Talcott Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Lara - a nie wiadomo w której lecznicy były szczepione? Lecznice maja dokumentację i można by ją odtworzyć. Quote
__Lara Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Talcott napisał(a):Lara - a nie wiadomo w której lecznicy były szczepione? Lecznice maja dokumentację i można by ją odtworzyć. No właśnie Blacky była w schronie, więc trochę tego nie rozumiem....??? A Mania to nie mam pojęcia, zapewne w Jastrzębiu w schronie. Quote
Talcott Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Ciotka z Jastrzębia tu jest - może Ona sprawdzi! Quote
Onaa Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Ale nie rozumiem dlaczego psy są na kwarantannie, skoro właściciel je oddaje, to i od razu chyba podpisuje zrzeczenie, a poza tym kto w ogóle jest prawnym właścicielem psów ? Quote
shanti Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 A nie wystarczyłaby do wydania Mani ze schronu bez kwarantanny kopia dokumentacji schroniskowej odnośnie szczepień i sterylizacji? Mam na myśli książkę ewidencyjną. Quote
bela51 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 shanti napisał(a):A nie wystarczyłaby do wydania Mani ze schronu bez kwarantanny kopia dokumentacji schroniskowej odnośnie szczepień i sterylizacji? Mam na myśli książkę ewidencyjną. Manie ja odbierałam z Jastrzebia i mam te dokumenty.Niestety bez pieczątek. A kiedy mielibyscie transport dla mani? To podjechałbym do schronu w katowicach z tymi papierami. Quote
shanti Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Chodzi mi o coś innego. W ksiązce ewidencyjnej wet wpisuje szczepienia, składa podpis i daje pieczatkę. Jeśli w przypadku Mani taka karta ewidencyjna jest mozna ją skopiować i przesłać czy też ktoś by z taka kopią do Katowic pojechał. Ja mogę jako prac. schronu telefonicznie potwierdzić prawdziwość kopii. Quote
malawaszka Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 dziewczyny ale chyba nie chcecie Mani wziąć z powrotem do schroniska w Jastrzębiu???? Quote
maciaszek Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 To ja zapytam raz jeszcze: ile Mania ma lat ??!!! Quote
Bjuta Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Znalazłam w jej ogłoszeniu, że cztery. http://aukcjezwierzat.pl/aukcja5111_Mania-miks-sznaucera--sredniego-szuka-domu.html Porzucona przez wlasciciela,nieufna,kilkuletnia miks sznaucera czeka na odpowiedzialny dom. Trzeba cierpliwie przelamac jej depresje i tesknote.Potrzebuje odpowiedzialnego czlowieka, ktory pokaze, ze czlowiek to nie tylko bol i porzucenie.Mania jest wysterylizowana. Zastrzegam wydanie w bardzo odpowiedzialne rece po podpisaniu umowy adopcyjnej. Gatunek Sznaucer średni Wiek Lat: 4 Płeć Suka Pochodzenie Mieszane Quote
__Lara Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Dogo07 napisał(a):Ale nie rozumiem dlaczego psy są na kwarantannie, skoro właściciel je oddaje, to i od razu chyba podpisuje zrzeczenie, a poza tym kto w ogóle jest prawnym właścicielem psów ? Trudno w tej sytuacji powiedzieć kto jest właścicielem.... Może i wystarczyłaby, tylko dlaczego tak nie robią z Blacky? przecież jest chyba jej ewidencja kiedy była w schronie? Quote
shanti Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Nie, chodzi o wydanie Mani na dt bez kwarantanny. Quote
maciaszek Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Dzięki :). Musiałam wprowadzić info na stronę schroniska. Quote
