Multikota Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Zgłosiłam się jako DS dla Aresa. W niedzielę odszedł nasz stareńki pies Lisek. Wiele żeśmy z nim przeszli. Trudną socjalizację, alergię, potem pogarszający się stan zdrowia. Przez prawie miesiąc pieluchy, karmienie papkami, spacery na szelkach, dramatyczną walkę o życie, przegraną po miesiącu. Jestem kociarą. mam dużo kotów. Przytłoczona problemami naszego Liska zarzekałam się, że nieprędko wezmę psa. Jednak mi go bardzo brakuje. Obsesyjnie szukam od kilku dni w internecie TEGO pysia, którego, gdy zobaczę będę pewna, że on jest dla mnie. Dzisiaj zobaczyłam fotki Aresa, po zdjęciach wielu psów, po wizycie w schronisku. Mama już nie chciała psa, ale gdy zobaczyła Aresa, nie sprzeciwiła się. Na Areska czeka sanatorum: zdrowe powietrze w ekologicznym miejscu na Górnym Śląsku, mizianki, pełna micha, spacery po polach, ogród, nawet buda na czas upałów. Czekamy Aresku. Mamy nadzieję, że na Święta będziesz z nami i będziesz najlepszym naszym prezentem. Quote
anna10025 Posted November 27, 2009 Posted November 27, 2009 Aresik zasługuje na najlepszy dom na świecie. Quote
Javena Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Wiedziałam,wiedziałam ,że go ktos wypatrzy.. Multikota dziekujemy z całego serca!!!!!:multi::multi::multi::multi::multi: Quote
BajkaB Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Juz omówiłam warunki,wszystko wytłumaczyłam ,teraz tylko czeka Multikotę wizyta przedadopcyjna.. Aresik zaś będzie dochodził do siebie i socjalizował sie w z ludźmi.Pochłania dosłownie jedzenie,ale juz widac,ze pełna micha przez tydzień zrobiła swoje. Nadal bardzo jest bojaźliwy,powiedziałabym przerazony jeśłi wykona sie jakieś gwałtowniejsze ruchy,czy cos spadnie. Nadal sika ze strachu,choć coraz juz mniej.Innych psów zbytnio nie lubi,za to na koty nie zwraca uwagi. Widac,ze pragnie czułosci,miłości i ciepła. Zresztą moze Ihabe napisze coś wiecej,bo miała okazję wczoraj sie z nim przywitac.No i fotki będą śliczne. Quote
J_ulia Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Jakie miłe wieści... nareszcie :) czekam z niecierpliwością na foteczki :) Quote
bela51 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Aresku, szczęściarzu nareszcie dla Ciebie też zaswieci słońce i po mieszkaniu w pralce, będziesz miał własną kanapę.:multi: Multikota:buzi: Quote
yennefer070 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Ja też będę czekać na fotki i dobre wiadomości. Ares zasługuje na wspaniały dom, pełen miłosci, musi odzyskać wiarę w człowieka Quote
Isadora7 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Bardzo ważna jest tu rola mediów, w tym przypadku Telewizji która pokazała Światu prawdę. Pokazała bogaty materiał uświadamiający, że obok tańców z gwiazdeczkami istnieje ten niestety prawdziwy i okrutny świat. Masakrycznie prawdziwy. Pełen bólu, okrucieństwa, bo trudno to co stało się w przypadku Nelli nazwać tylko głupota czy bezmyślnością. Trzeba sobie jasno powiedzieć to ZBRODNIA OKRUCIEŃSTWA. I to pokazuje nam seria programów pokazanych błyskawicznie po sprawie przez Telewizję. To, co zobaczyliśmy w reportażach w sprawie psów ze Strzemieszyc jest tak okrutne, że w głowie się nie mieści normalnemu człowiekowi. Telewizja pokazała nam też drugie DNO tematu. Świadomość lub raczej jej brak ludzi z otoczenia winnej śmierci Nelli. Tragizm wypowiedzi (bo trudno to nazwać myśleniem) o rzekomo dobrej opiece, mając w tle zdjęcia-dokumenty z interwencji, jest porażający. I to świetnie w telewizji było pokazane. Nawet nie trzeba było komentować, obraz przemawiał. Takie programy uświadamiają również, że zbrodnią okrucieństwa jest brak reakcji na nie. Bardzo dziękuję w imieniu tych co nie potrafią powiedzieć za pokazywanie Światu prawdy. I tu się zawahałam czy aby na pewno nie potrafią powiedzieć? Świdrujący w uszach żałosny płacz Nelly, jej oczy, spojrzenie – jest mową przejmującą do głębi serca, do bólu. Dziękuje Telewizji bo takie programy ruszają góry głazów. Pokazują, że Świat nie jest taki piękny i nie kończy się na 6791 odcinku serialu. Historia Nelly napisana została przez życie. Quote
ivette3 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 :mdrmed::sweetCyb: Aresku ! Twój przykład świadczy o tym ,że warto walczyć o lepszy los :) Quote
