Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Proszę o informację jeśli te sierściuchy dotrą do schroniska. Znalezione przy 19tce. Nie wolno ich zabrać bo schron nie przyjmie, gmina musi zgłosić i dopiero schron przyjedzie. Teraz małe były same, zostawiłam jedzenie dla rodziców.
Małych jest chyba 7 i 2 dorosłych.
Lublin nie weźmie, LSOZ też nie, Nowodwór po zgłoszeniu od gminy.
W piątek lub sobotę pojadę sprawdzę gdzie są. Wydzwanialiśmy gdzie się dało i w większości odsyłali nas na policję ;), nie ma co.
Dopiero sami ustaliliśmy pod jakie schronisko podlega ta gmina.

• Replies 8.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Bardzo ciekawe.
Razem z osobami, które je znalazły będziemy się starać ustalić dokąd trafiły.
Ciekawa jestem kto ma takie dobre serce i bierze tyle psów na raz.
Ja jak widać jestem okrutna a tu z miejsca znalazł się chętny.
Czyli cały trud z szukaniem domów to nasz wymysł, niektórym psy schodzą na pniu....
Jakoś w to nie wierzę.

Posted

Postaram sie - jest 7 suk w typie on w jednym boksie. W tym boksie jest największy spokój. Tam jest tez ta kaukazka. Jedna pojedynczo szczeknęła , kilka podbiegło uradowanych na mój widok...serce sie kraje - to jest powtórka z rozrywki czyli duże nieagresywne suki nikomu na wsi nie potrzebne...

Posted (edited)

[quote name='teresz10']Postaram sie - jest 7 suk w typie on w jednym boksie. W tym boksie jest największy spokój. Tam jest tez ta kaukazka. Jedna pojedynczo szczeknęła , kilka podbiegło uradowanych na mój widok...serce sie kraje - to jest powtórka z rozrywki czyli duże nieagresywne suki nikomu na wsi nie potrzebne...

teresz przyłaczę sie do prosby o fotki tej suni i więcej info o niej, bardzo proszę
to chyba ta sama kolo kaukazki http://www.psifotograf.com/images/phocagallery/2012/22_Nowodwor/thumbs/phoca_thumb_l_IMG_0333_resize.jpg

czy wiadomo co to za bida? zdjecia chyba z lata http://www.psifotograf.com/images/phocagallery/2012/14_Nowodwor_3/thumbs/phoca_thumb_l_IMG_3966_resize.jpg

Edited by joteska
Posted

w jakim orientacyjnie wieku są te dwie sunie sa tzn ta, o która pytała beka z czarna maską ( widac ja w budzie) i ten słodziak z nieco dłuższym włoskiem? wiadomo jakie mają numery?

Posted

zaginiona sara napisał(a):
Bardzo ciekawe.
Razem z osobami, które je znalazły będziemy się starać ustalić dokąd trafiły.
Ciekawa jestem kto ma takie dobre serce i bierze tyle psów na raz.
Ja jak widać jestem okrutna a tu z miejsca znalazł się chętny.
Czyli cały trud z szukaniem domów to nasz wymysł, niektórym psy schodzą na pniu....
Jakoś w to nie wierzę.

Koniecznie się dowiedzcie, bo to na kilometr śmierdzi ściemą.Cuda się owszem zdarzają ale aż się boję,że szczeniaki już na drugi dzień znajdą domy i ślad po nich zaginie.

teresz będziecie wyciągać jakieś psy?

Posted

Byłam dziś obejrzeć kukaskę i jestem zachwycona, mój tz również.:cool3: Charakter absolutnie nie kaukazi. Bardzo spragniona człowieka, przytulała głowę do mojej dłoni, niezwykle wylewna do ludzi. I jest ogromna. Moim zdaniem miała już szczenięta, ale napewno był to jej ostatni miot:diabloti:
Fotki pięknej suni jutro.

Posted

malawaszka napisał(a):
o matko a z tyłu w każdej budzie owczarek :(

I dlatego serce mi sie kraje ze znowu nic sie nie dzieje - takie spokojne fajne psy siedza za kratami. Jeszcze owczarki to małe piwo - tam jest duzo takich małych krótkowłosych psiaków - jak one przezyją jak znowu przyjdzie taka zima jak w tamtym roku ???

Juz miałąm odpuścic bo nie miałam czasu i wyjezdzam na 2 miesiące - ale wyjazd miesiąc przełożony - jade dopiero w grudniu. Jest wiec miesiąc aby porobic ogłoszenia. Będę sie koncentrować na maliznach i krótkowłosych. Pożyczyłam lepszy aparat - zobacze co bede mogła zrobić.

Posted

malawaszka napisał(a):
zmieściła Wam się do auta czy szła obok??? :errrr:

Narazie musiała zostać, odbiorę ją po sterylce. Nie strasz mnie, mam nadzieję, że się zmieści.

Posted

ewajanka napisał(a):
Narazie musiała zostać, odbiorę ją po sterylce. Nie strasz mnie, mam nadzieję, że się zmieści.

Czyli zabierasz ją do siebie na stałe? :multi:

Posted

Ciucik napisał(a):
Koniecznie się dowiedzcie, bo to na kilometr śmierdzi ściemą.Cuda się owszem zdarzają ale aż się boję,że szczeniaki już na drugi dzień znajdą domy i ślad po nich zaginie.

Tylko jak to technicznie zrobić...

Posted

Dzis pojechałam z panią z Lublina która szukała małej suczki. oczywiscie zaproponowałam Balbinkę ale pani nie wpadła w oko. Więc pojechałyśmy i zaproponowałam te paniusie. Pani mieszka w bloku na czubach. Mała jest po sterylce więc...zabrałyśmy i obiadek Miodunka jadła juz w nowym domku. A tu juz w nowych szeleczkach bo pani była na wszystko już przygotowana... Sunia tłuściutka więc ledwo w te szeleczki wlazłą ale na smyczy hcodzic potrafi i do auta wskoczyła.