Sylwia K Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 jakby trafiła do schronu to miałaby sterylke za darmo... Czy ktoś ma na zbyciu sedalin bądź coś innego uspokajającego/usypiającego??? a co sądzicie o SERENE - UM.??? tutaj ktoś zachwala: http://www.dogomania.pl/threads/14254-Sedalin-PILNE?p=13649201 Quote
obraczus87 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Jesli chodzi o Sedalin to ja jestem na nie. Trzeba poczytac w necie o tym SERENE, ale jesli jest ziolowy warto sprobowac. Suka powinna trafic dio schronu.... :( Quote
Awit Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Koniecznie niech po nia przyjadą i zabiorą. Przecież jakieś sposoby na wzięcie psa mają. Nie mogą z Celestynowa jej zabrać? Quote
Awit Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 A o co chodzi z tym sedalinem? Moja suka juz drugiego sylwestra przeżyła z sedalinem i nic jej się nie stało. Czy jest coś o czym nie wiem, jakieś powikłania późniejsze? Quote
Soema Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Awit napisał(a):A o co chodzi z tym sedalinem? Moja suka juz drugiego sylwestra przeżyła z sedalinem i nic jej się nie stało. Czy jest coś o czym nie wiem, jakieś powikłania późniejsze? Sedalin powoduje zwiotczenie organizmu... pies jest w pełni świadomy i nadal panicznie się boi.. Tylko uciekać nie może:( Quote
Awit Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Aha, to moja sie przestała bać, zwiotczenia raczej nie było, chodziła, jadła, troszkę wolniejsza była, tylko oczy miała inne Quote
lamia2 Posted January 8, 2010 Posted January 8, 2010 Może Relanimal, mój usnął po 20 min. W ostateczności jeszcze zostaje profesjonalny hycel z dobrym lassem lub ze strzelbą Palmera ale to niestety kosztuje. Z tego co wiem w Celestynowie nie mają żadnej ekipy do łapania. Trzeba to zrobić na własną rękę. Quote
Sylwia K Posted January 8, 2010 Author Posted January 8, 2010 tak, ale ja sama z niemowlakiem w wózku niewiele zrobię... ech, szkoda gadać... Quote
Reid Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Sylwia K napisał(a):tak, ale ja sama z niemowlakiem w wózku niewiele zrobię... ech, szkoda gadać... Hej Sylwia, przy okazji witam Foruowiczow, wczoraj wieczorem sie zalogowalem, Ewusek mi dal link do kaukazki rozjechanej prze kut..sa traktorem.... i tak pol nocy czytalem dalej i dalej forum... Jestem z Jozefowa k/Otwocka, wiec mam stosunkowo blisko do Celestynowa, stad moj post; nie moge psa zabrac, bo mam juz buldozke z adopcji na stale i drugiego jej psiego parntera, no i 3tyg coreczke, wiec na prawde nie mam warunkow, zeby ja zabrac. Ale moze napisze, w czym moge pomoc: w logistyce, w transporcie (mam auto kombi), w finansach, jesli to bedzie potrzebne, w kupieniu, dowiezieniu karmy, jestem pod reka w kazdym razie, jakby co. Gdybym nie odpisywal, prosze prv, jestem mocno zaganiany i na forum na pewno bede, ale nieregularnie. w razie potrzeby zostawiam do siebie telefon 510-877-666 Radek btw: Twoj avatarek - masz sliczna Pocieche;) Quote
Awit Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Reid wspaniale, że jesteś. Możesz pomóc. Ma ktoś jakiś pomysł? Co jej podać, kiedy jej podać, by zadziałało i by Reid z kimś zabrał ją do schronu. Quote
