luka1 Posted November 10, 2009 Author Posted November 10, 2009 Pies jest bardzo wyniszczony. Przez lata był trzymany w bardzo złych warunkach. Jest wychudzony i bardzo słabo przybiera na wadze. Bardzo słabo. Gdy przyszedł do nas słaniał się na łapach. Jedzenie wchłaniał jak gąbka. Teraz tez zjada każdą ilość, ale już nie jednorazowo, zaczął sobie dzielić porcje i nie pozera wszystkiego łapczywie. Quote
elmira Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 luka1 napisał(a):Pies jest bardzo wyniszczony. Przez lata był trzymany w bardzo złych warunkach. Jest wychudzony i bardzo słabo przybiera na wadze. Bardzo słabo. Gdy przyszedł do nas słaniał się na łapach. Jedzenie wchłaniał jak gąbka. Teraz tez zjada każdą ilość, ale już nie jednorazowo, zaczął sobie dzielić porcje i nie pozera wszystkiego łapczywie. Serce sie kraje, a nóż w kieszeni otwiera. To będzie długie i kosztowne leczenie. Quote
luka1 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 no niestety, lata zaniedbań dały efekt. Odrobaczenie pokazało, że wraz z psem trafiła do mnie niesamowita ilość robali. Kupa!!! robali !!! Czy jeszcze ktoś się nim zainteresuje - zobaczymy. Pies jest bardzo energiczny i wesoły. Co prawda za kazdym razem gdy dostaje leki muszę uważać by mi nie odgryzł paluchów, ale to bardzo miły i przytulaśny pies. Nie wiem ile on widzi ale radzi sobie doskonale. Quote
elmira Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Lukia, a może uda się zrobić psiakowi fotki pyszczka? To będzie można wrzucić ogłoszenia. Może ktos się ulituje i chociaż grosikiem na leczenie wspomoże? Quote
luka1 Posted November 13, 2009 Author Posted November 13, 2009 to będą bardzo brzydkie zdjęcia. Ale najgorsze są łapy :shake: Quote
elmira Posted November 13, 2009 Posted November 13, 2009 Rozumiem, że chodzi o stan skóry? A niech ludzie zobaczą jak te psiaki cierpią przez głupotę. Może chociaż jedna osoba zrozumie i zdjęcie Burego poruszy mu serce. Quote
luka1 Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 A tak wyglądają łapy (pazurki zostały przycięte) Quote
luka1 Posted November 14, 2009 Author Posted November 14, 2009 te oczy nie widzą ale bardzo chcą żyć Quote
malibo57 Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 Buras potrzebuje kompleksowej diagnostyki. Czekamy też na decyzję weta, co do dalszych badań oraz dobór specjalistycznej karmy (dietoterapia). Pomóżcie, Dogomaniacy, bo naprawdę sami nie damy rady.:shake: Fundacyjne konto jęczy, ale jakoś dźwiga ciężar utrzymania takiej ilości psów i opieki medycznej w PODSTAWOWYM zakresie. Zakres ten nie jest mały : podstawowe badania, szczepienia, odrobaczanie, sterylizacja, kastracja. Ale tak trudne w leczeniu przypadki, jak Buras, Konar, Lukas, Dark, naprawdę nas przerastają. Te pieski same z siebie nie wrócą do zdrowia - musimy im pomóc. Bardzo prosimy o wsparcie finansowe i rzeczowe, bardzo:modla: Czy przylecą tu "pieskie" aniołki?:angel::angel::angel: Quote
elmira Posted November 14, 2009 Posted November 14, 2009 No bieduś z niego, ale fajny psiak. Ma bardzo rozczulający ten pysk. Jak bym dorwała jego "właściciela" to bym z niego taką kontrybucję na leczenie psiaka zdarła, że ten uroczy człek, sam by o chlebie i wodzie dłuższy czas pożył, bo na nic innego by nie miał. Quote
