Jump to content
Dogomania

Cudowna sunia Lenka juz w swoim wspanialym domu !!!!!!!!

Recommended Posts

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ok już wiem - 300 zł miesięcznie, w tym wyżywienie.
Istnieje możliwość odizolowania suni na okres cieczki (bo nie wiem czy się juz skończyła).
Zastanówcie się i trzeba szybko podjąć decyzję - miejsce długo nie pozostanie wolne.
Jak zaakceptujecie to trzeba na szybko skombinować jakiś transport (przyznam, że nie wiem jak to jest daleko od miejsca pobytu suni, a narazie nie mam czasu się w to zagłębiać).
Najlepiej sami zajrzyjcie na wątek z ofertą hotelu.

Posted

[quote name='natalijo']AlinaS właśnie mi napisała, że Lenka może do niej jechać...
Tu jest link do jej hoteliku http://www.dogomania.pl/threads/148872-PROPOZYCJA-Hotelik-dla-psA-w-w-potrzebie
Zaznaczam, że sama tam nigdy nie byłam, ale jest tam jeden z "moich" psiaków.
Zdecydujcie sami.
Zaprosiłam AlinęS na wątek - nie wiem jaki by był koszt miesięczny. Ale już widzę światełko w tunelu ;)
Sunia jest troszkę problemowa ale miałam takie przypadki więc nie powinno być problemu
W internecie będę dopiero ok 15-ej więc jeśli będzie decyzja to byłabym wdzięczna za telefon

Posted

Alinko ,bardzo Ci dziekuje.:multi: Choć nie znam Agi,ale spedzała mi sen z powiek. Jej posty były krzykiem rozpaczy, a wszyscy ,którzy wchodzili nie byli wstanie pomóc:-(.Tych psich tragedii jest tak duzo,ze nie mozna podołac.Jak jeden znajdzie miejsce na ziemi ,to na jego miejsce pojawia się podwojona ilosc.Aga trzymaj sie !!!!!! Nie wiem dokładnie,ale wydaje mi się,ze jest to koło Warszawy?? Milanówek kojarze.Trzeba by pomysleć o transporcie.

Posted

[quote name='AguśSosnowiec']
Sunia jest nieduża- pod kolano, cała czarna z białą krawatką, teraz ma jakieś półtora roku.
Nie jest wysterylizowana (mieli zrobić to nowi właściciele), akurat teraz ma pierwszą cieczkę. Szczepienie na wirusówki i wściekliznę ma ważne do końca grudnia.

Tu jest niewiele o suni Aguś odezwij się czy zgadzasz się na ten hotelik i daj znać ile waży mała

Posted

[quote name='feliksik']Tu jest niewiele o suni Aguś odezwij się czy zgadzasz się na ten hotelik i daj znać ile waży mała

Sądzac ze zdjęc w pierwszym poscie ,jest malutka. Może jakies 8 kg. Mam nadzieje,ze wszystko u Agi ok. MOZE ODEZWIE SIĘ WIECZÓR.To jednak ogromny stres.

Posted

Javeno, masz zapchaną skrzynke.
pisałam o bolerko, dostałas pw ?

Ja mam numer tel kom do AguśSosnowiec, jednak nie wiem czy nadal dobry numer, ale można spróbować

Posted

[quote name='Doda_']Javeno, masz zapchaną skrzynke.
pisałam o bolerko, dostałas pw ?

Ja mam numer tel kom do AguśSosnowiec, jednak nie wiem czy nadal dobry numer, ale można spróbować[/QUOTE]

Ja dostałam wiadomosć ,odpisywałam ,chyba ze 4- ry razy ,bez skutku. Napisałam wiadomosć meilem. Dziś powinna dostac bolerko. Wysłałam w piatek.

Posted

NARESZCIE !! nie mogłam się zalogować na dogo, napisałam do gosia.marta maila, z prośbą o przekazanie tu wiadomości ode mnie, bo już myślałam ze się nie zaloguję:/
Mam nadzieję, że nie będziecie mieli nic przeciwko jak przekopiuję Wam tu jego treść, bo mam dosłownei pięć minut teraz, będę może na dogo na chwilę dłużej wieczorem.

