Jump to content
Dogomania

MA DOM!! ONka z okropną raną i łańcuchem od roweru ..........zdjecia post 55

Recommended Posts

• Replies 288
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziś Ori dała sobie obejrzeć tę ranę bez szarpania, widać, że mniej boli. Zrobił sie strup, nie ślimaczy się i nie smierdzi. Znów popsikamy tym antybiotykiem na noc.
Bardzo sie cieszy z obecnosci czlowieka, a jak oboje z Tomkiem chodziliśmy z nią po ogrodzie, zadowolona była bardzo. No i je za dwóch :)

kochani, moze jednak porpszę o wparcie, choc trochę, na karmę? Tu worek na kilka dni idzie, a oprócz tego gutuję ryz z mięsem (gotuje swoim, wiec tylko teraz wziełam wiekszy garnek....) .......

Posted

malagos napisał(a):
choc trochę, na karmę? Tu worek na kilka dni idzie, a oprócz tego gutuję ryz z mięsem (gotuje swoim, wiec tylko teraz wziełam wiekszy garnek....) .......

No ja myślę ;-) Tym bardziej, że Ori nie jest jedyną Twoją tymczasowiczką. Ja postaram się coś wyskrobać w tym tygodniu co będzie. Przypomnę się o dane do wpłaty.

Posted

Pada snieg i ogród robi sie bajkowy:)
Ori biega po ogrodzie i wraca na wołanie. No, moze to, ze trzymam michę z żarełkiem tez ją dopinguje :)
Ale to madra i sliczna sunia.
Tylko tej budy nam brak.. Słomę mamy zamówioną na wsi.

Posted

Sylwia K napisał(a):
ja mam bude na podwórku nie używaną, ale nie wiem czy dla onka dobra
tyle, ze ja mieszkam po drugiej stronie wawy....

Chyba łatwiej przywieźć psa do budy, niz budę do psa... :)
Moze marzysz o ślicznym owczrku pod choinkę?

To taki żarcik, oczywiscie, ehhhhhhh..........

Posted

Cantadorra napisał(a):
Ależ sunia miala szczescie, ze trafila na malagos :) Mam nadizeje, ze domek szybko sie znajdzie.

wiesz, tak sobie myślę, ze Los takie scenariusze specjalnie układa, myśli sobie "A zróbmy niespodzienkę malagos, ma nadal 2 tymczasowiczki, zamiast jednej, więc co zrobi, jak na jej drodze postawimy kolejną, i to wiekszego rozmiaru..."
A tak powaznie, jestem pewna, że nikt na wsi nie udzieliłby pomocy psu z łańcuchem na szyi, rannemu, no bo moze być wściekły albo nie bez przyczyny, ktoś sie chciał go pozbyć.

Posted

malagos napisał(a):
wiesz, tak sobie myślę, ze Los takie scenariusze specjalnie układa, myśli sobie "A zróbmy niespodzienkę malagos, ma nadal 2 tymczasowiczki, zamiast jednej, więc co zrobi, jak na jej drodze postawimy kolejną, i to wiekszego rozmiaru..."
A tak powaznie, jestem pewna, że nikt na wsi nie udzieliłby pomocy psu z łańcuchem na szyi, rannemu, no bo moze być wściekły albo nie bez przyczyny, ktoś sie chciał go pozbyć.

Malagos coraz częściej bez przyczyny właśnie ludzie sie pozbywają psów.Po prostu nie chcą i już:shake: