Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 388
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Isabel napisał(a):
moni-f, nie chciałam Cię urazić, przepraszam, jeżeli to tak wyszło :calus: Ja się po prostu cieszę, że Klusia ma dom i jest w tym domu szczęśliwa.

no co Ty, wszystko w porządku ;)

ja też jestem zadowolona, że Klusia ma dom, chociaż nie u mnie
mój własny syn mi tak wytłumaczył, mamo, przeciez chciałaś ją uratować od zimna i głodu no i uratowałaś, ma domek, a że nie u nas, to trudno,
na pewno u Sylwii ma super warunki, u mnie koty nie mają swojego pokoju, Sylwia jest niezwykłą osobą, bardzo wrażliwą i kochającą zwierzęta i jestem pewna, że Klusia będzie miała u niej bardzo dobrze. :lol:

Posted

moni_f napisał(a):
no ja troche mniej, bo wszystko przygotowane na przyjazd Klusi: feliway włączony od 3 tygodni, budka z kocykiem wyszykowana, zapas dodatkowego jedzonka zakupiony, nawet dodatkową kuwetę już jej naszykowałam, dwa razy już brałam urlop w pracy, żeby jechać po Klusię i być z nią w domu jak do nas przyjedzie, a tu Sylwia mi mówi, że się w niej zakochała i mi jej nie odda :placz:
a poważnie mówiąc, Sylwia stwierdziła, że skoro Klusia tak się już zadomowiła i przywyczaiła, to szkoda jej znowu stresować i może będzie lepiej żeby została u niej, no cóż zgodziłam się :roll:
gdyby się coś zmieniło, oczywiście nadal jestem gotowa wziąć Klusię do siebie

I pomyśleć, że taki podwórkowy kociak budzi w wielu osobach podziw i każdy się w niej zakochuje :D
Monia :( :( :( Ale pamiętaj- jest jeszcze dużoooo innych kociaków do adopcji :) Wiem, że może Klusia najbardziej Cię urzekła, ale skoro tam juz czuje się dobrze :( To byłby jednak dla niej stres- ona była kotem wolno żyjącym.

Posted

Moniu_f napewno gdzieś czeka ktoś, kto tak jak Klusia podbije Twoje serce i będzie miał to szczęście zamieszkać w wspaniałym domku u Ciebie : )

My mamy na dt dwie kotki, w tym jedną cudnie towarzyską :evil_lol:

Posted

A Klusia - chodzi za mna jak psiak dosłownie :) Uwielbia się na dywanie przed kominkiem pokładać i pokazywać brzuszek.. Wydaje mi sie, ze to ona nas sobie zaadoptowała ;)

Posted

Klusia na razie najbardziej lubi się wylegiwać na dywanie przed kominkiem :) Na razie w ogóle nie ciągnie jej na dwór, zobaczymy jak się jeszcze cieplej zrobi..
Poza tym zaczepia inne koty - do zabawy :) i bardzo dużo do mnie gada i chodzi za mną, aż dziwne, ze taka jest do człowieka..

Posted

Kinia, Klusia i ja :) pozdrawia serdecznie i dziękuje BARDZO za wszystko, co dla niej zrobiłaś,
Klusieńka jest cudowna, czuje się świetnie u nas - przynajmniej tak pokazuje, jest niebywale przytulaśna i kochana :)
Tu Kluseczka z przyjacielem - Teofilem
Może ciężko uwierzyć, ale biegają po schodach z krzykiem i ganiają się po całym domu :D

Tu - po jedzonku - z Tarikiem - patrzą, co pańcia wyprawia

a tu - znudziło jej się robienie zdjęć

Naprawdę przecudne, przekochane z niej stworzenie :)

Posted

No to widzę, że chyba masz wesoło z taką gromadką, jak wszystkie zaczną szaleć, hehe : D Widać, że Klusi się tam podoba i jej dobrze :) A na dworek jeszcze na razie nie ciągnie? :D Chyba, że ona jednak woli grzać dupkę w domciu :P

Posted

Wesoło, owszem :) Klusia jest bardzo ciepłolubna. Na razie nie próbuje nawet wychodzić, obserwuje inne koty wchodzące i wychodzące, ale sama woli mieć pewność, że ciepło i sucho :) Zobaczymy, jak lato nastanie..

Posted

Wygląda, że dobrze czuje się w stadzie (w końcu była wśród dużej ilosci kotow wczesniej). Jest niesamowita.
Jak wracam z pracy wita mnie i potem cały czas się kręci w pobliżu. normalnie jak psiak za mną chodzi,
Jest tez bardzo figlarna, zaczepia, pokrzykuje biega, lubi zabawki -myszki i inne. I chyba vardzo własnie potrzebowała konktaktu z ludżmi - już nawet po łózko w sypialni sobie chadza ;)
Jedyni drapaków nie lubi - do drapania raczej kanapa, krzesło futryna..
Tak więc, Kinia, wszytko układa się super, i bardzo Ci dziękujemy - - i ja, i Kluseńka

Posted

sylwija napisał(a):
Wygląda, że dobrze czuje się w stadzie (w końcu była wśród dużej ilosci kotow wczesniej). Jest niesamowita.
Jak wracam z pracy wita mnie i potem cały czas się kręci w pobliżu. normalnie jak psiak za mną chodzi,
Jest tez bardzo figlarna, zaczepia, pokrzykuje biega, lubi zabawki -myszki i inne. I chyba vardzo własnie potrzebowała konktaktu z ludżmi - już nawet po łózko w sypialni sobie chadza ;)
Jedyni drapaków nie lubi - do drapania raczej kanapa, krzesło futryna..
Tak więc, Kinia, wszytko układa się super, i bardzo Ci dziękujemy - - i ja, i Kluseńka

Nawet nie wiedziałam, że z niej taki świetny kociak :) ! Tylko marnowałaby się pod blokiem... Fajny taki koto-pies :P Cieszę się bardzo, że wszystko w porządku i każdy zadowolony :D

• 1 month later...
Posted

Śliczna jest ta szylkretka :)
Klusia tez pozdrawia i Kinię, i dawnych znajomych ;)

Klusia wychodzi na dwór, ale bardzo się pilnuje. W ogóle nie wychodzi poza ogrodzenie, tylko na ogródku sobie przebywa z zadowoleniem :) Nie oddala się, jak zawołam zaraz przychodzi. Jest naprawdę niesamowita. Przecież trafiła do nas nie jako kociak, tylko już dorosła kotka, a zachowuje się, jakby od zawsze tu była. bardzo jest mądra i kochana :)

Posted

Jeny ! Jaka ona jest piękna ! :loveu::loveu::loveu: Sylwia, z brzydkiego kaczątka < no, można powiedzieć, że była trochę zaniedbana >, zrobiłaś łabędzia :loveu::loveu:

Posted

Klusia jest prześliczna, ale to nie jedyna jej zaleta :D
Naprawdę jest niesamowita. Bałam się ją wypuszczać na dwór, a okazuje się, że zupełnie niepotrzebnie.
Dobrze, ze została zabrana z tych piwnic.

Jeśli reszta towarzystwa, którym zajmuje się Kinia jest cokolwiek podobna w zachowaniu, charakterze.. powinna natychmiast znaleźć domki