andegawenka Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Ty$ka napisał(a):O raaaany, ta moda na północniaki chyba nigdy się nie skończy :( Myslałam że na bokserki już się skończyła.....gdybym tylko miała warunki:shake: Quote
Wiola100 Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Witam serdecznie, ciężko było zalogować się tu ale w końcu mi się udało :) Mam do Państwa pytanie. Od jakiegoś czasu (długiego) błąkają się u mnie w mieście dwa psy. Próbowałam im znaleść dom ale rozwieszanie ogłoszeń, dodawanie na tablicy i innych tego typu stronach nic nie dało. Ostatecznie dziś zadzwoniłam na straż miejską aby odwieźli pieski do schroniska bo niestety robi się zimno :( Dowiedziałam się , że pieski będą odwiezione do schroniska w miejscowości Nowodwór (lubelskie) Czy jest jakaś możliwość żeby nadal szukać im domu i w razie czego odebrać je z tego miejsca ? Sprawdzać jak pieski się mają? ( długo je dokarmiam i przyzwyczaiłam się). Jak jest w tym schronisku? Na jednym forum przeczytałam , że tragedia???? Quote
evel Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 Żeby wszędzie warunki były tak "tragiczne" jak w Nowodworze, naprawdę :roll: Quote
malawaszka Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 dobrze byłoby je zaszczepić zanim trafią do schroniska... Quote
*Gajowa* Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 http://imageshack.us/a/img705/614/pa090738.jpg czy to pies czy sunia ? w jakim wieku i rozmiarze ? Quote
malawaszka Posted October 11, 2012 Posted October 11, 2012 ta sunia jest wielkości mini czy średnia? Quote
matrioszka2 Posted October 12, 2012 Author Posted October 12, 2012 To schronisko to jakiś salon psów (prawie) rasowych.Masakra.Tyle pięknych i - nie można zaprzeczyć- zadbanych psów.Gdzie, do diabła są ich właściciele ?!Psy pewnie pogoniły za sukami, no ale żeby tak nikt ich nie szukał ?-wierzyć się nie chce .:shake: Ja bym nie położyła się spać ... co jest z tymi ludźmi ?:oops: Napiszcie o tych pieskach - w miarę możliwości ;) Wzrok dziewczynki.Mylę się ? http://imageshack.us/a/img32/6347/pa090734.jpg To też dziewuszka ? http://imageshack.us/a/img222/2848/pa090743.jpg Quote
Wiola100 Posted October 12, 2012 Posted October 12, 2012 http://alegratka.pl/ogloszenie/bezdomny-kundelek-szuka-domu-pomozcie-21222435.html Przepraszam, że to nie zdjęcie tak jak Wy robicie ale nie wiem jak to wkleić :) Niby mam 24 lata ale pewnych rzeczy na kompie nie rozumiem a nie mam czasu siedzieć nad tym bo mam małego człowieczka w domu i sama prowadzę dom :) Wybaczcie... Link jest do ogłoszenia z pieskiem o którym pisałam wyżej. Będzie on w przyszłym tygodniu przewieziony do Nowodworu. Nie zaprzestanę szukania mu domu. Może Wy pomożecie jakoś bo ja naprawdę nie mam już siły. Z dzieckiem(7miesięcznym) jeździłam po okolicach i rozwieszałam ogłoszenia, znajomych na FB nagabywałam i wogóle. To jest cudowny pies! Ta suczka której zdjęcia tu nie ma jest z wyglądu identyczna. Tylko młodsza i bardziej szalona :) Quote
MaDi Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 haliza napisał(a):Ponawiam pytanie :roll: Nie widziałam takiego psa ale jest ich bardzo dużo więc mogłam go przeoczyć. Quote
MaDi Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 [quote name='*Gajowa*']http://imageshack.us/a/img705/614/pa090738.jpg czy to pies czy sunia ? w jakim wieku i rozmiarze ? To chyba pies rozmiar L, jest sporo tego typu psów. Wczoraj nie wytrzymałam i pojechałam po boksera bo jest w kiepskim stanie. Zauważyłam pięknego i przyjaznego nowego psa miks kaukaza. Quote
MaDi Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 [quote name='malawaszka']ta sunia jest wielkości mini czy średnia? Raczej mini i bardzo fajna. Quote
MaDi Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 [quote name='beka']MAdi a kojarzysz płec tych psiaków? Z lewej to taki miks collie raczej młodziutka i na 100% sunia, onkowatych jest bardzo dużo i w pojedynkę niestety nie da się za wiele zobaczyć:( Boks jest pełny i jest sporo starszych psów. Quote
