kinia098 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 A, Sylwija, czy ja będę mogła otrzymywać fotki Klusi z DT? Quote
kinia098 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Byłam przed chwila u Klusi i jak na moje oko ma się świetnie :!: :D Nie kichała przy mnie, nie smarka, z oczkami wszystko w porządku, tłuściutka :D Zdjęcia mam ale kiepskie, bo Klucha jadła i nie mogłam jej uchwycić. A w gratisie daję Wam szylcie :P Quote
Isabel Posted January 16, 2010 Posted January 16, 2010 Kinia, to bierzesz Klusię na tymczasowy DT do czasu załatwienia transportu? Quote
kinia098 Posted January 16, 2010 Author Posted January 16, 2010 Isabel napisał(a):Kinia, to bierzesz Klusię na tymczasowy DT do czasu załatwienia transportu? To zależy od moich rodziców. Ja też nie wezmę jej, jeśli nie jest zaszczepiona. U mnie wszystkie oprócz jednego kichają, a jeden, to też smarka i w fatalnym stanie ogólnie jest :/ Nie wiem jak mu pomóc, bo wet twierdzi, że to niewyleczalne. Można jedynie podleczyć, ale to i tak wróci. Boję się, że Klucha się zarazi. Moje wszystkie właśnie od tego się zaraziły :/ Na szczęście szczepionka pomogła i nie są w takim stanie, jak Wirus. Nie mam tez kasy na szczepienie, bo ostatnio wydałam na szczepionkę Murzynki. Quote
Isabel Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 kinia098 napisał(a):To zależy od moich rodziców. Ja też nie wezmę jej, jeśli nie jest zaszczepiona. U mnie wszystkie oprócz jednego kichają, a jeden, to też smarka i w fatalnym stanie ogólnie jest :/ Nie wiem jak mu pomóc, bo wet twierdzi, że to niewyleczalne. Można jedynie podleczyć, ale to i tak wróci. Boję się, że Klucha się zarazi. Moje wszystkie właśnie od tego się zaraziły :/ Na szczęście szczepionka pomogła i nie są w takim stanie, jak Wirus. Nie mam tez kasy na szczepienie, bo ostatnio wydałam na szczepionkę Murzynki. A nie dało by się gdzieś Klusi odseparować od reszty kotów? Kiedy byłby możliwy transport? Quote
kinia098 Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Transport na Wawę mamy dopiero pod koniec stycznia :/ Teraz ja muszę wybłagać transport na Lębork. Hm, łazienka jest, ale nie wiem czy będę mogła ją tam przetrzymać- rodzice. Mam tez osobną taka jakby obórkę. Ale tam znowu też zimno. Murzynka tam siedziała, ale tylko parę dni, jakieś 3. Mi naprawdę ciężko jest. Wszystko zależy od zgody rodziców, niestety. :/ Quote
sylwija Posted January 17, 2010 Posted January 17, 2010 Kinia, Troche sie pogubilam :oops: Gdzie i kiedy jest planowany ten DS? Czy jest szansa na DT do tego czasu u Ciebie? Jesli nie, to kiedy jest najwczesniej mozliwy transport do Wwy albo jakiegos innego miejsca, blizszego Wwie, blizszego niz Darlowo ;) Dla mnie koniec stycznia jest kiepski, bo pracuje caly weekend :( A teraz znow mrozy ida :shake: Jesli chodzi o zdjecia, gdyby Klusia byla u minie - to oczywiscie, zebym przeslala aktualne :) Quote
