Malwi Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 no ja juz grafike zrobilam :P ale widzę że sie nie podoba :lol: zrobię inną jak trzeba będzie :P tylko co zmienić ? Quote
Tia Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 IMIĘ: MIKA PŁEĆ: Suczka ROK URODZENIA: 2008r. WĄTEK: http://toz.obornikionline.pl/toz/s/zdjecia/typ/adopcje/id/836/lp/63 STERYLIZACJA: Tak STAN ZDROWIA: B. Dobry CZIP: BRAK SZCZEPIENIA: SĄ STOSUNEK DO LUDZI: B. Dobry STOSUNEK DO DZIECI: Dobry STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: Toleruje, lecz z niektórymi suczkami potrafi się pogryźć. STOSUNEK DO KOTÓW: Nie sprawdzono INNE WAŻNE INFORMACJE: Do schronu została przywieziona przez TOZ Oborniki wraz z szczeniakami(które są już w DS). Została odebrana kobiecie, która przez kilka lat rozmnażała bezmyślnie psy i trzymała je w szopie. Mikę znaleziono ze szczeniętami w korycie od krów. KRÓTKI OPIS: Sunia jest bardzo przyjazna i oddana. Trochę strachliwa, ale wolontariusze pracują nad nią. Jest malutka i grubiutka. Umie chodzić na smyczy. Uwielbia być w obecności człowieka i być noszona na rękach i głaskana. LOKALIZACJA: Sunia przebywa w Schronisku dla psów w Obornikach Wlkp. niedaleko Poznania. KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: Tel: 782-556-399, e-mail: [email protected] IMIĘ: IGA PŁEĆ: Suczka ROK URODZENIA: 2008r. WĄTEK: http://toz.obornikionline.pl/toz/s/zdjecia/typ/adopcje/id/957/lp/16 STERYLIZACJA: Tak STAN ZDROWIA: B. Dobry CZIP: BRAK SZCZEPIENIA: SĄ STOSUNEK DO LUDZI: B. Dobry STOSUNEK DO DZIECI: Dobry STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: Dobry STOSUNEK DO KOTÓW: Nie sprawdzono INNE WAŻNE INFORMACJE: Do schroniska trafiła z kilkunastoma innymi psami z patologicznej rodziny. Wszystkie z psiaków były nieufne, dzikie i agresywne. Tylko Iga była oswojona i podchodziła do człowieka ale także nie pewnie, teraz już jest całkiem inaczej. KRÓTKI OPIS: Suczka jest oswojona, chętnie podchodzi do człwieka i chce być brana na ręce. Przesympatyczna i spokojna suczka. Uwielbia zabawy z ludźmi oraz dziećmi. Umie aportować. Jest zabawna i energiczna. Nadaje się na członka rodziny:) LOKALIZACJA: Przebywa w Schronisku dla psów w Obornikach Wlkp. niedaleko Poznania. KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: Tel: 782-556-399, e-mail: [email protected] Quote
APSA Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 [quote name='Florentynka']12. Buba wątek APSA #63 DT u ZumiM - dolnośląskie K - 65. Paskud Dada M #161 Warszawa K - Buba nie żyje, upały ją wykończyły :( Paskud też nie żyje, przyczyna nie znana, nie wykluczone, że miał przerzuty nowotworu :( Quote
Wet-siostra Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Te upały wykończą niejednego psiaka... Śpijcie spokojnie... [*] Quote
matrioszka2 Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 I parówka, i stara, i człowiek zrozpaczony.Przyjdźcie na wątek.Proszę. http://www.dogomania.pl/threads/187091-7-letnia-ma%C5%82a-sunia-wychowana-przy-osobie-niepe%C5%82nosprawnej-szuka-domu! Quote
kamilawa Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 A Parówę XL można wkleić? ;) Taką kochaną, babulinkę paróweczkę sięgającą ponad kolano? :oops: Quote