Reid Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Awit napisał(a):Reid wspaniale, że jesteś. Możesz pomóc. Ma ktoś jakiś pomysł? Co jej podać, kiedy jej podać, by zadziałało i by Reid z kimś zabrał ją do schronu. Normalne, kocham zwierzeta, niestety coraz mniej ludzi... Bede staral sie wchodzic tutaj, ale jak pisalem, nie zawsze moge - praca, wyjazdy. Ale pozostawiam jawnie moja prv komorke, i jak cos bedzie trzeba w mojej okoolicy, smialo, dzwoncie w tematach, o ktorych napisalem. Prosze tez o informacje, czy jest dla suni miejsce.. bo ja juz nakrecilem kolege, (to dobrzy ludzie bez dyskusji!), ze jest ladna suczka, ze zima, ze dorzucilbym mu ja do jego trzech psiakow... pomoggl, kupil karme. Wstepnie sie zgodzil. Ze szczeniakami niestety nie wyda, bo jak mowie, on ma juz 3 psy (sredniej wielkosci kundelki, ktore stanowia juz swoje stado i nawet technicznie mogloby byc to niemozliwe). Ale awaryjnie zdrowa suka moglaby miec schronienie. Quote
Reid Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 zapomnialem moja kom. 510-877-666 Reid, Radek Quote
Soema Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Jeśli udałoby się ją złapać, to trzeba zrobić sterylkę aborcyjną. Jest tu na forum wątek sterylkowy i są środki.. Może uda się Wam ją zlokalizować i zwabić... Ehh, super że jesteś. Quote
Awit Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Czyli jest Reid, który może pomóc w przewiezieniu na sterylkę do schroniska do Celestynowa, jest jego kolega u którego mogłaby po sterylce pobyć. Potrzeba tylko ją złapać. Quote
Sylwia K Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 Radku, tak się ciesze że w okolicy pojawiła się jeszcze jedna dobra dusza:) Podam Ci tez tel do mnie: 503 795 016 Jutro zadzwonię do dyrektorki schroniska, zapytam o terminy sterylek. Wtedy za darmo pewnie by jej zrobili. Jeśli udało by Ci się namówić swych znajomych na nią to byłoby by super. Sunia jest mocno nieufna i potrzebna jej socjalizacja. W warunkach schroniskowych miała by marne szanse na to... Licze, ze będziemy wkontakcie. Quote
malagos Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Super, ze działacie! Reid, witaj w naszej bajce :cool3: Tak sobie myslę o tej suni, jak ona daje sobie radę w tę śnieżycę?...... :shake: Quote
obraczus87 Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Biedna... ale mam nadzieje ze wszystko sie uda!! Quote
Sylwia K Posted January 9, 2010 Author Posted January 9, 2010 skąd można wypożyczyć klatkę-pułapkę? Myślicie, ze np. Psi Anioł takie posiada? Quote
malagos Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 Musisz zapytać, np. Kostek, ona tam jeździ. Quote
Awit Posted January 9, 2010 Posted January 9, 2010 gos_logowanie_nie_dziala chyba miała pożyczyć lub pożyczyła taką klatkę, może jej się spytaj Quote
Reid Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Witam, bylismy z Kasia dzisiaj, ale suczki akurat nie bylo (spory ruch dzisiaj orkiestra etc.. pewnie dlatego), ale mamy plan dla niej, zeby nie trafila do schroniska. Bylem (juz sam z moja coreczka) wrcajac do domu po schroniskiem w Celestynowie - dramat. Ja znam to miejsce i nie boje sie publicznie wyrazac opinii.. Jaki schron w Celestynowie jest - kazdy kto BYL, WIE!! Kto nie, to ma czesto zludne wyobrazenia. A kto byl i mowi, ze jest ok, to albo ma w tym ineteres, albo jest zagorzalym sadysta.. Ale nie o to chodzi, zeby krytykowac. Raczej o to, zeby cos robic poza pisaniem "jaka biedna sunia...". Ilosc postow niech ma sie do ilosci pomocy, a nie podbijania licznika. Do rzeczy, S P R A W A P I L N A: Proszę o INFORMACJE, SKAD (OD KOGO) MOGE WYPOZYCZYC (ew.KUPIC) KLATKE-LAPACZKE, OCZYWISCIE ZOSTAWIE ZA NIA KAUCJE, ILE BEDZIE TRZEBA! tel. 510-877-666 Quote
