AMIGA Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 To nie chodzi o benzynę, tylko o czas. Ja niestety jestem wieczorami uziemiona. Dyspozycyjna jestem do godz. 16 Quote
Laima Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 To odpada. :( Ale, Amiga, dziękuję za dobrą wolę. Quote
Anashar Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Może ja dam radę pomóc, choć ciotką nie jestem a pw dostałem ;) Jakie konkretnie godziny wchodzą w grę? Bo ja niestety w czwartek od 8 do 19 jestem na uczelni, a jeszcze mam dwa kolokwia więc czas też jest dla mnie ważny ;) Ona grzeczna w samochodzie? Bo nie wiem czy mogłaby jechać sama ze mną jak coś ;) A jak nie to może bym TŻtkę namówił, choć ona z czasem ma chyba gorzej niż ja. Ja będę dopiero wieczorem w domu, więc nie martwcie się jak nie odpiszę ;) Quote
Jasza Posted November 30, 2009 Author Posted November 30, 2009 Laimo, cóż Ty na to? Anashar, przepraszam, że Cie ciotką nazwałam...:oops::diabloti: Quote
Laima Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Anashar, o TAK! Byłoby wspaniale. Ja koło 19.30 dopiero będę w domu, więc Babetka może przyjechać najwcześniej po 19.30. Chodzi o środę. Dałbyś radę mimo tych dwóch kolokwiów?... Gdybyś mógł nam pomóc, byłabym bardzo, bardzo wdzięczna. Babetka ma szelki samochodowe, bardzo dobrze jeździ samochodem (jechała ze mną z Katowic na fotelu koło kierowcy; problemów nie robiła). Jaszo, dziękuję. :) JAkby co, szukam też wśród kociarzy. Na pewno się uda. Quote
Laima Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Jeszcze raz tutaj z prośbą do dziewczyn z Katowic - pani, która chciałaby wziąć 9-letniego jamnika z Łodzi, czeka na wizytę (a wcześniej na tel. od kogoś z Katowic). Mieszka na Wełnowcu (czy jakoś tak; przepraszam, jeśli przekręcam). Czy ktoś z tego wątku mógłby się u niej pojawić? Warunek - przed południem. Dzięki! Anashar, proszę, daj znać, żebym wiedziała, czy szukać dalej, czy nie. Quote
maciaszek Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Laimo, przekopiowałam Twoją prośbę na katowicki wątek. Quote
Anashar Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 Laima - mogę dać radę, pouczę się wcześniej. Możemy się umówić na 19.30 u Ciebie? Wyślecie mi adresy na pw skąd ją odebrać i gdzie zawieźć? Quote
Laima Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Anashar, DZIĘKUJĘ! Już piszę pw. Reyes, pisze pw ws. podróży do Katowic. Quote
Jasza Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Wyślę Ci na maila tylko podaj........... Quote
Jasza Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Arial]UMOWA ADOPCYJNA [/FONT] [FONT=Arial]Dotyczy: Przekazania psa na własność innej osoby. Strony: 1.Osoba bezpłatnie oddająca niżej opisanego psa, zwana dalej Wydającym. 2.Osoba podejmująca się opieki nad niżej opisanym psem na niżej opisanych warunkach, zwana dalej Adoptującym. Dane psa: płeć: imię: rasa: chip: tatuaż: rodowód: wiek/data urodzenia: maść: kolor oczu: daty szczepień: Dane Wydającego: imię: nazwisko: nr dowodu tożsamości: Nr. PESEL: adres kontaktowy: telefon kontaktowy: e-mail: Dane Adoptującego: imię: nazwisko: nr dowodu tożsamości: Nr. PESEL: adres kontaktowy: telefon kontaktowy: e-mail: Dokumenty załączone: Zobowiązuję się do otoczenia psa rzetelną opieką, najlepszą, jaką będę w stanie mu zapewnić, oraz do odpowiedzialnego postępowania względem niego, w tym: 1. Jeśli pies ucieknie, zobowiązuję się powiadomić osobę wydającą psa, jak też podjąć wszelkie możliwe kroki zmierzające do odnalezienia go. 2. Jeśli z jakiegokolwiek powodu zrezygnuję z posiadania psa, odwiozę go do osoby wydającej lub zapewnię opiekę nowego, troskliwego i odpowiedzialnego opiekuna i powiadomię o tym kroku osobę wydającą, która ma prawo do skontrolowania nowych warunków i podpisania umowy adopcyjnej z nowym opiekunem. 3. Pod żadnym względem nie porzucę psa ani nie oddam go do schroniska. 4. Pies będzie miał obrożę/uprząż z moim telefonem i/lub adresem. 5. Pies będzie pod opieką weterynaryjną, będzie regularnie odrobaczany, szczepiony, a w razie choroby leczony z należytą troską. 