Florentynka Posted June 28, 2010 Author Posted June 28, 2010 Wiesz... ja mam słabość do XL - ek. Dzika Figa będzie pyszczyć,ale niech se pyszczy, dawaj parówę. Quote
Becia66 Posted June 28, 2010 Posted June 28, 2010 I ja niebawem wkleję parówa - nowy boguchwalski nabytek. Quote
kamilawa Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 [quote name='Florentynka']Wiesz... ja mam słabość do XL - ek. Dzika Figa będzie pyszczyć,ale niech se pyszczy, dawaj parówę.[/QUOTE] No to super, dzięki. Dziś wkleję Parówcie, mam fajne fotki, ale nie na swoim aparacie :) Muszę wytrzymać i czekać aż zobaczę je na swoim mailu :) Ja się w niej zakochałam, my dwie takie paróweczki, hihihi. Quote
kamilawa Posted June 29, 2010 Posted June 29, 2010 Jeee, czas na moją Parówę! IMIĘ: Aira - ale to taka nasza Buba kochana. PŁEĆ: Sunia ROK URODZENIA: 8 lat, 2002 WĄTEK: Bubinkowy wątek. KASTRACJA?STERYLIZACJA: Jeszcze nie STAN ZDROWIA: Dobry CZIP: Jeszcze nie SZCZEPIENIA: Przeciwko wściekliźnie STOSUNEK DO LUDZI: Kocha ludzi, czy to maluchy czy nie. STOSUNEK DO DZIECI: Dzieci kocha najbardziej na świecie. STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: Dogaduje się. STOSUNEK DO KOTÓW: Nie przeszkadzają jej. INNE WAŻNE INFORMACJE: Ładnie chodzi przy nodze :) KRÓTKI OPIS: [FONT=MS Shell Dlg 2][SIZE=2]Buba ma około 8 lat. Jest grzeczna, spokojna. Idealna dla osoby starszej! Nie potrzebuje długich spacerów. Kocha dzieci, przy zabieraniu jej do schroniska przytulała się z malutkim dzieckiem. Mieszka koło kociarni, nie przeszkadzają jej koty. Z psami jest ok. Potrzebuje kogoś, kto da jej domek do końca jej życia... Kto będzie ją głaskał i przytulał.[/FONT] LOKALIZACJA: Iława /warmińsko-mazurskie/ KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: tel. 606-502-865 ; @: [email protected] Prosimy także o dodanie możliwie wyraźnych zdjęć: A więcej na wątku, na który zapraszam ;) Quote
majuska Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Bubcia odeszła za TM.... Borys znalazł dom, w związku z tym została nam tylko deklaracja dla Balbinki od lipca, po przelaniu deklaracji na koncie parówek zostaje kwota: [B]365 zł[/B] Quote
Florentynka Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 a ponieważ mamy już trochę parówek ładnie opracowanych na wątku adopcyjnym, to chyba zrobimy tak: polujemy na bazarek ogłoszeniowy i wykupujemy sukcesywnie po parę pakiecików i ogłaszamy paróweczki. Quote
koosiek Posted July 12, 2010 Posted July 12, 2010 [quote name='koosiek']I jeszcze jeden psioaniołowy parów, Fago. Przypadek beznadziejny - stary, brzydki, z rakiem wątroby :( http://www.dogomania.pl/threads/133223-Figo-i-Fago-prawie-SPRINGER-SPANIEL-i-jego-mniejszy-przyjaciel-W-WA Fago ma nowy wątek, niestety, straszne tam pustki :( http://www.dogomania.pl/threads/188865-15-letni-Fago-chory-na-nowotw%C3%B3r-w%C4%85troby-%28-SZUKA-DO%C5%BBYWOTNIEGO-DOMU-TYMCZASOWEGO! Nie zostało mu już wiele życia, pilnie szuka dożywotniego DT! A oni mają już domy :) [quote name='koosiek']Dzika_Figa, ja Cię nie pocieszę, bo zapomniałam o jeszcze jednym szydłowieckim parówie - Kumplu. [SIZE=2][FONT=Verdana]Kontakt w sprawie adopcji[/FONT][FONT=Verdana]: tel.: 509 173 446[/FONT] [FONT=Verdana] mail: [email protected][/FONT] http://www.dogomania.pl/threads/172755-KIARA-i-KUMPEL-bezdomni-przyjaciele-z-ulic-SzydA-owca [quote name='koosiek']I mam jeszcze takiego parówa, zobaczcie, jaki śliczny :) [SIZE=2] KONTAKT: tel.: 694 585 001, mail: [email protected] [SIZE=2]http://www.dogomania.pl/threads/173055-Major-kolejne-psie-nieszczAE-A-cie-z-SzydA-owca-Deklaracje-potrzebne-ba-cito Quote