MaDi Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 [quote name='matrioszka2']To schronisko to jakiś salon psów (prawie) rasowych.Masakra.Tyle pięknych i - nie można zaprzeczyć- zadbanych psów.Gdzie, do diabła są ich właściciele ?!Psy pewnie pogoniły za sukami, no ale żeby tak nikt ich nie szukał ?-wierzyć się nie chce .:shake: Ja bym nie położyła się spać ... co jest z tymi ludźmi ?:oops: Napiszcie o tych pieskach - w miarę możliwości ;) Wzrok dziewczynki.Mylę się ? http://imageshack.us/a/img32/6347/pa090734.jpg To też dziewuszka ? http://imageshack.us/a/img222/2848/pa090743.jpg To dwie sunie. Boksia podobno starsza, widać że wiele razy rodziła. Chce podejść do krat ale psy jej nie dopuszczają, jest taka "radosna" i sprawia wrażenie młodej. Quote
lika1771 Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 [quote name='malawaszka']ta sunia jest wielkości mini czy średnia?Tez zapytam i jezeli mozna wiecej fotek. Quote
zaginiona sara Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 matrioszka2 napisał(a):To schronisko to jakiś salon psów (prawie) rasowych.Masakra.Tyle pięknych i - nie można zaprzeczyć- zadbanych psów.Gdzie, do diabła są ich właściciele ?!Psy pewnie pogoniły za sukami, no ale żeby tak nikt ich nie szukał ?-wierzyć się nie chce .:shake: Ja bym nie położyła się spać ... co jest z tymi ludźmi ?:oops: Niestety szukanie psa to jak szukanie igły w stogu siana i niektórym nie zależy, na szukanie swojego psa, albo się nie chce, czy ktoś nie wierzy w to, że znajdzie. Bardzo dużo z tego co widzę jest psów w typie. Kiedyś któregoś zabiorę... Żal patrzeć, te biedy z krótką sierścią... Quote
MaDi Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Bruno trafił do schroniska w połowie sierpnia 2012 roku, jeszcze do wczoraj był kupką nieszczęścia niknącą w oczach. Bruno opuścił schronisko i trafił do kliniki gdzie jest poddawany leczeniu. Szukamy dla niego odpowiedzialnego domu który przywróci mu wiarę w człowieka. To duży zrównoważony pies i mimo silnego wychudzenia waży aż 30 kg. Będziemy wdzięczni za przekazanie środków finansowych na jego leczenie bądź karmy dobrej jakości. Kontakt 883577493 Fundacja Lubelska Straż Ochrony Zwierząt 24-204 Wojciechów, Romanówka 22 BANK PEKAO SA: 81 1240 2382 1111 0010 3683 3419 Z dopiskiem "działania statutowe Bruno" PRZELEWY ZAGRANICZNE: SWIFT PKOPPLPW PL 81 1240 2382 1111 0010 3683 3419 Z całego serca dziękujemy za okazaną pomoc. Quote
MaDi Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 Jutro Teresz i Muzzy będą w schronisku jeśli macie jakieś specjalne zamówienia to dzwońcie do nich;) Quote
malawaszka Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 taaaakk - tą sznupeczkę obfoćcie proszę, a ja straciłam numery tel do teresz:placz: Quote
haliza Posted October 13, 2012 Posted October 13, 2012 MaDi napisał(a):Nie widziałam takiego psa ale jest ich bardzo dużo więc mogłam go przeoczyć. Dzięki, jakoś mi nie wychodzi dzwonienie do kierownika, może coś od niego się dowiem.... Quote
MaDi Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 malawaszka napisał(a):taaaakk - tą sznupeczkę obfoćcie proszę, a ja straciłam numery tel do teresz:placz: Już masz;) sunia jest w klatce "na kurzej nodze". Quote
malawaszka Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Dzięki wielkie! dzwoniłam już i zdjecia Ania zrobi :) Quote
doddy Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 Jak będziecie mieć chwilę czasu w schronisku i w necie, zaktualizujcie proszę TTB (bullowate) ze schroniska. Wrzucilibyśmy je do nas. Quote
MaDi Posted October 14, 2012 Posted October 14, 2012 doddy napisał(a):Jak będziecie mieć chwilę czasu w schronisku i w necie, zaktualizujcie proszę TTB (bullowate) ze schroniska. Wrzucilibyśmy je do nas. Jest świetna bulowata młoda sunia. Cała w bliznach ( psy mocno ją pogryzły) zachowuje się jak uroczy szczeniak i ogon chodzi jej non stop. Przebywa w boksie ogólnym i jest ok. Miała kilkadziesiąt kleszczy więc trzeba ją zabierać... Quote
Recommended Posts