Tekla64 Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 mysle ze z czasem to mu przejdzie a przedszkole jak najbardziej zdjecia super sa a kolega ksieciunio cudnie sie prezentuje Quote
psyja Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 FredziaFredzia napisał(a): Mam problem! Ten z płaską twarzą jest agresywny do innych psów. Jak tylko jakiegoś widzi, od razu się jeży i leci, nie ważne czy duży/mały. Od razu z zębami. Nika się go boi, nawet na zdjęciach widać jak mały się czai - cały czas za nią biegał. Eris ma anielską cierpliwość, poza tym nauczył już małego że jego się nie zaczepia - Pepper wystarczy że raz warknął i jest święty. Tylko co jak nie daj Boże trafimy na jakiegoś który tak jak i on będzie chciał dominować? No i z takim małego nastawieniem nie wiem jak będzie na wystawach jak szybko tego nie wyperswaduję z tej jego okrągłej główki. Nie mam pomysłu, co mogę zrobić. Staram się wprowadzać co chwila nowe psy w towarzystwo, ale jednak to nic nie daje. Może jakieś psie przedszkole? :shake: ile Franek ma? ja też radziłabym przedszkole, mój mały ( w tej chwili już 7 miesięczny) niesamowicie kochał wszystkie pieski do momentu jak został pogryziony w wieku 4 miesięcy.. potem było jeszcze kilka ataków na niego, na szczęście w kolejnych przypadkach psy były na smyczach więc nie dochodziło do spięć bezpośrednich, ale dla takiego maluszka to szok. a z szoku zrobił się wkrótce lęk :( doszło do tego że zaczął poważniej bać się dużych psów, reagować nerwowo może nie tyle agresją co napinaniem całego ciała i ostrzegawczym szczekaniem z daleka... omijał łukiem wszystko co duże szczekając jednocześnie lub podchodził, wąchał i jak było dla niego już za blisko to skakał psu do gardła - jakby wyznawał zasadę że lepiej zastraszyć niż samemu być zastraszonym. z małymi psami było wszystko w porządku ale jednak nie witał się na takim luzie jak wcześniej. od 2 tygodni chodzimy do przedszkola (do którego pójście odwlekałam ponieważ maluch nie miał żadnych ale to żandych problemów) i jest mała poprawa :) 4x w tygodniu maluch spotyka się z psami różnych ras i wielkości (od shih tzu, buldożków do wyżłów i onków) i myślę że mogę być zadowolona. idealnie oczywiście nie jest, na to trzeba więcej czasu. uczymy się chodzić przy dużych psach bez dźwięków, nerwów oraz powoli witać z nimi. spróbujcie Wy też zacząć szkolenie/przedszkole, duużo smaków i cierpliwości i powinno być ok :) Quote
monia&nero Posted October 31, 2011 Posted October 31, 2011 ja niestety nic nie doradzę bo mój plaskaty to kocha wszystkie psy ale trzymamy kciuki za Frania Quote
Asiaczek Posted November 1, 2011 Posted November 1, 2011 psyja napisał(a):ile Franek ma? ja też radziłabym przedszkole, mój mały ( w tej chwili już 7 miesięczny) niesamowicie kochał wszystkie pieski do momentu jak został pogryziony w wieku 4 miesięcy.. potem było jeszcze kilka ataków na niego, na szczęście w kolejnych przypadkach psy były na smyczach więc nie dochodziło do spięć bezpośrednich, ale dla takiego maluszka to szok. a z szoku zrobił się wkrótce lęk :( doszło do tego że zaczął poważniej bać się dużych psów, reagować nerwowo może nie tyle agresją co napinaniem całego ciała i ostrzegawczym szczekaniem z daleka... omijał łukiem wszystko co duże szczekając jednocześnie lub podchodził, wąchał i jak było dla niego już za blisko to skakał psu do gardła - jakby wyznawał zasadę że lepiej zastraszyć niż samemu być zastraszonym. z małymi psami było wszystko w porządku ale jednak nie witał się na takim luzie jak wcześniej. od 2 tygodni chodzimy do przedszkola (do którego pójście odwlekałam ponieważ maluch nie miał żadnych ale to żandych problemów) i jest mała poprawa :) 4x w tygodniu maluch spotyka się z psami różnych ras i wielkości (od shih tzu, buldożków do wyżłów i onków) i myślę że mogę być zadowolona. idealnie oczywiście nie jest, na to trzeba więcej czasu. uczymy się chodzić przy dużych psach bez dźwięków, nerwów oraz powoli witać z nimi. spróbujcie Wy też zacząć szkolenie/przedszkole, duużo smaków i cierpliwości i powinno być ok :) Takie ataki na maluchy to częste zjawisko, a potem to już tylko problemy sa... pzdr. Quote
FredziaFredzia Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Postanowione, idziemy do psiego przedszkola. :) Wczoraj zaniosłam już dokumenty do wyrobienia rodowodu Frania, ale znając życie będzie to trwało około 4 miesięcy zanim przyjdzie - na przydomek czekam od lipca! Quote
FredziaFredzia Posted November 3, 2011 Author Posted November 3, 2011 Oj w planach na razie nie mam suczki, ale przydomek warto mieć wcześniej, prawda? ;) Quote
kalyna Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 a ja się zastanawiam skąd pomysł na wzięcie Buldożka. Myślałam jednak, że jak ktoś ma Samojeda to bardziej w tą rasę się wkręci w tu taka niespodzianka. Jedyne co je łączy to biały kolor ;) http://psiarze.com/images/1244040338/1_500/121989511.jpg mały i duży :loveu: Quote