Florentynka Posted July 20, 2010 Author Posted July 20, 2010 O, jak miło tu zajrzeć i przeczytać takie wiadomości! Żebym ja jeszcze miała chwilkę czasu, coby to wszystko ogarnąć...ech, za kilkadziesiąt lat pójdę na emeryturę, ZUS mi będzie wypłacał 30 złotych /mc, będę mieć duuużo czasu... Quote
APSA Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [quote name='Florentynka']za kilkadziesiąt lat pójdę na emeryturę, ZUS mi będzie wypłacał 30 złotych /mc, będę mieć duuużo czasu... Też nie mogę się już doczekać :evil_lol: 132. Czeczotka www APSA #722 134. Jerry www APSA #722 Dwa powyższe adoptowane :multi: :multi: Czy dawałam tu już tych chłopaków? IMIĘ: Bzik PŁEĆ: pies ROK URODZENIA: 2007 WĄTEK: (lub strona www) KASTRACJA?STERYLIZACJA: nie STAN ZDROWIA: zdrowy CZIP: tak SZCZEPIENIA: tak STOSUNEK DO LUDZI: trochę się boi obcych, ale ogólnie przyjazny, nieagresywny STOSUNEK DO DZIECI: nieznany STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: uwielbia swojego kolegę z boksu (Reda - poniżej) STOSUNEK DO KOTÓW: nieznany INNE WAŻNE INFORMACJE: marzeniem byłoby znaleźć dwóm chłopakom wspólny dom KRÓTKI OPIS: Bzik to piesek typu "serdelek" - mocny, długi, krótkonożny. Pięknie umacznony. Lekko nieufny w stosunku do obcych, ale łagodny, po chwili da się przekonać do nowej osoby. Szczególnie polecany do domu z ogrodem. Bzik jest bardzo zaprzyjaźniony ze swoim kolegą z boksu Redzikiem, jego największym szczęściem byłaby wspólna adopcja obu psiaków. LOKALIZACJA: warszawa - Paluch KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: Joanna, Małgosia Telefon: 0-608-088-298; 790-023-511 email , email alternatywny IMIĘ: Red PŁEĆ: pies ROK URODZENIA: 2009 WĄTEK: (lub strona www) KASTRACJA?STERYLIZACJA: nie STAN ZDROWIA: zdrowy CZIP: tak SZCZEPIENIA: tak STOSUNEK DO LUDZI: przyjazny, znajomych wesoło wita :) STOSUNEK DO DZIECI: nieznany STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: uwielbia swojego kolegę z boksu (Bzika - powyżej) STOSUNEK DO KOTÓW: nieznany INNE WAŻNE INFORMACJE: KRÓTKI OPIS:Redzik to wesoły mały młodziutki piesek daleko spokrewniony z jamnikiem. W pierwszym momencie nieco nieśmiały, ale już po pierwszym spacerze zaczął bardzo entuzjastycznie reagować na wolontariuszy. Ze względu na rozmiar i przyjazne usposobienie polecany na domowego pieska do towarzystwa. Może zamieszkać zarówno w domu z ogrodem, jak i w mieszkaniu w bloku. LOKALIZACJA: warszawa - Paluch KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: Joanna, Małgosia Telefon: 0-608-088-298; 790-023-511 email , email alternatywny IMIĘ: Felek PŁEĆ: pies ROK URODZENIA: 2002 WĄTEK: (lub strona www) KASTRACJA?STERYLIZACJA: nie STAN ZDROWIA: zdrowy CZIP: tak SZCZEPIENIA: tak STOSUNEK DO LUDZI: do obcych z lekka rezerwą, ogólnie przyjazny STOSUNEK DO DZIECI: nieznany STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: średnio zadziorny STOSUNEK DO KOTÓW: nieznany INNE WAŻNE INFORMACJE: KRÓTKI OPIS:Felicjan to mieszaniec owczarka niemieckiego na krótkich łapach, w średnim wieku. Został znaleziony w marcu 2008 roku w pobliżu ul. Juhasów. Jest zrównoważony i miły, aczkolwiek zachowuje ostrożny dystans wobec nieznajomych osób. Dobrze będzie się czuł w domu z ogrodem. LOKALIZACJA: warszawa - Paluch KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: Joanna, Telefon: 0-608-088-298; email Quote
