Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

18.10.2009
Jak zwykle - telefon i wołanie o pomoc. Na łańcuchu jest uwiązany pies. Szkielet właściwie, rzucił się na suchy chleb jak na rarytasy. I oświadczenie włascicieli, które paraliżuje cały mój rozsądek - jego lepiej nie karmić, on i tak jest na zabicie. Bo nie szczeka i jest ślepy.
Pies przyjechał do Fundacji NERO, je i spi, z budy prawie nie wychodzi, ale nie mam pewności czy faktycznie jest ślepy - zbyt duzo zauważa.
12.02.2010
Bury jest radosnym, energicznym psem. Uwielbia głaskanie, pozbył się nuzycy i robali. Jest chyba zbyt gruby, ale to rewanż za lata głodzenia. Nie wierzę by miał tyle lat na ile go wyliczono. Bardzo chce mieć człowieka na wyłączność.

Pies jest pod opieką
Fundacji Na Rzecz Ochrony Praw Zwierząt NERO
96-500 Sochaczew, ul.Kochanowskiego 37/12
KRS 000317840
Jeśli ktoś chciałby przekazać jakąś kwotę na pomoc naszej fundacji prosimy o wpłaty na konto:
67 1020 1185 0000 4802 0174 4093

Posted

Do mnie po raz kolejny dociera, że jak ktoś ma szczęście to mu się i byk ocieli, bo pomyślcie, co by było, gdyby ten biedak nie trafił pod pieczę NERO? Gdyby jego droga nie skrzyżowała się z fundacyjną?
Szpadlem w łeb? :angryy: :placz:

Posted

Albo by zaglodzili. Moim zdaniem juz lepiej dac psu kolkiem w leb, a nie skazywac go na powolne konanie i śmierć z glodu. Oczywiście nie popieram itd ;), bo za jedno i drugie bym lapy takiemu zwyrodnialcowi przy samym tylku obcięla.

Posted

majqa napisał(a):
Do mnie po raz kolejny dociera, że jak ktoś ma szczęście to mu się i byk ocieli, bo pomyślcie, co by było, gdyby ten biedak nie trafił pod pieczę NERO? Gdyby jego droga nie skrzyżowała się z fundacyjną?
Szpadlem w łeb? :angryy: :placz:

dla mnie cała groza i potworność takich sytuacji tkwi w tym, że widok tego psa uświadamia mi, ile takich psów zostało i zostanie tak zakatowanych, zamordowanych, zagłodzonych:-(:-(:-(:-(

1 ocalony, 15 szpadlem w łeb albo zdychaj z głodu:-(:-(:-(

na widok ocaleńca, myślę zawsze o tych, którym się nie uda/udało:-(:-(

Posted

Biko - dokładnie. Ludzie ci to bida z nędza, ani tam co zjeść ani co pilnować. Utrzymuje ich Opieka Społeczna, a i tak pan ciągle zachlany, Kobitka podobno umysłowo niepelno sprawna. Żyją bo tak im wygodnie, jak im się udało tak długo przeżyć - oni sami nie wiedzą. Na miejsce zabranego psa mają dwa następne. Narazie biegają lużno, jak coś zeżrą pójdą na łańcuch. Podzielą los swojego poprzednika.

Posted

To nie problem biedy ,tylko "CIEMNOTY" .
To prymitywne istoty ,pozbawione odrobiny człowieczeństwa. Polska wieś to "Średniowieczny CIEMNOGRÓD"
Jak udało nam się "ZACHOWAĆ" z takim społeczeństwem w środku Europy?
To nasz jedyny "SUKCES" .
Najgorsze jest to że Ciemnogród wychowuje następny Ciemnogród :angryy::mad:
Dzięki że Nero jest blisko .

Posted

[quote name='luka1']... Na miejsce zabranego psa mają dwa następne. Narazie biegają lużno, jak coś zeżrą pójdą na łańcuch. Podzielą los swojego poprzednika.
A zeżrą na pewno,bo będą głodne:shake:.No chyba,że nie zdążą pójść na łańcuch,bo jak zeżrą coś sąsiadowi o tej samej mentalności co "właściciel" psów,to szpadlem w łeb i już po kłopocie.A właściciel weźmie następnego psa,bo mu tamten pewnie gdzieś uciekł....cholera jedna,a tak miał dobrze i zwiał:mad:-pomyśli se chłop:shake:

Posted

To piękny psiak , tylko bardzo zagłodzony , moim zdaniem on nie jest stary:-(
I dowiedziałam się że Boksia Dziunia, Konar i to cudo jest z jednej wsi ,ta wieś polska to Janowo.:mad:

Posted

pies cały czas spi. Wychodzi z budy tylko by dopełnic braki w zołądku, zrobić siusiu, kupkę i wtedy gdy go wołam. Bardzo lubi gdy go się głaszcze - przytula sie i patrzy z wdziecznoscią.