Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Lara to chyba Ty masz nr. tel. do rodzicow wiewiorki, moze przedzwon do nich i popros zeby jak najszybciej przeslali ks. zdrowia psow listem poleconym to przeciez tylko koszt 5 zl. lub moze wskazac im osobe z dogo ktora mieszka w Sosnowcu o przekazanie jej ksiazeczek. Czy Amikat ma w dalszym ciagu miejsce dla tych sun?

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Dziewczyny -te ksiazeczki trzeba zabrać osobiscie !! a nie polegać na nich albo na poczcie i czekać tydzien na list polecony !! lepiej tam pojechać we 2-3 osoby i odebrać -poki nie zniszczyli tego -a tak powiedzą ,że wyslali a moga nie wyslać ..a nawet jesli wysla -to listy idą dlugo -nawet te z bliska ..Powiedzą ,ze wyslali listem zwyklym moze -i slad po ksiazeczkach zaginie -i co im zrobicie ? NIC. Moga was potem nawet do domu nie wpuscić -trzeba jechać już dzis-jutro ..poki czas..

A przecież macie w Sosnowcu Bajkę B - Edytkę -ze Emira- jak coś -to mają też mundury.
Albo kogos ze Strazy dZ .Podjechać - a wpierw tel. umowić się z Bajką i moze pomoc wam.

Posted

Słuchajcie, ja do tej pory nie moge wyjśc z szoku. Zawiozłam Wiewiórce Manie i oddałam do rąk własnych. Nigdy bym nie przypuszczała, że jest nieletnia. Makijaż, ufarbowane wlosy.,itp... Sprawiała wrażenie fajnej, miłej dziewczyny. Niech ktos na pw poda mi nazwisko tych Państwa, to moge jutro lub w poniedziałek podjechac po te książeczki. Mam dokumenty adopcyjne ze schronu Manii. Zresztą jestem juz "starsza pani", to mnie nie pogonią, bo sie nie dam. Muszę znac nazwisko, bo to zamkniete osiedle, strzezone, z cerberem i zamykaną bramą. Przesyłanie pocztą bedzie trwało wieki.

Posted

Nieciekawe wiesci. Caly czas mysle jak Manie najszybciej wyciagnac jak sie da i przywiezc do Jastrzebia. Mozna u was podpisac zabranie psa na wlasna odpowiedzialnosc, podpisujac ze zaszczepi sie we wlasnym zakresie? Ona nie moze tam zostac.:-(

Posted

Słuchajcie, ja do tej pory nie moge wyjśc z szoku. Zawiozłam Wiewiórce Manie i oddałam do rąk własnych. Nigdy bym nie przypuszczała, że jest nieletnia. Makijaż, ufarbowane wlosy.,itp... Sprawiała wrażenie fajnej, miłej dziewczyny. Niech ktos na pw poda mi nazwisko tych Państwa, to moge jutro lub w poniedziałek podjechac po te książeczki. Mam dokumenty adopcyjne ze schronu Manii. Zresztą jestem juz "starsza pani", to mnie nie pogonią, bo sie nie dam. Muszę znac nazwisko, bo to zamkniete osiedle, strzezone, z cerberem i zamykaną bramą. Przesyłanie pocztą bedzie trwało wieki.

Posted

Nieciekawe wiesci. Caly czas mysle jak Manie najszybciej wyciagnac jak sie da i przywiezc do Jastrzebia. Mozna u was podpisac zabranie psa na wlasna odpowiedzialnosc, podpisujac ze zaszczepi sie we wlasnym zakresie? Ona nie moze tam zostac.:-(

Posted

bela51, nazwisko zaraz Ci podam na Pw.

Ada-jeje, nie mam serca prosić amikat o dt. Zresztą gdyby mogła to napewno by je wzięła, była dziś w schronie, zna całą sytuację. Poza tym psy są teraz na kwarantannie. Nie można ich wziąć.