koosiek Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 IMIĘ: [FONT=Verdana]Max [/FONT] PŁEĆ:[FONT=Verdana] pies[/FONT] ROK URODZENIA: [FONT=Verdana]2008[/FONT] WĄTEK: [FONT=Verdana]http://www.dogomania.pl/threads/189585[/FONT] KASTRACJA?STERYLIZACJA:[FONT=Verdana] nie[/FONT] STAN ZDROWIA:[FONT=Verdana] dobry[/FONT] CZIP:[FONT=Verdana] nie[/FONT] SZCZEPIENIA:[FONT=Verdana] nie[/FONT] STOSUNEK DO LUDZI: [FONT=Verdana]bardzo przyjazny, chociaż trochę nieufny - gdy już kogoś pozna, robi się z niego kochany przytulak :)[/FONT] STOSUNEK DO DZIECI: [FONT=Verdana]nieznany, ale nie spodziewam się problemów[/FONT] STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: [FONT=Verdana]nie toleruje samców, sunie lubi[/FONT] STOSUNEK DO KOTÓW: [FONT=Verdana]dobrze dogaduje się z kotami[/FONT] INNE WAŻNE INFORMACJE: [FONT=Verdana]pilnie potrzebuje deklaracji na hotel![/FONT] KRÓTKI OPIS: [FONT=Verdana]Max – niby zwykły, niby kundelek… A jednak najkochańszy pies na świecie [/FONT][FONT=Verdana]:smile: Maksio nie miał w życiu szczęścia – najpierw został porzucony i kilka dni koczował pod sklepem. Później trafił do osoby, która nie mogła sobie poradzić z jego zazdrością wobec innych psów i zamierzała go uśpić… Na szczęście Max w ostatniej chwili został od niej zabrany i zamieszkał w Azylu pod Psim Aniołem.[/FONT] [FONT=Verdana] Max jest niedużym – do połowy łydki – ale korpulentnym psiakiem, waży ok. 20 kg. Jest zadbany, ma piękną, błyszczącą sierść. To młody psiak, ma ok. 2 – 3 lata. Jest dosyć energiczny, ale grzeczny i posłuszny, nie niszczy.[/FONT] [FONT=Verdana] Maksio kocha ludzi! Co prawda jeszcze trochę boi się wyciągniętej ręki czy gwałtowniejszych ruchów – przypada wtedy do ziemi… Ale gdy już kogoś pozna, okazuje się uwielbiającym głaski i przytulanie psiakiem, wiernie patrzącym w Twoje oczy z cudnym, maksiowym uśmiechem [/FONT][FONT=Verdana]:smile: Pilnuje się człowieka, ładnie chodzi na smyczy. Maksio dogaduje się z suczkami, nie akceptuje niestety psów (nie jest to jednak dużym problemem, dobrze reaguje na komendę „zostaw” – potrafi już spokojnie przejść obok obszczekującego go psa). Lubi koty, nie wykazuje też agresji wobec mniejszych zwierząt. Maksio potrzebuje domu, w którym będzie kochany i rozpieszczany [/FONT] [FONT=Verdana]:smile: Schronisko bardzo go przygnębia, płacze w klatce z tęsknoty za człowiekiem… Ten kochany psiak już za długo czeka na uśmiech losu![/FONT] LOKALIZACJA:[FONT=Verdana] od przyszłego tygodnia - hotel, Łowicz [/FONT] KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: [FONT=Verdana][FONT=Verdana]tel.: 660 116 551,[/FONT][FONT=Verdana] mail: [/FONT][email protected][/FONT] [FONT=Verdana] [/FONT] Quote
