Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 864
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

a jednak spoboje a noz widelec..ja nie chce jej truc nic ani prawic moralow ...chce tylko wyrwac z tego piekla mini Piksela mojego bo prawda ,ze podobny kahoona?

Posted

[quote name='clo']a jednak spoboje a noz widelec..ja nie chce jej truc nic ani prawic moralow ...chce tylko wyrwac z tego piekla mini Piksela mojego bo prawda ,ze podobny kahoona?[/QUOTE]

Napisalam smsa do Kostek, odpisala mi - wiec moze sprobuj. Powiedziala, ze dzisiaj dostala telefon z pogrozkami, dlatego nie odbiera nieznanych numerow.

Posted

Być może tym postem narażę się na lincz
a być może nie, nie wiem
próbuję pomóc jak umiem

na wstepie zaznaczę iż interesuje mnie los tych szczeniaków z watku gdyż niejako w ich sprawę zaangażowałam się bazarkim
nie znam sprawy Krężela
nie znam Ewy B.
z Kostek po rozpoczęciu się "afery" rozmawialam kilka razy tel
starm się nikogo nie oceniac, zarówno nie wychwalać jak i nie piętnowac

i tak:
1. ponieważ gro pieniędzy na szczyle trafiło na konto Kostek jakoby przeze mnie
tel uzyskalam inf iz pieniądze nie zostały ruszone gdyż była karma "podarowana"
poprosiłam o przelanie ich na moje konto
i w tej chwili wszystkie pieniązki psiaków są na moim koncie
w sumie: 403,50
w skład tego wchodza pieniązki:
162,50 zł z bazarku imiennego
105 zł - wpłata moja i soty 36
70 zł - wpłata Talcott
50 zł - wpłata Obraczus87
16 zł - wpłata Icy (zdaje się że jest to wpłata za kolczyki z bazarku Kostek)

będę intensywnie myślała jak te pieniązki spożytkowac na te szczylki
ale jeśli którakolwiek z osob które wpłaciły pieniązki czy to z bazarku czy jako jednorazowe wsparcie będzie chciala pieniązki spowrotem - prosze o inf na pw z numerem konta a pieniązki odeślę

muszę się z tym wszystkim przespac, przedyskutowac z kilkoma zaufanymi osobami

będę próbowała pomóc jak umiem
będę starała się dotrzec do psiaków z tego wątku

nie mogę obiecac ze to mi się uda ale będę próbować
jesli z jakiś powodów nie bede w stanie temu podołac poinformuję o tym na watku

ps. czy ktoś widział moderatora???

Posted

kostek mi napisała długi list,tos ja obrazał z telefonu prywatnego i zgłosiła to na policje,mowi ze jesli beda na jej temat leciały w jej strone jakies oszczerstwa to nie ma zamiaru wchodzic na dogo

SZCZENIAKOW ZOSTAŁO 10.

Niema juz u E.P szczeniakow.

Posted

[quote name='majku33krakow']

SZCZENIAKOW ZOSTAŁO 10.

Niema juz u E.P szczeniakow.[/QUOTE]

może uzupełnię wg mojej wiedziy teoretyczniej
(będę starała się potwierdzić tę wiedze w praktyce, i mam nadzieję, że mi się uda )

zostało 10 ponieważ
1. Bambusik
2. Wolfram
3. Rozmaunda
4. Gaja
5. Tasmanka Lamka
znalazły domy

(pisze tylko i wyąłacznie o szczeniakach z tego watku)

Posted

Bez wdawania się w spory, kto gdzie, jak z kim, po co na co i dlaczego... ;)

Chcę tylko poinformować, że nie chcę zwrotu pieniędzy, które wpłaciłam za nice, a którymi teraz dysponuje 3x...Wiem, że są w dobrych rękach i że zostaną wykorzystane w sposób jak najlepszy dla szczeniaków.
I trzymam kciuki za znalezienie im odpowiedniego DT lub jeszcze lepiej DS.

Posted

W związku z tym, że zgłaszam wcześniej na wątku ofertę wzięcia na DT albo wręcz na DS jednego ze szczeniolków mam pytanie gdzie dokładnie znajdują się szczeniolki. Przyszli właściciele bardzo chcieli by już w najbliższy wekend po niego lub po nią (sunię) przyjechać. Osoby, które chcą wziąć psiaka, bądź sunię chcieliby by to psiak ich wybrał, dlatego też bardzo proszą o możliwość zobaczenia psiaków tam gdzie się znajdują choćby przez kilka minut.

Proszę o to wcześniej ponieważ domek jest w trójmieście i do przejechania ok 300km w jedną stronę. Wszelkie zakupy transportowe zostały już poczynione. W domu są 4 osoby starsza Pani małżeństwo oraz ich 15 letnia córa. Psiak nawet na chwilę nie będzie zostawiony sam. Zobowiązują się do sterylizacji. Niedawno pożegnali się ze swoim psiakiem po 13 latach.

Osobę która wie gdzie są psiaki proszę o info, gdzie mają podjechać. Zaznaczam Ze Ci ludzie bardzo bardzo proszą o możliwość zobaczenia wszystkich psiaków tam gdzie one są.

Posted

[quote name='a.piurek']W związku z tym, że zgłaszam wcześniej na wątkuofertę wzięcia na DT albo wręcz na DS jednego ze szczeniolków [/QUOTE]

a dzwoniłas w tej sprawie do Kostek?
niestety w tak ogromnej liczbie posów które sa tutaj generowane nie wiem czy ktokolwiek zwrócił uwagę na twoją deklarację.

uprzedzając ew pytanie: nie wiem gdzie dokładnie znajdują się psy.
mam na ten temat tylko inf teoretyczne, które jak już pisalam, będę się starała potwierdzić w praktyce

a teraz czysto teoretyczne rozważanie:
jesli państwo chcą pomóc ogólnie szczeniakom od Ewy B ale nie muszą to byc TE watkowe to moze jest szansa podjechania do niej ?
c'est la vie pisala ze jakoś sie z nią porozumiala w sprawie DT dla najmniejszych i najbardziej potrzebujących szczeniaków

Posted

[quote name='3 x']a dzwoniłas w tej sprawie do Kostek?
niestety w tak ogromnej liczbie posów które sa tutaj generowane nie wiem czy ktokolwiek zwrócił uwagę na twoją deklarację.
uprzedzając ew pytanie: nie wiem gdzie dokładnie znajdują się psy.
mam na ten temat tylko inf teoretyczne, które jak już pisalam, będę się starała potwierdzić w praktyce
a teraz czysto teoretyczne rozważanie:
jesli państwo chcą pomóc ogólnie szczeniakom od Ewy B ale nie muszą to byc TE watkowe to moze jest szansa podjechania do niej ?
c'est la vie pisala ze jakoś sie z nią porozumiala w sprawie DT dla najmniejszych i najbardziej potrzebujących szczeniaków

Chcą dokładnie jednego z tych szczenioli, kostek nie odbiera telefonu. Dlatego proszę o pomoc osoby, które mają kontakt z kostek. Domek znam od wielu lat i gwarantuję za niego.

Stawiają tylko jeden warunek, chcą żeby piesek bądź sunia ich wybrała, dlatego chcą choćby na chwilę pojechać do DT.
Rozumiem ich i nie uważam, że to cokolwiek komplikuje. Rozmawiałam z nimi i chcą tam wejść naprawdę na 5 minut w czasie dogodnym dla osoby mającej psiaki na DT.

Posted

[quote name='a.piurek']Chcą dokładnie jednego z tych szczenioli, kostek nie odbiera telefonu. Dlatego proszę o pomoc osoby, które mają kontakt z kostek. Domek znam od wielu lat i gwarantuję za niego.

to propoonuję maila
nie każdy ma możliwość zawsze odbierania telefonu
ew ktoś pisal ze Kostek nie odbiera z numerów zastrzezonych

Posted

[quote name='3 x']to propoonuję maila
nie każdy ma możliwość zawsze odbierania telefonu
ew ktoś pisal ze Kostek nie odbiera z numerów zastrzezonych

A czy nie prościej żeby ktoś na priva podał mi adres adres DT. oraz telefon do właścicielki tego domu, żeby adoptujący i DT się dogadali.

