Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A ja se wstawie moja osobista paroweczke;) Moja najukochansza znajdka - Zuza. Nie moge zbic jej wagi - jak do nas bidula przyszla to jadla wszystko na zapas i tak jej zostalo...
Oto Zuzana - na moje oko typ parowkowy;)

I tym akcentem osobistym wyrazam swoje uwielbienie dla paroweczek najukochanszych;)

Posted

Wieeeem, tez wypatrzylam Balbine i sledze jej pobyt w SPA. Narazie niestety Balbiniastej nie pomoge w odchudzaniu - Kielce bezdomnym i potrzebujacym psem stoja, ale kibicuje i chyle czola pomyslowi i jego realizacji;) Nawet rodzicom pokazywalam dogo siostre Zuzany;)

Posted

Kochane to ze jedna parowka pozuje nie znaczy ze jest jedyna w domu....Jeszcze do kompletu jest Akaj - staruszek moj kochany i zdaje sie dozywotni tymczasowicz Czarny...Juz nic nie da rodzina wcisnac;)

A to jes Akuś;)

No i moja najwieksza jednak milosc;) Ksiezniczka jak byla bezdomna szczeniaki miala w zimie w lesie i sama dala sobie rade. Nasza bohaterka;)

A i zapraszam na watek Czarnego przy okazji...
http://www.dogomania.pl/threads/174814-CZARNY-WCIAE-A-CZEKA-ProszAE-o-pomoc-w-ogA-aszaniu-Szukamy-DS

I kochane parowkowe ciotki pozwole jeszcze na wklejenie prosby o pomoc. Moze juz sie styknelyscie z Albinka, jak nie to zaprosze...Co prawda nie parowka, ale mega potrzebuje wsparcia...
http://www.dogomania.pl/threads/177257-5000-zA-na-diagnostykAE-i-operacjAE-Albinki-albo-eutanazja

I bazarki:
http://www.dogomania.pl/threads/181847-Figurkowo-pluszakowy-na-Kielce-I-cos-jeszcze-Do-1-04-10-ZAPRASZAM

http://www.dogomania.pl/threads/182739-Psiakowo-rA-A-nistowo-Na-AlbinkAE-AnioA-ka-Potrz-ok-5000-zA-by-mogA-a-A-yAE-Do-7-04-10

http://www.dogomania.pl/threads/182650-Wieczny-bA-l-mA-odej-suni-czy-2zA-na-zabieg-dogofoty-za-dwa-zA-oty-bA-agamy-do-18-04

Och, wiem tyle tego, ale szukamy gdzie sie da...
Pozdrawiam zyczac szczescia i spokoju dla wszystkich skryto zjadaczy parowkowych i oczywiscie wszystkich parowek w potrzebie;)

Posted

A ja mam parówkowatego Reksia, który 3,5 roku swego życia spędził na dworze w kojcu - brrr, nigdy nie wpuszczany do domu, a teraz, za 3 tygodnie trafi do schronu. Państwo się wyprowadzają, a tam gdzie idą zabrakło miejsca dla małego reksia.

http://www.dogomania.pl/threads/183086-Reksio-kolejna-tragedia-maA-ego-pieska?p=14425162#post14425162

Może damy rade pomóc mu, aby nie skończył w schronisku.
Biedny psiak.

Nie wiem, co robić z Reksiem.

