LAZY Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Wiesci wspaniałe! Mam nadzieje, ze trasnport za rozsadna cene szybko sie znajdzie i sunia pojedzie do własnego domku! Quote
malagos Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 E, już po Poznaniu. Szukamy dalej. Quote
bajk21. Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Poznań jednak się nie sprawdził, ale dzwonił facet z Omięcin k/Płońska, ma tam dom i chce sunię. Powiedział, że sunia byłaby w domu i mogłaby biegać po podwórku, ale potrzeba sprawdzić warunki, czy znamy kogoś z tamtych okolic, kto by podjechał i sprawdził ten domek? Dzisiaj znalazłam pieska 6-miesięcy ze złamaną nóżką w biodrze, Leżał na poboczu i był bardzo zmarznięty i niedożywiony, waży 5,5 kg., a powinien około 10kg. Trzeba przeprowadzić operację, którą zgodził się zrobić dr. Janicki, na prośbę lekarek, za 600zł. Zbieramy pieniądze na tę operację, prosimy wszystkich o POMOC Quote
evel Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 U beki pod Warszawą jest stróżująca DONka, jeśli by ktoś był zainteresowany. Quote
Cantadorra Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 Widzialam na fotkach tego psiaka, fajna sunia. Quote
malagos Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Dziś rozmawaiłam z panią z bibiloteki, jej brat szuka psa - pracuje wpiekarni na nocną zmianę, pies spałby w domu. Czy Orina umie sie "zachować" w domu? Quote
bajk21. Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 W lecznicy Orinka nie rozrabiała, załatwiała się poza lecznicą, więc sądzę, że spokojnie może przebywać w domu, ona wręcz pcha się do domu, ale ja w tej chwili nie mogę jej do domu wziąść. Jeśli to nie byłoby daleko to mogliby ją wziąść na sobotę i niedzielę i sobie to sprawdzić, ona naprawdę jest cudowna. Musisz im jednak powiedzieć, że ja wydaję psa na umowę. Quote
malagos Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 To oczywiste, umowa jest na Ciebie. A czy daleko, to moja wieś, żabusia wie, gdzie. Zadaleko na próbne weekendy. Ale jutro wydrukuję zdjecia Orinki i mojego tymczasowego Toffika, moze jak pan zobaczy, to zdecyduje. Quote
malagos Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Słyszę, ze sie szykuje wizyta państwa z Poznania...? Quote
bajk21. Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 Tak szykuje się jutro wizyta być może nowych właścicieli Orinki, przyjadą z Poznania, domek sprawdzony przez dziewczynę z Emira - Poznańskiego, domek fajny, ludzie rozsądni, jeśli wszystko dobrze pójdzie, Orinka od jutra będzie Poznanianką. Natomiast wszystkim, którzy interesowali się tragicznym wypadkiem Śpiocha, przekazuję dobre wiadomości. Śpioch jest już po operacji i czuje się bardzo dobrze, choć jeszcze przed nim długa droga rechabilitacji. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/a130b097b08f5e2c.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/afac74c0606bb2b1.html Quote
bajk21. Posted January 22, 2010 Posted January 22, 2010 Poznań przyjechał po Orinkę, a wyjechał z Bellą. Niestety Orinka była dosyć agresywna do labradorki nowych właścicieli, a Bella bardzo chętnie zabawiała się z nową suczką, więc wybrano Bellę i już otrzymałam wiadomość, że zajechali do domu i jest wspaniale. Orinka widocznie musi jeszcze spełnić misję u mnie i dlatego nie poszła do adopcji. Jej Misja jest taka, że Borys jak jej niema nie chce wcale wychodzić z budy, a przy niej jest bardziej otwarty, nawet się razem bawią, tak więc Orinka musi jeszcze trochę pobyć, żeby on przekonał się do ludzi. Napewno znajdziemy Orince drugi tak dobry domek, bez innych suczek, bo nie będziemy się spieszyli z jej adopcją, dopuki nie będzie cudownego domku dla niej. A to zdjęcia Orinki jak bawi się z Borysem. http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/b469ef1e06a5d2d2.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/717db0c385332824.html http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/688c916ded39caa9.html Quote
