luka1 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 18.10.2009 Jak zwykle - telefon i wołanie o pomoc. Na łańcuchu jest uwiązany pies. Szkielet właściwie, rzucił się na suchy chleb jak na rarytasy. I oświadczenie włascicieli, które paraliżuje cały mój rozsądek - jego lepiej nie karmić, on i tak jest na zabicie. Bo nie szczeka i jest ślepy. Pies przyjechał do Fundacji NERO, je i spi, z budy prawie nie wychodzi, ale nie mam pewności czy faktycznie jest ślepy - zbyt duzo zauważa. 12.02.2010 Bury jest radosnym, energicznym psem. Uwielbia głaskanie, pozbył się nuzycy i robali. Jest chyba zbyt gruby, ale to rewanż za lata głodzenia. Nie wierzę by miał tyle lat na ile go wyliczono. Bardzo chce mieć człowieka na wyłączność. Pies jest pod opieką Fundacji Na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt NERO 96-500 Sochaczew, ul.Kochanowskiego 37/12 KRS 000317840 Jeśli ktoś chciałby przekazać jakąś kwotę na pomoc naszej fundacji prosimy o wpłaty na konto: 67 1020 1185 0000 4802 0174 4093 Quote
elmira Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Co za półmózgi z tych ludzi. Brak slów. Luka, czy to stary pies? Quote
auraa Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Co za bieda:shake: Czy rzeczywiście jest stary? Czy zaniedbany? Quote
bico Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Boże Kochany...dokąd zmierza ten po....ny świat!?:-(:angryy::-(:angryy: Quote
MagYa^^ Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Co to wogle jest?!?!?!?! Pies jest na zabicie?:crazyeye: !!!?!?!?!? Radziłabym monitorować tą rodzinę, skoro tak łatwo im zabić psa!:angryy: Quote
Isadora7 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='majqa']O żesz........:angryy: :angryy: :angryy: i tu garść rzuconych "panienek" Quote
marysia55 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 wiecie, jak czytam takie słowa jak te wypowiedziane przez właścicielkę to najchętniej powiedziałabym jej "Babo idź na cmentarz i sie zakop":angryy: Quote
majqa Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Do mnie po raz kolejny dociera, że jak ktoś ma szczęście to mu się i byk ocieli, bo pomyślcie, co by było, gdyby ten biedak nie trafił pod pieczę NERO? Gdyby jego droga nie skrzyżowała się z fundacyjną? Szpadlem w łeb? :angryy: :placz: Quote
elmira Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 Albo by zaglodzili. Moim zdaniem juz lepiej dac psu kolkiem w leb, a nie skazywac go na powolne konanie i śmierć z glodu. Oczywiście nie popieram itd ;), bo za jedno i drugie bym lapy takiemu zwyrodnialcowi przy samym tylku obcięla. Quote
Ziutka Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 majqa to zobacz nasze dwa pozostałe szkileciki : http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-bokserka-w-opalach-149094/?highlight= http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-interwencja-148487/ Te wszystkie psiaki są odebrane z jednej wsi :angryy: Quote
Isadora7 Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 [quote name='Ziutka']majqa to zobacz nasze dwa pozostałe szkileciki : http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-bokserka-w-opalach-149094/?highlight= http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-interwencja-148487/ Te wszystkie psiaki są odebrane z jednej wsi :angryy: Jakiś pożar trzeba załatwić, albo apokalipsa Quote
bico Posted October 18, 2009 Posted October 18, 2009 majqa napisał(a):Do mnie po raz kolejny dociera, że jak ktoś ma szczęście to mu się i byk ocieli, bo pomyślcie, co by było, gdyby ten biedak nie trafił pod pieczę NERO? Gdyby jego droga nie skrzyżowała się z fundacyjną? Szpadlem w łeb? :angryy: :placz: dla mnie cała groza i potworność takich sytuacji tkwi w tym, że widok tego psa uświadamia mi, ile takich psów zostało i zostanie tak zakatowanych, zamordowanych, zagłodzonych:-(:-(:-(:-( 1 ocalony, 15 szpadlem w łeb albo zdychaj z głodu:-(:-(:-( na widok ocaleńca, myślę zawsze o tych, którym się nie uda/udało:-(:-( Quote
luka1 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 Biko - dokładnie. Ludzie ci to bida z nędza, ani tam co zjeść ani co pilnować. Utrzymuje ich Opieka Społeczna, a i tak pan ciągle zachlany, Kobitka podobno umysłowo niepelno sprawna. Żyją bo tak im wygodnie, jak im się udało tak długo przeżyć - oni sami nie wiedzą. Na miejsce zabranego psa mają dwa następne. Narazie biegają lużno, jak coś zeżrą pójdą na łańcuch. Podzielą los swojego poprzednika. Quote
Dorota Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 To nie problem biedy ,tylko "CIEMNOTY" . To prymitywne istoty ,pozbawione odrobiny człowieczeństwa. Polska wieś to "Średniowieczny CIEMNOGRÓD" Jak udało nam się "ZACHOWAĆ" z takim społeczeństwem w środku Europy? To nasz jedyny "SUKCES" . Najgorsze jest to że Ciemnogród wychowuje następny Ciemnogród :angryy::mad: Dzięki że Nero jest blisko . Quote
Lionees Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='luka1']... Na miejsce zabranego psa mają dwa następne. Narazie biegają lużno, jak coś zeżrą pójdą na łańcuch. Podzielą los swojego poprzednika. A zeżrą na pewno,bo będą głodne:shake:.No chyba,że nie zdążą pójść na łańcuch,bo jak zeżrą coś sąsiadowi o tej samej mentalności co "właściciel" psów,to szpadlem w łeb i już po kłopocie.A właściciel weźmie następnego psa,bo mu tamten pewnie gdzieś uciekł....cholera jedna,a tak miał dobrze i zwiał:mad:-pomyśli se chłop:shake: Quote
kasik wawa Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 [quote name='Isadora7']i tu garść rzuconych "panienek" podobne odczucia co sie dzieje, kilka dni temu bokserka teraz to cudo. swiat sie wali Quote
Dorota Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 To piękny psiak , tylko bardzo zagłodzony , moim zdaniem on nie jest stary:-( I dowiedziałam się że Boksia Dziunia, Konar i to cudo jest z jednej wsi ,ta wieś polska to Janowo.:mad: Quote
pietrucha204 Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 takie psy niestety w każdej wsi pewnie się znajdzie :angryy::angryy::angryy: kiedy to się skończy? zmieni się prawo kiedyś????????? ile te zwierzęta muszą jeszcze wycierpieć??? Quote
luka1 Posted October 19, 2009 Author Posted October 19, 2009 pies cały czas spi. Wychodzi z budy tylko by dopełnic braki w zołądku, zrobić siusiu, kupkę i wtedy gdy go wołam. Bardzo lubi gdy go się głaszcze - przytula sie i patrzy z wdziecznoscią. Quote
auraa Posted October 19, 2009 Posted October 19, 2009 Mi też nie wygląda na starego..................... Quote
Recommended Posts