Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 697
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wiesz Ubocze mój Pako tez na poczatku nie potrzebował ze mna takiego kontaktu jak moja Romcia!Lubił spać sam w pokoju,zdrzylo mu sie warknać jak mu sie cos nie podobało!Kiedy pochylalam sie nad nim 2 razy pokazał mi zęby!Ale powoli,powoli zmieniało sie to!A teraz nie moze być sam chodzi za mna krok w krok,zaglada w oczy ,przytula się ,wchodzi na kolana!Śpi wtulony ww mnie!Czasami mam wrazenie,ze cieszy sie na moj widok bardziej niż Romcia!Ty tez doczekasz się!Pako i Timur przezyli swoje więc chyba musimy zasłużyc na ich przychylność!Przyglądaja sie nam po prostu!

Posted

Zobaczymy i mamy nadzieję.:lol::lol::lol:

Na razie Timur obwąchuje wszystko, co w domu na drodze, zupełnie ignorując ludzi, ale też i koty. Podnosi natomiast głowę przy głaskaniu i chyba znajduje większą siłę oporu przy aplikowaniu tabletek, ale nie ma w tym agresji, a rozpaczliwa obrona, która zaraz ustaje po zażyciu, kiedy jest już spokojnie głaskany...

Ale prawdą jest, że Timur robi postępy i zdążył mnie parę razy zaskoczyć...
Wcześniej chodził powoluteńku, kroczek po kroczku, teraz już zupełnie zwyczajnie. A jeśli chce wyjść na spacer, truchtem OBIEGA kąty mieszkania. Nie wiem, czy ten żywiołek, jaki zyskał w nóżkach, to zasługa arthro (w lecznicy było - nie trzeba było tego zamawiać, więc od razu wzięliśmy), czy tabletek Bellopanu...
Ostatnio przez sen nie tylko warczał, ale i parę razy ... szczekał, to znaczy, że chyba to pamięta...
Kontakt, jaki z nim budujemy, na razie tworzy się przez spacerki (założenie obróżki od razu kojarzy),jedzonko, czesanie, dotyk dłoni...
Na spacerze zyskuje coraz większe grono sympatyków wśród sąsiadów i zachwyty nad jego wyglądem idą w parze z niecenzuralnymi słowami wobec domniemanych tych, którzy go porzucili. Jedna z sąsiadek, która adoptowała psiaka z Palucha, uświadomiła nas, że jej sunia dopiero po paru miesiacach zaczęła szczekać. Oczywiscie psiak szczekać nie musi, ale fajnie, jeśli to robi, gdy lubi...

No i ogonek Timurka zaczyna czasem nieśmiało, ale wyraźnie podnosić się do góry...

Posted

Mój Pako, jak wiesz tez z Orzechowców,także nie szczekał więc kiedy któregos razu to zrobił to pośpieszyłam z entuzjastyczna relacja do Beci66 od ktorej go wyadoptowałam"Pakuś zaczął szczekać"!:multi:

Posted

Do radości życia i przywiązania Pako to Timurkowi jeszcze daleko...

Ale Timurek to też cwana gapa: dziś gdy wróciłem z pracy, Timurek podreptał w stronę przedpokoju, jakby chciał wyjść na spacer. Oczywiście wyszliśmy, a on z ochotą spacerował, obwąchując z przyjemnością śnieżną, trawnikową okolicę...
Dopiero po powrocie dostrzegłem kartkę Ani (która pognała na zakupy), z której wynikało, że Timur dosłownie przed chwilą był na spacerze, więc zaliczył pod rząd dwa porządne wyjścia. Psiak coraz częściej śmiesznie pomrukuje i to mnie cieszy...

Posted

J asłyszałam te jego pomruki , strasznie śmieszne sa, mam nadzieje, że to z zadowolenia, on jednak jest mistrzem w różnych odgłosach, najpierw przejmujący płacz a teraz sobie pomrukuje jakgdyby nigdy nic....

Posted

halcia napisał(a):
Czyli on cwany,a gapa to Ty:evil_lol::eviltong:/żartuje oczywiscie,nie gniewaj sie!/:lol:

Nie ma problemu... Ja nie taki obraźliwy!!!... ;)

Posted

i gdzie się umówiliście? :)

jak ostatnio byłam u UBOCZÓW to Timurek... spał :eviltong:
nie chciał nam pokazać jak odżył - za późno było ;)

ale potem poszedł dzielnie na spacerek :p

Posted

Uff - Playdog dla Timurka już prawie gotowy, zespół redakcyjny przez tydzień wyżłopał hektolitry kawy, ale pisemko z załącznikiem w postaci kalendarza gotowe do druku. Druk się niestety odwlókł do poniedziałku, bo "drukarnia" ma grypę, ale na poniedziałek obiecała zmartwychwstać.