Przeczytałam na wątku, że hotelik do którego dzwoniłaś jednak jest zapchany, ale na wątku pojawiła się AlinaS która może wziąć do siebie do hoteliku Lenę za 300zł z jej wyżywieniem (uważam ze to naprawdę niska cena, więc dziękuję!). Niestety mam problemy z zalogowaniem się na dogo, więc jeślibym mogła Cię prosić to napisz na wątku w moim imieniu.. Padło pytanie jaka duża jest Len- myślę że nie waży więcej niż 8-9kg, jest taka pod kolano, do jakichś bardzo drobnych psów nei należy, nie ma łapek jak "zapałki";) ale też nie jest duża.
Co do hoteliku u Aliny:
Myślę, że skoro innej opcji nie widać, to głupotą by było gdybym wybrzydzała i miała "widzimisie", że to za daleko itp... Tym bardziej ze z tego co czytałam na wątku Aliny, to psiaków u niej jest góra 5-6 i mają swoje pokoiki, a to chyba byłoby lepsze dla Leny jednak, niż kojec..? Nie wiem tylko gdzie dokładnie ten hotelik jest?
No i teraz tak: po pierwsze sprawa transportu- ja nie mam samochodu, ani też nikogo kto by pomógł mi w tej kwestii, trzeba by więc zorganizować transport. Po drugie- Lena ma szczepienie ważne do końca grudnia- niestety nie stać mnie żeby ją zaszczepić jeszcze póki jest u mnie, bo jestem obecnie w fatalnej sytuacji fin., w jakiej przyznam szczerze że jeszcze nie byłam, mam ogromne długi i -wstyd się przyznać- ale nie stać mnie teraz nawet na odrobaczenie własnych psów i kotów, musiałam na ten cel znowu się zapożyczyć:/
Po trzecie- sterylka. Cieczka już jej się skończyła, ale przydałoby się ją ciachnąć..
Jeśli chodzi o mnie, to mogę zadeklarować 10zł miesięcznie. Boję się tylko, co będzie jeśli np. minie miesiąc a deklaracji wpłat na hotelik dla niuni już nie będzie..
To na razie chyba wszystko, BARDZO WSZYSTKIM DZIĘKUJĘ za zainteresowanie naszą sytuacją i chęć pomocy Lenie!!!

Posted

Jeśli ktoś jest w stanie pilnować wątku i pokierować tymi zbiórkami na hotelik itd. i oczywiście jeżeli udałoby się zebrać odpowiednią kwotę, to jak najbardziej jestem za hotelikiem u Aliny..
Jeśli chodzi o moje obawy (nigdy w życiu nie oddawałam żadnego psa, tymczasa do hotelu..) to boję się że minie miesiąc i Lena do mnie wróci bo nie będzie wpłat na następny m-c.. No i oczywiście martwię się jak się tam Lena zaaklimatyzuje, tym bardziej, ze nie mogłabym jechać z nią żeby ją tam odwieźć, zobaczyć.. Wiecie- ciężko mi teraz zaufać, przez tą adopcyjną wtopę, nie bierzcie tego absolutnie do siebie, poprostu.. ta sunia jest takim moim dzieciakiem, pierwszym psiakiem jakiego odkarmiłam z butli, nie wyobrażam sobie, żeby ją mogło znowu spotkać jakieś nieszczęście.

Posted

Teraz muszę już lecieć, bo mam trochę pracy w domu jeszcze, ale będę zaglądać na wątek w każdej wolnej chwili, jeszcze raz dziękuję za odzew z Waszej strony, za deklaracje pomocy. Trochę mi lżej, że w końcu coś ruszyło.
Pogadam jeszcze z tatą, powiem mu jak sytuacja wygląda, że być może z hotelikiem się uda (uda się?) więc żeby w razie mojego pobytu w szpitalu, nie oddawał suni pochopnie do schronu..

