Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ale jak to się stało że sunia była w dt i nagle znalazła się w schronisku ?
Była adoptowana i ktoś ją oddał do schronu czy jak ? Bo nie rozumiem za bardzo !

Posted

Tak, sunie trafiły do schronu, bo wylądowały na ulicy z Wiewiórką...

Jutro z rana będę w schronie, wszystkiego się dowiem, jaki ma numer sunia, może wezmę aparat...

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ale jak to się stało że sunia była w dt i nagle znalazła się w schronisku ?
Była adoptowana i ktoś ją oddał do schronu czy jak ? Bo nie rozumiem za bardzo !

Mania i Blacky były na DT u Wiewiórki. Oczywiście powinna powiadomić zanim odwiozła je do schronu

Posted

Ja też nie dostałam infomacji o Blacky, a też ją wyciągałam ze schronu... trochę mi przykro, że dowiedziałam się od osób trzecich, ale trudno. Trzeba teraz coś z tym robić.

Posted

Chyba dzis sie tego nie dowiemy :shake: Jak mozna bylo psom cos takiego zrobic, gdyby w pore poinformowala mozna by szybko hoteliku szukac, a nie ze schronu do schronu...ech

Posted

totalnie nieodpowiedzialna kobieta, :angryy: nawet jak miała wielkie problemy osobiste, to powinna powiadomić osobę , od której przejęła Manię. Na dodatek nie powiedziała w którym schronie jest sunia.
Ciekawe czy pieniądze , które dostała na Manię , spożytkowała właściwie.
Sunia teraz może się cofnąć do punktu wyjściowego.Niestety nie mam na już pomysłu na DT.Będę pytać ,ale wiecie same ,że o DT BEZINTERESOWNE coraz trudniej.Nie mam tu na myśli pomocy np.w leczeniu albo zakupie karmy.Mam na myśli komercyjne DT,

Posted

Poker w tym wypadku juz lepsze komercyjne DT anizeli schron, skad tacy ludzie sie biora a jest ich coraz wiecej na dogo, co niektorzy wypruwaja sobie flaki i sie ciesza z kazdego wyciagnetego psa ze schronu zeby pozniej takie bezmyslne stworzenie dwunozne oddalo znow psa do schroniska :angryy: niektorzy z nas licza kazdy grosz zeby jak najwiecej psow za te grosze uratowac a druga osoba szasta tymi pieniedzmi na prawo i lewo :angryy:

Posted

No coz tego nie wiem. Przegladalam watek o wolontariacie katowickim zeby sie poduczyc i nagle przeczytalam wiadomosc o drugiej suni, ktora z Mania byla na DT. Zamurowalo mnie.

Posted

Poker w tym wypadku juz lepsze komercyjne DT anizeli schron, skad tacy ludzie sie biora a jest ich coraz wiecej na dogo, co niektorzy wypruwaja sobie flaki i sie ciesza z kazdego wyciagnetego psa ze schronu zeby pozniej takie bezmyslne stworzenie dwunozne oddalo znow psa do schroniska :angryy: niektorzy z nas licza kazdy grosz zeby jak najwiecej psow za te grosze uratowac a druga osoba szasta tymi pieniedzmi na prawo i lewo :angryy:

Posted

Już pisalam na tym drugim wątku Mani ,że takie nagle oddanie z Dt do schronu psa a nawet dwóch -jest bardzo szokujące i krzywdzące -psy przede wszystkim -a nas także też ..Bez żadnego uprzedzania nikogo ? Tak z dnia na dzień -psy z platnego DT won - do schronu ?? Jak ta wiewiorka mogla tak postapić -? bez sumienia kobieta i żadnej uczciwosci ...Przecież wziecia psa na platny tymczas jest formą duzego obowiązku i odpowiedzialności -bezplatny zresztą tez . Chyba ta kobieta/dziewczyna nie stracila nagle domu tak z godziny na godzinę ,żeby wyrzucić psy powierzone jej i oplacane -na ulice czy do schronu ??:crazyeye:
Wobec takich nieodpowiedzialnych i niepoważnych ludzi -jak ta wieworka -można przecież wyciągnać prawne konsekwencje chyba ? :angryy:

Posted

Napisałam już do Kisiaraf, bo jej kaskę dla Wiewiórki wysłałam na konto. Może nie zdążyła jej przekazać, więc bedzie już 100 na płatny dt. Kasa to tylko kasa, ale zasady jakieś obowiązują:angryy:

Posted

Niestety mamy znow nowa nauczke, ze na platnych DT trzeba spisywac umowy, bo tak kazdy z nas zgarnie kase a pozniej napisze ze ma problemy i sruu psy do schronu a kasy tez ni widu ni slychu. :angryy:

Posted

Jestem. Po raz pierwszy zresztą na wątku Mani.
Jutro się wyjaśni czy sunia jest w katowickim schronisku, _Lara to sprawdzi. Dzisiaj i tak byśmy się niczego nie dowiedzieli, bo schronisko nieczynne.
Nie wiem co się dokładnie stało. Sama dostałam dość zdawkowy sms, odpowiedź na moje pytanie czy Blacky naprawdę jest w schronie, w którym Wiewiórka napisała tylko, że obie sunie są w schronisku i że bardzo jej przykro, że tak wyszło.