zaginiona sara Posted October 17, 2012 Posted October 17, 2012 Proszę o informację jeśli te sierściuchy dotrą do schroniska. Znalezione przy 19tce. Nie wolno ich zabrać bo schron nie przyjmie, gmina musi zgłosić i dopiero schron przyjedzie. Teraz małe były same, zostawiłam jedzenie dla rodziców. Małych jest chyba 7 i 2 dorosłych. Lublin nie weźmie, LSOZ też nie, Nowodwór po zgłoszeniu od gminy. W piątek lub sobotę pojadę sprawdzę gdzie są. Wydzwanialiśmy gdzie się dało i w większości odsyłali nas na policję ;), nie ma co. Dopiero sami ustaliliśmy pod jakie schronisko podlega ta gmina. Quote
MaDi Posted October 18, 2012 Posted October 18, 2012 Ciekawe rozwiązanie problemu i mam nadzieję że psy nie trafią z deszczu pod rynnę i zostaną wysterylizowane. http://www.dziennikwschodni.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=%2F20121018%2FNEWS01%2F121019300 Quote
zaginiona sara Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Bardzo ciekawe. Razem z osobami, które je znalazły będziemy się starać ustalić dokąd trafiły. Ciekawa jestem kto ma takie dobre serce i bierze tyle psów na raz. Ja jak widać jestem okrutna a tu z miejsca znalazł się chętny. Czyli cały trud z szukaniem domów to nasz wymysł, niektórym psy schodzą na pniu.... Jakoś w to nie wierzę. Quote
*Gajowa* Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Czy jest szansa na zdjęcia tej ONki po prawej i kilka słów informacji o niej ? Quote
teresz10 Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Postaram sie - jest 7 suk w typie on w jednym boksie. W tym boksie jest największy spokój. Tam jest tez ta kaukazka. Jedna pojedynczo szczeknęła , kilka podbiegło uradowanych na mój widok...serce sie kraje - to jest powtórka z rozrywki czyli duże nieagresywne suki nikomu na wsi nie potrzebne... Quote
teresz10 Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 Nowy nabytek PIES - wygląda jak mix podhalana wielkosci goldena. Chudy...i wystraszony... Quote
joteska Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 (edited) [quote name='teresz10']Postaram sie - jest 7 suk w typie on w jednym boksie. W tym boksie jest największy spokój. Tam jest tez ta kaukazka. Jedna pojedynczo szczeknęła , kilka podbiegło uradowanych na mój widok...serce sie kraje - to jest powtórka z rozrywki czyli duże nieagresywne suki nikomu na wsi nie potrzebne... teresz przyłaczę sie do prosby o fotki tej suni i więcej info o niej, bardzo proszę to chyba ta sama kolo kaukazki http://www.psifotograf.com/images/phocagallery/2012/22_Nowodwor/thumbs/phoca_thumb_l_IMG_0333_resize.jpg czy wiadomo co to za bida? zdjecia chyba z lata http://www.psifotograf.com/images/phocagallery/2012/14_Nowodwor_3/thumbs/phoca_thumb_l_IMG_3966_resize.jpg Edited October 19, 2012 by joteska Quote
teresz10 Posted October 19, 2012 Posted October 19, 2012 To tez ta suczka - ja tez ją zauważyłam - bo śliczny ten pychol i mądre oczyska Quote
joteska Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 w jakim orientacyjnie wieku są te dwie sunie sa tzn ta, o która pytała beka z czarna maską ( widac ja w budzie) i ten słodziak z nieco dłuższym włoskiem? wiadomo jakie mają numery? Quote
Ciucik Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 zaginiona sara napisał(a):Bardzo ciekawe. Razem z osobami, które je znalazły będziemy się starać ustalić dokąd trafiły. Ciekawa jestem kto ma takie dobre serce i bierze tyle psów na raz. Ja jak widać jestem okrutna a tu z miejsca znalazł się chętny. Czyli cały trud z szukaniem domów to nasz wymysł, niektórym psy schodzą na pniu.... Jakoś w to nie wierzę. Koniecznie się dowiedzcie, bo to na kilometr śmierdzi ściemą.Cuda się owszem zdarzają ale aż się boję,że szczeniaki już na drugi dzień znajdą domy i ślad po nich zaginie. teresz będziecie wyciągać jakieś psy? Quote