6. Pies nie będzie trzymany na łańcuchu. W przypadku psa mieszkającego na zewnątrz (w kojcu) zobowiązuję się zapewnić mu właściwie ocieploną budę, wybieg oraz stały dostęp do wody, a także posiłek dwa razy dziennie. 7, Wydający będzie miał możliwość sprawdzania warunków przetrzymywania psa, sposobu jego żywienia, prawidłowej socjalizacji, stanu jego zdrowia, odpowiedniej opieki weterynaryjnej, odpowiedniej ilości ruchu. 8. Uniemożliwię psu ucieczki, polowania na inne zwierzęta, będę unikać sytuacji, w których pies może pogryźć się z innym psem (w ramach możliwości). 9. Nie będę kopiować Psu uszu ani ogona (chyba, że względy zdrowotne będą tego bezwzględnie wymagały), ani nie będę Go traktować niezgodnie z Ustawą o ochronie zwierząt. 10. Pies nie zostanie sprzedany. Przygarniam go z potrzeby serca, a nie dla zysku. 11. Pies nie zostanie poddany eksperymentom medycznym lub jakimkolwiek innym. 12. Pies nie jest przeznaczony do rozrodu - zostanie poddany zabiegowi sterylizacji (suka) lub będzie dobrze pilnowany (pies; zalecana kastracja). 13. Jeśli zdarzy mi się sytuacja, że suka została pokryta przez psa, zobowiązuję się pokryć koszty usunięcia ciąży u suki lub – w razie podjęcia takiej decyzji – uśpienia szczeniąt. 14. Wyrażam zgodę na kontrole poadopcyjne. 15. W przypadku rażącego naruszenia któregoś z punktów niniejszej umowy, osoba wydająca ma prawo do natychmiastowego odebrania psa adoptującemu. Przyjmuję do wiadomości, że w razie złego traktowania zwierzęcia grozi mi odpowiedzialność karna na podstawie ustawy o ochronie zwierząt z dnia 21 sierpnia 1997r. Umowę spisano w dwóch jednobrzmiących egzemplarzach, po jednym dla wydającego i adoptującego i wszelkie złamanie umowy lub kwestie, których nie rozstrzyga umowa będą rozstrzygnięte przez sąd. [/FONT] [FONT=Arial][/FONT] [FONT=Arial].................................................. ............................................ Podpis adoptującego Podpis wydającego [/FONT] [FONT=Arial] [/FONT] [FONT=Times New Roman] [/FONT] Quote
Laima Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Umowę ja mam. :) Reyes, jeśli tu zajrzysz: pani może przyjechać z Sosnowca do Katowic po 17 - ja z kolei mogę być na dworcu najpóźniej ok. 14.30. Ok? Quote
Jasza Posted December 1, 2009 Author Posted December 1, 2009 Laimo, nie zapomnij proszę o kuponie na sterylizację. Quote
Anashar Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Ja mam fajny wzór umowy wykorzystywanej zawsze przeze mnie, możecie też pogdlądnąć: http://owczarki.eu/pliki/umowa-owp.doc Była długo opracowywana, żeby wszystko w niej zawrzeć, może się przyda ;) Quote
Laima Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Anashar, dziękuję za telefon! I za umowę. Dam znać. Quote
Guest Reyes Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Hej Przepraszam że nie odpisałam - siedziałam na uczelni cały dzień. Widzimy się może o 14:04 na peronie 2 ? 14:55 mam potem odjazd i będę w Katowicach o 16:32 Chyba akurat? Quote
Laima Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Reyes, świetnie! Na pewno będę. Książeczka + szczepienie na wściekliznę, umowa, bon na sterylizację - trzeba poinformować panią, tak? Ma odebrać w schronisku? Pani mówiła mi, że ma w domu dwójkę chorych wnuków pod opieką (dlatego chciała się umówić na po 17); mam nadzieję, że da sobie radę z brudzeniem Babetki po domu.... Ojojoj. Quote
Guest Reyes Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Więc: nie dawajcie jej od rana jedzenia. Dajcie psicy rano węgiel - nie ma prawa jej zaszkodzić. Chyba tyle. Niech nie pije zbyt dużo przed wyjazdem. Quote
Laima Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 No. Gdzieś za godzinę Babetka będzie u mnie. Reyes, o 14 jesteśmy na dworcu. Z panią "ds" właśnie rozmawiałam. Ma telefon Reyes, dogadają się. Trzymajcie kciuki, żeby ludzie dali radę. :) Quote
Kisiaraf Posted December 2, 2009 Posted December 2, 2009 Oczywiście trzymam kciuki i czekam na wieści :) Quote
Recommended Posts