Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Sylwija, słuchaj, Klucha zaczyna kichać, nie pozaraża Ci innych kotów? :roll: Naprawdę, żebyś później nie miała kłopotów ze swoimi. Odrobaczyć, to ja odrobaczę. A ile odpchlenie? Kurde, żeby ta kichawka, to nie było coś poważnego :/

Posted

A co do transportu, szukać już czegoś?
A ile masz w sumie zwierzaków i jakich?
A, i ile odpchlenie gdzieś będzie kosztować? Bo odrobaczanie i odpchlenie ja mogę pokryć. Dano mi radę na miau, żeby podawać jej jakiś Udinox. Więc gdyby była już u Ciebie, to mogłabym pokryć koszt tego ( to będzie jakieś 10-12zł ). Tyle, że to bardzo silne i trzeba w małych dawkach. Najlepiej to weta podpytać, ale dobra jeszcze przecież nic nie ustalone tak na 100 ;)

Posted

Chyba tak.. Chyba, ze ktos sie trafi, kto nie ma tak duzo zwierzat i Klusi bedzie lepiej..
10 kotów, 8 psów, 1 żółwia
Nie wiem, my bierzemy dla calego towarzystwa i wet taniej liczy.. ostatnio chyba fiprex bralismy. udinox - nie znam.
Gdyby Klusia miala u mnie 'tymczasowac', to dobrze byloby jej zaaplikowac wczesniej cos przeciw pasozytom zewnetrznym, wewnetrznym, a drugi raz (bo w wiekszosci srodkow trzeba odrobaczanie powtorzyc) - juz by u mnie dostala.Tak mysle, coby mi na zwierzaki inne nie przeszlo.

Posted

Odrobaczanie i odpchlenie, to pierwsze, pokrywam ja. Wszystko możliwe, że będzie musiała dostać drugą dawkę, skoro ona cały czas pod tym blokiem i wątpię, że była kiedykolwiek odrobaczana.
O matko, jaki zwierzyniec 8O To gdyby u Ciebie była, to wtedy łatwiej byłoby podawać ten Unidox- też zapłacę. Teraz transport, gdzie dokładnie? Była oferta dla Kluchy, nawet DS !!!!!!!!!!!!!! Ale skoro jest chora, to nie, bo tamta Pani ma kotka chorego na serduszko i gdyby się zaraził.... :/ Ale przecież, gdyby Klucha doszła u Ciebie, to czemu nie ! :D Zaraz zapytam :) Dopiero teraz na to wpadłam :)

Sylwija

Posted

i tak bym z nia poszla do weta - coby miec pewnosc, niech ja fachowiec obejrzy :)
Ja mieszkam miedzy Gora Kalwaria a Kozienicami, w Warszawie jestem codziennie, bo tu pracuje

Posted

najgorsze, ze znow mrozy, a jak kicha, zeby sie nie pogarszalo :( Moe ktos wczesniej by sie udal.. moze jakies okolice, ja moge podjechac, do Darlowa - to nie dam rady, ale:
Warszawa,
Warka,
Radom,
Góra Kalwaria,
Kozienice,
generalnie gdzies mazowieckie..

Posted

sylwija napisał(a):
Jeszcze się zastanawiam, była mowa o jakiś jazdach Toruń, Bydgoszcz - czy w te rejony transport byłby szybszy?

Do Torunia transport byłby tez dopiero za 2 tygodnie w niedzielę :/
Ale właśnie, to bardziej by mi pasowało. Bo ja nie wiem, czy ja ją dam radę podwieźć do Lęborka, bo tam byłabym umówiona z Pania, która wiozła by ją do Wawy. Mi jest ciężko, bo u mnie tata kierowca i ciężko przekonać :/ I trzeba by zbierać też na kasę za palwio, czyli jakieś 80zł. :/ Na bazarki coś tam mam i myślę, że dałoby radę zebrać, ale kto pojedzie... Sylwija, a Ciebie ile by wyniósł przejazd do Torunia?

Posted

Martwi mnie to za 2 tygodnie, bo mam weekend pracujacy :( i przeciez nie wezme jej do pracy.. o ile bede pracowac w Warszawie, ale raczej z domu, wiec w ogole problem nawet z odebraniem z Warszawy - mieskzam 60 km od wwy
i myslalam, ze moze wczesniej by sie udalo, nawet jak dalej - musialabym meza przekonac, zeby gdzies dojechac..

Posted

Ja tak sobie myślę: jeżeli ona nie jest strasznie chora, tylko to coś błahego, to czy jest w ogóle sens wiezienia jej do DT w Warszawie? Może jakby to wszystko trwało tydzień, to u mnie by się ja przechowało ( będzie awanturka ^^ ) ? Tyle, że wtedy musiałabym mieć już też pewność, że będzie transport, bo długo nie mogłaby u mnie zostać.