Jump to content
Dogomania

Cudowna sunia Lenka juz w swoim wspanialym domu !!!!!!!!

Recommended Posts

Posted

jak mnie wk.... to nowe dogo, wrrrrr

dalam wczoraj ogloszenie na watku transportowym (nie napisalam o tym wczoraj, bo dogo mi odmawialo wspolpracy, szczerze mowiac myslalam nawet, ze to ogloszenie o transporcie sie nie zachowalo, glupie nowe dogo!).
no nic, tutaj jest w kazdym razie:
http://www.dogomania.pl/threads/175242-potrzebny-transport-na-trasie-Sosnowiec-A-lAE-sk-MilanA-wek-mazowieckie

poki co nikt sie nie odezwal. napisze zaraz maila do mojego kumpla, ktory jest z Katowic, ale mieszka w Wawie, moze akurat bedzie jechal do rodzicow i z powrotem...
dobra strona jest taka, ze w razie czego na pierwszy miesiac hoteliku jest kaska!!! musimy sie pospieszyc, zeby nam ktos nie zajal miejsca u AlinyS...

no dobra, spadam do jutra wieczorem, musze sie uczyc do egzaminu.

• Replies 3.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No właśnie - mamy pieniądze na pierwszy miesiąc. A nawet więcej - jeśli nie uda nam się uzbierać wpłat stałych na całe 300 zł, to ja dorzucę trochę, żeby te dodatkowe pieniądze zbierać już na szczepienia i sterylkę.

[SIZE=4]Na dzień 09-12-2009
mamy tylko 70 zł deklaracji stałych!!!!!
Może ktoś dorzuci chociaż 5 zł??

Ja z niepokojem oczekuję wieści od Aguś, jak tam podejście Taty...Poprawiło się choć trochę??
Qrde, MUSIMY znaleźć transport!

Posted

ja bym chętnie pomogła w transporcie ale aż do Warszawy niestety nie mogę. Mam studia, robienie pracy dyplomowej, czasami praca i dwa swoje psy. Ledwie dycham. Ale w jakiś bliższy rejon...
No i różnie u mnie bywa z dniami ale zawsze można spróbować coś wykombinować. Jakby co, to proszę o PW, nie mam dużo czasu na sznupanie tutaj a skleroza też mnie goni.

Posted

No więc tak - Figu często jeździ na trasie Warszawa - Katowice. Zgodziła się zabrać Lenę przy najbliższej okazji, jak tylko nam uda się dograć wszystkie szczegóły. Na 100% trzeba znaleźć osobę, która przejmie Lenkę w Warszawie i dowiezie ją do AlinyS (to chyba nie jest daleko??). Być może trzeba też dostarczyć ją do Katowic, ale to jeszcze muszę ustalić i w razie czego może Vlk nam pomoże.
Dziewczyny,trzeba szybko coś postanowić, bo sama Figu nie wie dokładnie kiedy będzie jechać (pisała, że być moze nawet w ten weekend). Szczerze wątpię, żebyśmy zdążyli dograć to do tego weekendu,ale pisała, że jeździ często, w związku z czym pozostaje nam dograć wszystko i czekać na wiadomość o terminie.
Potrzebujemy kogoś,kto da radę przetransportować sunię z W-wy do AlinyS. Termin jeszcze uzgodnimy. Co do trasy Sosnowiec-Katowice to jeszcze trzeba ustalić parę rzeczy, a ja po cichu myślę, że możemy liczyć na Vlk, jeśli nie, szybko coś wykombinujemy - wkońcu to nie jest daleko.
Uffff, z tych emocji wszystko zagmatwałam - jakbyście czegoś nie zrozumiały to pytać :)

Posted

Tzn. tak oficjalnie się jeszcze nie zgodziła - ale jak dogramy wszystko to myślę, że nam nie odmówi :)
Po prostu dostosujemy się do terminu jaki będzie jej odpowiadał. Dlatego już musimy działać.

Posted

Sosnowiec-Katowice - nie ma sprawy! W tę sobotę mogłabym tylko z rana, reszta weekendu odpada (chyba, że wliczamy w to piątek). Przyszły weekend jestem dyspozycyjna :) po wczesniejszym powiadomieniu w grę wchodzą nawet późniejsze godziny :)

Posted

[quote name='natalijo']No właśnie - mamy pieniądze na pierwszy miesiąc. A nawet więcej - jeśli nie uda nam się uzbierać wpłat stałych na całe 300 zł, to ja dorzucę trochę, żeby te dodatkowe pieniądze zbierać już na szczepienia i sterylkę.

[SIZE=4]Na dzień 09-12-2009
mamy tylko 70 zł deklaracji stałych!!!!!
Może ktoś dorzuci chociaż 5 zł??

Ja z niepokojem oczekuję wieści od Aguś, jak tam podejście Taty...Poprawiło się choć trochę??
Qrde, MUSIMY znaleźć transport!

Natalijo , podjełam decyzje na deklaracje stałe 10 zł. Choćbym miała zeby wbic w ścianę.hi,hi.Mam nadzieję,że ktos sie jeszcze przyłączy. Bardzo mi lezy na sercu cała ta sprawa.

