Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Dzis szczepiłam Timka na wściekliznę.Troche mi sie dostało,ze tak pózno.Powinien byc szczepiony Po ukończeniu 3-go mies.Kupiłam też preparat przeciw kleszczom,bo mamy ich coraz wiecej. Wet zasugerował,żeby powtórzyć wirusówki,ale narazie nie mam za co.Moze w przyszłym miesiącu mi sie uda? Timus był bardzo grzeczny.;) Pozdrawiamy oboje wszystkie cioteczki.:lol:

• 2 months later...
  • Replies 500
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wieści takie,ze Timuś zostaje u mnie. Nie mogłabym go oddać nikomu. Zbyt mi zaufał. Nie potrafiłabym go zawieżć.Poza tym,domy,które się zgłaszały ,to albo po malutkiego pieska,albo do budy. Nie ma mowy o budzie.Mój ma kołderkę podusię i wersalkę do dyspozycji.:):) Nie twarde dechy budy:)

Posted

Wprawdzie mam z nim nie lada kłopoty.Wymiotuje w samochodzie ,musiałam ograniczyć wizyty u wnuków. Panicznie boi się wszystkiego,koszy na śmieci ,dużych toreb,reklamówek(gdyby ktoś takowy się zbliżał) Panika przed małymi dziecmi. Dużo ,dużo stresów jak na jednego psiaka.Mam tylko nadzieję ,że ze wszystkiego wyrosnie.

Posted

tak, to dobra decyzja! czekamy na fotki!
a u mnie...
http://www.allegro.pl/item1109808956_7_nas_mama_miala_szczeniaki_slodziaki.html
maluchy rosną... trzeba będzie je zaszczepić, a to już poważny koszt... i chcielibysmy je zachipować, bo nauczeni doświadczeniem wiemy, że to jednak dobry sposób, ale skąd wziąć tyle kasy?... samo żarełko drogie, a jedzą jak smoki...
Może by ktoś wspomógł wspaniałą siódemkę grosiwem?...

Fundacja Pomocy Zwierzętom Bezdomnym "Szara Przystań"
KRS : 0000288303
NIP: 648-264-54-76

IV od. PKO BP SA w Zabrzu 27 1020 2401 0000 0202 0240 5868

Adres korespondencyjny:
Zabrze , 41-800
Ul. E. Czogały 9

Pod opieką fundacji znajduje się całe stado dorosłych kotów i kociąt: http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=koty
także psów: http://www.szara-przystan.pl/index.php?id=psy
Zaczynamy robić bokami finansowo...

Planujemy akcję:

10-11 lipca, zapraszamy na spotkanie z podopiecznymi fundacji "Szara Przystań"! Nas i nasze zwierzaki będzie można poznać w CH PLATAN w Zabrzu w godzinach 14:00-19:00! Będziemy przeprowadzać zbiórkę pieniędzy oraz karmy!

Posted

super wiesci!!!:) choć już wczesniej po rozmowie z Javenką to czułam, ze zaden domek nie będzie dla malucha tym idealnym domkiem:)

Na chorobę lokomocyjną polecam aviomarin;) jest tanszy od cerenii i juz od dawna podaję swoim psom - no i koniecznie zero jedzenia przed droga:)

Posted

Andziu,kochanie.Stosowałam już wszystko. Zero żarełka od rana,aviomarin,motomarin..... Nic nie pomaga. Wymiotuje po kilku minutach samymi sokami trawiennymi ,śliny ma cały pycholek.Leci jak z fontanny.Cały czas woreczek pod morduchną. Wyczytałam jednak w internecie,ze dopóki nie wykształtuje sie dobrze ucho środkowe ,to takie problemy mogą występować.Mam więc nadzieję,że z czasem mu przejdzie. Jest kochany,ale żeby jeszcze pozbył się tych lęków. Najgorsze jest to ,że atakuje małe dzieci. Musze go bardzo pilnować. Nie wiem ,dlaczego?Żadne dziecko nie zrobiło mu krzywdy. Moze to ze strachu. W naszym bloku jest bardzo dużo dzieci. Tak się składa,że chodnik jest nieco pod górkę,więc maluchy mają frajde i jezdzą na swoich samochodzikach,robiąc przy tym ogromny hałas.Podejrzewam ,że ten dzwiek go drazni.Nawet wózek z lalką potrafił obszczekac:) Ciekawa jestem ,jak zachowuje się jego siostrzyczka.Czy ktos ma kontakt może z tymi ludzmi?? Aha ,dostałam jeszcze zdjecia od włascicielki ,która adoptowała ode mnie Bruna .Podeśle Ewelince . (JESLI SIĘ NIE OBRAZI.)Narazie nie mam swojego komputera. Mój okupuje siostrzeniec,który jest na wakacjach ,ja natomiast korzystam z kompa syna.:)

Posted

Javena napisał(a):
.Podeśle Ewelince . (JESLI SIĘ NIE OBRAZI.)Narazie nie mam swojego komputera. Mój okupuje siostrzeniec,który jest na wakacjach ,ja natomiast korzystam z kompa syna.:)

no coś Ty;) pewnie, że wysyłaj :lol: żaden problem wstawić zdjęcia.

• 1 year later...
Posted

[quote name='andzia69']super wiesci!!!:) choć już wczesniej po rozmowie z Javenką to czułam, ze zaden domek nie będzie dla malucha tym idealnym domkiem:)

Na chorobę lokomocyjną polecam aviomarin;) jest tanszy od cerenii i juz od dawna podaję swoim psom - no i koniecznie zero jedzenia przed droga:)

Niestety Timek ma chorobe lokomocyjną. Tylko po sedalinie może podróżować ,choć z tym też bywa różnie. Z tymi lękami ......jest lepiej ,ale nie ,dobrze. Na ulicy ogon pod siebie ,nerwowo rozglada sie na rózne strony. Najszczęśliwszy w lesie i na działce. Tam sie wyluzowuje ,ale najmniejsze stuknięcie ,już przy moich nogach.

https://picasaweb.google.com/102951930663733822914/Desktop?authkey=Gv1sRgCIGWz_C-57e3lAE