Posted

ja też jestem dopiero teraz, potwierdzam, dostałam maila od Aguś, ale widzę, że już go sama wkleiła. mam jeszcze śliczne zdjęcia Leny jak była szczeniakiem i obecne - wkleje w następnym poście.

zatem podsumowując:
- byłoby dobrze, gdyby Lena mogła zostać u AlinyS (Aguś, nie martw się, Lena ma już trochę ciotek i wujków tutaj, damy radę, poza tym będę brutalna: nie masz teraz wyjścia, musisz nam zaufać :evil_lol:)
- potrzebne są stałe deklaracje na hotelik na cito - 300 zł miesięcznie (na razie, z tego co rozumiem, wraz z 10 zł od Aguś mamy 60 zł - potrzebne jeszcze 240 zł! pilnie!)
- potrzebne są również jednorazowe deklaracje - na sterylkę oraz na szczepienie pod koniec grudnia (to jeszcze trochę czasu jest, a sterylka aż tak się nie pali chyba...) - z tego co rozumiem, jednorazowych też mamy 60 zł?
- potrzebny transport na trasie Sosnowiec (śląskie) - Milanówek (mazowieckie). kawałek jest, ale pewnie coś się uda zmontować.
- potrzebne ogłoszenia - ale to już chyba, jak Lena będzie w jakimś "czasowym stałym" miejscu, nie?

Chyba wszyscy się zgadzamy, że najpilniesza jest zbiórka stałych deklaracji.
Poza tym musimy wyłonić ochotnika, który poprowadzi wątek zamiast Aguś i będzie sprawował pieczę nad kasą. KTO CHĘTNY??

Posted

20-ego bede w pl i nastepnego dnia wplace na sunie 50 zl jak obiecalam,pozniej tez bede sie dorzucac,nie moge obiecac ,ze co miesiac ,ale jak siebie znam to bede wysylac czesto:)

Posted

Deklaracje stałe:

Aga-33-76 - 10 zł
gosia.marta - 40 zł
AguśSosnowiec - 10 zł
natalijo - ?

Wpłaty jednorazowe:

Lolala - 50 zł
Javena - 10 zł

Na dzień 08-12-2009 mamy 60 zł deklaracji stałych + 60 zł jednorazowo
+ ? ode mnie

Zajmijcie się proszę transportem - jak się nie uda zebrać wszystkich deklaracji, to ja dopłacę brakującą kwotę do hoteliku. Będziemy mieć wtedy jeszcze cały miesiąc, żeby dozbierać deklaracje.
Ja się bardzo boję, że jak Aguś pójdzie do szpitala, to po powrocie już Lenki nie będzie, a mam narazie dosyć rozczarowań i smutnych historii na dogo.
Aguś poproś Tatę o jeszcze trochę cierpliwości - powiedz, ze została tylko kwestia transportu, musimy mieć trochę czasu.

Posted

oto zdjęcia Leny, które przesłała mi AguśSosnowiec z prośba o wrzucenie na forum:

a to Lenka jako szczeniaczek - słodziak, czyz nie?

Aguś, Ty już nie myśl o tym, że ta adopcja była nieudana i że to Twoja wina - takie rzeczy się po prostu zdarzają! nie jesteśmy w stanie przewidzieć, do czego są zdolni ludzie, nawet ci, którzy wyglądają na bardzo sympatycznych...

Posted

PRZESLE DWADZIEŚCIA. Nie martw się Aguś ,wszystko będzie dobrze.Mogę sobie wyobrazić co czujesz,skoro wychowałas to maleństwo od butelki. Lenka tez przeżywa.Mysle jednak ,ze jak dostanie sie w odpowiednie rece,będzie zupełnie inna.Mysl teraz o swoim dziecku,bo stres mu szkodzi.

Posted

Czyli jeśli dobrze zrozumiałam Javenę to mamy tak:

Deklaracje stałe:

Aga-33-76 - 10 zł
gosia.marta - 40 zł
AguśSosnowiec - 10 zł
natalijo - ?

Wpłaty jednorazowe:

Lolala - 50 zł
Javena - 20 zł

Na dzień 08-12-2009 mamy 60 zł deklaracji stałych + 70 zł jednorazowo
+ ? ode mnie

Posted

Tak,dobrze zrozumiałas .Mam nadzieję,że będę mogła częsciej wysłać.Choc nie deklaruje co miesiac. Chyba,że mój złobek pójdzie do adopcji.