Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Zosia4 napisał(a):
Tak czytam i nie mogę uwierzyć, że losy mojego Liska śledzilo tyle osób.
Że byl psem znanym, kochanym i podziwianym nie tylko przeze mnie. Ale on naprawdę byl tego wart.

Historia jego życia byla wyjątkowa, tak jak on byl wyjątkowym psem.
Im dlużej go nie ma tym bardziej w moich myślach i odczuciach dochodzę do przekonania, że to co nam obojgu się przydarzylo to byla jedna z piękniejszych rzeczy w życiu psa i czlowieka jaka może ich spotkać.

Zmienil wiele w moim sposobie myślenia na wiele spraw. Zmienil przede wszystkim moje podejście do śmierci jako czegoś nieuchronnego a jednocześnie naturalnego w naszym życiu.

Teraz miejsce gdzie jest pochowany pomalu pokrywa się liśćmi spadającymi z brzózek i sosnowym igliwiem. Myślę, że wlaśnie tam mu jest dobrze, tam gdzie najbardziej lubil sobie dreptać. Zaszywal się w tym lasku a po chwili spośród gęstwiny wylaniala się jego szczęśliwa mordka.

Lisku - zapamiętam na zawsze ten Twój ukochany pyszczek i mądre oczy.

Ech, chcialam napisać coś pięknego a znowu tylko się pobeczalam.

Cudownie, Zosiu, że choć krótko, to jednak byliście z sobą - Ty i Lisek
  • i tak wiele daliście sobie nawzajem...

• Replies 892
    • Created
    • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zosiu kochana,
    jestem pewna, że nie tylko dla dogomaniaków, ale i dla mnóstwa ludzi spoza dogo losy Liska stały się symbolem tego, co najlepsze na tym świecie: wrażliwości na cierpienie bezbronnych i ludzkiej dobroci. Pozdrawiam Cię najserdeczniej.

Posted

dlatego warto, warto i jeszcze raz warto! pochylić sie nad losem choć jednego bezdomnego stworzenia, dać mu nadzieję, że ma dla kogo żyć i po co stąd odchodzić:-( .
    Lisku będziesz żył w sercach ludzi, którzy się nad Twoim smutnym losem pochylili - Zosi, Azzie5.....

Posted

Lisku, tak cieszyłam się widząc zdjęcia a na zdjeciach Ciebie, takiego radosnego. Był to bardzo piękny widok. Zaznałeś szczęścia i to najważniejsze, szkoda tylko że tak krótko...
    Lisiątko pozostaniesz w mojej pamięci już na zawsze.

• 3 weeks later...
    Posted

Tweety napisał(a):
    nie długo miną dwa miesiące bez Lisiurka. A u Zosi ogród pewnie czaruje kolorami. Szkoda, że Lis tego nie widzi :shake:

widzi, widzi - tylko to My nie widzimy Jego ;)

• 2 weeks later...
    Posted

Zosiu, znowu wyję ze szczęścia i wzruszenia. Dziś, zanim weszłam na dogo, pomyślałam o Tobie i o tym, że na pewno użyczysz Liskowego miejsca jego komuś...
    Dziękuję!

Posted

Zajrzałam tutaj bo imie Lisek wydawało mi się znajome.Okazało się, że czytałam o historii tego pieska w MP, wydawałoby się, że tak nie dawno...Teraz zobaczyłam, że biednego Liska już nie ma :placz: :placz: Ale dzięki dobremu czlowiekowi spędzil ostatnie chwile życia przy ukochanej pani. Dobrze, że istnieją jeszcze tacy ludzie, którzy potrafią pokochać mimo wad, starego wieku, wyglądu. Mam nadzieje, że innym psiakom też się poszczęści i znajdą na starość szczeście i własne miejsce na świecie w przyjaznym domu.

Posted

_A_G_A_ napisał(a):
    Zajrzałam tutaj bo imie Lisek wydawało mi się znajome.Okazało się, że czytałam o historii tego pieska w MP, wydawałoby się, że tak nie dawno...Teraz zobaczyłam, że biednego Liska już nie ma :placz: :placz: Ale dzięki dobremu czlowiekowi spędzil ostatnie chwile życia przy ukochanej pani. Dobrze, że istnieją jeszcze tacy ludzie, którzy potrafią pokochać mimo wad, starego wieku, wyglądu. Mam nadzieje, że innym psiakom też się poszczęści i znajdą na starość szczeście i własne miejsce na świecie w przyjaznym domu.

Już się poszczęściło ! Kochana Zosia przygarnęła kolejną bidę , z sopockiego schroniska 10-letniego Miśka:multi: :multi: :multi: !!!!!!

Posted

anula1959 napisał(a):
    Już się poszczęściło ! Kochana Zosia przygarnęła kolejną bidę , z sopockiego schroniska 10-letniego Miśka:multi: :multi: :multi: !!!!!!

:bigcool: :sweetCyb: :Cool!: :klacz: :multi: :bigcool: :sweetCyb: :Cool!: :klacz: :multi: