Oscar Patric Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 ale się orgomnie cieszę że wszystko jest ok:) głaski zasyłamy Quote
Kajusza Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 i jak tam białasek? Lepiej sie już czuje? widziałam, że szukałaś szarpaczków, to zapraszam na bazarek i przy okazji na zaglosowanie na koją fotkę (zbieram kasę na bezdomnego Hermesa - wykastrowanie i usunięcie naddziąślaków) Kajusza napisał(a):Głosowanie do kalendarza sie zaczęło! to ja bardzo proszę o głosowanie na fotkę nr 15 (czyli wegetkę), jak coś wygramy to kasa pójdzie na gorzowskiej bulowate :-) to głosujemy: http://www.dogomania.pl/threads/217513-GŁOSUJEMY-!-fotoBazar-do-kalendarza-dogo!!!-do-03.12-g-23.00 A na bazarku z psimi gadżetami dodałam nowe fanty, serdecznie zapraszam :-) http://www.dogomania.pl/threads/218148-DODAŁAM-PREPARAT-NA-STAWY-Wszystko-dla-psa..na-gorzowskie-TTB-do-30.11.2011 serdecznie dziękuję za pomoc gorzowskim bezdomnym psom! Quote
FredziaFredzia Posted November 26, 2011 Author Posted November 26, 2011 justysiek Ja też tak uwielbiałam i w końcu kupiłam. :diabloti: Tekla64 Patrząc po innych, nie tylko Franek tak ma - chyba wszystkie płaskopyskie. :lol: Lucky. Boi się z jakiegoś powodu? jonQuilla Idealnie określone, teraz też tak leży, ale brzuch ma jeszcze w posłanku, myślę że to kwestia czasu. :evil_lol: Vectra Boguś też tak śpi?:evil_lol: Kajusza Zagłosowałam, a co do bazarku - zajrzałam, ale poczekam do końca.;) Psy wygłaskane, dziękuję wszystkim! A spotkania tak wyszło że są teraz co niedzielę, każdy może się przyłączyć. :cool3: U Erisa coraz lepiej, chociaż dalej sika pod siebie co jakiś czas. Wody pije mnóstwo, ale i apetyt znowu wrócił, więc jest ok. Jeszcze tylko jutro i pojutrze zastrzyki i od wtorku pozostaje smarowanie chitopanem i czekanie do 8 grudnia na zdjęcie szwów. Oby się dobrze goiło! Dzisiaj korzystając z ładnej pogody byliśmy na spacerze z obydwoma psami - wokół jeziora Głębokiego trasą turystyczną (6 km! 2 godziny prawie spaceru). I Franek i Eris zadowolone i szczęśliwe z wypadu były. :) Mam kilka zdjęć, za jakość przepraszam, robione telefonem. Uwaga, będziemy ćwiczyć wystawianie! O wyszło, rób szybko zdjęcie! Michał z Erisem - Eris patrz tam! (na spacer zdejmujemy "klosz" - ja najchętniej zdjęłabym mu w ogóle, ale nie może się lizać po szwach). I tu dzielny pacjent - na lewej łapce widać wyciętą sierść po wenflonie. :calus: Quote
Lucky. Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 ogólnie M, boi się dużych psów, jak mała była to się owczarek niemiecki na nią rzucił, zostało to gdzieś w główce, ale myślę, że jest o wiele lepiej, bo kiedyś jak widziała psa, to w ryk wpadała i uciekała, teraz może przejść spokojnie. ja w wakacje szłam na piechotę z psem ode mnie na głębokie, i jeszcze dookoła jeziorka :P ale wtedy padłyśmy w domu obydwie :P Quote
Kajusza Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 FredziaFredzia;18087169[B napisał(a):Kajusza Zagłosowałam, a co do bazarku - zajrzałam, ale poczekam do końca.;) rozumiem :-) i na zachętę powiem, że 11 grudnia będę w Szczecinie, także można zaoszczędzić na przesyłce (będę na psim wybiegu). Quote
taxelina Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 http://psiarze.com/images/1244040338/1_500/124335740.jpg Gdybys nie powiedziala to bym nawet nie zauwazyla ubytku siersci Quote
Tekla64 Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 fajny spacer mielscie i wiecie co takie biale psy u innych fajnie sie oglada hihihi ja sobie u siebie w zyciu nie wyobrazam coby byly takie biale Quote
justysiek Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 też może sobie kiedyś bulwę zakupię :) Quote
kalyna Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 U nas Sonia po sterylce nie miała ani kubraczka, aby klosza. Jak próbowała lizać to mówiliśmy: nie wolno i był spokój, Wszystko się ładnie zagoiło :) A co do prób ustawania to nie lepiej od samego początku uczyć go z ringówką? żeby od pierwszych chwil ją kojarzył z ustawianiem? Quote