IMIĘ: REKSIO
ROK URODZENIA: (w przybliżeniu) - VIII.2006
WĄTEK: (lub strona www) - http://www.dogomania.pl/threads/183086-Reksio-kolejna-tragedia-maA-ego-pieska?p=14434960#post14434960
KASTRACJA?STERYLIZACJA: nie
STAN ZDROWIA: dobry
CZIP: tak
SZCZEPIENIA: p.wściekliźnie
STOSUNEK DO LUDZI: pozytywny, lubi zabawy
STOSUNEK DO DZIECI: pozytywny, miał kontakt z dzieckiem opiekuna, bawił się
STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: nie sprawdzony, nie miał kontaktu
STOSUNEK DO KOTÓW: nieznany
INNE WAŻNE INFORMACJE: - nie mieszkał w domu, tylko na podwórzu w budzie.
KRÓTKI OPIS:
[FONT=Times New Roman] Mały, krótkowłosy, łagodny. Chętnie się bawi, wszak to zupełnie młody psiak.
Jego rodzina wyprowadza się i nie może zabrać Reksia ze sobą.
Mamy 3 tygodnie na znalezienie pieskowi alternatywnego wyjścia – bo na horyzoncie niestety czernieje widmo schroniskowego kojca.
[/FONT]

KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI:
[FONT=Times New Roman]Tel. Do opiekuna 605 899 833[/FONT]
[FONT=Times New Roman]Meil: [/FONT][FONT=Times New Roman][email protected][/FONT]
[FONT=Times New Roman] [/FONT]

Posted

IMIĘ: VEGA
ROK URODZENIA: 2008r
WĄTEK: http://toz.obornikionline.pl/toz/s/zdjecia/typ/adopcje/id/727/lp/75
STERYLIZACJA: Tak
STAN ZDROWIA: Bardzo dobry
CZIP: Brak
SZCZEPIENIA: Tak
STOSUNEK DO LUDZI: Bardzo łagodna
STOSUNEK DO DZIECI: Przeciętny (nie lubi gdy ją się ciągnie za sierść lub łapki)
STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: Bardzo łagodna
STOSUNEK DO KOTÓW: Nieznany
INNE WAŻNE INFORMACJE:
Ma nadwagę.
KRÓTKI OPIS:
Szybko się przywiązuje i na spacerach z jedną wolontariuszką chodzi bez smyczy. Vega to strasznie rozpieszczona ,kochana sunia zawsze ,gdy siada się koło niej cieszy się i liże po rękach. Wskakuje na kolana i zaczyna podgryzać zachęcając do zabawy.
LOKALIZACJA: Schronisko dla psów w Obornikach Wlkp[SIZE=1]/koło Poznania
TEL: 782-556-399
E-MAIL: [email protected]

Kiedyś:

Teraz:

Posted

Dziewczyny jaka jest parówa w Boguszycach ... szok

IMIĘ:
Goffie
ROK URODZENIA: (w przybliżeniu) 2004 (6 lat)
WĄTEK: (lub strona www)
nie ma wątku/wątek adopcyjny psów z OS http://www.dogomania.pl/threads/183134-Boguszyce-WAE-tek-adopcyjny-ProszAE-nie-zamieszczaAE-wpisA-w?p=14432205#post14432205
KASTRACJA?STERYLIZACJA: Tak
STAN ZDROWIA: ogólnie dobry,potrzebna dieta!
CZIP: nie
SZCZEPIENIA:nie wiem
STOSUNEK DO LUDZI: bardzo przyjazny,grzeczny pies
STOSUNEK DO DZIECI: ?
STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: żyje w zgodzie,nie zaczepia innych psów
STOSUNEK DO KOTÓW: ?
INNE WAŻNE INFORMACJE:
KRÓTKI OPIS:
6 letni, śmieszny, grubiutki piesek, ma fajnie zakręcony
ogonek, wykastrowany, przyjazny, nie zaczepia innych psów, taka mała baryłka

KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: [email protected]
513-430-207

Posted

Bardzo proszę o dodanie do nowego wątku także Sary - suczki, która może służyć za modelową Paróweczkę niczym wzorzec metra w Sevres.

