erka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Dzwoniła dzisiaj do mnie kobieta spod Kielc, pytała o Leo, chciała szczeniaka dużego, już podrośniętego. Pomyślałam o Nikusiu, ale okazało się, że to do budy, jako towarzystwo dla malamutki. Proponowałm pani szczenaiki 3 mies.mixy bernardyna z ON-kiem, bo dzisiaj kots zgłaszł, ale ta jej sunia kiedyś zagryzła jakiegos małego psa. Jaaga pamietaj o tych 3 mies. szczeniakach, bo one sa w kiepskiej sytuacji bardzo. Quote
divia_gg Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 A moze ta sunia z Ostrowca? Chyba ze ma byc psor? Bo ewab mowila, ze ona z postury do Leo podobna.... Quote
erka Posted January 23, 2010 Posted January 23, 2010 Musi byc psiur, bo malamutka suni nie bedzie tolerować i to duży , bo ona podobno w zabawie, jak taran. Ale prawde powiedziawszy, jak dziewczyna mi powiedziała,ze suka zagryzła jakiegos małego psiaka, to mam obawy, co wydawania tam jakiegokolwiek psa. Quote
Jaaga Posted January 24, 2010 Posted January 24, 2010 Niko już od trzech dni znowu jest w domu i jest grzeczny. Nie niszczy, tylko terroryzuje Jagiego. W nocy musze wstawać po kilka razy, żeby intereniować. Erko, pamiętam o tych szczeniakach, ale jakiś opis przydałby sie, bo trudno wyobrazić sobie, czy będą podobne do onka, czy do bernardyna. To duża różnica w rozmiarze. Ludzie, którzy dzwonili o Groszka szukali średniego psiaka. Wysyłałam zdjęcia dwóm innym osobom, mówiłam o szczeniakach, ale widocznie nie spodobały się. W sprawie szczeniąt daję telefon do Ciebie. Jedyny chetny dom to ci ludzie, którzy przyjechali po Nikusia, a to juz ustaliłyśmy. Jeśli chodzi o sukę malamutkę, to myslę, ze śmiało możecie jej dorosłego samca dać do towarzystwa. Po prostu zadziałał instynkt zabicia czegos małego, co sie rusza i ucieka. Nasza Dama husky tez mało nie udusiła mamie yorka, podusiła kury, a w stosunku do dużych psów była super. Uwielbiała się bawić i była nawet uległa. Quote
andzia69 Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 domowy Nikuś śliczny!:) oby ktoś sie zakochał!:) Quote
erka Posted January 26, 2010 Posted January 26, 2010 Wypiękniał niesamowicie:), pamietam , jak była z niego bieda wygieta w pałąk. Ale nie mamy dużego młodego samca dla tej malamutki. Tylko Nikus, ale on do budy sie nie nadaje. Quote
erka Posted January 27, 2010 Posted January 27, 2010 Oni chcieli młodego, a Bary ma co najmniej 4 lata. Quote
erka Posted January 28, 2010 Posted January 28, 2010 Piękny, młody Niko, w dodatku super psiak, przyjazny, uwielbia dzieci, a tak długo już czeka:( Quote
ewelinka_m Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Niko ma zrobiony komplet ogłoszeń u mnie ;) Quote
erka Posted January 29, 2010 Posted January 29, 2010 Dzięki ewelinko_m:) , może w końcu ktoś się zachwyci Nikusiem. Quote
halbina Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 znów ktoś zainteresowany... podałam namiar na Jaagę... Quote
erka Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Słuchajcie, w ogłoszeniach Nikusia jest napisane,że jest mniejszy od ON-ka, średniej wielkości, a on jest nawet wyższy od ON-ka, bardzo proszę zmieńcie to, bo jakas kobieta Jaagę ochrzaniła, ze podaje w ogłoszeniu złe dane. Quote
ewelinka_m Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 tekst do ogł. kopiowałam z poprzedniej edycji ogłoszeń... choć myślę, że jeśli ktoś jest na poważnie zainteresowany to coś takiego nie powinno nikogo odstraszyć. a sam fakt, ochrzaniania drugiej osoby nie za dobrze świadczy o przyszłym domku. Quote
erka Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 Oczywiście ewelinka_m, baba zdyskwalifikowana na wstępie, ale ogłoszenie trzeba poprawic, bo Nikuś wyrósł na sporego chłopaka:razz:. Quote
ewelinka_m Posted January 31, 2010 Posted January 31, 2010 [quote name='erka']Oczywiście ewelinka_m, baba zdyskwalifikowana na wstępie, ale ogłoszenie trzeba poprawic, bo Nikuś wyrósł na sporego chłopaka:razz:.[/QUOTE] nie wszystkie ogłoszenia się da poprawić :eviltong: więc jak będę robić nową serię/oby nieee!!/ to wtedy zeedytuje ;) Quote
Jaaga Posted February 1, 2010 Posted February 1, 2010 Nikiem nadal zerowe zainteresowanie. Dla ułatwienia, żeby ludzie wiedzieli, jakiej jest wielkości mozna dodać w ogłoszeniu, ze ma 70 cm w kłębie. Wtedy każdy może sobie sam sprawdzić, jak jest wysoki. Nadal będę bez komputera, wiec żadnych zdjęć nie wstawię. Zresztą aparat fotogr. mam odinstalowany, program do obróbki zdjęć także. Na razie poszukuje wątków i je zapisuję. Quote
Jaaga Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Niko został wczoraj zaszczepiony przeciwko wściekliźnie. Dalej czeka na dom. Quote
erka Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Dobrze by było wstawić aktualne zdjęcia Nika do pierwszego postu, chociaż nie wiem, czy ktos na dogo go wogóle wypatrzy. Quote
GoskaGoska Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 a czasami tak się zdarza , ze i na dogo ktos wypatrzy Quote
jusstyna85 Posted February 4, 2010 Author Posted February 4, 2010 Dzisiaj jest dzień dobroci dogo...zdjęcia wklejone... Quote
divia_gg Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Zapraszam na bazarki na kieleckie psotworki. http://www.dogomania.pl/threads/179200-Psowe-rzeczy-na-kieleckie-psiaki-Do-22-02-2010-Zapraszam-OTWARTE http://www.dogomania.pl/threads/179198-PiAE-kne-RA-A-NOA-CI-na-kielecki*****-Do-22-02-2010-ZAPRASZAM-OTWARTE Quote
Recommended Posts