malagos Posted January 23, 2010 Author Posted January 23, 2010 Jutro się kończy bazarek na Orinę, wpłacę trochę kasy na karmę. Quote
Aga-33-76 Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Orinko, a domek był już tak blisko ... W górę piękna sunieczko, po nowy domek! Quote
malagos Posted January 25, 2010 Author Posted January 25, 2010 bajk. daj mi proszę, nr konta na pw. Quote
Cantadorra Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Bajk, te zdjecia sa jak bajka :) Swietnie wygldaja dwa psiaki. Misja powazna przed Orinka i jak widac sunia jest skuteczna, a to najwazniejsze :) A Bella, to tez onka? Quote
bajk21. Posted January 25, 2010 Posted January 25, 2010 Nie Bella jest zwykłym czarnym wielorasowcem i do tego dużym jak owczarek, ale jest bardzo łagodna i taka "ciapowata" więc była uległa innym psom, które to wykorzystywały, tymbardziej się cieszę, że znalazła swój domek. Gdy trafiła do mnie wyglądała tak a tak wygląda w nowym domu ale Orince chyba nie będzie dane doprowadzić Borysa do formy, bo prawdopodobnie pójdzie do adopcji do Tarczyna, jutro Abrakadabra sprawdzi domek, a u mnie zawitały nowe pieski, mam cztery malutkie szczeniorki i jedną bardzo wychudzoną onkę z Białegostoku, która stała na metrowym łańcuchu, spała w oborze i zresztą pożywiała się krowimi odchodami, a jest piękną choć bardzo hudą sunią, ma około 5-6 miesięcy. Quote
Cantadorra Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Kurde Bajk, ile tych psich bied do ciebie jeszce zawita? Oczywiscie wazniejszy jest domek dla Orinki, a Borys powoli dojdzie do siebie. Moze szczeniorki go rozręcą :) Trzymam kciuki za psine, zeby dom byl dobry! Bella byla taka slodka jako szczeniak. Sliczna. Jako dorosla blyszczy jak srebro, ma taka piekna siersc. No i juz sie wpakowala na kanape :) Psy to wiedza co dobre :) Quote
Asiaczek Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Super, że Bella znalazła nowy dom. Teraz kolej na Orinkę i ... maluchy:0 Pzdr. Quote
malagos Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 co nowego, jak ten dom w Tarczynie? Quote
Maligna Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Orinka jest już w nowym domku:D Najedzona, po dwóch spacerach (w tym jeden do miasta!), właśnie zasnęła obok mojego krzesła:) Dziękujemy Malagos i Wszystkim Ludziom o Wielkich Sercach za pomoc Orince!!! Quote
malagos Posted January 31, 2010 Author Posted January 31, 2010 O, to u Ciebie jest Orina? Ale się cieszę! Jest nadzieja na fotki, chociaż jedną , proszę.... Quote
Aga-33-76 Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 :lol::loveu::lol::loveu::lol::loveu::lol::loveu: o mamuniu jak się cieszę, hurrrrrraaaaaaaaa!!!!!! Quote
Cantadorra Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Ale super, tak szybko i cichutko zescie wyprowadzily Orinke na swoje, ze sie nie spodziewalam!!! Hip, hip, hurra!!! Maligna, zdjecia, zdjecia. Bedziesz o nie meczona :) Quote
Asiaczek Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 [quote name='Maligna']Orinka jest już w nowym domku:D Najedzona, po dwóch spacerach (w tym jeden do miasta!), właśnie zasnęła obok mojego krzesła:) Dziękujemy Malagos i Wszystkim Ludziom o Wielkich Sercach za pomoc Orince!!![/QUOTE] Super! Bardzo lubimy takie dobre wieści:) No i przyłączam się do próśb o zdjęcia... Pzdr. Quote
Recommended Posts