IMIĘ: SARA
ROK URODZENIA:
2002
STRONA WWW:
http://psianiol.org.pl/adopcje?species=d&status=1&page=4&id=1538
KASTRACJA/STERYLIZACJA:
NIE
STAN ZDROWIA:
DOBRY, mogłaby zgubić troszkę tu i ówdzie:oops:
CZIP:
nie
SZCZEPIENIA:
tak
STOSUNEK DO LUDZI:
mega pozytywny
STOSUNEK DO DZIECI:
pozytywny
STOSUNEK DO INNYCH PSÓW:
pozytywny
STOSUNEK DO KOTÓW:
b/d
INNE WAŻNE INFORMACJE:
możliwa pomoc w transporcie do nowego domu
KRÓTKI OPIS:
Sara to nieduża, starsza sunia, ma ok. 8 lat. Jeszcze do niedawna miała swoje imię, posłanko i miseczkę, spokojnie żyła przy boku swojej pani. Niestety pani umarła, a sunia trafiła do schroniska, gdzie czuje się bardzo samotna. Wygląda smutno zza krat boksu, wciąż czeka, nie rozumie, że została sama na świecie… Sara jest przesympatyczną, uroczą sunią. W schronisku nie ma częstego kontaktu z człowiekiem, ale jak już wyjdzie na spacer to bardzo wtula się w człowieka, zaczepia łapką i bez przerwy wykłada brzuszek do głaskania.
Warszawa - Falenica (Azyl pod Psim Aniołem)
tel. 603 650 101, mail: [email protected]

Posted

I wrzucam Perełkę:

IMIĘ : Perełka
ROK URODZENIA : 1997/1998
WĄTEK: http://www.dogomania.pl/threads/1803...ienie-w-schron
STERYLIZACJA: Chyba tak - pewna nie jestem (siedziała z psem , to chyba tak)
STAN ZDROWIA: Zdrowa, lecz otyła
CZIP: Zostanie prawdopodobnie zaczipowana przy adopcji
SZCZEPIENIA: Wścieklizna na pewno , co do pozostałych nie jestem pewna
STOSUNEK DO LUDZI: Łagodna
STOSUNEK DO DZIECI: Łagodna
STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: Łagodna
STOSUNEK DO KOTÓW: Łagodna
INNE WAŻNE INFO: ma problemy z chodzeniem , powinna przejść na karmę light
KRÓTKI OPIS: Perełka to mała sunia, maści czarnej o dużych, brązowych wyłupiastych oczkach Dogaduje się z psami i suczkami. Jest strasznie łagodna i przyjacielska. Lubi pieszczoty. Spacery nie należą do jej ulubionych zajęć , ponieważ ma problemy z chodzeniem ze względu na swój wiek oraz otyłość. Nadaje się do każdego domu. Bardzo dobrze znalazła by się w towarzystwie osoby dorosłej , która poświęci jej troszkę czasu oraz zaopiekuje się nią. W zamian dostanie wielkie serduszko Perełki , które jest przepełnione miłością do ludzi , do świata.
KONTAKT: 667 693 239, 694 497 374 , [email protected]

Posted

[quote name='Dzika_Figa']Borówka, bardzo prosimy: wątki (jesli są), kilka zdjeć a nie jedno, imię, wiek, i jak najwięcej informacji plus kontakt w sprawie adopcji...[/QUOTE]
Już poprawiam.
Kontakt dam na mnie ,bo na schron to nie zbyt.
Żeby było jasne ,nie jestem wolontariuszką itd.

Posted

Wpis dotyczący Borysa został uaktualniony.
Kochani trzymajcie kciuki.
Mamy nadzieję że nasz uroczy parówkowy "brzydal" na dniach opuści schronisko i uda się do DT.