luka1 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 Bury przyjmuje leki. Skóra jakby troche lepiej wygląda. Miejscami zaczyna porastać sierścią i krosteczki zaczynaja sie goić. Jeszcze łokieć całkiem goły ale rana na nim sie zastrupiła. Dziś pobrano krew do badania. Może to wyjasni dlaczego tak słabo przybywa mu na wadze. Choć ja jestem zdania, że troszeczkę przytył. Na pewno specjalistyczna karma by mu w tym pomogła, ale... Quote
elmira Posted November 15, 2009 Posted November 15, 2009 Czyli "jakby lepiej"? Prosimy o pomoc dla Burego i dla Redka http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-ratujmy-redka-173737/ Quote
luka1 Posted November 15, 2009 Author Posted November 15, 2009 [quote name='elmira']Czyli "jakby lepiej"? Prosimy o pomoc dla Burego i dla Redka http://www.dogomania.pl/forum/f28/sochaczew-ratujmy-redka-173737/ Wygląda na to że zaczyna być lepiej ale bez leków wszystko pójdzie na marne. Quote
luka1 Posted November 18, 2009 Author Posted November 18, 2009 Nie wiem jak teraz wstawia się fotki, a szkoda. Kolejne wyniki badań nie są najlepsze. Wątroba sygnalizuje jakieś nieprawidłowości, Wetka jest zdania, że trzeba zrobić USG jamy brzusznej by przekonać się czy nie tam jakiegoś guza. Psisko dostaje leki, po tem znowu badania. SZUKAMY SPONSORA, KTÓRY POMOŻE W RACHUNKACH. Quote
elmira Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Pusto u ciebie Burasie :( A tak potrzeba ci pomocy. Quote
luka1 Posted November 20, 2009 Author Posted November 20, 2009 narazie ciągle koszty rosną. Wczoraj byliśmy na USG w Milanówku. Dzięki P. Teresce mogliśmy tam pojechachć. Pies dzielnie znosił manipulacje przy brzucu, dopiero pod koniec chciał nas wszysttkich zeżreć. Wyniki nie są złe - jak na wiek. Najważniejsze że nie ma zmian nowotworowych. Jak mi się uda to postawiam wszystko wieczorem. Quote
malibo57 Posted November 20, 2009 Posted November 20, 2009 Po dzisiejszych przygodach z Falkiem, to zwątpiłam w to usg w Milanówku, chociaż maszyna jest najnowszej generacji. Widać operator się nie douczył:shake: Znamy przypadki, że na usg coś jest NIEWIDOCZNE, ale w druga stronę?! Quote
luka1 Posted November 22, 2009 Author Posted November 22, 2009 Psisko ładnie porasta kłakami. Tylko te rachunki mnie martwią, a sponsorów wywiało całkowicie. Quote
malibo57 Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 Tak, dostajemy same prośby o wsparcie. I wspieramy pieski, nawet te, których nie mamy bezpośrednio pod opieką. Bardzo prosimy Was o pomoc w tej działalności. Serce boli nie dać jakiemuś biedakowi, ale musimy leczyć i utrzymać te, za które jesteśmy bezpośrednio odpowiedzialni. Quote
elmira Posted November 22, 2009 Posted November 22, 2009 A przypadków cięzkich mamy dużo. Pomóżcie nam, bardzo prosimy!!! Quote
luka1 Posted November 25, 2009 Author Posted November 25, 2009 Bury nadal na lekach, ale efekt jest widoczny. Łapy zarosły sierścią. Tylko z tym tyciem jakoś słabo idzie, ale z czasem i tłuszczem się zaleje. Quote
malibo57 Posted November 25, 2009 Posted November 25, 2009 Jest na Hepaticu? Czy pozwolili coś innego dawać? Quote
luka1 Posted November 26, 2009 Author Posted November 26, 2009 dostaje Hepatic, ale nie bardzo mu smakuje. Może ktoś pomóc: http://www.dogomania.pl/threads/132383-KAMPINOS-sunia-w-potrzebie-SPRAWA-STARA-JAK-A-WIAT/page4 Quote
luka1 Posted November 29, 2009 Author Posted November 29, 2009 Przypomnę Buraska, może ktoś się nim zainteresuje? Quote
Recommended Posts