Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

tak, jak pisałam - wet w sobotę.
Na kota jednego nakrzyczała, jak podszedł za blisko, psy obserwuje, ale nie prycha już, o ile nie zbliżają się i nie ruszają gwałtownie w jej stronę.
O mnie zaczęła się już ocierać :D

Posted

dopiero dzisiaj byłam, bo w sobotę zasypało, zawiało, nie można było wyjechać ..
Wet powiedział, ze ma jakieś 4 lata, ale wiadomo pewności nie ma, ile dokładnie - wygląda na zdrową, tylko trochę kamień na zębach
zaszczepił na wściekliznę. Za klika dni - zbiorcza szczepionka na te wszystkie kocie choróbska..
Zdążył pochwalić, ze taka grzeczna, a już się na niego łapką zamierzyła :D ledwo unik zrobil :D
Zrobiłam Klusi kilka zdjęć, jak bede miala chwile, to sprobuje wkleic.

Posted

[quote name='sylwija']dopiero dzisiaj byłam, bo w sobotę zasypało, zawiało, nie można było wyjechać ..
Wet powiedział, ze ma jakieś 4 lata, ale wiadomo pewności nie ma, ile dokładnie - wygląda na zdrową, tylko trochę kamień na zębach
zaszczepił na wściekliznę. Za klika dni - zbiorcza szczepionka na te wszystkie kocie choróbska..
Zdążył pochwalić, ze taka grzeczna, a już się na niego łapką zamierzyła :D ledwo unik zrobil :D
Zrobiłam Klusi kilka zdjęć, jak bede miala chwile, to sprobuje wkleic.[/QUOTE]

4 lata to młoda z niej kicia. Myślałam, że więcej będzie miała; jakieś 7.
Ta to te swoje "zdolności" musi wszędzie zaprezentować, hehe :P
Dobrze, że wygląda na zdrową :D Jak już będzie na wszystko zaszczepiona i "wyleczona", to hop do DS :D

Posted

sorki, ze się nie odzywałam, ale trochę się pochorowałam
Nie mogę wkleić zdjęć, przesyłam Kinii na pw, nie sa co prawda najlepsze, ale zawsze :)
Generalnie jest tak - Klusia w dzień głównie spi, troche poje, troche miziania wymaga, za to noca.. zwiedza wszystkie kąty, lubi ciepełko - przy kominku sie wygrzewa, jak jakis zwierzak za blisko podejdzie, to potrafi skrzyczeć. Do mnie przychodzi i miziać się chce :D
Z tym wiekiem, myślę, ze równie dobrze może mieć te 4 lata, jak np. 6 :D

Posted

Jak zobaczyłam te fotki, to normalnie od razu " Jeju, jaki z niej słodziaaaaaak :D "

A na koniec moja ulubiona fotka :) :D

Ale jaki ma fajny domeczek :D Widzę, że rybki też pilnuje :) Fajowa z niej kicia :) A foty super :D

Posted

Bardzo go lubi obserwować i wylegiwac sie na akwarium - cieplo tam od świetlówki :)
Zdecydowanie Klusia ożywia się wraz z nadejściem zmroku - wszędzie zagląda, coraz mniej bojaźliwie..
Czy DS będzie wychodzący? U mnie koty wychodzą na zewnątrz i zauważyłam, ze Klusia bardzo zainteresowana - ja jej na pewno nie wypuszczę :D - boje się, ze by wyszła i nie wróciła.. Oczywiście pewnie to kwestia czasu.. Ale pewnie dosć długiego jednak - w sumie to kot, ktory żył na dworzu..

Posted

Moje koty nie mają drapaka, więc z konieczności korzystają z sofy lub oparcia krzeseł:evil_lol: Krzesła są zabronione, ale sofę już przeznaczyłam na całkowite wyniszczenie. Ale wiem, że niektórym kotom drapak służy wyłącznie do spania i do zabawy, do ostrzenia pazurków wolą inne sprzęty.Zawsze to, co zabronione, bardziej kusi. A Klusia pewnie pierwszy raz widzi coś takiego, jak drapak i wcale nie kojarzy się jej on z ostrzeniem pazurków, natomiast tapicerkę na pewno dobrze zna, bo kiedyś miała dom.

Posted

Mogła się znaleźć na ulicy na przykład po śmierci opiekuna. Tak się często zdarza:-( Albo urodziło się dziecko i kot musiał odejść:angryy: Powodów może być mnóstwo.

Posted

Klusia jest urocza :loveu::loveu::loveu: Taki może mały rozbójnik, ale nie da się nie zakochać :D Klusia będzie miała domek niewychodzący. A jak z innymi kotami, lepiej się już dogaduje?
Znam historię Klusi. Może chociaż większą część, ale nie jestem też pewna, że to na pewno prawda. Klusia była kotką starszego Pana. Od czasu do czasu wpuszczał ją do domu, a tak to mieszkała z resztą kotów w jego piwnicy. Skąd reszta kotów- nie wiem. Może to właśnie od Klusi się zaczęło to wszystko? A obecnie tego Pana już tam nie ma i piwnica została zamknięta, a koty zostały. Na szczęście mieszkanka z bloku otworzyła im okienko do swojej piwnicy i tam daje im w miarę często chociaż trochę mleka.