J_ulia Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Wróciłam właśnie od weta. Powiedział ,że psa zagłodzić jest strasznie "ciężko" ponad miesiąc (najmniej) trzeba by do takiego stanu doprowadzić:mad::mad::mad:... Tydzień to za mało...Nie powiem jakich słów moja wetka użyła $#@%#$@^% , bo nie chcę bana zarobić, ale w pełni podzielam jej zadanie...:angryy::angryy::angryy: Quote
ihabe Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Ja mam cały czas gęsią skórkę gdy czytam to wszystko. Goniu, wspaniale to ujęłaś, mnie się chce płakać, wyććććc!!!!!!!!!!!!! Quote
kaLOlina Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 ............. edit: doczytalam ze maluszki maja juz 4tyg to raczej nie potrzebuja psiej mamki .... Quote
anado Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Przeciez mogla nawet do schronu oddac na pewno tam by choc nakarmione zostaly...Mozna miec zla sytuacje finansowa ale tutaj to po prostu zwyczajna premedytacja przeciez....Szkoda slow naprawde.... Quote
jola_li Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Przepraszam, ale nie mam siły tego czytać - poproszę o numer konta. Quote
Agmarek Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 jola_li napisał(a):Przepraszam, ale nie mam siły tego czytać - poproszę o numer konta. Na pierwszej stronie jest Jolu. Nie mogę go skopiować. Niewiem czemu. Quote
kuba123 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 kaLOlina napisał(a):............. edit: doczytalam ze maluszki maja juz 4tyg to raczej nie potrzebuja psiej mamki .... może jednak mamka to byłoby dobre rozwiązanie (jeśli by się taka znalazła) mimo że szczylki mają 4 tygodnie to nie otrzymały dostatecznej ilości mleka ,a przypuszczam,że w ostatnim czasie wcale nie ssały na ten temat wypowiedzieć się może Bajka , ona najlepiej zna sytuację Quote
MartynaP Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 ja mam tymczas dla dwóch maluchów,tylko musze wiedziec jakim mlekiem sa karmione i czy ktos wspomoze DT w postaci tegoż mleka ew.leczenia. Quote
yennefer070 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Nie jestem w stanie napisać chyba niczego sensownego , przeczytałam ten wątek i jestem w szoku!!!! Od niedawna jestem na Dogomanii, wcześniej wiedziałam, że naszym braciom mniejszym dzieje się niejednokrotnie krzywda, że są zaniedbane, niekochane, krzywdzone...., ale dopiero jak zaczęłam zapoznawać się z kolejnymi watkami na tym forum zrozumiałam jak wielki jest ogrom nieszczęścia tych kochających człowieka stworzeń. Nigdy nie czułam się jakoś bardziej ważna z powodu bycia człowiekiem, ale teraz po tym krótkim, ale tak bardzo znaczącym pobycie na tym forum jestem pewna, że ani grama dumy z poczucia bycia człowiekiem we mnie się nie znajdzie. Jestem przerażona brakiem człowieczeństwa tej kobiety, jest mi wstyd i ogromnie przykro, że należymy do tego samego gatunku.... Quote
obraczus87 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 dopiero teraz tutaj trafiłam i już zdążyłam się zryczeć... dobrze, że nie odpuścicie jej.. brak mi słów :( Quote
a.piurek Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 yennefer070 napisał(a):Nie jestem w stanie napisać chyba niczego sensownego , przeczytałam ten wątek i jestem w szoku!!!! Od niedawna jestem na Dogomanii, wcześniej wiedziałam, że naszym braciom mniejszym dzieje się niejednokrotnie krzywda, że są zaniedbane, niekochane, krzywdzone...., ale dopiero jak zaczęłam zapoznawać się z kolejnymi watkami na tym forum zrozumiałam jak wielki jest ogrom nieszczęścia tych kochających człowieka stworzeń. Nigdy nie czułam się jakoś bardziej ważna z powodu bycia człowiekiem, ale teraz po tym krótkim, ale tak bardzo znaczącym pobycie na tym forum jestem pewna, że ani grama dumy z poczucia bycia człowiekiem we mnie się nie znajdzie. Jestem przerażona brakiem człowieczeństwa tej kobiety, jest mi wstyd i ogromnie przykro, że należymy do tego samego gatunku.... yennefer070 niestety coraz częściej tak się dzieje, że powiedzenie, że człowiek to najokrutniejszy gatunek na ziemi znajduje tu na dogomani smutne potwierdzenie. Przyznam Ci się, że czasem boję się otwierać nowe wątki, bo oczyma wyobraźni widzę kolejnego zwierzaka barbarzyńsko potraktowanego przez człowieka. Ale jest też drugi biegun tego forum, dający mi osobiście dużo satysfakcji, jest nim pomaganie i później czytanie o psiakach w nowych cudownych domkach. Dla tych chwil naprawdę warto żyć. Quote
Talia Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Takich ludzi to powinno się leczyć. Nie rozumiem jak można dzień w dzień patrzeć na cierpiące zwierzę i mu nie pomóc... szczególnie kiedy to my jesteśmy za nie odpowiedzialni. Quote