Posted

Trafiłam tu z wątku Pikusia (który jest prześliczny; mam nadzieję, że ktoś zechce uszczęśliwić go na ostatnie lata życia). Goffie też jaki słodziak :loveu:
Tak to nie przeglądałam jeszcze pozostałych parów, ale będę systematycznie, bo to najpiękniejsze psy na świecie! :multi:

Poczęstowałam się bannerkiem, bo TZtowi się spodobał ;) Sami też zresztą od roku jesteśmy właścicielami książkowej wprost parówy :loveu:

Pozdrawiamy

Posted

jestem_wredna napisał(a):

Tak to nie przeglądałam jeszcze pozostałych parów, ale będę systematycznie, bo to najpiękniejsze psy na świecie! :multi:

Poczęstowałam się bannerkiem, bo TZtowi się spodobał ;) Sami też zresztą od roku jesteśmy właścicielami książkowej wprost parówy :loveu:

Pozdrawiamy

Witamy, miło wiedzieć, że parówy mają wielu wielbicieli!
Twoją osobistą parówę odwiedzałam na jej wątku, rzeczywiście modelowa!
A na banerku jest moja osobista parówa - Łucja.

Posted

To ja moje parówki porządkuję... najgorzej z rokiem urodzenia, podam na oko, a jak uda mi się wydobyć z tajnych archiwów to dopiszę.
IMIĘ: Kosmo
ROK URODZENIA: 2008
WĄTEK: www.schroniskotomaszow.pl
STAN ZDROWIA: bdb
CZIP: jest
SZCZEPIENIA: wścieklizna
STOSUNEK DO LUDZI: mega pozytywny
STOSUNEK DO DZIECI:j/w
STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: pozytywny, jest nieco tłamszony w boksie
STOSUNEK DO KOTÓW: nie znany
INNE WAŻNE INFORMACJE: ładnie chodzi na smyczy, uwielbia kolana:) i głaskanie
KRÓTKI OPIS:
to przede wszystkim kochany, zrównoważony, przyjacielski pies. Nie jest nachalny, choć uwielbia pieszczoty. To taki kanapowy, nakolankowy chłopiec. Ma około 2 lat. Nadaje się do bloku, jak i do domku. Nie jest wysoki, choć jest dość masywny, a przez to ciężki. Kosmo jest wykastrowany i zaczipowany.
KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: [email protected], tel.: 604 416 873

Posted

IMIĘ: Kruczek
ROK URODZENIA: 2008
STOSUNEK DO LUDZI: pozytywny
STOSUNEK DO DZIECI:nie znany, ale można sprawdzić
STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: pozytywnie nastawiony, jednak większość czasu spędza w budzie, boi się
INNE WAŻNE INFORMACJE: ma niespotykane ubarwienie
KRÓTKI OPIS:
[SIZE=2]to średni piesek do towarzystwa zarówno dla młodych ludzi, jak i starszego Państwa. Misio jest radosnym psiakiem, jednak nieco stłamszonym przez kolegów z boksu. Nieco osowiały siedział ostatnio w budzie, dzisiaj już obrał strategiczne miejsce, a mianowicie na budzie. Tam się czuje bezpieczny i ma ogląd całego schroniska.

Wcześniej zwany Misiem.

Posted

IMIĘ: Budzik
ROK URODZENIA: 2009
STOSUNEK DO LUDZI: pozytywny,
STOSUNEK DO DZIECI:nie znany, ale można sprawdzić
STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: to przywódca
INNE WAŻNE INFORMACJE: potrafi ciapać paszczą i pokazać ząbki, ale nieszkodliwie, raczej na zasadzie, żeby zwrócić na niego uwagę
KRÓTKI OPIS:
[SIZE=2]to mały ale pełen energii pies. Był bardzo zadowolony ze spaceru. Nareszcie mógł choć na chwilę opuścić schronisko, przypomnieć sobie, że istnieje poza nim coś jeszcze. Że wreszcie można pobiegać i powęszyć. Od czasu do czasu przystanąć, rozglądać się, po czym pędem ruszyć dalej. Do psów jest bardzo przyjaźnie nastawiony. Początkowo trochę ciągnie na smyczy ale po jakimś czasie się uspokaja. Chyba nie przepada za wodą, bo nie chciał się do niej zbliżyć, a co dopiero do wejść do Pilicy. Jest wykastrowany i zaczipowany.