Posted

[quote name='Vlk']Sosnowiec-Katowice - nie ma sprawy! W tę sobotę mogłabym tylko z rana, reszta weekendu odpada (chyba, że wliczamy w to piątek). Przyszły weekend jestem dyspozycyjna :) po wczesniejszym powiadomieniu w grę wchodzą nawet późniejsze godziny :)[/QUOTE]

Jesteś złota!!:loveu::loveu::loveu::loveu::loveu:

Jeszcze nie wiem czy to będzie konieczne (ze mnie zawsze była noga z geografii,więc nie mam pojęcia, czy Sosnowiec leży na trasie Warszawa-Katowice, czy nie :P), ale wolę mieć zapewnione wyjście awaryjne:)

Jak już pisałam - wątpię czy dogramy to do tego weekendu, w końcu jutro już czwartek, poza tym Figu pisała, że być może w ten weekend będzie jechała, ale nie obiecuje. Jak ustalimy konkretny termin, to na pewno niezwłocznie się z Tobą skontaktuję. W najgorszym wypadku (piszę najgorszym, bo ja w Katowicach byłam parę razy w życiu, choć to rzut beretem ode mnie, a w Sosnowcu nigdy) ja postaram się ją dowieźć.
Teraz najważniejszy jest odcinek Warszawa - Milanówek (chyba nie pomieszałam nazwy miejscowości).

Posted

[quote name='Javena']Natalijo , podjełam decyzje na deklaracje stałe 10 zł. Choćbym miała zeby wbic w ścianę.hi,hi.Mam nadzieję,że ktos sie jeszcze przyłączy. Bardzo mi lezy na sercu cała ta sprawa.
Dzięki kochana!! :)
Mi też ta sprawa "siadła na psychikę" i MUSI się skończyć happy endem. Musi!!
W końcu zaczyna się coś układać, oby tak dalej.

No więc jest tak:

Deklaracje stałe:

Aga-33-76 - 10 zł
gosia.marta - 40 zł
AguśSosnowiec - 10 zł
mshume - 10 zł
javena - 10 zł
natalijo - ?

Wpłaty jednorazowe:

Lolala - 50 zł
Javena - 20 zł
malibo57 - 200 zł

Na dzień 09-12-2009 mamy 80 zł deklaracji stałych + 270 zł jednorazowo
+ ? ode mnie

Jeszcze tylko mi powiedz, czy w takim razie jednorazowa deklaracja na kwotę 20 zł jest aktualna. W razie czego zmienię zestawienie.

Posted

Hmmmm, w sumie ja mogę zbierać. Zbieram już na jednego psiaka, ale mam drugie konto.
Więc jeśli wszyscy się zgadzają, to ja się tego mogę podjąć.
Trzeba też podjąć decyzję czy pieniądze zbieramy już, czy po dograniu wszystkich szczegółów.
Dajcie znać co i jak, w razie czego jutro powysyłam PM z numerem konta - dziś już padam ze zmęczenia....

Posted

[quote name='natalijo']Dzięki kochana!! :)
Mi też ta sprawa "siadła na psychikę" i MUSI się skończyć happy endem. Musi!!
W końcu zaczyna się coś układać, oby tak dalej.

No więc jest tak:

Deklaracje stałe:

Aga-33-76 - 10 zł
gosia.marta - 40 zł
AguśSosnowiec - 10 zł
mshume - 10 zł
javena - 10 zł
natalijo - ?

Wpłaty jednorazowe:

Lolala - 50 zł
Javena - 20 zł
malibo57 - 200 zł

Na dzień 09-12-2009 mamy 80 zł deklaracji stałych + 270 zł jednorazowo
+ ? ode mnie

Jeszcze tylko mi powiedz, czy w takim razie jednorazowa deklaracja na kwotę 20 zł jest aktualna. W razie czego zmienię zestawienie.

Tak!!!!!!!!!! Oczywiscie,moze nawet wiecej,ale 20 napewno.

Posted

Qrde, ja dziś do łóżka nie dojdę chyba :)

Z ostatniej chwili - transport Katowice - Sosnowiec jest niepotrzebny :):)
No więc PILNIE poszukujemy transportu WARSZAWA - MILANÓWEK!!

Wiecie może jak zmienić tytuł wątku?
Ok - Wy pewnie już śpicie - jutro dogadamy resztę.
Nie wiem czy w pracy uda mi się tu zajrzeć, ale po pracy na pewno się zjawię.

Posted

[quote name='natalijo']Hmmmm, w sumie ja mogę zbierać. Zbieram już na jednego psiaka, ale mam drugie konto.
Więc jeśli wszyscy się zgadzają, to ja się tego mogę podjąć.
Trzeba też podjąć decyzję czy pieniądze zbieramy już, czy po dograniu wszystkich szczegółów.
Dajcie znać co i jak, w razie czego jutro powysyłam PM z numerem konta - dziś już padam ze zmęczenia....[/QUOTE]

Według mnie ,byłoby super.Inni napwno sie zgodzą. To do jutra.....Dzieki. Kochana jesteś.

