Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 535
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Ja tylko na chwilę; po ostatnich 3 dniach w pracy padam na pysk.

Czy ktoś z Katowic mógłby zrobić wizytę przedadopc. w Katowicach? Dla tego jamnisia: http://www.dogomania.pl/threads/174370-9-letni-jamnik-z-bloku-na-podwA-rze-A-A-dA-RATUNKU
Pani była chętna na Babetkę, ale okrutnie się napaliła na tego jamniczka. PO rozmowie tel. mam trochę wątpliwości, ale może to tylko takie wrażenie (trochę nerwowa, pies ma być JUŻ!).

Posted

Przypominam że pieniądze muszę mieć z góry na kącie - komu podać numer?

Posted

Z mojej strony jedna taka uwaga ja zostawiłam Pani "okrojoną" umowę tzn skasowałam miejsce na wpisanie danych osobowych. Umowa jest też w jednym egzemplarzu. Tak więc osoba oddająca Babetkę musi mieć umowe przy sobie.
Bardzo się ciesze, że Malutka właśnie tam jedzie.
Komu podać adres Pani na PW?

Posted

[quote name='Reyes']Przypominam że pieniądze muszę mieć z góry na kącie - komu podać numer?Chyba w kącie :eviltong:.
Dobra dobra, wiem, wstrętna jestem :diabloti:.

Jaka kwota dokładnie jest potrzebna?
Kto przelewa? Laimo, starczy z tego, co wpłynęło z bazarku czy nie?

Ja mogę przelać w każdej chwili (no, prawie każdej). Jeśli nie zmieniłaś numeru konta, to je mam.

Posted

maciaszek, z bazarku mam na koncie 15 zł.

Niestety nie zdążyłam pojechać do Babetki, więc nie ma zdjęć. Przepraszam.
Założyłam Babetce książeczkę zdrowia, co by wszystko na papierze było.
Czy ktoś może mi napisać, gdzie znajdę odpowiedni wzór umowy adopc.?

Zadzwonię wieczorem do pani, która chciałaby wziąć jamnika z Łodzi - zapytam, w której dzielnicy Katowic mieszka.

pozdrowienia :)

Posted

No tak... ale skoro Babetka pociągiem ma jechać to musi mieć szczepienie na wściekliznę. Ma już?!

Umowy adopcyjne znajdziesz np. tutaj: http://www.dogomania.pl/threads/25135-ABC-ADOPCJI-PRZEZ-DOGO-w-zarysie-VADEMECUM-ADOPCYJNE-jak-ustrzec-sie-przed-bledami?p=1623458&viewfull=1#post1623458

15 zł to chyba nie starczy. Ok, to ja przeleję z katowickiego konta, a Ty przelejesz na nie potem te 15 zł.

Reyes, podaj kwotę jaką mam Ci przelać?

Posted

Nie była w ogóle szczepiona.
Tylko odrobaczanie + leczenie Bactrimem.
O matko, ja jej nie zaszczepię, chyba że w dzień wyjazdu. :( Gdyby jechała w transporterku, to też musi być szczepienie?

Posted

Nie wiem czy w transporterku musi mieć szczepienie, ale pewnie też.
Myślę, że możesz ją zaszczepić w dniu wyjazdu. Najważniejsze, że będzie miała szczepienie. Aktualne. I to jak aktualne ;).

Posted

maciaszek napisał(a):
Nie wiem czy w transporterku musi mieć szczepienie, ale pewnie też.
Myślę, że możesz ją zaszczepić w dniu wyjazdu. Najważniejsze, że będzie miała szczepienie. Aktualne. I to jak aktualne ;).

Ok. (....)

Posted

Laimo. Masz zapchaną skrzynkę i nie mogę Ci wysłać PW.
Jeżeli możesz to wyślij mi adres mailowy tej Pani ze Świętochłowic która szuka małej suczki lubiącej dzieci.
Podeślę jej kilka psiaczków.
I jestem ze Świętochłowic, więc mogę sprawdzić dom.

Posted

Laima napisał(a):
Szukam kogoś, kto będzie mógł Babetkę przywieźć do mnie w środę wieczorem. Na razie bezskutecznie....

A skąd dokąd ją trzeba przewieźć i czy to musi być akurat wieczorem?

Posted

AMIGA, ja w środy wychodzę z domu przed 7 i wracam po 19, tak że niestety dopiero wieczorem. Z Prądnika Białego na Kurdwanów. Może być za zwrotem kosztu benzyny.

Pani z Katowic, która chciała jamnika z Łodzi, mieszka na Wełnowcu. Zaprasza na wizytę (choć z lekkim wahaniem) przedpołudniami (ok. 12 wychodzi z domu; pracuje na 1/2 etatu). Czy ktoś może tam się pokazać?...