a.piurek Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Chciałabym podziekować Telewizji za pierwszy od kilku lat taki reportaż, mimo że pełen bólu i cierpienia to jednak PRAWDZIWY. Nie obrażając nikogo telewizja to w 99% cudowny piękny i - niestety nierealny świat. Dzięki Wam wszyscy oglądający usłyszeli prawdziwy płacz umiertajacej z głodu Neluni i zobaczyli PRAWDę o warunkach w jakich żyły psiaki w tym Aresik. " Przyjaciel, to ktoś kto obdziera nas ze złudzeń". Dziekuję Wszystkim zaangażowanym i współtworzącym ten reportarz za bycie Przyjacielem, prawdziwym Przyjacielem wszystkich skrzywdzonych bezimiennych zwierząt, które nie potrafią walczyć (choćby nawet o swoje życie) w świetle kamer na oczach całego świata. I już na koniec dziękuję Wam za otwarcie ludzkich oczu i serc na problem obojętności wobec cierpienia zwierząt. Quote
Jasza Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Multikota - uściski dla Ciebie, Rodziny i Kotów!!! Aresku - będzie dobrze! Po tym wszystkim co musiałeś przejść - będzie dobrze!!!!!! Quote
dorota1 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Ogromnie się cieszę, że Areskowi szykuje się dobry domek:lol:, jemu szczególnie się on należy. Mam nadzieję, że będziemy mieli relacje na bieżąco i zdjęcia psinki;) Quote
Energy Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Super, że Aresikowi szykuje się domek:lol: Aresik będzie mieszkać w domu, nie na dworze? Quote
milosnicy zwierzat Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Energy napisał(a):Super, że Aresikowi szykuje się domek:lol: Aresik będzie mieszkać w domu, nie na dworze? to super jakby trzeba było szukać to chętnie pomogę Quote
ivette3 Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 [quote name='Isadora7']Bardzo ważna jest tu rola mediów, w tym przypadku Telewizji która pokazała Światu prawdę. Pokazała bogaty materiał uświadamiający, że obok tańców z gwiazdeczkami istnieje ten niestety prawdziwy i okrutny świat. Masakrycznie prawdziwy. Pełen bólu................ Też bardzo cieszę się z szansy jaką dostał Aresik - należy mu się :) ..........................................................Przepraszam za wstawkę ,.ale są na dogo pieski, do których mało kto zagląda ,więc jeśli możecie to chociaż podrzućcie Filipka i Niedźwiadka- dajcie im szansę http://www.dogomania.pl/threads/173709-smutny-brAE-zowy-NiedA-wiadek-czeka-na-ratunek-zbieramy-na-hotel-pomA-A-cie/page13 http://www.dogomania.pl/threads/174239-STARY-A-LEPY-GA-UCHY-grozi-mu-zagryzienie-ZBIERAMY-NA-PA-ATNY-DT/page13 Quote
Multikota Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Strasznie bym chciała zobaczyc dobrą fotkę jego pysia. Nie do końca wiem jak wygląda. Quote
Jasza Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Ihabe chyba była odwiedzić Aresa i maluszki. Mam nadzieję, że sie tu pojawi w wolnej chwili i wstawi zdjęcia! Ares jest przepiękny! Moim skromnym zdaniem... Mój futrzaczek jest rudy, mam słabość do takich lisków. Quote
BajkaB Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Jak masz słabośc do rudych lisków,to poszukaj domku dla naszego pięknego Szymonka..Jest u nas już od kwietnia!:-(Pora mu do domku własnego,choć na tymczasie ma sie super Quote
Cypryda Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Znam dom do jakiego ma trafić♥ Ares. To naprawdę świetny dom i będzie miał tam wspaniałe warunki. Poszczęściło Ci się Aresku po tych wszystkich przejściach. Ile lat może mieć Ares? Quote
J_ulia Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Aresik z pozdrowieniami od Cioci Ihabe Quote
J_ulia Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 I jeszcze troszkę cudnej mordki ... do kochania Jaki chudziutki tylko dogi i futerko... Quote
J_ulia Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Troszkę pracy z grzebieniem, pełna micha i DUŻO MIŁOŚCI, a chłopak będzie jak malowanie... Te wpatrzenie w człowieka... tyle przeszedł, a jeszcze ma odwagę zaufać... Quote
Isadora7 Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 [FONT=Arial Black]II Edycja Auckji Cegiełkowej dla psiaków ze Strzemieszyc:[/FONT] http://www.allegro.pl/show_item.php?item=835174776 :cool1: Quote
Multikota Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Nie wiedziałam, że jest tak podobny do LIska! Super piesek.! Quote
Cypryda Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 To prawda jest bardzo podobny do Liska. Jedynie Lisek miał pyszczek podobny do owczarka Colli taki dłuższy. Quote
Recommended Posts