Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Asior, pani Bebetki też twierdzi, że ona ma najwyżej rok.
Ja, odkąd widziałam, jak tarmosi buty, pościel i pluszaki, to też twierdzę, że szczeniakowata jest. ;)

Posted

Cudna to jest pani Jadzia, u której Babetka mieszkała....
Ale dziękuję za wszystkie dobre słowa, to bardzo miłe.

Pani nie dzwoni, więc pewnie wszystko ok.
Oj, jak się cieszę. :)

• 3 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted

Rozmawiałam z panią Babetki. Bardzo zadowolona, mała ponoć wychodzi na psa w temacie brudzenia w domu, bardzo lubi spacery, kocha zabawy z dziećmi, nie jest wybredna i jest bardzo pocieszna.

Pani myślała, że ktoś z Sosonowca weźmie od niej umowę, dlatego mi jej jeszcze nie przysłała. ALE: powiedziała, że zgubiła kupon na sterylizację (może dostać nowy?) i - UWAGA - że może jednak lepiej, by Babetka choć raz miała szczeniaki i czy sterylizacja jej nie zaszkodzi. Słyszałam, że w tych wątpliwościach bardzo jej sekundował mąż (w tle).
Może ktoś - np. pod pozorem odebrania umowy - porozmawiałby jeszcze raz o sterylizacji. No i, myślę, za jakiś czas trzeba będzie sprawdzić, czy Babetka jest po zabiegu. :] (pani ma złamaną rękę, mówiła, że za jakieś 2 tyg. wybierze się do weterynarza).

Może by ją skierować do sensownego weta w Sosnowcu??

Posted

No chyba mnie zaraz trafi! Fajnie, że domek fajny, ale niech babka nie kombinuje! Podpisała umowę (był w niej zapis o sterylce, prawda?), sterylka ma być i już! Żadnych szczeniaków do jasnej ciasnej...

Laimo
, napisz do Kisiaraf. Może podejdzie do Pani (jeśli da radę), weźmie umowę (zanim i ona się zgubi...), pogada o sterylce. Jeśli Kisiaraf nie będzie mogła to może Ambra, może Glutofia?

Dzwoniłam do lecznicy, która sterylizuje zwierzaki z katowickiego schronu. Powiedziałam w czym problem, że kupon się zgubił. Pani z recepcji powiedziała, żeby kontaktować się w tej sprawie z dr Rybickim. Jakbyś rozmawiała Laimo z właścicielką Babetki to przekaż jej to proszę. To lecznica w Katowicach-Brynowie - 32 251 75 30. Podaj też pani (bo może być potrzebny przy rozmowie z dr Rybickim) numer schroniskowy Babetki - jeśli nie znajdziesz go na wątku to masz go na pewno na dowodzie wydania suni, który dostałaś jak ją zabierałaś.

Posted

Spokojnie, może pani ktoś jakichś głupot nawciskał, że suka musi mieć raz szczeniaki czy coś w tym guście. Trzeba jej wyjaśnić, że sterylka to dobra rzecz i delikatnie przypomnieć, że podpisała umowę...

Laimo, jakieś wieści z frontu?

Posted

Maciaszek, na razie nie dzwonię, siedzę przy chorej córce (ZNÓW!!!); jak zaśnie już na noc, a ja jeszcze dam radę, to zadzwonię i podam tel wet itd.

Posted

Jestem i ja nie ma problemu podjade po umowę. Tylko dwie sprawy:
- nie pamiętam dokładnego adresu tylko mniej więcej blok
- druga sprawa niewiem jak mogłą bym przekonać do sterylki poza rzeczą oczywistą za dużo bezpańskich psiaków?! Może pomożecie wymyślić jakąś sensowną pogadankę?!
Laima zdrówka dla Twojej córci!!!!!!

Posted

Plusy sterylki:

- brak cieczki i wszelkich problemów z nią związanych (brudzenie, stada zainteresowanych psów)
- zapobieganie niepotrzebnemu rozrodowi
- uniknięcie bardzo częstych u suk nowotworów listwy mlecznej i dróg rodnych
- uniknięcie bardzo częstego u suk i niebezpiecznego ropomacicza
- wydłużenie życia o średnio 2 lata
- uniknięcie ciąży urojonych (to dopiero jest męka i dramat dla suki!)

Trzeba też podkreślić, że po sterylce nie zmienia się charakter. Owszem sunia może stać się troszkę spokojniejsza, ale nie zmieni się (jak to wiele ludzi myśli) w całkiem innego, leniwego, odizolowanego od świata psa.

Poza tym powiedz pani, że psy działają instynktownie, nie planują potomstwa, nie są załamane, gdy go mieć nie mogą. Nie można "wciskać' psu naszego ludzkiego sposobu myślenia ;).

Posted

Kasiaraf, jeśli możesz zjawić się tam osobiście, byłoby świetnie. Dziękuję!
Adresu tej pani nie mam (umowy na razie nie przysłała). Masz jej telefon?

• 4 weeks later...
Posted

jA TEŻ CZEKAM NA WIEŚCI.
mAM NADZIEJĘ, ŻE pANI TYLKO NASŁUCHAŁA SIE OBIEGOWYCH OPINII.
aLE RECE OPADAJA, JAK BARDZO LUDZIE MOGĄ BZDURY PLEŚĆ.