kinia098 Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 sylwija napisał(a):Kinia, Troche sie pogubilam :oops: Gdzie i kiedy jest planowany ten DS? Czy jest szansa na DT do tego czasu u Ciebie? Jesli nie, to kiedy jest najwczesniej mozliwy transport do Wwy albo jakiegos innego miejsca, blizszego Wwie, blizszego niz Darlowo ;) Dla mnie koniec stycznia jest kiepski, bo pracuje caly weekend :( A teraz znow mrozy ida :shake: Jesli chodzi o zdjecia, gdyby Klusia byla u minie - to oczywiscie, zebym przeslala aktualne :) To już wszystko wyjaśniam :) DS jest planowany w Lublinie, po tym, jak Klucha u Ciebie "dojdzie do siebie". Tzn. zostanie odkurowana, zaszczepiona i zbadana, że nie ma chorób. Wtedy może iść do DS, bo ta Pani ma kota chorego na serce i każda dodatkowa zaraza zagraża jego życiu. DS jest w Lublinie. Ta Pani dałaby radę wtedy go już jakoś zorganizować albo byśmy szukali. Transportu w bliższym terminie na razie nie widzę :/ Na Toruń czy Bydgoszcz tez mam dopiero pod koniec stycznia :/ Jeżeli nie koniec stycznia, to będziemy musieli czekać jeszcze dłużej na transport :/ No, chyba, że ktoś się znajdzie. Quote
kinia098 Posted January 17, 2010 Author Posted January 17, 2010 Pytałam tatę- kurna nie pojedzie :/ To dopiero pierwsza próba, więc może za kolejnymi się zgodzi ;) Quote
sylwija Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 :( kiepsko z tym transportem, a inne okolice? Quote
sylwija Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 :( kiepsko z tym transportem, a inne okolice? Quote
sylwija Posted January 18, 2010 Posted January 18, 2010 kiepsko z tym transportem :(, a inne okolice, gdzies miedzy Darlowem a Warszawa? Quote
kinia098 Posted January 18, 2010 Author Posted January 18, 2010 Nie wiem :/ Patrzę cały czas na transportowe, czy nie ma jakiejś oferty. Może akurat coś się trafi :( Pani od transportu na Wawę nie odpowiada, chociaż wiadomość odebrała :? Quote
sylwija Posted January 19, 2010 Posted January 19, 2010 A teraz byloby tak dobrze - mrozy znowu sie robia duze, a ja moge wziac kilka dni wolnego, mialabym czas, zeby sie zajac aklimatyzacja Klusi.. a tu ja na zlosc.. transportu nie ma :( Quote
kinia098 Posted January 19, 2010 Author Posted January 19, 2010 Coś się kroi na 28. Macie kogoś w Toruniu, kto przetrzymałby kota tak gdzieś na 4-7 dni? :/ Quote
sylwija Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 Jak sie nie uda dowieźć Klusi w okolice Warszawy, to wydaje mi sie, ze z Torunia bym mogla ja odebrac - dobrze byłoby jakby jednak wyszło z niedziela, a jak nie - to ten 28y. Tylko muszę wiedzieć wcześniej, na kiedy się przygotować. Quote
sylwija Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 znów coraz zimniej, a na weekend to kolo -20 zapowiadają :( Quote
sylwija Posted January 20, 2010 Posted January 20, 2010 znów coraz zimniej, a na weekend to kolo -20 zapowiadają :shake: Quote
kinia098 Posted January 20, 2010 Author Posted January 20, 2010 sylwija napisał(a):Jak sie nie uda dowieźć Klusi w okolice Warszawy, to wydaje mi sie, ze z Torunia bym mogla ja odebrac - dobrze byłoby jakby jednak wyszło z niedziela, a jak nie - to ten 28y. Tylko muszę wiedzieć wcześniej, na kiedy się przygotować. To juz odpada :/ Niestety :/ W grę wchodzi opcja między 5, a 7 lutym. Sylwija, wystawiać jakiś bazar w razie czego, żebys miała na paliwo? DZISIAJ NIE BYŁO KLUCHY !!!!! :o Quote
kinia098 Posted January 21, 2010 Author Posted January 21, 2010 Mam kolejna opcję transportu, która budzi duże szanse, że wypali !!! Sylwia, pasuje Ci 29-30 stycznia? Quote
sylwija Posted January 21, 2010 Posted January 21, 2010 daj mi znać, jak już będzie pewne, coś pomyślę.. szkoda mi tej malej.. temperatura cały czas spada :( powinna jak najszybciej zostać zabrana z mrozu.. Quote
Recommended Posts