Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.1k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Malwi']Opera już w drodze do Prudnika :D w drodze powrotnej dziewczyny biorą papilonopodobnego psiaka do nowego domu ;D[/QUOTE]
O jaaaaaaaaaaaaa...ale czad:D

Posted

[URL="http://www.smileycentral.com/?partner=ZSzeb001_ZSfox000"][IMG]http://smileys.smileycentral.com/cat/12/12_7_21.gif[/IMG][/URL]
no i jak tam ...jadą jeszcze ? :)....napiszcie coś ......

Posted

Opera została wysypana z transportera w pokoiku, wskoczyła od razu na łózko by po chwili uciec za fotel, wcisnąć się w kont i tak siedzi. Też dostała czas do jutra na aklimatyzacje, jest w o wiele lepszym stanie niż Samsung, jest śliczna ale będzie z niej gwiazda jak tylko pokona lęki.

Posted

normalne zachowanie u Opery ... cieszę się bardzo że Maleńka jest już u Ciebie Leno, dziękuję Ci raz jeszcze że zechciałaś się jej podjąć. Opera może mieć uraz do dzieci - była znaleziona na ogródkach działkowych koło szkoły podstawowej, była przeganiana z kąta w kąt i chyba jej to upodobanie do kątów tak zostało :( ...
Agato,Soniu zapomniałam zapytać ... ile za transport ?

Posted

O wiele łatwiej pracuje się z psami, jeżeli zna się ich historie chociaż w mojej karierze poznałam jeden jedyny raz historie psa który do mnie trafił reszta to rysy na zachowaniu psa, które trzeba odczytać aby znaleźć punkt zaczepienia czego się boi czego nie lubi i ewentualnie czego można się spodziewać. Do tej pory moją specjalnością były lęk separacyjny lub agresja. Miałam też psy zagłodzone zastraszone. Jednak z czymś takim jak ta trójka spotykam się pierwszy raz w życiu, one są przerażone do granic możliwości. Zazwyczaj psiaki po opuszczeniu murów schroniska zaczynają oddychać pełną piersią a ich zachowanie zmienia się diametralnie. Niestety nie w tych przypadkach. Po dzisiejszej obserwacji obstawiam, że Opera będzie pierwszą która się otworzy i zgubi skorupę strachu, ma piękne oczy, słucha z zainteresowaniem co do niej mowie wciśnięta w kont patrzy na mnie gdy mowie i przejawia zainteresowanie jako pierwsza podejrzewam dołączy do naszego stada salonowego i za niedługo będzie grzała kosteczki przed kominkiem. Co do Samsunga według mnie będzie z nim problem ale nie takich zawodników łamałam, nastawiona jestem pozytywnie do całej tej operacji najbardziej smutny jest fakt, że te psy boja się człowieka.

Posted

No wiadomo...kobieta kobiete zawsze lepiej zrozumie i szybciej:)
A tak serio....az trudno uwierzyc w to co piszesz.....takie duze psiaki....a w srodku....ziarenko pisaku:(

Posted

Noc minęła interesująco zjadła załatwiła się i uciekła do konta, dzień natomiast był dla niej bardzo interesujący, została wyniesiona na dwór podczas transportu chciała mnie ugryź, Adama jednak nie także wybrała sobie opiekuna jednak ma pecha bo Adam pojechał do pracy i zostałam jej ja. Długo dziś rozmawiałyśmy a ona tak fajnie słucha patrzy w oczy i przekrzywia łebek, jest słodka zjada łapówki chętnie i przy mnie nie ma już oporów ale nie z ręki. Dziewczyna jest śliczna marze o tym żeby ją wykąpać wyczesać niestety przyjdzie mi na to jeszcze poczekać. Na razie musi zaakceptować fakt, że jestem, muszę kojarzyć jej się z czymś dobrym. Jest bardzo skrzywdzona jednak musi o tym zapomnieć by zaufać wydaje mi się, że da radę opanować lęk przed człowiekiem bardzo szybko bo jest bardzo kontaktowa.

Posted

dokładnie ja mam to samo ... cieszę się że już są postępy .... w schronisku w życiu by nie zjadła nic jeśli ktoś był w pobliżu ... choćby nie wiem jakie żarełko było pyszne ...

Posted

hopamy do góry ... nadal są potrzebne deklaracje! ze stałych mamy tylko 135 zł ... i to jeszcze niepewne...
pierwsza strona zaktualizowana ( dodana deklaracja stała Ma6dy:loveu: )

Posted

Mogę już pogłaskać Operę jednak każdy mój ruch ręki jest bacznie przez nią obserwowany, mam tez obowiązek położenia łapówek blisko pyszczka jednak nie będzie jadła w mojej obecność zje zaraz po moim wyjściu wysłuchała dziś historii życiowych pozostałych psiaków z puentą jesteś taka śliczna miałabyś szansę na dom tylko musisz zaufać. Ślicznie słucha, cały czas patrzy na mnie pięknymi oczkami, powolutku zaczyna się otwierać jednak są to minimalne kroczki.

Posted

Agata,Sonia: ale tak być nie może ... Samsung też musiałby dostać coś od opery w prezencie ! O! wiem ... W takim razie kwota jaka miałabyc na transport opery pójdzie na konto Samsunga! niech ma chłopak na hotelik! Co wy na to ?

Posted

Bardzo dziękuję w imieniu Samsunga,ale pomimo tego,że pieniążki bardzo by się przydały,ponieważ nie ma jeszcze uzbieranych stałych deklaracji jest Mu głupio przyjąć całą kwotę:oops:
Dlatego zaproponował podział fifty-fifty...Połowa dla Opery,połowa dla niego,ok?:lol: