Jump to content
Dogomania

Cudowna sunia Lenka juz w swoim wspanialym domu !!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

to nie jest zły pomysł - trzeba by tylko skonsultować z weterynarzem :) jakie środki, ile. Jaki czas przed podróżą itp. I pies byłby spokojniejszy, i ludzie.

Posted

Dziewczyny, jak ja dobrze rozumiem problem ;( ;( ;(

Choc sama jestem w masakrycznie beznadziejnej sytuacji-analogicznej do tutejszej (zapraszam na watek z podpisu..) Deklaruje 10zl/msc. Wiem, ze to malo, ale trzeba sobie pomagac...

Posted

kurcze sama kiedys podalam mojemy psu srodki uspokajajace podczas podrozy,bo mialam wrazenie,ze sie strasznie meczy i nudzi podczas ponad 20 h w aucie i stwierdzilam,ze zle sie po nich poczula!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jest to bulek i dalam tylko polowe zalecanej dawki bo sie balam coby nie zaszkodzilo a i to nawet zaszkodzilo:(na pewno miala podniesiona temperature,byla skolowana,sapala i widzialam,ze cos jest nie tak,wiec obiecalam sobie ,ze wole ja trzymac nawet na kolanach przez reszte podrozy niz podawac cokolwiek,coreczka jest bardzo rozpieszczona i musi zawsze siedziec u mnie na nogach,ktorych ja nie czuje pod jej ciezarem,ale za tydzien jedziemy bez uspokajaczy i tak bedzie lepiej:)moze Lence zalatwic tylko transporterek,szkoda by bylo,zeby jeszcze cos sie jej w glowce mieszalo od prochow(nie mowie,ze tak bedzie,ale ja juz wole wszystkich ostrzec)trzymaj sie Lenka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Posted

[quote name='AguśSosnowiec']Tytuł wątku próbowałam już zmienić wiele razy, chciałam też uaktualnić pierwszego posta, ale za cholerę nie mogę, wyskakuje mi jakaś dziwna stronka wtedy gdy klikam edycję pierwszego postu:/[/QUOTE]
Aguś spróbuj szybko 2 razy kliknąć na edycję postu.U mnie to działa

Posted

[quote name='Ninka']Dziewczyny, jak ja dobrze rozumiem problem ;( ;( ;(

Choc sama jestem w masakrycznie beznadziejnej sytuacji-analogicznej do tutejszej (zapraszam na watek z podpisu..) Deklaruje 10zl/msc. Wiem, ze to malo, ale trzeba sobie pomagac...[/QUOTE]

Ninka ,dziekuje .:loveu::multi: Masz racje,musimy sobie pomagac.Nikt nas tak dobrze nie zrozumie ,jak my same. Nawet najbliżsi stukają sie po czole.

Posted

ze środkami uspokajającymi bywa różnie :) Lolaola a podałaś środki dla psa czy dla ludzi? Ja stosowałam podczas sylwestra taki uspokajający syropek i bardzo sobie chwalę. Psy się mniej stresowały i nie było im nic po nich. Wszystko zależy od danego organizmu ;)

Posted

[quote name='Vlk']ze środkami uspokajającymi bywa różnie :) Lolaola a podałaś środki dla psa czy dla ludzi? Ja stosowałam podczas sylwestra taki uspokajający syropek i bardzo sobie chwalę. Psy się mniej stresowały i nie było im nic po nich. Wszystko zależy od danego organizmu ;)[/QUOTE]

Czy mogę prosić o nazwę tego syropu - już zbliża się dla nas "czas trwogi":placz:, ziołowe tabletki dla psów nie działają wcale, innych specyfików obawiam się z uwagi na uboczne efekty - pies słaniający się na nogach to nie jest to co chciałabym uzyskać. Z góry dzięki! :lol:

Posted

Kurcze - to dogo tak działa, że wczoraj nie mogłam się zalogować. Czy możecie mi napisać jak wygląda obecnie sytuacja z transportem, bo strony mi się strasznie długo ładują (albo wcale:angryy:) i nie mogę doczytać co się od wczoraj zmieniło? Rozumiem, że do Warszawy transport już jest, a co dalej, udało się coś załatwić czy szukacie nadal? Jeśli szukacie to napiszcie dokąd i kiedy. Nic nie obiecuję ale może udałoby mi się pomóc jeśli to blisko Warszawy.

Posted

[quote name='Vlk']ze środkami uspokajającymi bywa różnie :) Lolaola a podałaś środki dla psa czy dla ludzi? Ja stosowałam podczas sylwestra taki uspokajający syropek i bardzo sobie chwalę. Psy się mniej stresowały i nie było im nic po nich. Wszystko zależy od danego organizmu ;)[/QUOTE]ja tez bym prosila o nazwe tego syropu; czy kotu tez mozna go podawac?

