Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mamanabank napisał(a):
wiem, wiem, se kliknęłam ;-) ale nie jestem pewna czy to Balbina, bo parów ci u nas dostatek

nie nie ...to jest osobista parówka Ciotki Florentynki :)

Posted

Ja przepraszam, skandalicznie się zaniedbuję i mnie tu nie było.
Pomysł na grafikę super - Malwi, ja mam takie sylwetkowe parówy w róznych pozycjach, myślałam, żeby je jako no te tam, do poszczególnych działów, wysłać Ci?
O ile Ci natchnienie nie przeszło....

Posted

[quote name='Florentynka']Ja przepraszam, skandalicznie się zaniedbuję i mnie tu nie było.
Pomysł na grafikę super - Malwi, ja mam takie sylwetkowe parówy w róznych pozycjach, myślałam, żeby je jako no te tam, do poszczególnych działów, wysłać Ci?
O ile Ci natchnienie nie przeszło....

wyślij wyślij ;) teraz mam "zapie*dziel" bo inżynierka już tuż tuż, ale jak bede miała chile i natchnienie to zrobie ;) moze nawet jakieś tlo z tymi parówkami zrobic co ?
[email protected] :D

Posted

Super!
To ja wkleje moje dla równowagi ;-)
Dużo bardziej cukierkowe.
Nawiasem, nasza specjalistka od marketingu sugerowała mi zmianę domeny na adopcjeparowek.pl i ja to popieram po namyśle...

kolorystyka:

i logo:

Posted

Parówy są cukierkowe, słodkie i w ogóle. Ja nic nie robię, to ja się nie wtrancam - uzgadniajcie miedzy sobą. Zmienić na adopcje, bo parowenworld'a połowa ludzi nie zrozumi, będą błędy robić i tak dalej.
Malwi - zaraz wysyłam.

Posted

Podtuczyć zawsze można. podługowaty jest,łapy koślawe ma - parówa, znaczy się. Czyli dobrze trafiłaś Dogo07, a jakbyś wypełniła kwestionariusz osobowy dla Bolusia ( jest w pierwszym poście) to będziemy wdzięczni...

Posted

IMIĘ: Boluś
ROK URODZENIA: (w przybliżeniu)
2006/2007
WĄTEK:
(lub strona www) http://www.dogomania.pl/threads/184158-Bolu%C5%9B-kundelek-Pilny-DT-lub-DS
KASTRACJA?STERYLIZACJA:
nie
STAN ZDROWIA:
wychudzony,
CZIP:
SZCZEPIENIA:
przeciwko wściekliźnie
STOSUNEK DO LUDZI:
różnie
STOSUNEK DO DZIECI:
może mieć negatywne wspomnienia :(
STOSUNEK DO INNYCH PSÓW:
Pies ma charakter dominatora, w domu najlepiej z suczką. Obce psy czasami uznaje a czasami nie.
STOSUNEK DO KOTÓW: nie lubi, goni je
INNE WAŻNE INFORMACJE:
piesek szuka pilnie DT/DS.
KRÓTKI OPIS: jest nauczony czystości w domu (mieszkał w domu od szczeniaka).
KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI:
[email protected], 0-796235373

A to parówy mają takie krzywe nóżki ? To nie wiedziałam. Myślałam, że to może z zaniedbania i krzywicy :roll:.

Posted

IMIĘ: Wilhelm
ROK URODZENIA: (w przybliżeniu) 2003
WĄTEK: (lub strona www) http://www.dogomania.pl/threads/110849-Schronisko-D%C5%82u%C5%BCyna-G%C3%B3rna-pod-Zgorzelcem-w%C4%85tek-og%C3%B3lny-psy-na-1-2-3-4-stronie?p=10110832&viewfull=1#post10110832
KASTRACJA?STERYLIZACJA: nie
STAN ZDROWIA: zdrowy
CZIP:
664541
SZCZEPIENIA: wscieklizna i wirusówki
STOSUNEK DO LUDZI: przyjazny, uwielbia się głaskać
STOSUNEK DO DZIECI: nie znany
STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: na mini wybiegu tak są dobierane, aby awantur nie było, generalnie nie widać, aby był agresorem
STOSUNEK DO KOTÓW: nie znany
INNE WAŻNE INFORMACJE: ciekawski:)
KRÓTKI OPIS: Wilhelm to typowa psia parówka, jest ciekawski, przyjacielski i uwielbia głaskanie. Przebywa na mini wybiegu z kilkoma podobnej wielkości psami. Po jego zachowaniu nie widać, aby miał problemy ze zdrowiem. Skupia się na człowieku i robi wszystko, aby przy nim jak najdłużej być
LOKALIZACJA: schronisko, Dłużyny Górna, okolice Zgorzelca na Dolnym śląsku
KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: 601 079 807, 663 707 622