andromeda Posted November 3, 2011 Posted November 3, 2011 [quote name='FredziaFredzia'] Hejka :) Jaki śliczny pulpet :):) Quote
monia&nero Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 [quote name='kalyna']a ja się zastanawiam skąd pomysł na wzięcie Buldożka. Myślałam jednak, że jak ktoś ma Samojeda to bardziej w tą rasę się wkręci w tu taka niespodzianka. Jedyne co je łączy to biały kolor ;) http://psiarze.com/images/1244040338/1_500/121989511.jpg mały i duży :loveu: Jak się pozna tę cudowną rasę bulgotków to juz człowiek nie chce mieć innej :) :):) Głaski dla Erisa i Frania Quote
Tekla64 Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 ja mysle ze w kazda rase jak sie wkreci to sie ino ja chce miec hihihi ale nic nie stoi na przeszkodzie coby sie w pare ras wkrecic Quote
Kosmaty Gałganek Posted November 4, 2011 Posted November 4, 2011 Tekla64 napisał(a):ja mysle ze w kazda rase jak sie wkreci to sie ino ja chce miec hihihi ale nic nie stoi na przeszkodzie coby sie w pare ras wkrecic [FONT=Comic Sans MS]Święte słowa :lol: Sama bym się chętnie wkręciła jeszcze w jakąś rasę ale dwa briardy w mieszkaniu to jakby aż nadto :evil_lol::evil_lol:[/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][/FONT] Quote
Maalwi Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 A moja Bibi zaczęła reagować agresywnie na duze psy :( w drugi dizeń kiedy ja do domu przywiexlismy "napadł" nas pies wielkości onka podszedł i chciał sie przywitać a Bibi ze strachu zwiała mi z obrozy, mało nie umarłam ze strachu :(i od tamtej pory jak nas napadają duze psy bez smycxy i ja depczą i gniotą to coraz bardziej sie ich bała. Dzisiaj się już rzuciła na laba :( Chodzimy na posłuszeństwo ale jeśli chodzi o duze psy to skzolenie nic nie da jesli nadal będą głupi właściciele zachowywać sie tak jak sie zachowują. A wam radzę przedszkole oczywiście, u mnie jest na osiedlu jeden beżowy bulgotek któremu sie chodzic nie chce i właściciele go noszą hihihi Quote
kalyna Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 no właśnie ja tak mam, że tylko ONki, ale to co z nimi się dzieje to nie wiem czy zostanę im wierna na zawsze :( ale mimo to jakoś uwielbiam psy pasterskie :loveu: i wokół tych będę się kręcić.... ale z drugiej strony to nigdy nie mówi nigdy co do niektórych ras :) a jeśli mi chodzi o buldożka i samojeda to jakby nie było są to trochę skrajności dlatego sie zapytałam :) Quote
monia&nero Posted November 6, 2011 Posted November 6, 2011 co tam słychać u cudnych białasków Eriska i Frania? Quote
Saththa Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 Alez klusek :lol::) Wydaje sie duzy... na zdjęciu z Erisem malutki... a maja przed oczami Erisa to taki mikrut ejszcze z Frania chyba jest co? I jak tam przedszkole? zapisaliście się gdzieś? Quote
FredziaFredzia Posted November 7, 2011 Author Posted November 7, 2011 kalyna, to tak jak Tekla64 pisze, można się wkręcić w kilka ras - ja jestem bardzo w samoyedach, ale buldog mnie urzekł. ;) Maalwi - o kurczę, my takich przygód nie mieliśmy. Saththa, mały jest faktycznie mały mając porównanie Erisowe a Twojego Tazzia - ten to już zupełny gigant przy moich. :lol: Co u nas słychać? Wszystko w porządku, zdjęć na razie nie mam, bo w Nowogardzie aparat zostawiłam, a z telefonu to już nie to samo. Na szkolenie mam nadzieję już w ten weekend się wybierzemy. Tylko nie wiem do jakiej szkoły - czy Happy Dog, czy Psia Farma - ale skłaniam się ku tej drugiej. Quote
Lucky. Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 ja polecam psią farmę, słyszałam wiele dobrych opinii od osób które znam, które tam chodziły, ale na agility :) Quote
AgataP Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 http://img24.imageshack.us/img24/4673/img3809zz.jpg Franio to niezły byczek, mały a już robi wrażenie posturą ;) bedzie rządził na osiedlu :diabloti: Quote
Vectra Posted November 7, 2011 Posted November 7, 2011 A ja mam z Bogusiem w drugą stronę - on kocha wszystkie psy , a czym większy tym kocha mocniej i kiedyś źle skończy :diabloti: na wystawie w NDM , upodobał sobie wielkiego , czarnego , mało przyjaznego CC i co z tego że CC chcało go zeżreć , Boguś chciał się bawić i już :evilbat: no ale Franio ... to psów obcych nienawidzi - więc może to IMIĘ ma coś na rzeczy ;) :evil_lol: Quote
FredziaFredzia Posted November 8, 2011 Author Posted November 8, 2011 AgataP - to już jest cwaniak z dzielni.:diabloti: Vectra - a ostrzegałaś mnie do imienia, ostrzegałaś. :roll: Saththa - i jak? Quote
monia&nero Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 a czy możemy pięknie poprosić o nowe zdjęcia lub filmiki białasków? Jak tam Eris w roli starszego brata :) Quote
Amber Posted November 8, 2011 Posted November 8, 2011 No proszę, trochę człowieka nie było wśród żywych ;) a tu sobie inni nowe psy pokupowali ;). Niech się Franiowi układa z Erisem jak najlepiej :) Quote
Recommended Posts