lamia2 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Reid napisał(a):Witam, bylismy z Kasia dzisiaj, ale suczki akurat nie bylo (spory ruch dzisiaj orkiestra etc.. pewnie dlatego), ale mamy plan dla niej, zeby nie trafila do schroniska. Bylem (juz sam z moja coreczka) wrcajac do domu po schroniskiem w Celestynowie - dramat. Ja znam to miejsce i nie boje sie publicznie wyrazac opinii.. Jaki schron w Celestynowie jest - kazdy kto BYL, WIE!! Kto nie, to ma czesto zludne wyobrazenia. A kto byl i mowi, ze jest ok, to albo ma w tym ineteres, albo jest zagorzalym sadysta.. Ale nie o to chodzi, zeby krytykowac. Raczej o to, zeby cos robic poza pisaniem "jaka biedna sunia...". Ilosc postow niech ma sie do ilosci pomocy, a nie podbijania licznika. Do rzeczy, S P R A W A P I L N A: Proszę o INFORMACJE, SKAD (OD KOGO) MOGE WYPOZYCZYC (ew.KUPIC) KLATKE-LAPACZKE, OCZYWISCIE ZOSTAWIE ZA NIA KAUCJE, ILE BEDZIE TRZEBA! tel. 510-877-666 Reid działa jak błyskawica :multi: Klatkę-łapkę powinien mieć Celestynów oni mają przecież też koty. Quote
Awit Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Oby udało Ci się ja złapać, tylko, że w schronisku może będzie ją można bezpłatnie wysterylizować Quote
obraczus87 Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 Reid napisał(a):Witam, bylismy z Kasia dzisiaj, ale suczki akurat nie bylo (spory ruch dzisiaj orkiestra etc.. pewnie dlatego), ale mamy plan dla niej, zeby nie trafila do schroniska. Bylem (juz sam z moja coreczka) wrcajac do domu po schroniskiem w Celestynowie - dramat. Ja znam to miejsce i nie boje sie publicznie wyrazac opinii.. Jaki schron w Celestynowie jest - kazdy kto BYL, WIE!! Kto nie, to ma czesto zludne wyobrazenia. A kto byl i mowi, ze jest ok, to albo ma w tym ineteres, albo jest zagorzalym sadysta.. Ale nie o to chodzi, zeby krytykowac. Raczej o to, zeby cos robic poza pisaniem "jaka biedna sunia...". Ilosc postow niech ma sie do ilosci pomocy, a nie podbijania licznika. Do rzeczy, S P R A W A P I L N A: Proszę o INFORMACJE, SKAD (OD KOGO) MOGE WYPOZYCZYC (ew.KUPIC) KLATKE-LAPACZKE, OCZYWISCIE ZOSTAWIE ZA NIA KAUCJE, ILE BEDZIE TRZEBA! tel. 510-877-666 Ciesze sie, że pomagasz. Ale pewnie nie wiesz, albo i wiesz, że podbijanie wątku również ma znaczenie. Chociażby ze względu na widocznośc tego wątku na poczatku działu. Im watek wyżej, tym wieksza szansa, że ktos wejdzie i będzie mógł pomóc. To tyle w kwestii wyjasnienia. Uwielbiam jak ktos nowy wchodzi i od razu zaczyna krytykowac innych. ehh odechciewa sie wtedy wszystkiego. Quote
Soema Posted January 10, 2010 Posted January 10, 2010 obraczus87 napisał(a):Ciesze sie, że pomagasz. Ale pewnie nie wiesz, albo i wiesz, że podbijanie wątku również ma znaczenie. Chociażby ze względu na widocznośc tego wątku na poczatku działu. Im watek wyżej, tym wieksza szansa, że ktos wejdzie i będzie mógł pomóc. To tyle w kwestii wyjasnienia. Uwielbiam jak ktos nowy wchodzi i od razu zaczyna krytykowac innych. ehh odechciewa sie wtedy wszystkiego. Obraczus, weź pod uwagę że każdy kiedyś jest nowy. A ceni się, że ktoś coś robi a nie tylko klepie w klawiaturę :) a dużo osób na dogo, tylko tym się trudni.. I ja się nie kłócę, a ino polemizujem... :eviltong: wysłałam kilka pw odnośnie klatki, ale już nie wiem kto może pomóc... Quote
Recommended Posts