Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 210
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A o co chodzi z tym sedalinem? Moja suka juz drugiego sylwestra przeżyła z sedalinem i nic jej się nie stało. Czy jest coś o czym nie wiem, jakieś powikłania późniejsze?

Posted

Awit napisał(a):
A o co chodzi z tym sedalinem? Moja suka juz drugiego sylwestra przeżyła z sedalinem i nic jej się nie stało. Czy jest coś o czym nie wiem, jakieś powikłania późniejsze?

Sedalin powoduje zwiotczenie organizmu... pies jest w pełni świadomy i nadal panicznie się boi.. Tylko uciekać nie może:(

Posted

Może Relanimal, mój usnął po 20 min. W ostateczności jeszcze zostaje profesjonalny hycel z dobrym lassem lub ze strzelbą Palmera ale to niestety kosztuje.

Z tego co wiem w Celestynowie nie mają żadnej ekipy do łapania. Trzeba to zrobić na własną rękę.

Posted

Sylwia K napisał(a):
tak, ale ja sama z niemowlakiem w wózku niewiele zrobię...

ech, szkoda gadać...

Hej Sylwia,
przy okazji witam Foruowiczow,
wczoraj wieczorem sie zalogowalem, Ewusek mi dal link do kaukazki rozjechanej prze kut..sa traktorem....
i tak pol nocy czytalem dalej i dalej forum...
Jestem z Jozefowa k/Otwocka, wiec mam stosunkowo blisko do Celestynowa, stad moj post;
nie moge psa zabrac, bo mam juz buldozke z adopcji na stale i drugiego jej psiego parntera, no i 3tyg coreczke, wiec na prawde nie mam warunkow, zeby ja zabrac.
Ale moze napisze, w czym moge pomoc:
w logistyce, w transporcie (mam auto kombi),
w finansach, jesli to bedzie potrzebne,
w kupieniu, dowiezieniu karmy,
jestem pod reka w kazdym razie, jakby co.
Gdybym nie odpisywal, prosze prv, jestem mocno zaganiany i na forum na pewno bede, ale nieregularnie.
w razie potrzeby zostawiam do siebie telefon 510-877-666
Radek

btw: Twoj avatarek - masz sliczna Pocieche;)

Posted

Reid wspaniale, że jesteś. Możesz pomóc. Ma ktoś jakiś pomysł? Co jej podać, kiedy jej podać, by zadziałało i by Reid z kimś zabrał ją do schronu.

Posted

Awit napisał(a):
Reid wspaniale, że jesteś. Możesz pomóc. Ma ktoś jakiś pomysł? Co jej podać, kiedy jej podać, by zadziałało i by Reid z kimś zabrał ją do schronu.

Normalne, kocham zwierzeta, niestety coraz mniej ludzi...
Bede staral sie wchodzic tutaj, ale jak pisalem, nie zawsze moge - praca, wyjazdy. Ale pozostawiam jawnie moja prv komorke, i jak cos bedzie trzeba w mojej okoolicy, smialo, dzwoncie w tematach, o ktorych napisalem.

Prosze tez o informacje, czy jest dla suni miejsce.. bo ja juz nakrecilem kolege, (to dobrzy ludzie bez dyskusji!), ze jest ladna suczka, ze zima, ze dorzucilbym mu ja do jego trzech psiakow... pomoggl, kupil karme. Wstepnie sie zgodzil. Ze szczeniakami niestety nie wyda, bo jak mowie, on ma juz 3 psy (sredniej wielkosci kundelki, ktore stanowia juz swoje stado i nawet technicznie mogloby byc to niemozliwe). Ale awaryjnie zdrowa suka moglaby miec schronienie.

Posted

Jeśli udałoby się ją złapać, to trzeba zrobić sterylkę aborcyjną. Jest tu na forum wątek sterylkowy i są środki..
Może uda się Wam ją zlokalizować i zwabić... Ehh, super że jesteś.

Posted

Czyli jest Reid, który może pomóc w przewiezieniu na sterylkę do schroniska do Celestynowa, jest jego kolega u którego mogłaby po sterylce pobyć. Potrzeba tylko ją złapać.

Posted

Radku, tak się ciesze że w okolicy pojawiła się jeszcze jedna dobra dusza:)

Podam Ci tez tel do mnie: 503 795 016

Jutro zadzwonię do dyrektorki schroniska, zapytam o terminy sterylek. Wtedy za darmo pewnie by jej zrobili.

Jeśli udało by Ci się namówić swych znajomych na nią to byłoby by super.
Sunia jest mocno nieufna i potrzebna jej socjalizacja.
W warunkach schroniskowych miała by marne szanse na to...

Licze, ze będziemy wkontakcie.

Posted

Witam, bylismy z Kasia dzisiaj, ale suczki akurat nie bylo (spory ruch dzisiaj orkiestra etc.. pewnie dlatego), ale mamy plan dla niej, zeby nie trafila do schroniska. Bylem (juz sam z moja coreczka) wrcajac do domu po schroniskiem w Celestynowie - dramat. Ja znam to miejsce i nie boje sie publicznie wyrazac opinii.. Jaki schron w Celestynowie jest - kazdy kto BYL, WIE!! Kto nie, to ma czesto zludne wyobrazenia. A kto byl i mowi, ze jest ok, to albo ma w tym ineteres, albo jest zagorzalym sadysta.. Ale nie o to chodzi, zeby krytykowac. Raczej o to, zeby cos robic poza pisaniem "jaka biedna sunia...". Ilosc postow niech ma sie do ilosci pomocy, a nie podbijania licznika.
Do rzeczy, S P R A W A P I L N A: Proszę o INFORMACJE, SKAD (OD KOGO) MOGE WYPOZYCZYC (ew.KUPIC) KLATKE-LAPACZKE, OCZYWISCIE ZOSTAWIE ZA NIA KAUCJE, ILE BEDZIE TRZEBA! tel. 510-877-666

Posted

Reid napisał(a):
Witam, bylismy z Kasia dzisiaj, ale suczki akurat nie bylo (spory ruch dzisiaj orkiestra etc.. pewnie dlatego), ale mamy plan dla niej, zeby nie trafila do schroniska. Bylem (juz sam z moja coreczka) wrcajac do domu po schroniskiem w Celestynowie - dramat. Ja znam to miejsce i nie boje sie publicznie wyrazac opinii.. Jaki schron w Celestynowie jest - kazdy kto BYL, WIE!! Kto nie, to ma czesto zludne wyobrazenia. A kto byl i mowi, ze jest ok, to albo ma w tym ineteres, albo jest zagorzalym sadysta.. Ale nie o to chodzi, zeby krytykowac. Raczej o to, zeby cos robic poza pisaniem "jaka biedna sunia...". Ilosc postow niech ma sie do ilosci pomocy, a nie podbijania licznika.
Do rzeczy, S P R A W A P I L N A: Proszę o INFORMACJE, SKAD (OD KOGO) MOGE WYPOZYCZYC (ew.KUPIC) KLATKE-LAPACZKE, OCZYWISCIE ZOSTAWIE ZA NIA KAUCJE, ILE BEDZIE TRZEBA! tel. 510-877-666

Reid działa jak błyskawica :multi:

Klatkę-łapkę powinien mieć Celestynów oni mają przecież też koty.

Posted

Reid napisał(a):

Ciesze sie, że pomagasz. Ale pewnie nie wiesz, albo i wiesz, że podbijanie wątku również ma znaczenie. Chociażby ze względu na widocznośc tego wątku na poczatku działu. Im watek wyżej, tym wieksza szansa, że ktos wejdzie i będzie mógł pomóc. To tyle w kwestii wyjasnienia. Uwielbiam jak ktos nowy wchodzi i od razu zaczyna krytykowac innych. ehh odechciewa sie wtedy wszystkiego.

Posted

obraczus87 napisał(a):
Ciesze sie, że pomagasz. Ale pewnie nie wiesz, albo i wiesz, że podbijanie wątku również ma znaczenie. Chociażby ze względu na widocznośc tego wątku na poczatku działu. Im watek wyżej, tym wieksza szansa, że ktos wejdzie i będzie mógł pomóc. To tyle w kwestii wyjasnienia. Uwielbiam jak ktos nowy wchodzi i od razu zaczyna krytykowac innych. ehh odechciewa sie wtedy wszystkiego.

Obraczus, weź pod uwagę że każdy kiedyś jest nowy. A ceni się, że ktoś coś robi a nie tylko klepie w klawiaturę :) a dużo osób na dogo, tylko tym się trudni..

I ja się nie kłócę, a ino polemizujem... :eviltong:
wysłałam kilka pw odnośnie klatki, ale już nie wiem kto może pomóc...