Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 697
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Teraz inne klimaty mru w Orzechowcach;)
Miło z ich strony, że zadzwonili zapytać o psiaczka:)
Mnie też się nigdy nikt nie pytał jak tam Leopold się czuje:)

No tak jeszcze odkryjemy w Timurze jakieś nadprzyrodzone zdolności...Timur - pies,który jeździł autobusem....:evil_lol:

Posted

ja wiem wiem, że inne :) na szczęście :) wtedy wcale nie chciałam, żeby ktoś dzwonił :P

Timur, wpadaj wpadaj :) wysiadasz tam na skrzyzowaniu przy takim zółtym, a potem się cofasz i za blokami z czerwonym jest mój ;)

Posted

Ja Dziękuję, że został przez Was dostrzeżony!!!

Minka jakby mniej zbolała, ale ja już chciałbym, żeby uśmiechał się, jak Majuskowy Poldek - otwartym pycholem...
Chcemy wyeliminować lub złagodzić mu jak najwięcej dolegliwości. Jutro, jak pisałem - USG i EKG...
Timurek ma swój rytm: wczoraj wręcz pochłaniał jedzonko, dziś raczej nie, więc jutro będzie pewnie znów wilczy apetyt. I to już chyba taka jego uroda...

Posted

A po cóż on miałby pochłanić góry żarcia, przecież przy jego trybie życia pewnie roztyłby się, poza tym on wciąż się aklimatyzuje, myślicie, że Poldek to od razu taki uchachany był? jemu ze 3 miesiące zeszło, żeby wogóle okazać jakiekolwiek zadowolenie, minimalne...

Posted

Ania wczoraj do mnie dzwoniła ;) mówię Wam, jaka była zachwycona przy okazji Timurkiem hihi
piała normalnie jaki to jesy cudny... :):):)

Co do spotkania naszego, UBOCZE, czy może być piatek około 18-19? :)

Posted

Potrzebujemy sprawdzić domek dla Zuzi ( tej z mojego podpisu ) w Warszawie. Pani mieszka na ulicy Balzaka.
Przepraszam, że tak się panoszę u Timurka, ale tu dużo Warszawiaków zagląda:)

Posted

majuska napisał(a):
Potrzebujemy sprawdzić domek dla Zuzi ( tej z mojego podpisu ) w Warszawie. Pani mieszka na ulicy Balzaka.
Przepraszam, że tak się panoszę u Timurka, ale tu dużo Warszawiaków zagląda:)

To już nieaktualne:eviltong::eviltong: Nasz kochana ciotka Figa pójdzie.;):lol:

Posted

Oczywiście, Florentynko, że chcielibyśmy obadwa numery "Playdoga". W imieniu Timura bardzo prosimy i zaraz adres na PW wysyłamy...:evil_lol::evil_lol:;)

Mru, zapraszamy Na Ubocze i czekamy na Was w piątek od 18.00... :lol::lol::lol:

Posted

Właśnie wróciliśmy z Timurkiem z Elwetu przy Al. Niepodległości po USG i EKG. Przy USG była mała histeria, potem już lepiej. USG stwierdziło prostatę i szczęśliwie nic więcej.

Jest rzeczywiście kłopot z sercem i trzeba będzie podreperować je Bellapanem, żeby później zmniejszyć ryzyko zabiegu usuwania guza. W wolnej chwili dokładnie przepiszę wyniki...

Posted

USG Timura:
Prostata wielkości ok. 51 /42 mm cechy przerostu łagodnego z nielicznymi drobnymi torbielami wielkości nawet do ok. 8 mm. Nie będę więcej przepisywał, bo wszystko inne wydaje się być w normie (bez zmian, bez widocznych złogów, zmian nie ujawniono itd..., np. wątroba bez istotnych cech patologii)

EKG: Rozpoznanie - niemiarowość zatokowa...
Badanie- osłuchowo tony serca z akcentacją tonu II. Częstotliwość pracy serca = wolna, niemiarowa. W zapisie bradykardia z zahamowaniem zatokowym. Tętno ok. 60-70/min. Znieczulenie możliwe po antropinizacji i pod kontrolą ekg. Zalecenia Bellapan 2 x dziennie...

Posted

ja Poldkowi zawijam w szynkę, ale najlepiej to chyba w pasztecie łykają..zresztą mój Poldi łyka wszystko:)

Ubocze strasznie to wszystko specjalistyczne, nie znam się , ale mam nadzieję, że to żadna tragedia

Posted

Dla mnie też za specjalistyczne, ale przekładajac na język ludzki: trzeba teraz podleczyć serce tabletkami, a w przyszłości zabieg może być tylko pod kontrolą EKG. Miejmy nadzieję, że będzie dobrze. Cieszę się też, że USG żadnych innych świństw nie pokazało...

Spróbuję podać mu tabletkę w szynce, ale jeśli szynką pogardzi, grymaśnik, to nie wiem, co zrobię...:evil_lol: