Jump to content
Dogomania

Trzy w jednym:Horror,koszmar,tragedia-jutro kolejna rozprawa

Recommended Posts

Posted

[quote name='Tebusa']Sajnox i jak tam pomysły na imię?

Kolejna porcja zdjęć:

Taki jestem malutki:

I Cynamon uczy mnie:

Zabawy pluszakami:

I troszczy się:

A tak śpiochamy:

I prezentujemy brązowe oczko:
Rozwalacie mnie na maxa tymi fotkami..normalnie zazdrośc mnie skręca w rulonik jak na nie patrze:D..jadna fotka w drugą- to super reklama....a ten Slodziak ma jedno oczko inne- drugie inne???:)

Posted

a ja jakoś moich znajomych na aukcji nie widzę:mad:
za to coraz częściej przy okazjach cegiełkowych widzę, że kupują ludzie którzy kupowali na innych i na tej też jest użytkowniczka, która kupowała dla zamojskiej Lunki, to miłe że ludzie nie traktują tego jednorazowo tylko śledzą takie aukcje i pomagają w miarę możliwości, aja roześlę od nowa bo się zeźliłam:angryy:

Posted

Sajnox napisał(a):
Hej dziewczyny powiedzcie mi maluszek po jedzeniu wymiotuje. Dlaczego??!!

Je to samo co wcześniej?Tak samo np. jeśli karmę to czy dobrze rozmoczoną?
Może je za dużo na raz?
Czy był odrobaczany?
Robi normalnie kupkę?
Nie zjadł niczego "niejadalnego"?

Posted

[quote name='stonka1125']a ja jakoś moich znajomych na aukcji nie widzę:mad:
za to coraz częściej przy okazjach cegiełkowych widzę, że kupują ludzie którzy kupowali na innych i na tej też jest użytkowniczka, która kupowała dla zamojskiej Lunki, to miłe że ludzie nie traktują tego jednorazowo tylko śledzą takie aukcje i pomagają w miarę możliwości, aja roześlę od nowa bo się zeźliłam:angryy:

Dzięki. Rozsyłąj gdzie się da, poza chrzcinami trzeba pamiętać, że interwencja to też koszty.
Ja na tej aukcji widzę również swoich z NK. Międy innym Pani jamniczka o imieniu EMIR też zakupiła cegiełki :):)

Posted

Je suchą karmę z Puriny Puppy i puszkę z Carno.
Tak był odrobaczany.
I kupke robi normalną stałą.
Raczej nie zjadł nic niejadalnego bo zwraca tylko to co zje.

Posted

Sajnox napisał(a):
Je suchą karmę z Puriny Puppy i puszkę z Carno.
Tak był odrobaczany.
I kupke robi normalną stałą.
Raczej nie zjadł nic niejadalnego bo zwraca tylko to co zje.

Ale karma sucha jest namoczona?I to ta sama co w klinice?
To, że zwraca tylko to co zjadł to niestety nic nie znaczy. Nie zjadł np. oka zabawki czy czegoś takiego?
Może za szybko je, spróbuj dawać mu z ręki, mniejsze porcje.

Posted

Sajnox napisał(a):
Hej dziewczyny powiedzcie mi maluszek po jedzeniu wymiotuje. Dlaczego??!!

Spróbuj go przegłodzić parę godzin,podrażniony wymiotami żołądek musi się uspokoić.Miałam tak nieraz ze szczeniakami,jak nie jest osowiały wszystko powinno być OK.

Posted

Sajnox,zaobserwuj i skontaktuj sie z Tebusa.Dzwoniłą do mnie godzine temu,ze jedzie z maluszkiem do weta,bo tez wymiotował.Moze to zmiana otoczenia,warunków,karmy,wszystkiego.

Posted

BajkaB napisał(a):
Sajnox,zaobserwuj i skontaktuj sie z Tebusa.Dzwoniłą do mnie godzine temu,ze jedzie z maluszkiem do weta,bo tez wymiotował.Moze to zmiana otoczenia,warunków,karmy,wszystkiego.

Bajka ale to chyba niemożliwe żeby oba bez powodu wymiotowały, może złapały jakąś infekcję, a pozostałe szczeniaczki?

Posted

Energy napisał(a):
Bajka ale to chyba niemożliwe żeby oba bez powodu wymiotowały, może złapały jakąś infekcję, a pozostałe szczeniaczki?

My już wróciliśmy. Nektar jest zdrowy, nie ma temperatury, został osłuchany i obejrzany. Jest ciutkę blady. Dostał zastrzyk w pupeczkę i już czuję się dużo lepiej. Ostatnio jadł o 13 chciałam go nakarmić za kwadrans jak lek zacznie już na dobre działać, ale zasnął, więc dostanie jak się obudzi ponownie. No i mój wymiotował żółcią, a nie jedzonkiem.

Sajnox wydaje mi się, że to z przejedzenia może być...

Posted

Właśnie widziałam Bajkę i maluszki i kochaną dziellną Psią Mamę ['] w Wiadomościach na jedynce - upłakałam się jak nie wiem bo kilka minut wcześniej dopiero trafiłam na ten watek...

brak słów na ta kreaturę, która doprowadziła do tej sytuacji.... wszystkiego najgorszego....

Posted

Agnezia napisał(a):
a to był ten sam materiał co w zeszłym tygodniu czy coś nowego?

Przeciez BajkaB pisała parę postów wyżej, że bedzie relacja z adopcji szczeniaczka, wlasnie w Wiadomościach.

Posted

Agnezia napisał(a):
a to był ten sam materiał co w zeszłym tygodniu czy coś nowego?

a ja nie wiem bo nie widziałam w zeszłym tygodniu :oops: było w nowym domku jednego z maluszków, było z lecznicy i Bajka

Posted

Sajnox napisał(a):
Dziewczyny mały mnie martwi, znowu wymiotował, ale kupe ma ładną. Nie wiem co robić, wet u mnie już zamknięty:(

Nektar miał też kupę coraz luźniejszą.

Możesz dać małemu małą łyżeczkę jogurtu naturalnego z jakimś probiotykiem dodatkowo- lacidofil etc- na delikatne problemy zawsze pomagało Cynamonowi.

I karm go co 4-5 godzin, małymi porcjami.

Nektar dostał dopiero 15 minut temu papu ( a wcześniej jadł o 13)

Posted

Może ja się nie znam, ale jeśli wymiotuje nie karmiłabym na razie. Dawałabym picie małymi łyczkami, jak się przegłodzi chyba nic się nie stanie. A rano jak nie przejdzie to wet, kroplówka pomoże