weszka Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Jestem po wezwaniu ;) Przecudowne to maleństwo :loveu: Pomóc jako DT nie mogę ale mam dużą kenelówkę jeśli będzie potrzebna do czasu znalezienia nowego DT lub już stałego. Takie maleństwo przepiękniaste :loveu: nie może długo czekać na domek! Quote
Asior Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 jeśli trzeba to zrobię dla niej allegro.. tylko musicie jakoś mi opisać jej historię bo w pierwszym poscie nie ma za wiele.. czy wiadomo jak trafiła do schroniska??? Quote
Jasza Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Allegro by się przydało. Tylko, że nie wiem, czy już oglaszać, czy jak będziemy wiedzieć co z jej zdrowiem.. Dzisiaj popołudniu będzie wiadomo. Jak trafiła do schroniska nie wiem. Pewnie z interwencji, czyli znaleziona na ulicy... Maciaszek może wie. W schronisku była króciutko, bo w tym stanie nie dałaby sobie rady...:shake: Quote
Jasza Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Anado - jak możesz, to wrzuć na NK! :cool3: Quote
anado Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Mam w znajomych kilka profili zajmujacych sie zwierzakami zaraz poprosze o pomoc.Juz wyslalam prosbe o pomoc,dziewczyny na pewno wrzuca.Pozdrawiam,trzymaj sie niunia!!! Quote
Laima Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Ja tylko parę słów z pracy: maleńka czuje się coraz lepiej, kupy już nie są tak wodniste, choć robactwa wciąż w nich dużo. Malutka wczoraj zaczęła się bawić (kocią myszką i piłeczką :razz: ) i powarkiwać na koty (z zazdrości, raczej zupełnie niegroźnie). Aha, panicznie boi się swojego odbicia w lustrze - warczy i ucieka. :evil_lol: Niestety z nią trzeba wychodzić jak ze szczeniakiem: zaraz po obudzeniu się leci do drugiego pomieszczenia i załatwia co jej się tam aktualnie chce... Swoją drogą, ona chyba jest bardzo, bardzo młoda - czy 2-letni pies ma ruszającego się mleczaka i obgryza meble?? Wdzięczna dziewczynka, tylko baaardzo zaniedbana. PS. Przepraszam, widzę, że nie ma w rozliczeniu, więc jeszcze raz: wet. we wtorek i w środę to 62 zł, dziś idziemy jeszcze raz - wezmę fakturę za te trzy wizyty. Quote
Jasza Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Rozliczenia juŻ dopisuję...:oops: To może Babetka jest młodsza? MLodnieje nam z każdym dniem :diabloti: No, ale najważniejsze, że zdrowieje... Mam nadzieję, że pierwotniaków nie ma... Wiecie co..a może ona jest z jakiejś wstrętnej pseudohodowli? To by wyjaśniało zaniedbanie i to, że nie jest kompletnie nauczona załatwiania się na dworze.. Może im zachorowała i pozbyli się problemu...:angryy::mad: Po takiej maleńkiej śliczności mieliby co na targowisku sprzedawać...:angryy::mad: Quote
Jasza Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Napisałam do Beaverki w sprawie DT dla maleństwa. Musi porozmawiać z rodzicami.. Ale tak, czy tak zapraszamy na wątek! Quote
__Lara Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Może rzeczywiście Babetka jest młodsza? :razz::razz::razz: Quote
maciaszek Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Laimo, a wpłata ode mnie dotarła? Powinna już dawno być. Czy Babetka była już odrobaczana? Jeśli tak to czy odrobaczenie było powtarzane (skoro ciągle robale ma...)? Sunia trafiła do schroniska z ulicy. Ale mamy 99% pewności, że ktoś ją wywalił. Kilka dni po jej przyjęciu była w schronie dziewczyna, która ją rozpoznała. Powiedziała, że na swoim osiedlu widywała faceta z identyczną suczyną i że to jest chyba właśnie ta suka. I że teraz faceta widuje samego. Tyle wiadomo. Nic więcej. Quote
Jasza Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 mam nadzieję, że Laima ma dzisiaj dobre wieści! Quote
Laima Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Mam bardzo dobre wiadomości. :) To już nie ten sam pies. Jest radosna, rozbiegana, sierść coraz ładniejsza. Kupa raz na dobę i taka, jakie widuję na trawnikach. :diabloti: Dostała dziś gratis w lecznicy psi probiotyk (w proszku, wystarczy chyba na miesiąc) i kość prasowaną (żeby się odczepiła od moich mebli) w rozmiarze XXL :evil_lol:. Będą zdjęcia. Maciaszku, była odrobaczana pon.-czw. sporą dawką Aniprazolu (chyba 100 mg/dobę). Więcej nie można, bo podobno może źle działać na szpik, a ona ma złą morfologię (sc. anemię). Wygląda na to, że zadziałało. Po niedzieli zrobię jeszcze pierwotniaki. Jaszo, namieszałam z płatnościami. Wetka coś tam pokombinowała i za 3 wizyty wyszło w sumie 40 zł - więc odlicz 22 zł. Wpłata dla mnie dotarła, bardzo dziękuję! Na razie tyle, będą zdjęcia. Aha - ona boi się mężczyzn. Quote
maciaszek Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Świetne wieści :multi: :multi:. Jaszo, dopisz we wpłatach 100 zł :). Quote
Laima Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 [quote name='maciaszek']Świetne wieści :multi: :multi:. Jaszo, dopisz we wpłatach 100 zł :). Maciaszku - ja dostałam od Was raz 100 zł i to jest na pierwszej stronie. Wysyłałaś raz, prawda? Więcej chyba nie będzie trzeba. Chyba że później, na szczepienia i RTG tylnych nóżek. Quote
maciaszek Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Tak, tak. Raz 100 zł. Jak jest na pierwszej stronie to ok. Ostatnio jak tam patrzyłam to jeszcze nie było, dlatego napisałam ;). Quote
Jasza Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Swietne wieści!!:multi::multi: Czekam na decyzję Laimo, czy i kiedy ogłaszać... A na pierwszej stronie zaraz poprawiam WYDATKI. A boi się mężczyzn, to pewnie że ten facet u którego była, mocno się do tego przyczynił!! Quote
milosnicy zwierzat Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 ok jestem dodam na nk tylko jakiś opis bo na pierwszej stronie jest niewiele zdjęcie jest + numer konta na jakieś wpłaty i kontakt w razie czego;) Quote
Jasza Posted October 30, 2009 Author Posted October 30, 2009 Kontakt może być na mnie: Agnieszka 514-518-167 [email protected] A co do konta, to już Maciaszek albo Laima... Quote
maciaszek Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 Myślę, że kasę powinna zbierać Laima, skoro Babetka jest u niej :). Quote
Magnesiatko Posted October 30, 2009 Posted October 30, 2009 to zdjęcie jest THE BEST!! :evil_lol: Kochana Psinka :) Quote
Recommended Posts