Energy Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Cudny maluch i jaki super opiekun:p Jak delikatnie córcia dotyka szczeniorka:lol: Quote
gonia66 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [quote name='Tebusa']Sajnox i jak tam pomysły na imię? Kolejna porcja zdjęć: Taki jestem malutki: I Cynamon uczy mnie: Zabawy pluszakami: I troszczy się: A tak śpiochamy: I prezentujemy brązowe oczko: Rozwalacie mnie na maxa tymi fotkami..normalnie zazdrośc mnie skręca w rulonik jak na nie patrze:D..jadna fotka w drugą- to super reklama....a ten Slodziak ma jedno oczko inne- drugie inne???:) Quote
Isadora7 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [FONT=Arial Black]No to przypomnę o akcji cegiełkowej[/FONT] http://www.allegro.pl/item835174776_koszmar_psiej_matki_i_jej_dzieci_ii_edycja.html :-o Quote
Sajnox Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Hej dziewczyny powiedzcie mi maluszek po jedzeniu wymiotuje. Dlaczego??!! Quote
stonka1125 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 a ja jakoś moich znajomych na aukcji nie widzę:mad: za to coraz częściej przy okazjach cegiełkowych widzę, że kupują ludzie którzy kupowali na innych i na tej też jest użytkowniczka, która kupowała dla zamojskiej Lunki, to miłe że ludzie nie traktują tego jednorazowo tylko śledzą takie aukcje i pomagają w miarę możliwości, aja roześlę od nowa bo się zeźliłam:angryy: Quote
Energy Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Sajnox napisał(a):Hej dziewczyny powiedzcie mi maluszek po jedzeniu wymiotuje. Dlaczego??!! Je to samo co wcześniej?Tak samo np. jeśli karmę to czy dobrze rozmoczoną? Może je za dużo na raz? Czy był odrobaczany? Robi normalnie kupkę? Nie zjadł niczego "niejadalnego"? Quote
Isadora7 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 [quote name='stonka1125']a ja jakoś moich znajomych na aukcji nie widzę:mad: za to coraz częściej przy okazjach cegiełkowych widzę, że kupują ludzie którzy kupowali na innych i na tej też jest użytkowniczka, która kupowała dla zamojskiej Lunki, to miłe że ludzie nie traktują tego jednorazowo tylko śledzą takie aukcje i pomagają w miarę możliwości, aja roześlę od nowa bo się zeźliłam:angryy: Dzięki. Rozsyłąj gdzie się da, poza chrzcinami trzeba pamiętać, że interwencja to też koszty. Ja na tej aukcji widzę również swoich z NK. Międy innym Pani jamniczka o imieniu EMIR też zakupiła cegiełki :):) Quote
Sajnox Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Je suchą karmę z Puriny Puppy i puszkę z Carno. Tak był odrobaczany. I kupke robi normalną stałą. Raczej nie zjadł nic niejadalnego bo zwraca tylko to co zje. Quote
Energy Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Sajnox napisał(a):Je suchą karmę z Puriny Puppy i puszkę z Carno. Tak był odrobaczany. I kupke robi normalną stałą. Raczej nie zjadł nic niejadalnego bo zwraca tylko to co zje. Ale karma sucha jest namoczona?I to ta sama co w klinice? To, że zwraca tylko to co zjadł to niestety nic nie znaczy. Nie zjadł np. oka zabawki czy czegoś takiego? Może za szybko je, spróbuj dawać mu z ręki, mniejsze porcje. Quote
Diuna B. Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Sajnox napisał(a):Hej dziewczyny powiedzcie mi maluszek po jedzeniu wymiotuje. Dlaczego??!! Spróbuj go przegłodzić parę godzin,podrażniony wymiotami żołądek musi się uspokoić.Miałam tak nieraz ze szczeniakami,jak nie jest osowiały wszystko powinno być OK. Quote
BajkaB Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Sajnox,zaobserwuj i skontaktuj sie z Tebusa.Dzwoniłą do mnie godzine temu,ze jedzie z maluszkiem do weta,bo tez wymiotował.Moze to zmiana otoczenia,warunków,karmy,wszystkiego. Quote