Tola^^ Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 W POŚCIE #3 WYSTĄPIŁ BŁĄD BO PIESKA Z NUMEREM 128 JA NIE DODAWAŁAM TYLKO TOLA :) Vega nr150 parę dni temu znalazła DS! :loveu::loveu::multi::multi: AKTUALIZUJE PARÓWKI Z OBORNIK! DeDe #146 nr 61- podlinkowane do jego postu Czarnulka #149 nr 62 - podlinkowane do jej postu Milka #240 nr 73 - podlinkowane do jej postu Jutro będę aktualizowała post Bambiego i dodam parę nowych parówek :loveu: Quote
Florentynka Posted July 30, 2010 Author Posted July 30, 2010 Dobra, zaraz poprawię pieska 128. I czekam na nowe parówki. Quote
majuska Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Skoro czekasz Florentynko, to ja tu wrzucam kolejną boską i rasową paróweczkę Gaję. Gaja mieszkała w mieleckim schronie, miała szczęście wielkie i przebywa teraz w hoteliku u Murki, gdzie oczywiście pod super opieką oczekuje na swój najwspanialszy domek. Polecam wszystkim Gaję!! Reklamujcie dziewczynę gdzie się da, śliczotka z niej: I ankietka Gajuni: IMIĘ: GAJA PŁEĆ: suka ROK URODZENIA: ok. 2002 WĄTEK: http://www.dogomania.pl/threads/189034-Super-GAJA-radosna-tricolorka-czeka-w-hoteliku-u-Murki! KASTRACJA?STERYLIZACJA: nie STAN ZDROWIA: ma nadwagę, ale wygląda na zdrową, przy próbie sterylizacji (głębsza narkoza) siniała CZIP: nie SZCZEPIENIA: wścieklizna + wirusówki STOSUNEK DO LUDZI: bardzo przyjacielska i ufna STOSUNEK DO DZIECI: j.w. STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: dominująca i zazdrosna o człowieka, jedzenie itp. STOSUNEK DO KOTÓW: nie powinno być problemu, możemy sprawdzić w razie potrzeby INNE WAŻNE INFORMACJE: brak KRÓTKI OPIS: straszliwy pieszczoch i łakomczuch, kocha ludzi ponad wszystko, domaga się stale uwagi i głaskania. Poza tym jest bardzo grzeczna, zachowuje czystość, nie niszczy, jest spokojna, umie chodzić na smyczy, nie jest szczekliwa. LOKALIZACJA: hotelik u Murki (Janów Lubelski) KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: [email protected] 503683050 Quote
majuska Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 Też tak uważam, typowa parówa z właściwą figurą i tym "czymś" nieuchwytnym ...no i ten uśmiech:) Quote
Malwi Posted August 1, 2010 Posted August 1, 2010 to i ja podrzucę paróweczki moje :D Pedro ( już chyba gdzieś jest - nowe zdjęcie ;) - proszę o zmianę ) i nowy "nabytek" Hugo IMIĘ: Hugo PŁEĆ: pies ROK URODZENIA: 2007 WĄTEK: zbiorczy wątek Ostrowski: http://www.dogomania.pl/threads/183160- , www: www.ostrowschronisko.pl KASTRACJA?STERYLIZACJA: przed adopcją STAN ZDROWIA: jak ryba ;) CZIP: przed adopcją SZCZEPIENIA: na pewno wścieklizna, nie wiem jak wirusówki STOSUNEK DO LUDZI: łagodny i przytulaśny STOSUNEK DO DZIECI: nie sprawdzono STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: łagodny - siedzi z suńką STOSUNEK DO KOTÓW: nie sprawdzono INNE WAŻNE INFORMACJE: brak KRÓTKI OPIS: (na razie brak bo jeszcze nic o nim nie wiadomo... będzie później ) LOKALIZACJA: Ostrów Wlkp KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: najlepiej na schronisko: 662 03 69 64 ( w godzinach pracy schroniska, tj: poniedziałek-piątek: godz. 9:00 - 19:00 sobota, niedziela, święta: godz. 9:00 - 13:00 ) Boni okazała się niezbyt parówką (za długie łapki :P ) ;) Bolo w nowym domku ;D wszystkie moje paróweczki sa na zbiorczym wątku schroniska (proszę o dodanie): http://www.dogomania.pl/threads/183160 Quote
Recommended Posts