Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzwoniła dzisiaj do mnie kobieta spod Kielc, pytała o Leo, chciała szczeniaka dużego, już podrośniętego. Pomyślałam o Nikusiu, ale okazało się, że to do budy, jako towarzystwo dla malamutki.

Proponowałm pani szczenaiki 3 mies.mixy bernardyna z ON-kiem, bo dzisiaj kots zgłaszł, ale ta jej sunia kiedyś zagryzła jakiegos małego psa.

Jaaga pamietaj o tych 3 mies. szczeniakach, bo one sa w kiepskiej sytuacji bardzo.

• Replies 487
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Musi byc psiur, bo malamutka suni nie bedzie tolerować i to duży , bo ona podobno w zabawie, jak taran.
Ale prawde powiedziawszy, jak dziewczyna mi powiedziała,ze suka zagryzła jakiegos małego psiaka, to mam obawy, co wydawania tam jakiegokolwiek psa.

Posted

Niko już od trzech dni znowu jest w domu i jest grzeczny. Nie niszczy, tylko terroryzuje Jagiego. W nocy musze wstawać po kilka razy, żeby intereniować.

Erko, pamiętam o tych szczeniakach, ale jakiś opis przydałby sie, bo trudno wyobrazić sobie, czy będą podobne do onka, czy do bernardyna. To duża różnica w rozmiarze. Ludzie, którzy dzwonili o Groszka szukali średniego psiaka. Wysyłałam zdjęcia dwóm innym osobom, mówiłam o szczeniakach, ale widocznie nie spodobały się. W sprawie szczeniąt daję telefon do Ciebie.
Jedyny chetny dom to ci ludzie, którzy przyjechali po Nikusia, a to juz ustaliłyśmy.

Jeśli chodzi o sukę malamutkę, to myslę, ze śmiało możecie jej dorosłego samca dać do towarzystwa. Po prostu zadziałał instynkt zabicia czegos małego, co sie rusza i ucieka. Nasza Dama husky tez mało nie udusiła mamie yorka, podusiła kury, a w stosunku do dużych psów była super. Uwielbiała się bawić i była nawet uległa.

Posted

Wypiękniał niesamowicie:), pamietam , jak była z niego bieda wygieta w pałąk.

Ale nie mamy dużego młodego samca dla tej malamutki. Tylko Nikus, ale on do budy sie nie nadaje.

Posted

Słuchajcie, w ogłoszeniach Nikusia jest napisane,że jest mniejszy od ON-ka, średniej wielkości, a on jest nawet wyższy od ON-ka, bardzo proszę zmieńcie to, bo jakas kobieta Jaagę ochrzaniła, ze podaje w ogłoszeniu złe dane.

Posted

tekst do ogł. kopiowałam z poprzedniej edycji ogłoszeń...
choć myślę, że jeśli ktoś jest na poważnie zainteresowany to coś takiego nie powinno nikogo odstraszyć. a sam fakt, ochrzaniania drugiej osoby nie za dobrze świadczy o przyszłym domku.

Posted

[quote name='erka']Oczywiście ewelinka_m, baba zdyskwalifikowana na wstępie, ale ogłoszenie trzeba poprawic, bo Nikuś wyrósł na sporego chłopaka:razz:.[/QUOTE]
nie wszystkie ogłoszenia się da poprawić :eviltong:
więc jak będę robić nową serię/oby nieee!!/ to wtedy zeedytuje ;)

Posted

Nikiem nadal zerowe zainteresowanie. Dla ułatwienia, żeby ludzie wiedzieli, jakiej jest wielkości mozna dodać w ogłoszeniu, ze ma 70 cm w kłębie. Wtedy każdy może sobie sam sprawdzić, jak jest wysoki.
Nadal będę bez komputera, wiec żadnych zdjęć nie wstawię. Zresztą aparat fotogr. mam odinstalowany, program do obróbki zdjęć także.
Na razie poszukuje wątków i je zapisuję.