Energy Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 BajkaB napisał(a):Sajnox,zaobserwuj i skontaktuj sie z Tebusa.Dzwoniłą do mnie godzine temu,ze jedzie z maluszkiem do weta,bo tez wymiotował.Moze to zmiana otoczenia,warunków,karmy,wszystkiego. Bajka ale to chyba niemożliwe żeby oba bez powodu wymiotowały, może złapały jakąś infekcję, a pozostałe szczeniaczki? Quote
Teba Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Energy napisał(a):Bajka ale to chyba niemożliwe żeby oba bez powodu wymiotowały, może złapały jakąś infekcję, a pozostałe szczeniaczki? My już wróciliśmy. Nektar jest zdrowy, nie ma temperatury, został osłuchany i obejrzany. Jest ciutkę blady. Dostał zastrzyk w pupeczkę i już czuję się dużo lepiej. Ostatnio jadł o 13 chciałam go nakarmić za kwadrans jak lek zacznie już na dobre działać, ale zasnął, więc dostanie jak się obudzi ponownie. No i mój wymiotował żółcią, a nie jedzonkiem. Sajnox wydaje mi się, że to z przejedzenia może być... Quote
Sajnox Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Od 16 nie dawałam mu jeść teraz mu dałam, teraz dostał suche rozmoczone zobaczymy zaraz co bedzie się działo. Quote
anado Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 No jesli glodowaly przy mamie,to za duzo od razu tez niedobrze.Zoladek przywykl do glodu niestety i trzeba go przyzwyczaic powoli... Quote
malawaszka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Właśnie widziałam Bajkę i maluszki i kochaną dziellną Psią Mamę ['] w Wiadomościach na jedynce - upłakałam się jak nie wiem bo kilka minut wcześniej dopiero trafiłam na ten watek... brak słów na ta kreaturę, która doprowadziła do tej sytuacji.... wszystkiego najgorszego.... Quote
Energy Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Nie oglądałam, bo nie wiedziałam, że ma być w wiadomościach:shake: Quote
Agnezia Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 a to był ten sam materiał co w zeszłym tygodniu czy coś nowego? Quote
halbina Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Dziewczyny i Chłopcy! Maluszki z Warszawy... za dwa dni czeka je schronisko... DT na cito! http://www.dogomania.pl/threads/174693-6tygodniowe-szczeniaki-za-dwa-dni-trafia-do-schronu-Warszawa-POMOCY/page2 Quote
dorota1 Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Agnezia napisał(a):a to był ten sam materiał co w zeszłym tygodniu czy coś nowego? Przeciez BajkaB pisała parę postów wyżej, że bedzie relacja z adopcji szczeniaczka, wlasnie w Wiadomościach. Quote
malawaszka Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Agnezia napisał(a):a to był ten sam materiał co w zeszłym tygodniu czy coś nowego? a ja nie wiem bo nie widziałam w zeszłym tygodniu :oops: było w nowym domku jednego z maluszków, było z lecznicy i Bajka Quote
Sajnox Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Dziewczyny mały mnie martwi, znowu wymiotował, ale kupe ma ładną. Nie wiem co robić, wet u mnie już zamknięty:( Quote
a.piurek Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Link do materiału z dzisiejszych wiadomości (22minuta dziennika) http://www.tvp.info/wiadomosci/wideo/30112009-1930 oraz link do aukcji cegiełkowej z prośba o rozsyłanie http://www.allegro.pl/item835174776_koszmar_psiej_matki_i_jej_dzieci_ii_edycja.html Quote
Teba Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Sajnox napisał(a):Dziewczyny mały mnie martwi, znowu wymiotował, ale kupe ma ładną. Nie wiem co robić, wet u mnie już zamknięty:( Nektar miał też kupę coraz luźniejszą. Możesz dać małemu małą łyżeczkę jogurtu naturalnego z jakimś probiotykiem dodatkowo- lacidofil etc- na delikatne problemy zawsze pomagało Cynamonowi. I karm go co 4-5 godzin, małymi porcjami. Nektar dostał dopiero 15 minut temu papu ( a wcześniej jadł o 13) Quote
Awit Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Może ja się nie znam, ale jeśli wymiotuje nie karmiłabym na razie. Dawałabym picie małymi łyczkami, jak się przegłodzi chyba nic się nie stanie. A rano jak nie przejdzie to wet, kroplówka pomoże Quote
Recommended Posts