z jęzorkiem

i nawet tak potrafi

razem z kumplem potrafią znaleźć swoje miejsce przy człowieku, post z głaskania na dwie ręce, przy tym nie warczą na siebie, każdy idzie pod swoją rękę:loveu:
http://www.dogomania.pl/threads/110849-Schronisko-D%C5%82u%C5%BCyna-G%C3%B3rna-pod-Zgorzelcem-w%C4%85tek-og%C3%B3lny-psy-na-1-2-3-4-stronie?p=14541910&viewfull=1#post14541910

Posted

Florentynka napisał(a):
Bardzo piękny parówkowy Wilhelm. A imię ma niezwykle dostojne.

dziękujemy, imię z rozpędu, bo już brak koncepcji czasami;) On ma kilka ogłoszeń, ale teraz zdjęcia powymieniam i lepiej go opiszę, zawsze był ciekawski, ale nie miałąm jesczez okazji go wymiziać.

Posted

Niedawno ogłaszana jak Mix Labek, teraz...? nie ma słów,jak ona wygląda :( :(

KIEDYŚ(JESZCZE NIEDAWNO):

TERAZ:

IMIĘ:Nesti
ROK URODZENIA: (w przybliżeniu)2008(byc moze 2007)
WĄTEK: (lub strona www) brak
KASTRACJA?STERYLIZACJA:sterylzacja
STAN ZDROWIA:zdrowa,tylko baaaaaaardzo gruba
CZIP: brak
SZCZEPIENIA:wścieklizna,wirusówki
STOSUNEK DO LUDZI: spokojna,zrównoważona,kontaktowa,uwielbia się bawić,energiczna
STOSUNEK DO DZIECI:pozytywny
STOSUNEK DO INNYCH PSÓW:pozytywny
STOSUNEK DO KOTÓW: nie sprawdzono
INNE WAŻNE INFORMACJE:
KRÓTKI OPIS:Nesti bardzo przytyła po sterylizacji,czas spędza na objadaniu się, nie ma żadnych szans na adopcje
505 843 542
Prosimy także o dodanie możliwie wyraźnych zdjęć ( min 1- max 6) pokazujących pysk i całą sylwetkę psa. Mile widziany tekst do ogłoszeń - krótki, przystępny i naładowany konkretami.

Posted

Dorzucam parówy wg schematu. Saracena mogłam wcześniej wklejać na wątek, ale ze wyszukiwarka nadal nie działa, to nie mogę znaleźć

IMIĘ: Całka
ROK URODZENIA: ~2004
KASTRACJA?STERYLIZACJA: tak
STAN ZDROWIA: dobry (tylko z nadwagą)
CZIP: tak
SZCZEPIENIA: wirósówki - 2006, wścieklizna aktualne
STOSUNEK DO LUDZI: przylepka :-)
STOSUNEK DO DZIECI: prawdopodobnie bdb
STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: łagodna, dobrze się dogaduje
STOSUNEK DO KOTÓW: nieznany, w razie potrzeby można sprawdzić
INNE WAŻNE INFORMACJE:
KRÓTKI OPIS:
Całka to kilkuletnia suczka średniej wielkości o opływowych kształtach ;) Straciła dom i straciła swe szczenięta – do schroniska trafiła sama, ale miała jeszcze mleko. Zapewne to szczeniaki były powodem jej porzucenia. Całka jest przyjacielsko nastawiona do ludzi. Nie jest nachalna, ale potrafi upomnieć się o pieszczoty. Łagodna, miła, kontaktowa. Może zamieszkać z dziećmi, będzie świetnym psem rodzinnym. Spokojna i grzeczna. Odnajdzie się zarówno w mieszkaniu w bloku, jak i na podwórku. Jest po sterylizacji.
Nawet w warunkach schroniska zachowuje czystość - swe potrzeby załatwia wyłącznie na wybiegu, a nie w pawilonie.

Magda, tel: 602-18-45-73, e-mail (lub pw: morisowa)

Zdjęcia niewymiarowe dam jako miniaturki:

Na tym zdjęciu sprzed półtora roku jeszcze była szczupła...

IMIĘ: Saracen
ROK URODZENIA: (w przybliżeniu)
2005
strona www
KASTRACJA?STERYLIZACJA: nie
STAN ZDROWIA: biele leki p.padaczkowe
CZIP: tak
SZCZEPIENIA: tak
STOSUNEK DO LUDZI: przyjazny, kontaktowy
STOSUNEK DO DZIECI: prawdopodobnie ok
STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: w schronisku tak sobie, ale może zamieszkać ze spokojnym psem lub suczką
STOSUNEK DO KOTÓW:
nieznany, w razie potrzeby można sprawdzić
INNE WAŻNE INFORMACJE:
KRÓTKI OPIS:
Saracen to duży pies na króciutkich łapkach. W stosunku do ludzi przyjazny - lubi głaskanie, sam się doprasza pieszczot. Grzecznie chodzi na smyczy. Przywiązuje się do opiekuna, prawdziwy psi przyjaciel. Saracen to młody psiak, ma około 3-4 lata. Względem innych psów zaczepny, ale wtedy, gdy jest z nimi stłoczony w jednym boksie. W normalnych, domowych warunkach mógłby mieszkać z innym psem, a jeszcze chętniej z suczką. Saracen nie ma wielkich szans na adopcje... ma padaczkę. To jego wyrok choć w rzeczywistości nie jest to problem. Saracen musi tylko codziennie dostawać lek, który zapobiega atakom. W schronisku, odkąd jest na lekach, miał tylko jeden atak padaczki. Czy jednak ktoś zdecyduje się na chorego psa..? Zobaczymy, czasem cuda się zdarzają...
Magda, tel: 602-18-45-73, e-mail (lub pw: morisowa)

[video=youtube;uaFqCSZp6d8]http://www.youtube.com/watch?v=uaFqCSZp6d8[/video]

Posted

IMIĘ: NELLY
ROK URODZENIA: (w przybliżeniu) 2005
WĄTEK:
http://www.dogomania.pl/threads/141658-Azyl-pod-Psim-Anio%C5%82em-PSY-DO-ADOPCJI.-Warszawa-Falenica./page63 (posty:629, 630)
STERYLIZACJA: TAK
STAN ZDROWIA: DOBRY
CZIP: NIE
SZCZEPIENIA: B/D
STOSUNEK DO LUDZI: POZYTYWNY
STOSUNEK DO DZIECI: OK
STOSUNEK DO INNYCH PSÓW: RACZEJ POZYTYWNY, MOŻE BAĆ SIĘ DUŻYCH PSÓW
STOSUNEK DO KOTÓW: B/D
INNE WAŻNE INFORMACJE: SZUKAMY DLA SUNI PILNIE DT
KRÓTKI OPIS: w schronisku jest przestraszona ale nieagresywna. Jest niekłopotliwa, cichutka, zachowuje czystość, lubi spacery i ludzkie kolana, bo to taka nakolankowa suńka jest. Najlepiej czułaby się w spokojnym domu.
LOKALIZACJA: PRZEBYWA W AZYLU POD PSIM ANIŁEM (WARSZAWA-FALENICA)
KONTAKT W SPRAWIE ADOPCJI: tel. 603 650 101, mail: [email protected]

Posted

Nelly PILNIE musi trafic do DT albo wyrozumialego DS.
Ta sliczna dziewczynka jest na maxa skolowana tym co sie dzieje.

Odzywa na spacerach, podnosi ogonek, wracajac do klatki natychmiast zmienia sie w innego psiaka, Kladzie uszy,rozglada sie wokol, jakby szukala osoby, ktora da jej milosc... Jej wzrok...ehhh, pamietam jej spojrzenie. Blagalny wzrok, proszacy o dom...

Bardz prosimy o Dt dla malenkiej. Albo najlepiej DS.

Nelly to sunia w pilnej potrzebie. To typ psiaka, ktory wyjatkowo znosi schronisko :(:(