Posted

Sosnowiec nie leży na trasie z Katowic do Warszawy ;)
Więc jak coś, to czekam na priva, postaram się też tu zaglądać w miarę regularnie :)

Posted

Dopiero udało mi się wejść tutaj, to nowe dogo jest MEGA WNERWIAJĄCE :///
Po pierwsze wszystkim BARDZO wielkie dzięki!! za wszystko!!
Co do transportu- gdzieś na którymś wątku czytałam wypowiedź AlinyS że hotelik jest w zupełnie innej miejscowości niż Milanówek- pamiętam ze potem sprawdzałam w mapie google i wyszło mi że to spory kawałek za Wawą- ale może coś pochrzaniłam?? Alinko jeśli wchodzisz tu do nas na wątek mam prośbę- napisz dokładnie gdzie ten hotelik jest? I mam też taką nieśmiałą prośbę o jakieś zdjęcia pokoików w których przebywają psiaki.. No poprostu chciałabym wiedzieć gdzie prawdopodobnie ta moja Lenusia będzie..
I słuchajcie: co potem- gdy mała już tam będzie? Kto zajmie się ogłoszeniami/ ewentualną wizytą przedadopcyjną itd.? Bo o tym też ciągle myślę, mam nadzieję też że nie będzie problemu potem że będę chciała znać adres nowych właścicieli? (mam nadzieję ze znajdą się oni szybko...)

Bardzo się cieszę że udaje się zebrać pieniążki, dziękuję Wam za wszelkie deklaracje i te stałe i te jednorazowe- WIELKIE DZIĘKI i buziory od Leny! Natalijo byłoby super gdybyś użyczyła konta i mogła poprowadzić tą kwestię pieniężną- strasznie jestem Ci wdzięczna, tym bardziej że ja nawet nie mam konta heh;)
SUPER że znalazł się przejazd do Wawy i z Sosnowca do Katowic!!!
Co do transportu- boję się jak on się odbędzie, bo nie mam żadnego transportera, nic takiego, a jak Lena wytrzyma taką długą trasę- nie mam pojęcia, ciężko przewidzieć..
Na razie nie ogarnęłam jeszcze tego wszystkiego- co kto i kiedy mógłby przewieźć Lenę i jak to by wyglądało, bo przyznam się że cyztałam na szybko, bojąc się ze zaraz znowu dogo mi siądzie:/
Aha- co do mojego taty- powiedział że skoro jest organizowana pomoc i napewno <cyt.>"ci ludzie z dogomanii pomogą Lenie"( :) ) to bez mojej wiedzy Lena nie trafi do schronu.

Posted

najpewniej to wina przeglądarki,z tego co zauważyłam najmniej błędów pojawia się w firefox (przynajmniej mi)

Co do transportera to niestety nie pomogę a moje szelki do samochodu są na wielkie bydlę. Mam tylko przypinkę do pasów... można też zwykłe szelki przypiąc.

Posted

aguśsosnowiec - użyj przegladarke OPERĘ, to bedziesz mogla edytowac posty :)
co do transportu, jesli bedzie potrzebny np do katowic to ja moge pomóc.. tylko dajcie znac najlepiej na PW

Posted

Hm.. A czy Lena jechałaby tylko z kierowcą czy ktoś jeszcze mógłby jechać? Bo jeśli tylko z kierowcą na którejś z tych tras, to trzeba by chyba jednak pożyczyć jakiś transporter czy coś, nie wiem sama.. Widziałam różne reakcje psów w samochodzie, napewno będzie spanikowana sytuacją, prawdpodobnie posiusia się pod siebie, a taki transporterek zapewniłby jej choć trochę spokoju.. Wcześniej niunia podróżowała w torbie, ale juz z niej wyrosła.. Ja żadnych szelek nie mam, ona swoje szelki pogryzła, ma obróżkę, ale to nie to samo.

Posted

Teraz też zaczęłam się zastanawiać czy w jej stanie nie byłoby najlepszym wyjściem gdyby jej podać jakieś środki uspokajające na czas podróży.. Macie jakieś wyrobione zdanie na ten temat? Bo ja mimo że coś tam wiem o weterynarii, to jednak nie używałam nigdy takich "uspokajaczy transportowych", nie wiem co myślicie o tym?

Cieszę się ze mój tata obiecał że bez mojej wiedzy nic z małą nie zrobi.:) Zaraz postaram się skorzystać z Opery

Posted

Teraz też zaczęłam się zastanawiać czy w jej stanie nie byłoby najlepszym wyjściem gdyby jej podać jakieś środki uspokajające na czas podróży.. Macie jakieś wyrobione zdanie na ten temat? Bo ja mimo że coś tam wiem o weterynarii, to jednak nie używałam nigdy takich "uspokajaczy transportowych", nie wiem co myślicie o tym?

Cieszę się ze mój tata obiecał że bez mojej wiedzy nic z małą nie zrobi.:) Zaraz postaram się skorzystać z Opery