dorota1 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 yennefer070 napisał(a):Nie jestem w stanie napisać chyba niczego sensownego , przeczytałam ten wątek i jestem w szoku!!!! Od niedawna jestem na Dogomanii, wcześniej wiedziałam, że naszym braciom mniejszym dzieje się niejednokrotnie krzywda, że są zaniedbane, niekochane, krzywdzone...., ale dopiero jak zaczęłam zapoznawać się z kolejnymi watkami na tym forum zrozumiałam jak wielki jest ogrom nieszczęścia tych kochających człowieka stworzeń. Nigdy nie czułam się jakoś bardziej ważna z powodu bycia człowiekiem, ale teraz po tym krótkim, ale tak bardzo znaczącym pobycie na tym forum jestem pewna, że ani grama dumy z poczucia bycia człowiekiem we mnie się nie znajdzie. Jestem przerażona brakiem człowieczeństwa tej kobiety, jest mi wstyd i ogromnie przykro, że należymy do tego samego gatunku.... Wspaniale to ujęłaś. Niestety taka jest nasza rzeczywistość. :-( A ta baba, nauczycielka powinna zostać przykładnie ukarana, niestety na wsiach często psy nauczycieli żyją w okropnych warunkach. Ja wiem o jednym psie takiej pani nauczycielki, absolwentki Katolickiego Uniwersytetu Lubelskiego, któremu łańcuch wrósł w szyję, bo nawet mu obrozy nie kupiła:angryy: Coż żadne studia nie zmienią metalności społeczności wiejskiej i tacy nauczyciele, wychowuja młodsze pokolenia. Czy może być więc lepiej na polskiej wsi? Quote
RUTA93 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Weszłam po południu na dogo, trafilam na wątek i ... szok. Myślałam, że jestem już przygotowana na wszystko. Nauczycielka, matka zastępcza.. Nie mogę po prostu uwierzyć. W głowie się nie mieści. Jakaś paranoja. To nie menele, nie wieś zabita deskami, to ktoś, kto za nasze pieniądze kształtuje charakter dzieciaków. Rany boskie... Gdzie my jesteśmy. Jestem pewna, że Bajka zrobi wszystko, co trzeba od strony prawnej - wygląda też, że akcja powiadamiania mediów w pełnym toku. Słuchajcie - może jeszcze jakaś lokalna prasa? To zdjęcie po prostu zabija, jest niewiarygodnie wstrząsające. Powinno go zobaczyć jak najwięcej ludzi. Wystarczy krótka informacja, co i gdzie się stało. Poczta pantoflowa dokona reszty. Dla mnie ABSOLUTNIE NIC nie usprawiedliwia tego bestialstwa, a informacja, że tzw. właścicielce jest przykro obraża mnie, jako człowieka myślącego. Quote
a.piurek Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Doroto przegięłaś... Jak wielu tutaj jestem nauczycielem, swego czasu nawet mieszkającym i pracującym na wsi. I daję ci słowo, że nigdy żadnemu z psiaków obecnych (od zawsze) w moim domu nie działa się krzywda. Uogólnianie prawie zawsze krzywdzi, albowiem jest oceną. Jakiś czas temu była tu mocno poruszona sprawa znęcania się nad psem przez prawnika - wcale to nie znaczy że wszyscy prawnicy są..... Myślę, że albo ktoś jest Człowiekiem albo nie, a to jaki zawód wykonuje jest niejako przy okazji i naprawdę nie ma znaczenia. Quote
Chikinchan Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Koszmar....... jak to w ogóle możliwe, że ktoś taki jest nauczycielem i opiekunem, a do tego rodziną zastępczą dla dzieci?! Quote
pinkmoon Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 aż trudno uwierzyć w ogrom takiego okrucieństwa, bezmyślności i braku jakichkolwiek zahamowań w osobie, która ma za zadanie wychowywać dzieci i być dla nich wzorem... Quote
UBOCZE Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Wstyd mi, że ta kobieta pracuje w tym samym, co ja zawodzie. Pozbawionymi empatii chłoptysiami typu Marecki, prawiącymi kazania się nie przejmujcie: nikt nikogo jeszcze nie ukamieniował przez internet, a lepiej świadczy o człowieczeństwie reakcja podyktowana burzą emocji wobec zła niż bycie chłodnym jak głaz. Ciekawe, że zapewne chłoptyś byłby bardzo, bardzo malutki, gdyby miał do czynienia z rzeczywistą , brutalną siłą "bejsbolistów" - tymczasem tutaj w prymitywny sposób naszą wrażliwość wobec zła i okrucieństwa odczytuje jako rzekomą słabość.... Teraz najważniejsze jest ratowanie pozostałych psiaków. I oczywiście rozgłos sprawy, ku przestrodze dla osób, które mogą postępować podobnie do tej baby... Quote
czerda Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 jest jeszcze możliwość żę kobieta jest chora ---psychicznie i dlatego tak się stało , jej zachowanie jak tam się pojawiliście było nieadekwatne , można wniść o jej przebadanie < jestem psychiatrą> Quote
ihabe Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 MartynaP napisał(a):ja mam tymczas dla dwóch maluchów,tylko musze wiedziec jakim mlekiem sa karmione i czy ktos wspomoze DT w postaci tegoż mleka ew.leczenia. To wspaniała wiadomość, napisz proszę do Bajki, bo może przeoczyć Twój post a zapewne na wagę złota są DT dla szczeniaczków. Oczywiście, że będziesz miała zaopatrzenie w mleko i inne potrzebne artykuły. Ciekawe co Bajce na policji powiedzieli? Bajka teraz nie popuści, to kobieta z taką klasą i odwagą, że aż trudno opisać słowami ;-) Quote
diana79 Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 może tez trzeba rozgłośnić sprawę na naszej klasie? przydało by się aby wszyscy się o tym dowiedzieli Quote
maarit Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 Brak mi słów ile tu było cierpienia ;( Quote
Julie Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 naprawdę cokolwiek napisać bo żadne słowa nie oddadzą tego cierpienia....jak napisała Gonia13- brak słów... Quote
pinkmoon Posted November 23, 2009 Posted November 23, 2009 halbina napisał(a):zgroza... też jestem nauczycielką... wiesz co mi się teraz nasuwa? "zgroza... też jestem człowiekiem..." Quote
Recommended Posts