejść nawet na podwórze...

brzuch już jej rośnie...
nawet nie wiem ile trwa ciąża u psów, bo nigdy mnie to nie interesowało...
czytam, że coś ok 2 miesięcy, więc w lutym suka urodzi...

Posted

A podanie jej w pożywieniu środka uspokajającego (ja znam tylko Sedalin, ale podobno jest straszną traumą dla psa) i wtedy złapanie nie wchodzi w grę? Już sporo psów na dogo było tak łapanych.. Jak urodzi i schowa gdzieś swoje szczeniorki, to nigdy ich się nie znajdzie. Dojdzie kolejna gromada dzikich bezdomnych psów, o ile jakiś debil myśliwy ich nie ustrzeli. A tak to chyba jeszcze można zrobić sterylkę aborcyjną.

Posted

Ja nie wiem co można zrobić. Złapać, tylko jak? Wysterylizować i co, na ulicę spowrotem? Lepiej juz by wróciła po zabiegu na ulicę, niż by miała na tej ulicy urodzić i kolejnych ileś bezdomnych psiaków by przybylo. Wysłałam kilka maili do cioteczek. Tragedia:-( Po prostu tragedia z tymi psami:-( Może będą miały jakieś pomysły