Posted

oczywiscie,ze podalam srodek dla psiakow,dostalam go w sklepie zoologicznym w UK polaczonym z wetem i myslalm,ze pies mi zejdzie z tego swiata:(,ona jest w bardzo dobrej kondycji fizycznej wiec bylam zdziwiona-dobrze,ze nie dalam calej zalecanej dawki,nazwy leku nie pamietam,juz go nie posiadam,ale byly to tabletki!Nigdy wiecej nic juz jej nie podam ani tabletek ani syropku:)

Posted

[quote name='wire fox']Czy mogę prosić o nazwę tego syropu - już zbliża się dla nas "czas trwogi":placz:, ziołowe tabletki dla psów nie działają wcale, innych specyfików obawiam się z uwagi na uboczne efekty - pies słaniający się na nogach to nie jest to co chciałabym uzyskać. Z góry dzięki! :lol:[/QUOTE]

Nie pamiętałam jak się nazywa ten syrop ale pamiętałam mniej więcej jego wygląd i udało mi się go znaleźć. Na 99,9% był to Stresnal ;). Dawałam go też psu w okresie napięcia nerwowego spowodowanego... popędem seksualnym ;)

Wskazania wg opisu:
Stany niepokoju i napięcia nerwowego (nieobecność właściciela, zawody, wystawy, podróże itp.). Brak posłuszeństwa. Przygotowanie do leczenia zaburzeń zachowaw­czych. Stany lękowe. Okresy depresji u szczeniąt. Syrop trankwilizujący dla psów i kotów.

Działanie:
Wyciągi roślinne zawarte w preparacie działają ogólnie uspakajająco, osłabiają stan niepokoju, strachu i agresywności. Działają też spazmolitycznie, zmniejszają napięcie mięśni gładkich przewodu pokarmowego, dróg żółciowych i moczowych oraz ścian naczyń krwionośnych. Lekko obniżają ciśnienie krwi i pobudzają diurezę. Eschscholt-zia californica zawiera protopinę, która działa nasennie i rozkurczająco. Wyciągi z kwia­tów głogu działają uspakajająco, rozszerzają naczynia mózgowe umożliwiając dopro­wadzenie z krwią, zwiększonej ilości tlenu oraz składników odżywczych, a tym samym przeciwdziałają anemizacji mózgu. Związki flawonowe zawarte w pasyflorze (męczen­nicy) obniżają wrażliwość kory mózgowej na bodźce zewnętrzne oraz hamują aktyw­ność ośrodków wegetatywnych mieszczących się w rdzeniu przedłużonym. Ziele dziu­rawca zawiera hiperycynę, która działa uspakajająco.

Posted

No i mimo wszystko polecam konsultację z weterynarzem ;) Mnie ten syrop właśnei weterynarz sprzedał i polecił w takich przypadkach.

Z tego co doczytałam na stronie sklepu internetowego syrop nadaje sie także dla kotów.

Posted

[quote name='Equus']Kurcze - to dogo tak działa, że wczoraj nie mogłam się zalogować. Czy możecie mi napisać jak wygląda obecnie sytuacja z transportem, bo strony mi się strasznie długo ładują (albo wcale:angryy:) i nie mogę doczytać co się od wczoraj zmieniło? Rozumiem, że do Warszawy transport już jest, a co dalej, udało się coś załatwić czy szukacie nadal? Jeśli szukacie to napiszcie dokąd i kiedy. Nic nie obiecuję ale może udałoby mi się pomóc jeśli to blisko Warszawy.[/QUOTE]

To ja Ci odpowiem.
Mamy wstępnie załatwiony transport z Sosnowca do Warszawy. Potrzebujemy transportu na trasie Warszawa - Milanówek lub Jaktorowo (muszę jeszcze ustalić z AlinąS gdzie dokładnie, bo trochę to zamieszane).
Niestety na razie dokładnie nie znamy terminu podróży, ale jak tylko ustalimy, to dam znać.

Posted

Deklaracje stałe:

Aga-33-76 - 10 zł
gosia.marta - 40 zł
AguśSosnowiec - 10 zł
mshume - 10 zł
javena - 10 zł
Ninka - 10 zł
natalijo - ?

Wpłaty jednorazowe:

Lolala - 50 zł
Javena - 20 zł
malibo57 - 200 zł

Na dzień 10-12-2009 mamy 90 zł deklaracji stałych + 270 zł jednorazowo
+ ? ode mnie

Ninko kochana, te 10 zł to w naszej sytuacji majątek, także stokrotne dzięki w imieniu suni!!
Już się biorę za wysyłanie Wam numeru konta.

Posted

Jeszcze jedno!!

W dalszym ciągu poszukujemy transportu Warszawa - Jaktorów
Poza tym potrzebujemy transporterka.
Błagam, niech ktoś spróbuje coś znaleźć - ja nigdy nie załatwiałam ani transportu, ani w sumie niczego na dogo, a ten transport z Figu to pomysł kochanych Cioteczek z innego wątku, więc żadna w tym moja zasługa.
Proszę o pomoc!!

Posted

[quote name='natalijo']Podrzucam, bo ważne....
Jak się zmienia tytuł wątku?[/QUOTE]

Z tego co slyszalam to przede wszystkim w przegladarce Opera. Klikasz w edycje postu, potem zaawansowana edycje i nastepnie edytujesz.

Posted

[quote name='Ninka']Z tego co slyszalam to przede wszystkim w przegladarce Opera. Klikasz w edycje postu, potem zaawansowana edycje i nastepnie edytujesz.[/QUOTE]

Ale chyba musi to zrobić osoba, która wątek założyła...
Aguś, próbowałaś?