Posted

Sorry, ale zaczynam mieć tego dość. Teraz ja mam jazdę na wątku Blacky, bo za dużo szczegółów podałam. To ja już nie wiem co mam pisać, a czego nie. Myślałam, że osobom, które wpłacały na Manię należą się choć takie śladowe informacje, ale wg niektórych też za dużo napisałam...

Posted

DO INFORMACJI WSZYSTKICH: mój post nie miał na celu obsmarowania Wiewiórki czy jej rodziców. Napisałam o sytuacji jaka jest obecnie, gdyż myślę, że wszyscy powinni ją na tyle znać żeby żaden psiak nie poszedł już do dt do Wiewiórki. Jeśli Wiewiórko napisałam za dużo to wybacz. Nie moją rolą jest oceniać Ciebie czy Twoich rodziców, bo nie znam całej sytuacji. Jednak wszyscy muszą wiedzieć jak jest.

Posted

Wydaje sie ze nalezy sie nam jakas informacja dlaczego pies wyladowal w schronisku. Czy to byl kaprys i zla wola czy tez splot innych okolicznosci. Nikt nie zamierza ekscytowac sie tania sensacja i grzebac w prywatnych sprawach.Nikogo nie chce oceniac ale to moj pies, wiele osob bylo i jest zaangazowanych w jego los i nalezy nam sie troche wyjasnien dlaczego z bezpiecznego wydawaloby sie Dt nagle ląduje w schronisku.

Posted

monika55 napisał(a):
Wydaje sie ze nalezy sie nam jakas informacja dlaczego pies wyladowal w schronisku. Czy to byl kaprys i zla wola czy tez splot innych okolicznosci. Nikt nie zamierza ekscytowac sie tania sensacja i grzebac w prywatnych sprawach.Nikogo nie chce oceniac ale to moj pies, wiele osob bylo i jest zaangazowanych w jego los i nalezy nam sie troche wyjasnien dlaczego z bezpiecznego wydawaloby sie Dt nagle ląduje w schronisku.

I o to mi Moniko jedynie chodziło. Dziękuję, że to tak dobitnie napisałaś, czarno na białym.

Posted

Nie przejmuj się, Laro. Każdy z nas domagałby się wyjaśnień, skoro Wiewiórka sama nam tego nie wyjaśniła tylko zniknęła. Na razie ważne żeby odzyskać te książeczki i znaleźć gdzieś miejsce dla Mani i Blacky. Dzięki że pojechałaś do schronu

Posted

ochłonęłam... zerknęłam na wątek Blacky, no i mnie się w głowie nie mieści to co zrobili ci ludzie... wiem, że oni mogą mieć w d... psy i nie interesuje ich co one czują, ale do diabła nie rozumiem dlaczego odrzucili najpierw ofertę pomocy amikat a potem odwieźli sunie do schroniska!!!! zwłaszcza, że obie sunie były bardzo przerażone schroniskiem i wycofane, w głowie mi się to nei mieści i nie interesują mnie żadne powody osobiste dla których to zrobili... czy to miała być jakaś metoda wychowawcza, albo sposób na ukaranie córki... szlag by to...

mam nadzieję, że sunie sobie poradzą z kolejnym wielkim stresem :( Mania jak pojedzie gdzieś do hoteliku czy DT to ma ode mnie ze sznaucerowych 100 zł

co za ludzie....

Posted

NIe będę się rozpisywać jak mi żal psów , itd , bo to oczywiste.
Ta sytuacja powinna być przestrogą przed wydawaniem psów osobom niepełnoletnim bez pisemnej zgody ich prawnych opiekunów. Nawet jeżeli wiewiórka wyglądała na 17 lat , to i tak nie jest to wiek pełnoletni. A nawet gdy osoba jest pełnoletnia , ale mieszka z rodzicami i jest na ich utrzymaniu, to też zgodę na DT powinni wyrazić rodzice tak jak przy adopcji całą rodzina powinna chcieć psa.
Nie ma co przepraszać dziewczynę , ani jej rodziców za ujawnienie szczegółów, bo i tak ich nie znamy.
To ONI powinni nas przeprosić ,a szczególnie starać się teraz o szybkie wyjaśnienie sytuacji psów.