Jump to content
Dogomania

MA DOM!! ONka z okropną raną i łańcuchem od roweru ..........zdjecia post 55

Recommended Posts

• Replies 288
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Moze jutro sie cos wyjaśni....
Ale na razie sunię odkarmiamy, sprawdzamy gojenie sie rany i uczymy podstawowych komend-nawet juz "chodź do mnie" mamy opanowane :)
Ori ma coś z krtanią, tchawicą, moze od ucisku - jak wspina sie na łapy, np. zeby pocałować w twarz, charkocze jej w przełyku. Tego pierwszy raz mozna sie przestraszyć, wielki pies rzuca sie do gardła i charczy :)

Posted

Kakadu, Jo37, agusiazet - dzieki, ze jesteście ... (Nie mam emotikonek, tu powinno być serduszko )

Agusia, jutro prawdopodobnie sunia pojedzie do innego dt, ale napiszę jak pojedzie. Wpłaty na nią oczywiscie pojadą z Ori :)

Posted

malagos napisał(a):
Moze jutro sie cos wyjaśni....
Ale na razie sunię odkarmiamy, sprawdzamy gojenie sie rany i uczymy podstawowych komend-nawet juz "chodź do mnie" mamy opanowane :)
Ori ma coś z krtanią, tchawicą, moze od ucisku - jak wspina sie na łapy, np. zeby pocałować w twarz, charkocze jej w przełyku. Tego pierwszy raz mozna sie przestraszyć, wielki pies rzuca sie do gardła i charczy :)

Może uszkodziła sobie krtań tym łańcuchem jak się szarpała, żeby się uwolnić.

Posted

Pewnie tak. Bo charcze jak wyprostuje szyję.
Ale juz dzis mniej, choć biegała i skakała na mnie jak szczeniak.
To mam trzy tymczasowiczki, choć mój dt przewidywał jedna. Cholerka....

Posted

Pociesza mnie, bo głupio mi, naciagnęłam go dziś na jazdę 70 km do tej Ostrołęki, proszę o opiekę na tą ONką, zbieram po kryjomu podarte papiery i szmatki, które wyciaga Gajana, spycham z łóżka przynajmniej jedną z 4 suczek, bo jest ciasno... Ale jeszcze mnie nie wywiózł do lasu, ani laską nie pogonił :)

Posted

Wpłynęło 50 zł od Zmysła - dziekuję.

Po południu Ori pojechała do Joli Boczkowskiej, jeszcze dziś trafi do kliniki. Tu zobaczą jak sie goi rana i zdecyduję o sterylizacji.
150 zł od Was przekazałam Agnieszce, która przyjechała z Warszawy po sunię, dla Joli. Będzie zaliczka na sterylizację.

Posted

Asiaczku, dziekuję ci bardzo !
Odi juz wczoraj była w klinice. Rana obejrzana i goi się dobrze. Jest suchy strup i tylko została pomalowana gencjaną. Za 10 dni moze być sterylizacja.