Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 566
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zrobilam wyróznionego moruska, olxa i gumtree na Kraków. erko jak zrobie nastepny bazarek to sobie po prostu oddam:) Bede miala wieksza motywacje do jego zrobienia. Trzymam kciuki za Terriątko;)

Posted

Nic nie pomaga, nawet wyróżnione ogłoszenia:shake:. Zupełnie tego nie rozumiem, ładna , młoda sunia i nikt nawet o nią nie zapyta.
Juz nie wiem, co jeszcze można zrobic.

Posted

Umieść proszę:).

Choć dzisiaj pojawił sie pierwszy promyczek nadziei, dostałam maila z zapytaniem o kontakt do domu, gdzie Teri przebywa. Podałam tel mamy Jaagi i zobaczymy. Ale nic nie wiem, czy to to blok, czy dom z ogrodem, bo niestety blok w przypadku Teri odpada.

Posted

Erko, zadzwoniła pani w sprawie Teri. Nie wiem, czy to ta osoba, o której pisałaś. Zapytała czy ogłoszenie i czy dużo jest tu psów w schronisku. mama odpowiedziała, że nie wie, ile jest psów w schronisku, bo jest osoba prywatną. No i tyle. Nie umówiła sie, żeby ją zobaczyć.

• 2 weeks later...
  • 4 weeks later...
Posted

Jest tchórzem, nie ma żadnej zawziętości teriera. Jedynie jest głośna. Jak widziałam teriery niemieckie, to całkiem się od niej rózniły zachowaniem. Były odważne, pewne siebie. W domu jest super grzeczna i spokojna, na zewnątrz uwielbia pilnować domu i obszczekuje z daleka każdego przechodzącego człowieka. Jednak nie zbliza się do ludzi.

Erko, a może ją ostrzyc dla odmiany? Tylko nie wiem, czy to coś dałoby, bo przecież znowu odrośnie, a nie każdego stać na regularne wizyty u fryzjera. Sama już nie wiem, czy jest jakiś sposób na jej wyadoptowanie.
Przez swoja nieufność i szczekliwość w nikim odwiedzającym mamę nie wzbudza sympatii. Jak ktoś wchodzi do mamy do mieszkania, to od razu o tym wiem, bo słychać tylko ujadanie z dołu.

Posted

A może ją właśnie ogłaszać , jako doskonałego stróża, niektórzy ludzie szukają takich psów, dzwonków.
Musze poprosić dziewczyny o nowe ogłoszenia.

Posted

Jaaga napisał(a):
Jest tchórzem, nie ma żadnej zawziętości teriera. Jedynie jest głośna. Jak widziałam teriery niemieckie, to całkiem się od niej rózniły zachowaniem. Były odważne, pewne siebie. W domu jest super grzeczna i spokojna, na zewnątrz uwielbia pilnować domu i obszczekuje z daleka każdego przechodzącego człowieka. Jednak nie zbliza się do ludzi.

Erko, a może ją ostrzyc dla odmiany? Tylko nie wiem, czy to coś dałoby, bo przecież znowu odrośnie, a nie każdego stać na regularne wizyty u fryzjera. Sama już nie wiem, czy jest jakiś sposób na jej wyadoptowanie.
Przez swoja nieufność i szczekliwość w nikim odwiedzającym mamę nie wzbudza sympatii. Jak ktoś wchodzi do mamy do mieszkania, to od razu o tym wiem, bo słychać tylko ujadanie z dołu.

Może jednak nie strzyc jej teraz na zimę ,bo będzie jej zimno .Ona nie jest aż takim futrzakiem przecież a wyglada b.ladnie w swym na
turalnym futerku.
Zgubilam banerek Teri ,chyba gdzies byl na wątku ...No i żeby Teri nie trafila do budy w kojcu ,bo ona koniecznie musi mieszkać w domu jednak ,nie na podwórku zima-lato ...

Posted

Też myslę, że ludzie psa strózującego to bedą chcieli do budy, a ona śpi na poduszce. Na dwór wychodzi kiedy chce i wraca również, kiedy ma ochotę. Gdyby mogła być np. na podwórzu jak domownicy są w pracy, to krzywdy nie miałaby, ale tak stale to nie przejdzie, bo w domu to wygodny, kanapowy pies.
O strzyżeniu pomyślałam, bo jednak najmniej ludzie chcą takie szorściaczki.

• 2 weeks later...