Jump to content
Dogomania

MA DOM!! ONka z okropną raną i łańcuchem od roweru ..........zdjecia post 55

Recommended Posts

Posted

U nas teraz -15, ale jak dla mnie to i tak nie do spacerow. Nawet moj onek co chwile na zmiane na 3 lapach smiga, ale do domu skubana nie chce :)
Szkoda bezdomniakow, temperatury zabojcze, fakt.

• Replies 288
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Rozmawiałam z Jolą, Ori już doszła do siebie, nie ma biegunki. Jest bardzo miła, choc jak ktoś podchodzi do niej obcy, kuli sie ze strachu. Ma leki osłonowe na jelita, bo prawdopodobnie słoma i te swiństwa, którymi sie zywiła, podrażniły i pokaleczyły śluzówkę.
Jest przygotowywana do sterylizacji, ale chyba po Świetach.
Wieczorkiem Jola napisze wiecej.

Posted

Sytuacja jest już na dobrej drodze, Orinka zakończy leczenie jelit i zostanie wysterylizowana, prawdopodobnie po Świętach jak zrobią jej badanie krwi i wszystko będzie w porządku. Czy znacie kogoś z Dogo, kto mieszka w okolicach Broku, potrzebna mi pomoc w odłowieniu Owczarka Niemieckiego, który koczuje w jamie w ziemi, pożywiając się odkopanymi przez siebie zwłokami innego psa.

Posted

ach Beatko...wiemy tyle, że błąka się od jakiś 2-3 mies w podkieleckiej miejscowosci:( podobno chodził w pobliżu szkoły gdzie go dzieci dokarmiały, ale oczywiście miejscowym przeszkadzał i go przeganiali...pani, która go dokarmia i podobno to nie jest stary psiak, ok.2-3 letni, i nie jest agresywny...

za wiele na tych zdjęćiach co prawda nie widać...

nie mamy pojęcia ile ma lat...może Erka coś więcej wie...info było u nas na kieleckim

Posted

[quote name='kakaicezar']Czy wiadomo co dzieje sie z długowłosym misiem?[/QUOTE]

dlugowlosy mis błąka sie dalej pod Kielcami:( nie mamy żadnego dt/ds dla niego...

A Orinka jak się czuje? co z tym bolesnym brzuszkiem? minęło już całkiem?

Posted

Orinka dzisiaj lub w czwartek będzie sterylizowana. Czuje się już dobrze i jest bardzo grzeczna, lekarki bardzo ją chwalą, choć czasami zdarzy jej się narobić w klatce. Bardzo ładny ten owczarek, ale ten, którego widziałyśmy w Broku, którego chcę odłowić jest jeszcze ładniejszy (sorry), ale naprawdę tak jest. Jutro ma tam podjechać facet, spróbować go ustrzelić strzałką, jeśli się nie uda, to pozostaje tylko palmer, w tej sprawie toczą się rozmowy, a jak wyjdzie to dopiero zobaczymy.