ewajanka Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Byłam dziś obejrzeć kukaskę i jestem zachwycona, mój tz również.:cool3: Charakter absolutnie nie kaukazi. Bardzo spragniona człowieka, przytulała głowę do mojej dłoni, niezwykle wylewna do ludzi. I jest ogromna. Moim zdaniem miała już szczenięta, ale napewno był to jej ostatni miot:diabloti: Fotki pięknej suni jutro. Quote
teresz10 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Ewajanka oto Twoja sunia - Proponuje imie Dzidzia... Quote
malawaszka Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 o matko a z tyłu w każdej budzie owczarek :( Quote
WATACHA Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Cuuuudowna https://lh6.googleusercontent.com/-XZoNEyRLsjs/UIGrnsGej-I/AAAAAAAADas/ySX2kA5EURg/s640/PA180022.JPG Quote
teresz10 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 malawaszka napisał(a):o matko a z tyłu w każdej budzie owczarek :( I dlatego serce mi sie kraje ze znowu nic sie nie dzieje - takie spokojne fajne psy siedza za kratami. Jeszcze owczarki to małe piwo - tam jest duzo takich małych krótkowłosych psiaków - jak one przezyją jak znowu przyjdzie taka zima jak w tamtym roku ??? Juz miałąm odpuścic bo nie miałam czasu i wyjezdzam na 2 miesiące - ale wyjazd miesiąc przełożony - jade dopiero w grudniu. Jest wiec miesiąc aby porobic ogłoszenia. Będę sie koncentrować na maliznach i krótkowłosych. Pożyczyłam lepszy aparat - zobacze co bede mogła zrobić. Quote
malawaszka Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 teraz10 to można Twój tel podawać na razie? Quote
ewajanka Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 (edited) Teresz, ona jest boska a nad imieniem pomyslę...i dam szansę tz-owi. Fotki z dzisiaj. Edited October 20, 2012 by ewajanka Quote
malawaszka Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 zmieściła Wam się do auta czy szła obok??? :errrr: Quote
teresz10 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 malawaszka napisał(a):teraz10 to można Twój tel podawać na razie? Podam jutro nr do nowej karty tel, stara juz nieczynna . Quote
ewajanka Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 malawaszka napisał(a):zmieściła Wam się do auta czy szła obok??? :errrr: Narazie musiała zostać, odbiorę ją po sterylce. Nie strasz mnie, mam nadzieję, że się zmieści. Quote
as_ko Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 ewajanka napisał(a):Narazie musiała zostać, odbiorę ją po sterylce. Nie strasz mnie, mam nadzieję, że się zmieści. Czyli zabierasz ją do siebie na stałe? :multi: Quote
malawaszka Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 ewajanka napisał(a):Narazie musiała zostać, odbiorę ją po sterylce. Nie strasz mnie, mam nadzieję, że się zmieści. trzymam :kciuki: !!!! Quote
zaginiona sara Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 Ciucik napisał(a):Koniecznie się dowiedzcie, bo to na kilometr śmierdzi ściemą.Cuda się owszem zdarzają ale aż się boję,że szczeniaki już na drugi dzień znajdą domy i ślad po nich zaginie. Tylko jak to technicznie zrobić... Quote
Wiola100 Posted October 20, 2012 Posted October 20, 2012 http://www.krasnikcity.pl/flora-i-fauna/psy/oferuje/krasnik-bezdomny-pies-szuka-domu-rasa-pozostale-za-darmo-oferuje.htm W poniedziałek mają przyjechać po niego ze schroniska. Piesek chyba jest mocno zarobaczony bo karmię go codziennie ale jest bardzo chudy :( Pomóżcie mi znaleść mu dom!!!! Quote
teresz10 Posted October 21, 2012 Posted October 21, 2012 Dzis pojechałam z panią z Lublina która szukała małej suczki. oczywiscie zaproponowałam Balbinkę ale pani nie wpadła w oko. Więc pojechałyśmy i zaproponowałam te paniusie. Pani mieszka w bloku na czubach. Mała jest po sterylce więc...zabrałyśmy i obiadek Miodunka jadła juz w nowym domku. A tu juz w nowych szeleczkach bo pani była na wszystko już przygotowana... Sunia tłuściutka więc ledwo w te szeleczki wlazłą ale na smyczy hcodzic potrafi i do auta wskoczyła. Quote
Recommended Posts