Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Jestem po wezwaniu ;)
Przecudowne to maleństwo :loveu: Pomóc jako DT nie mogę ale mam dużą kenelówkę jeśli będzie potrzebna do czasu znalezienia nowego DT lub już stałego. Takie maleństwo przepiękniaste :loveu: nie może długo czekać na domek!

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

jeśli trzeba to zrobię dla niej allegro.. tylko musicie jakoś mi opisać jej historię bo w pierwszym poscie nie ma za wiele.. czy wiadomo jak trafiła do schroniska???

Posted

Allegro by się przydało.
Tylko, że nie wiem, czy już oglaszać, czy jak będziemy wiedzieć co z jej zdrowiem..
Dzisiaj popołudniu będzie wiadomo.

Jak trafiła do schroniska nie wiem.
Pewnie z interwencji, czyli znaleziona na ulicy...
Maciaszek może wie.
W schronisku była króciutko, bo w tym stanie nie dałaby sobie rady...:shake:

Posted

Mam w znajomych kilka profili zajmujacych sie zwierzakami zaraz poprosze o pomoc.Juz wyslalam prosbe o pomoc,dziewczyny na pewno wrzuca.Pozdrawiam,trzymaj sie niunia!!!

Posted

Ja tylko parę słów z pracy: maleńka czuje się coraz lepiej, kupy już nie są tak wodniste, choć robactwa wciąż w nich dużo.
Malutka wczoraj zaczęła się bawić (kocią myszką i piłeczką :razz: ) i powarkiwać na koty (z zazdrości, raczej zupełnie niegroźnie).
Aha, panicznie boi się swojego odbicia w lustrze - warczy i ucieka. :evil_lol:

Niestety z nią trzeba wychodzić jak ze szczeniakiem: zaraz po obudzeniu się leci do drugiego pomieszczenia i załatwia co jej się tam aktualnie chce...

Swoją drogą, ona chyba jest bardzo, bardzo młoda - czy 2-letni pies ma ruszającego się mleczaka i obgryza meble??

Wdzięczna dziewczynka, tylko baaardzo zaniedbana.

PS. Przepraszam, widzę, że nie ma w rozliczeniu, więc jeszcze raz: wet. we wtorek i w środę to 62 zł, dziś idziemy jeszcze raz - wezmę fakturę za te trzy wizyty.

Posted

Rozliczenia juŻ dopisuję...:oops:

To może Babetka jest młodsza?
MLodnieje nam z każdym dniem :diabloti:

No, ale najważniejsze, że zdrowieje...
Mam nadzieję, że pierwotniaków nie ma...

Wiecie co..a może ona jest z jakiejś wstrętnej pseudohodowli?
To by wyjaśniało zaniedbanie i to, że nie jest kompletnie nauczona załatwiania się na dworze..
Może im zachorowała i pozbyli się problemu...:angryy::mad:
Po takiej maleńkiej śliczności mieliby co na targowisku sprzedawać...:angryy::mad:

Posted

Laimo, a wpłata ode mnie dotarła? Powinna już dawno być.

Czy Babetka była już odrobaczana? Jeśli tak to czy odrobaczenie było powtarzane (skoro ciągle robale ma...)?

Sunia trafiła do schroniska z ulicy. Ale mamy 99% pewności, że ktoś ją wywalił. Kilka dni po jej przyjęciu była w schronie dziewczyna, która ją rozpoznała. Powiedziała, że na swoim osiedlu widywała faceta z identyczną suczyną i że to jest chyba właśnie ta suka. I że teraz faceta widuje samego. Tyle wiadomo. Nic więcej.

Posted

Mam bardzo dobre wiadomości. :)
To już nie ten sam pies. Jest radosna, rozbiegana, sierść coraz ładniejsza.
Kupa raz na dobę i taka, jakie widuję na trawnikach. :diabloti:
Dostała dziś gratis w lecznicy psi probiotyk (w proszku, wystarczy chyba na miesiąc) i kość prasowaną (żeby się odczepiła od moich mebli) w rozmiarze XXL :evil_lol:. Będą zdjęcia.

Maciaszku, była odrobaczana pon.-czw. sporą dawką Aniprazolu (chyba 100 mg/dobę). Więcej nie można, bo podobno może źle działać na szpik, a ona ma złą morfologię (sc. anemię).
Wygląda na to, że zadziałało. Po niedzieli zrobię jeszcze pierwotniaki.

Jaszo, namieszałam z płatnościami. Wetka coś tam pokombinowała i za 3 wizyty wyszło w sumie 40 zł - więc odlicz 22 zł.
Wpłata dla mnie dotarła, bardzo dziękuję!

Na razie tyle, będą zdjęcia.

Aha - ona boi się mężczyzn.

Posted

[quote name='maciaszek']Świetne wieści :multi: :multi:.

Jaszo, dopisz we wpłatach 100 zł :).

Maciaszku - ja dostałam od Was raz 100 zł i to jest na pierwszej stronie. Wysyłałaś raz, prawda? Więcej chyba nie będzie trzeba.
Chyba że później, na szczepienia i RTG tylnych nóżek.

Posted

Swietne wieści!!:multi::multi:
Czekam na decyzję Laimo, czy i kiedy ogłaszać...
A na pierwszej stronie zaraz poprawiam WYDATKI.

A boi się mężczyzn, to pewnie że ten facet u którego była, mocno się do tego przyczynił!!