Jump to content
Dogomania

Trzy w jednym:Horror,koszmar,tragedia-jutro kolejna rozprawa

Recommended Posts

Posted

kakaicezar napisał(a):
Ciekawa jestem czy nauczycielka jeszcze pracuje? Czy dyrektorka wie co zrobiła jej podwładna? Macie jakies wieści

Też jestem ciekawa, czy zawieszono ja w obowiązkach, czy dalej uczy najmlodszych" miłości " do bliźniego i całego Swiata.

Posted

No i znowu zwymiotował, z pół godziny temu dostał troszke puszki to chyba po niej:(
Przed chwilą zrobił troche luźniejszą kupe a chwilę potem dwa kleksy.

Posted

Sajnox, zaparz łyzkę siemienia lnianego szkalnką wrzątku, pogotuj z 15 min. Przestudź i podaj psiakowi tego gluta, nawet wlewając mu do pyszczka łyzeczką od herbaty. Po troszeczku, po 2-3 łyzeczki. Powlecze przewód pokarmowy tym sluzem, psu nie zaszkodzi, a osłoni sluzówkę. Smak poprawia, jak do gotowanie dasz kawałeczek wolowiny albo pioersi z kurczaka.

Posted

Sajnox - chyba bez weterynarza sie nie obejdzie.
Życzymy zdrowka.

A co do artykułu w Fakcie - nie czytam tej gazety, ale artykuł napisany świetnie!
Wyraźnie podkreślono to co trzeba. Brawo!

Posted

Cioteczki....

mamy piękną kupkę- brązowiutka, twarda, trochę śmierdząca ale nie będę już wybrzydzać ;) Po ostatnim posiłku bardzo długo masowałam Nektarkowy brzuszek i uwolniłam bardzo dużo bąków- smrodek był taki, że zastanawiałam się czy nie wycisnęłam mu tej kupki :evil_lol:

Teraz śpi, czekam jak się obudzi i ponownie dostanie jedzonko.

Trzymajcie kciuki żeby już wszystko było dobrze.

Maluchy niby były odrobaczone 23.11, ale zastanawiam się czy nie powinnam powtórzyć odrobaczenia. Nektar w nocy saneczkował i miałam wrażenie, że w kupce są jakieś kropeczki...

I przypominam, że Nektar(ynka) szuka wspaniałego domu! :loveu:

Posted

Już gdzieś to pisałam. Miałam na tymczasie małego szczeniaczka, maluszka była w sumie 5 razy odrobaczana. Pojechałam z nią do weta na szczepienie. Po powrocie do domu było najpierw rzyganko z galaretką i kłaczkiem krwi a potem wyleciały jeszcze żywe długie robale.....:smhair2:

Posted

My już wróciliśmy od wetki, wszystko z nim ok tem. 38,5 dziąsła różowe, popiskiwał jak ściskała go za brzuch.
Dostał jakieś witaminy antybiotyk na wzmocnienie i coś przeciw wymiotom, i saszetke FatregerminaP
Teraz jest jakby słaby.

Posted

[quote name='al-ka']http://www.efakt.pl/Przedszkolanka-glodzila-psiaki,artykuly,58352,1.html

"Szczekanie i wycie uwięzionych zwierząt niosło się po okolicy. Czemu nikt ich nie uwolnił??
Pięć tygodni temu suka się oszczeniła. Małe szczeniaki przeżyły – wyssały z niej wszystko. Ale biedaczka mogła tylko coraz ciszej szczekać, wołając o jedzenie i picie. Ares jadł własne odchody, by przeżyć. Czasem ktoś podrzucił zwierzakom jakiś ochłap, ale z każdym tygodniem psy wyglądały coraz gorzej.
W końcu sąsiedzi powiadomili policję. Gdy przyjechał patrol, było za późno. Suka konała, zaplątana w łańcuch, który zacisnął się na jej szyi. Wokół leżało bez sił jej pięcioro szczeniąt. Ares wył wniebogłosy w swojej komórce.
– Gehenna tych zwierząt trwała od tygodni."

Jak straszne było ich życie... Dlaczego wcześniej nikt nie interweniował?
Nelly tego horroru nie przeżyła...
Nie potrafię zrozumieć problemów i tłumaczeń właścicielki .
Nic takiego postępowania nie usprawiedliwia.

Posted

Sajnox napisał(a):

Dostał antybiotyk

Uuuu to zła wiadomośc że antybiotyk był potrzebny. Jak to się ma do programu szczepień?

Posted

Sajnox napisał(a):
Przyczyna wymiotów może być różna zmiana jedzenia, za szubko i łapczywie je.

No właśnie a ja od wczoraj to pisze, tylko nie wiem po co:shake:Dlaczego dawałaś puszkę jeśli było ok po suchej? Takiemu maluchowi nie wolno robić takich urozmaiceń. Czy dziecku też takie zmiany robiłaś?
A może wet powiedział po co antybiotyk skoro z małym ok?

Posted

Antybiotyk się daje po to, że jak nie wiadomo o co chodzi to się daje antybiotyk. Energy ma racje, nie można maluchom w pierwszym dniu w nowym domu zmieniać karmy. A po takich sensacjach piesek powinien odpocząć od jedzenia bo ma podrażnione wszystko.