Vectra Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 moja Lalka , 4 dni po sterylce , przeskoczyła 160 cm ogrodzenie :diabloti: kubraczek miała , pół dnia , bo Kano z niej zdarł Quote
monia&nero Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 [quote name='justysiek']też może sobie kiedyś bulwę zakupię :) zrób to jak najszybciej :) to cudowne psiaki :) http://psiarze.com/images/1244040338/1_500/124335738.jpg rośnie nam czempion ! http://psiarze.com/images/1244040338/1_500/124335739.jpg Erisek kochany! taki słodki i puchaty - nic tylko tulić i tulić!! Quote
justysiek Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 zrób to jak najszybciej to cudowne psiaki wiem, miałam na dt i sie zakochałam :) Quote
FredziaFredzia Posted November 29, 2011 Author Posted November 29, 2011 Tekla64 - wiele osób tak mówi, ale oprócz deszczowych dni nie jest trudno utrzymać białasa. Vectra - Twoje psy w ogóle są... inne :evil_lol: A co do klosza - wolę, żeby miał, bo jak idę na uczelnię, do toalety, czy nawet jestem w kuchni a Eris w pokoju to nie chciałabym ryzykować. Przemęczy się do 8 grudnia i będzie miał spokój, a klosz zostanie - a może akurat się komuś przyda kiedyś. A z rozdzieleniem psów jak nas nie ma znalazłam sposób - Franek zostaje w naszym dużym pokoju, Eris na reszcie mieszkania. Ubytek sierści dalej jest, ciekawe kiedy zacznie odrastać, bo na razie taka różowa łapka jest widoczna. O tak, polecam bulwę - wystarczy spojrzeć na minę którą zrobi (a robi non stop) i już się człowiek sam śmieje. Zapraszam do tulenia Erisa, on będzie przeszczęśliwy (osoba która tuli może być mniej, jak będzie musiała się oskubywać z białych kłaków :diabloti:). Mizianki przyjęte i już wykorzystane nawet! A po spacerze na Głębokim też mi psy padły na cały dzień, był spokój. Na pewno będziemy to powtarzać, po takim spacerze aż lepszy humor jest. Odnośnie ustawiania - pewnie że lepiej z ringówką, ale akurat jej nie miałam, a tak mnie naszło na tym konarze aby spróbować. Quote
FredziaFredzia Posted November 30, 2011 Author Posted November 30, 2011 Nie mam pomysłu na obiad! Może macie jakieś pomysły? :) PS. Wejdźcie w link w moim podpisie (chow i samoyed) i chociaż podrzućcie dziewczynki, większa szansa, że ktoś zauważy. Quote
taxelina Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 Zebym to ja wiedziala co dzis na obiad zrobic :razz: zawsze moge jakas potrawke z krolika :diabloti: Quote
Oscar Patric Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 u mnie mamcia zrobiła kurczaka z rożna plus buraczki i ziemniaczki pieczone z czosnkiem a na deser czekoladowy tort:) Quote
kalyna Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 unikatowydiament napisał(a):u mnie mamcia zrobiła kurczaka z rożna plus buraczki i ziemniaczki pieczone z czosnkiem a na deser czekoladowy tort:) woooooow ale pyszny obiad :) ja dzisiaj miałam kisiel na obiad, a jutro planuję sałatkę zrobić :D ehh studenckie życie :) Quote
monia&nero Posted November 30, 2011 Posted November 30, 2011 FredziaFredzia napisał(a): PS. Wejdźcie w link w moim podpisie (chow i samoyed) i chociaż podrzućcie dziewczynki, większa szansa, że ktoś zauważy. Już pędzę! Dobrej nocy! Quote
Tekla64 Posted December 1, 2011 Posted December 1, 2011 bez zlonca dzien dobry jak tam przedszkolicie sie jeszcze??? Quote
FredziaFredzia Posted December 1, 2011 Author Posted December 1, 2011 Przedszkolimy, przedszkolimy, jasne! Dzisiaj byliśmy, właśnie niedawno wróciłam do domu :) Quote
Oscar Patric Posted December 2, 2011 Posted December 2, 2011 witamy piątkowo:) miłego i spokojnego weekendu:) Quote
FredziaFredzia Posted December 2, 2011 Author Posted December 2, 2011 Dziękuję, oby był przyjemny i spokojny, a najlepiej jakby jeszcze słoneczny! ;) Eriskowi zrobiła się taka malutka wyczuwalna gulka przy końcu szwów, mam nadzieję że to nic poważnego - doktor mówił że obtłuczenie, ale to od piątku zeszłego nie zniknęło. :shake: Ale już widzę się lepiej czuje, nie jest już taki zmulony, nawet już głośno dyskutuje tak jak przed operacją kiedy przyjdę do domu. Frankowi przyszedł jeden z prezentów świątecznych i nie mogłam sie powstrzymać żeby nie przymierzyć. :evil_lol: Oto obrażony model. Quote
Recommended Posts