Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

To ja Wam przynajmniej składam najlepsze zyczenia rocznicowe...i głupio zartowac,bo nie ja wioze,ale majuska jedna z rocznic zawsze Ci sie bedzie kojarzyła z szczęsciem jednego z psiaków i tą mozesz najdłuzej pamietac...

• Replies 697
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Witam Wszystkich!!! Przepraszam za długie milczenie, ale dopiero dziś wieczorem mam dobry komp. Akurat w najważniejsze dni dała o sobie znać złośliwośc przedmiotów martwych

W czwartek odwiedziły nas dwie przemiłe osoby. Przyjęliśmy je skromnie, żeby nie zapeszyć, ale gdy psiak już zadomowi się, poprawimy się i obiecujemy spotkanko z nieco większym rozmachem. To fantastyczne móc spotykać się i rozmawiać, nadając o zwierzakach na tych samych częstotliwościach.

Kochanym przewoźnikom Timura postaramy się na miarę możliwości zrekompensować ich poświęcenie w dniu dla nich bardzo ważnym. Tymczasem trzeba im i Timurowi życzyć szerokiej, niezasypanej drogi ...

Obiecujemy świeże relacje z adoptowania się Timura w naszym domu. Prosimy też na bieżąco o spostrzeżenia. Jeśli ktokolwiek mieszka od nas niedaleko, albo kiedykolwiek przejazdem będzie w pobliżu, zapraszamy do odwiedzenia nas, kontakt z nami cały czas możliwy. To naprawdę zrozumiałe, że osoby, które za wszelką cenę chciały wyciagnąć psiaka ze schronu, będą bardzo zainteresowane, co u niego słychać - a dla nas wielka przyjemność...:lol::lol::lol:

Nie możemy doczekać się niedzieli i teraz kombinujemy, co robić, żeby Timur poczuł się u nas najlepiej!!! Pozdrawiam i mam nadzieję, ze już nic netowego kontaktu nam nie zakłóci. Będziemy o wszystkim informowali!!!

Posted

Wczoraj mi dogo świrowało.....
No w każdym bądź razie ten domek dla Timura to najlepszy prezent rocznicowy, gwiazdkowy i wogóle...cud!!!Bardzo się cieszę i dziękuje "Państwu Ubocze" za wszystko..i błagam nie kombinujcie juz jak Timurka uszczęśliwic, wystarczy na powitanie solidna micha dobrego żarełka... a potem już jakoś pójdzie. Tylko się na jutro odpicujcie bo sesja zdjęciowa będzie:evil_lol:
I trzymajcie wszyscy kciuki coby nas nie zasypało:roll:

Posted

Kciuki trzymamy. A jak wyglada wybranie go ze schronu?Sama boje sie jechac w tych warunkach[mam skłonnosci do stłuczek}ale jesli trzeba by towarzyszyc,wiezc na kolanach czy cos tego rodzaju jestem chetna choc tyle.Ja juz zdazyłam załatwic nowy zderzak:shake:

Posted

Timcio już zaliczył pierwszy etap podróży....ech...co to był za dzień.....
Wpadłam do schronu o 13 ( Halciu przepraszam ale w tej całej gonitwie uświadomiłam sobie dopiero w okolicach Przeworska , że mogłam CIe wziąc do Neli, ale juz było za późno...wybacz) zaczęłam szukać papierów Timura...i zadzwonił telefon,że ranny pies leży w rowie koło Radymna, nie miał kto jechac....wsiadłysmy z Jola z Przmysla i pognałysmy w to miejsce....widok porażający, biedactwo wychudzone, obolałe, zamarznięte....pognałysmy z nim do weta....został w szpitaliku, przynajmniej juz nie zamarznie i ma opiekę. U weta dodatkowo akcja...ratowanie psa z patykiem wbitym w przełyk....oj dzialo się.

Timurek dzielnie na mnie poczekał i oto niedawno przyjechaliśmy, zaliczyl zwiedzanie, bardzo spokojnie sobie całe mieszkanie obszedł, obwachał, zjadł kolacyjkę, po czym nóżki mu sie rozjechały na płytkach i leży.....

juz sie przeniósł do pokoju gdzie jest troche spokojniej:

Wyglada na bardzo spokojnego , bezproblemowego psiaka, żadnego znaczenia terenu, po chwili przyjmuje ciekawie wszystkie głaski i chrobotania za uszkiem...a do tego wszystkiego jest po prostu śliczny ( tak wszyscy moi domownicy stwierdzili )

Posted

Spoko, spoko, trochę grzeszków mam na sumieniu....a zresztą i kto to mówi:eviltong:

Kurczę, chciałam "Uboczom" wykąpać i wyczesać Timcia, nawet szampon u Justynki w Boguchwale dziś specjalny kupiłam , ale on śpi tak słodziutko..no nie mam sumienia go do wanny wsadzać.... wybaczycie Uboczowie??:razz:

Posted

majuska napisał(a):
Spoko, spoko, trochę grzeszków mam na sumieniu....a zresztą i kto to mówi:eviltong:

Kurczę, chciałam "Uboczom" wykąpać i wyczesać Timcia, nawet szampon u Justynki w Boguchwale dziś specjalny kupiłam , ale on śpi tak słodziutko..no nie mam sumienia go do wanny wsadzać.... wybaczycie Uboczowie??:razz:

Niech chłopak smacznie śpi i może do nas przybywać w każdej postaci, bo my już nie możemy doczekać się powitania. I niech jutro droga będzie bardzo szeroka...:lol::lol::lol:

Posted

pogoda nas zrobiła w balona....ale co zrobic...zaraz wyruszmy.
Timur jeszcze śpi, miał w nocy pobudkę, moje dzieci nie spały, więc go wzięły na spacerek, były 2 kupy i siku, więc chyba rozumie że to się załatwia na polku....trzymajcie kciuki za nas dzis przez cały dzień!!!

Posted

Witam Wszystkich! Dosłownie parę chwil temu byli u nas Renata i Irek. Przywieźli Timurka. Przepiękne psisko obwąchało kąty pokoju, wyjrzało przez szybę balonową na dwór (musi więc trochę widzieć ), ułożyło się blisko stołu i teraz smacznie odsypia ostatnie wrażenia. Koty przygladają się mu z dużym zaciekawieniem i wszystko układa się, jak tylko można sobie wymarzyć...

Posted

Dzięki za wiesci i za Wasze dobre serce.I tak majusce minęła rocznica...ale znając Jej serce dla psiaków,jest zadowolona.Z tym niewidzeniem,to nie wiadomo jak jest....kiedys wiozłam niewidomego i zdrowego psiaka i....niewidomy /chyba Judym/zachowywał sie tak jakby cały czas interesowało go to co przesuwa sie za oknem.Drugi nie.

Posted

Mnie też wydaje się, że z tym niewidzeniem różnie bywa. Timur po smacznej drzemce był na krótkim spacerze, a potem kontynuował zwiedzanie nowego miejsca, podnosił głowę i miał wyraz oczu, jakby oglądał nowe przedmioty. Jest coraz bardziej żwawy. Po którejś z kolei rundzie zwiedzania mieszkanka wydał z siebie coś w rodzaju głośnego mruknięcia i ułożył się pod drzwiami. Potem zmienił miejsce na okolice drzwi łazienki. Koty cały czas bacznie mu przyglądają się, a on nie zwraca na nie uwagi. Jest piękny i chyba coraz bardziej kontaktowy....