Posted

[quote name='a.piurek']
A czy nie prościej żeby ktoś na priva podał mi adres adres DT. oraz telefon do właścicielki tego domu, żeby adoptujący i DT się dogadali.

no i własnie w tym celu musisz się skontaktowac z Kostek
tak jak napisalam wczesniej: ja osobiście nie znam aderesu pod którym przebywają psiaki

Posted

[quote name='3 x']no i własnie w tym celu musisz się skontaktowac z Kostek
tak jak napisalam wczesniej: ja osobiście nie znam adresu pod którym przebywają psiaki

PYTANIE: KTO ZNA ADRES DT?

Kostek nadal nie odbiera telefonu

Posted

[quote name='a.piurek']PYTANIE: KTO ZNA ADRES DT?

Kostek nadal nie odbiera telefonu

Chyba Kostek...a jeśli nie odbiera telefonu, to jak wspomniała już 3x można napisać mail. A skoro Ty proponujesz DS, to sama powinnaś się z nią chyba w tej sprawie skontaktować ;)

Posted

[quote name='scarabae']Chyba Kostek...a jeśli nie odbiera telefonu, to jak wspomniała już 3x można napisać mail. A skoro Ty proponujesz DS, to sama powinnaś się z nią chyba w tej sprawie skontaktować ;)

Dzwoniłam, napisałam maila.

Proszę o podpowiedź co jeszcze mogę zrobić. A jestem pośrednikiem dla domku, psiak lub sunia będzie u moich znajomych.

Posted

[quote name='a.piurek']Dzwoniłam, napisałam maila.

Proszę o podpowiedź co jeszcze mogę zrobić. A jestem pośrednikiem dla domku, psiak lub sunia będzie u moich znajomych.
mi odpisała.Moze była zajeta,ale jak jej jakies wywody robiłas w meilu ,no to nic z tego

Posted

[quote name='Soema']Czy ktoś normalny oferował jeszcze DT dla szczeniaka? Wydawało mi się że tak, ale już nie wiem kto...
Bez domu jeszcze zostało chyba 6...[/QUOTE]

Soema - jeśli pytasz o psiaki z tego watku,
to zostało ich 10 bez domu
pozostałe 5
Bambusik, Gaja, Rozmaunda, Wolfram, Tasmanka - maja domy
(tyle wiem teoretycznie)

Posted

W związku z zaistniałą sytuacją i z przedstawieniem mi pewnych faktów o których do tej pory nie wiedziałam, informuję, że moja pomoc w wyadoptowywaniu psów od p.B wczoraj została zakończona.

DO ADOPCJI NA DZIEŃ DZISIEJSZY POZOSTAŁO 10 MOICH SZCZENIĄT-JUTRO DO DOMÓW TRAFIĄ 3 PIESKI CHRUPEK, SIENNA A 3 PIESEK ZALEŻNIE OD TEGO JAKIEGO PAŃSTWO WYBIORĄ.

Posted

Czyli jeszcze 7 zostało :cool3:
Kostek, może jednak skorzystasz z oferty ludzi, co się zgłosili do Kahoony? Zawsze to jeden (czy dwa? nie pamiętam) domek więcej, a i sama możesz go sprawdzić :cool3:

Posted

[quote name='Margo05']Czyli jeszcze 7 zostało :cool3:
Kostek, może jednak skorzystasz z oferty ludzi, co się zgłosili do Kahoony? Zawsze to jeden (czy dwa? nie pamiętam) domek więcej, a i sama możesz go sprawdzić :cool3:[/QUOTE]

to już załatwione - szczeniory idą do adopcji jutro

Posted

W związku z zaistniałą sytuacją i z przedstawieniem mi pewnych faktów o których do tej pory nie wiedziałam, informuję, że moja pomoc w wyadoptowywaniu psów od p.B wczoraj została zakończona.

Kostek, witaj znów po jasnej stronie mocy.