__Lara Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 malawaszka napisał(a):dziewczyny ale chyba nie chcecie Mani wziąć z powrotem do schroniska w Jastrzębiu???? Właśnie też mnie to nurtuje... chyba lepiej jej już u "nas"... Quote
bela51 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 shanti napisał(a):Chodzi mi o coś innego. W ksiązce ewidencyjnej wet wpisuje szczepienia, składa podpis i daje pieczatkę. Jeśli w przypadku Mani taka karta ewidencyjna jest mozna ją skopiować i przesłać czy też ktoś by z taka kopią do Katowic pojechał. Ja mogę jako prac. schronu telefonicznie potwierdzić prawdziwość kopii. Mam taką kartę. Quote
bela51 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 A nie chcecie im załatwić hoteliku? Pieniądze jakos by sie zebrało. Mogłyby być razem w boksie, znaja sie. Quote
__Lara Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 bela51 napisał(a):A nie chcecie im załatwić hoteliku? Pieniądze jakos by sie zebrało. Mogłyby być razem w boksie, znaja sie. Też myślę, że się znają, ich wspólne towarzystwo może dobrze na nich działać. Wtedy to by może taniej wyszło. Quote
shanti Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 __Lara napisał(a):Trudno w tej sytuacji powiedzieć kto jest właścicielem.... Może i wystarczyłaby, tylko dlaczego tak nie robią z Blacky? przecież jest chyba jej ewidencja kiedy była w schronie? Dobre pytanie. Monika55 wie o co chodzi i działa. Na 100% w karcie ew. Mani są wpisane szczepienia łącznie z podpisem i pieczatką weta. Jeśli schron ją na taki dokument i potwierdzenie telefoniczne wyda to Monika wie co dalej. Quote
shanti Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 bela51 napisał(a):Mam taką kartę. Belu, a nie masz czasem wypisu? Quote
leni356 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 __Lara napisał(a):Też myślę, że się znają, ich wspólne towarzystwo może dobrze na nich działać. Wtedy to by może taniej wyszło. Może to jest jakieś wyjście? Tylko gdzie miejsce znajdziemy? Quote
monika55 Posted January 2, 2010 Author Posted January 2, 2010 Szukam, szukam glownie domowego DT. Dopiero jutro bede wiedziec. Wolalabym zeby Mania byla w domu a nie w hotelu w boksie. Oczywiscie to nie oznacza ze tak sie stanie. Sprobowac mozna. Napisalam maile do osob zainteresowanych Mania, jutro dalszy ciag telefonow. Jesli hotelik to gdzie proponujecie? Quote
malawaszka Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 monika55 napisał(a):Szukam, szukam glownie domowego DT. Dopiero jutro bede wiedziec. Wolalabym zeby Mania byla w domu a nie w hotelu w boksie. Oczywiscie to nie oznacza ze tak sie stanie. Sprobowac mozna. Napisalam maile do osob zainteresowanych Mania, jutro dalszy ciag telefonow. Jesli hotelik to gdzie proponujecie? dokładnie - ona w hoteliku w boksie będzie przezywała tak samo jak w schronisku :( mam nadzieję, ze jutro przyniesie dobre wieści :kciuki: Quote
__Lara Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 Ja tak samo, wolałabym dla Blacky domowo dt, Boks to dla niej trochę za mało :( Quote
bela51 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 [quote name='Talcott']Sorry za offa - wykasuję post - ale pilnie szukam kogoś od labradorów! Help!!!! Od labradorów jest np. ambird Quote
bela51 Posted January 2, 2010 Posted January 2, 2010 monika55 napisał(a):Szukam, szukam glownie domowego DT. Dopiero jutro bede wiedziec. Wolalabym zeby Mania byla w domu a nie w hotelu w boksie. Oczywiscie to nie oznacza ze tak sie stanie. Sprobowac mozna. Napisalam maile do osob zainteresowanych Mania, jutro dalszy ciag telefonow. Jesli hotelik to gdzie proponujecie? Najlepszy hotel jaki znam to hotelterier k. Mielca. Albo hotel u AlinyS. Psy mieszkają w domach. Quote
Recommended Posts