Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Talcott napisał(a):
Lara - a nie wiadomo w której lecznicy były szczepione? Lecznice maja dokumentację i można by ją odtworzyć.

No właśnie Blacky była w schronie, więc trochę tego nie rozumiem....??? A Mania to nie mam pojęcia, zapewne w Jastrzębiu w schronie.

Posted

Ale nie rozumiem dlaczego psy są na kwarantannie, skoro właściciel je oddaje, to i od razu chyba podpisuje zrzeczenie, a poza tym kto w ogóle jest prawnym właścicielem psów ?

Posted

A nie wystarczyłaby do wydania Mani ze schronu bez kwarantanny kopia dokumentacji schroniskowej odnośnie szczepień i sterylizacji? Mam na myśli książkę ewidencyjną.

Posted

shanti napisał(a):
A nie wystarczyłaby do wydania Mani ze schronu bez kwarantanny kopia dokumentacji schroniskowej odnośnie szczepień i sterylizacji? Mam na myśli książkę ewidencyjną.
Manie ja odbierałam z Jastrzebia i mam te dokumenty.Niestety bez pieczątek.
A kiedy mielibyscie transport dla mani? To podjechałbym do schronu w katowicach z tymi papierami.

Posted

Chodzi mi o coś innego. W ksiązce ewidencyjnej wet wpisuje szczepienia, składa podpis i daje pieczatkę. Jeśli w przypadku Mani taka karta ewidencyjna jest mozna ją skopiować i przesłać czy też ktoś by z taka kopią do Katowic pojechał. Ja mogę jako prac. schronu telefonicznie potwierdzić prawdziwość kopii.

Posted

Znalazłam w jej ogłoszeniu, że cztery.
http://aukcjezwierzat.pl/aukcja5111_Mania-miks-sznaucera--sredniego-szuka-domu.html

Porzucona przez wlasciciela,nieufna,kilkuletnia miks sznaucera czeka na odpowiedzialny dom.
Trzeba cierpliwie przelamac jej depresje i tesknote.Potrzebuje odpowiedzialnego czlowieka,
ktory pokaze, ze czlowiek to nie tylko bol i porzucenie.Mania jest wysterylizowana.
Zastrzegam wydanie w bardzo odpowiedzialne rece po podpisaniu umowy adopcyjnej.

Gatunek Sznaucer średni Wiek Lat: 4 Płeć Suka Pochodzenie Mieszane

Posted

Dogo07 napisał(a):
Ale nie rozumiem dlaczego psy są na kwarantannie, skoro właściciel je oddaje, to i od razu chyba podpisuje zrzeczenie, a poza tym kto w ogóle jest prawnym właścicielem psów ?

Trudno w tej sytuacji powiedzieć kto jest właścicielem....

Może i wystarczyłaby, tylko dlaczego tak nie robią z Blacky? przecież jest chyba jej ewidencja kiedy była w schronie?

Posted

malawaszka napisał(a):
dziewczyny ale chyba nie chcecie Mani wziąć z powrotem do schroniska w Jastrzębiu????

Właśnie też mnie to nurtuje... chyba lepiej jej już u "nas"...

Posted

shanti napisał(a):
Chodzi mi o coś innego. W ksiązce ewidencyjnej wet wpisuje szczepienia, składa podpis i daje pieczatkę. Jeśli w przypadku Mani taka karta ewidencyjna jest mozna ją skopiować i przesłać czy też ktoś by z taka kopią do Katowic pojechał. Ja mogę jako prac. schronu telefonicznie potwierdzić prawdziwość kopii.

Mam taką kartę.

Posted

bela51 napisał(a):
A nie chcecie im załatwić hoteliku? Pieniądze jakos by sie zebrało. Mogłyby być razem w boksie, znaja sie.

Też myślę, że się znają, ich wspólne towarzystwo może dobrze na nich działać. Wtedy to by może taniej wyszło.

Posted

__Lara napisał(a):
Trudno w tej sytuacji powiedzieć kto jest właścicielem....

Może i wystarczyłaby, tylko dlaczego tak nie robią z Blacky? przecież jest chyba jej ewidencja kiedy była w schronie?

Dobre pytanie. Monika55 wie o co chodzi i działa.

Na 100% w karcie ew. Mani są wpisane szczepienia łącznie z podpisem i pieczatką weta. Jeśli schron ją na taki dokument i potwierdzenie telefoniczne wyda to Monika wie co dalej.

Posted

__Lara napisał(a):
Też myślę, że się znają, ich wspólne towarzystwo może dobrze na nich działać. Wtedy to by może taniej wyszło.

Może to jest jakieś wyjście? Tylko gdzie miejsce znajdziemy?

Posted

Szukam, szukam glownie domowego DT. Dopiero jutro bede wiedziec.
Wolalabym zeby Mania byla w domu a nie w hotelu w boksie. Oczywiscie to nie oznacza ze tak sie stanie. Sprobowac mozna. Napisalam maile do osob zainteresowanych Mania, jutro dalszy ciag telefonow. Jesli hotelik to gdzie proponujecie?

Posted

monika55 napisał(a):
Wolalabym zeby Mania byla w domu a nie w hotelu w boksie. Oczywiscie to nie oznacza ze tak sie stanie. Sprobowac mozna. Napisalam maile do osob zainteresowanych Mania, jutro dalszy ciag telefonow. Jesli hotelik to gdzie proponujecie?

dokładnie - ona w hoteliku w boksie będzie przezywała tak samo jak w schronisku :( mam nadzieję, ze jutro przyniesie dobre wieści :kciuki:

Posted

monika55 napisał(a):

Najlepszy hotel jaki znam to hotelterier k. Mielca. Albo hotel u AlinyS. Psy mieszkają w domach.